Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha brawa dla Zuzy!
Niedługo mąż będzie, więc proszę w tym czasie o brak ekscytacji moją nieobecnością
Miałam niedawno kolejne ktg (już 3 dzisiaj, bo niby po założeniu cewnika muszą monitorować), mam nadzieję, że na dzisiaj to ostatnie. No chyba, że już na porodówceSkurcze mam co jakieś parę minut, może 7, ale szczerze to nawet nie liczę, bo tylko niepotrzebnie się denerwuję tym. Na porodówkę zdążę jakby co
Wieczorem położna sprawdzi jak balonik, bo ja boję się ciągnąć za niego.
Achia, summer86, Luna1993, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Bajka właśnie wpłynął mi zwrot podatku.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Bajka właśnie wpłynął mi zwrot podatku.
ale dziękuję za pamięć
Kurcze dziś taka piękna pogoda od razu humor lepszy i dzień długi ahh uwielbiam wiosnę a jak będę miała lekki wózek to już w ogóle będzie super
Tylko kurcze czy Zosia będzie chciała jeździć przodem do świata... Pewnie kupimy na początku kwietnia więc będzie miała 8 miesięcy jak sądzicie? Da radę czy będzie jeszcze za mała? -
Bajka - każde dziecko inne, ale my Aluśkę też wrzuciliśmy do spacerówki, jak miała 8 miesięcy i nie protestowała, że nas nie widzi
Zajmie się oglądaniem świata
Luna - no to nieźle Cię Zuzia załatwiła.. :pBajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Dziękuję Kaczorka
co prawda jeżdżę narazie spacerówka roana ale nie prowadzi się już tak fajnie jak z gondola coś chyba gorzej wyważone jest (albo ja już tak bardzo chce inny wózek haha)
Myślę, że to ta chęć zmianymi też spacerówka z Roana się już tak nie podobała :p
Bajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTata ma urodziny! Amatorska sesja zdjęciowa
(Tata pragnie pozostać anonimowy:p)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 21:28
Jeżowa, Bajkaaa, summer86, Yoselyn82, Luna1993, blue00, moniśka..., frezyjciada, veritaserum, Kaczorka, Bunia86, JustynaG, Morusek, pilik, Cabrera, emi2016, Patrycja20, Nadzieja22, ibishka, sliweczka92, Lusesita, KateHawke, mi88, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Achia super koszulka i body
Agatka za to ćwiczy dziubka do selfie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a03f7950f1d8.jpg
Oczywiście zdjęcie sama sobie zrobiłaAchia, Yoselyn82, Luna1993, blue00, Bajkaaa, moniśka..., frezyjciada, veritaserum, Kaczorka, Bunia86, Morusek, Karma88, JustynaG, pilik, Cabrera, emi2016, Patrycja20, Nadzieja22, ibishka, sliweczka92, Lusesita, KateHawke, mi88, Rucola, Sarna84, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgatka jakie ma włoski!! Aj bym wiązała kucyki!
Stary łazi za mną, że on chce trzecie dziecko (czyżby zauważył fotkę testu Kaczorki, bo akurat siedziałam wtedy przy lapku? :p) i kurde no chciałabym i ja, Florek jest taki grzeczny... Ale strach, że może być trzeci chłopak mnie paraliżuje! Wiecie... Obawiam się, że jednego zaczęłabym odziewać w sukienki, że nie potrafiła bym tak mocno pokochać jak Tych moich łobuzów, że miałabym żal do siebie, że sie zgodziłam na tą kolejną ciążę. Głupie co? No ale nikt nie mówił, że ja jestem mądra
Florek dziś szamał marchewkowe frytki z ziołami! Chyba smakowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 07:09
Achia, Luna1993, JustynaG, summer86, Yoselyn82, pilik, Kaczorka, Bajkaaa, Patrycja20, Nadzieja22, Bunia86, Lusesita, KateHawke, bazylkove, Rucola, blue00, Minnie89, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Bajka ja Ninke do spacerówki dałam jak miała trochę ponad 6 miesięcy. Też mnie to stresowało że przodem do świata, a jej to w ogóle nie przeszkadza. I w końcu spacery polubiła
. W końcu ile można na matkę patrzeć, świat taki ciekawy i tyle do odkrycia!
A ja nadal czekam na zwrot, to chyba zależy od us jak pracują. U nas przelewy w czwartki są więc może jutro dotrze.
Musiałam dzisiaj kolejną reorganizacje szafy zrobić bo połowa rzeczy za krótka... za szybko mi ostatnio dziecko rośnie...!Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Moja Zosia na szczęście trochę stopuje z waga
Ale dziś tak leżałam z nią i ona tak sobie gadała i zdałam sobie sprawę że czas bardzo szybko leci, ja czekam na kolejne jej etapy rozwoju i na słowo mama i wszystko inne, kurcze strasznie się cieszę że ją mam
Wybaczcie prywate ale jakoś tak dziś mnie natchnelopilik, Achia, Jeżowa, summer86, ibishka, Bunia86, Rucola, Anna Stesia, Aga9090, JustynaG, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Frez, hehe,a ja mówię, że Ty jesteś własnie BARDZO mądrą i wartościową osobą. Bije to po gałach z Twoich wpisów, i nic mnie nie przekona, że może być inaczej. A miłości by Ci starczyło i dla pięciu, gdyby tak wyszło
Ponoć sposób na dziewczynkę toprzed dniem owulki. U nas tak wyszło, bo
były we wtorek a owu w czwartek
Jeżowa, lisia czapa jest z Ali. Zamówiłam taki kostiumik, bo na dniach mojemu kuzynowi, który ma związane z lisami nazwisko i wszyscy wołają go per Lisu, urodzi się drugie dzieckoBędzie na prezent
w zestawie jest robione na drutach body z chudym lisim ogonkiem i ta czapa. Body nie chciałam Łusi zakładać, bo w końcu to prezent dla innego dzieciątka, ale czapie nie mogłam się oprzeć
Bohaterowie dnia - Milanek, Zuza
, Kajuśka
i noworodzio Michaśko
i Agatka
i Florek
przesyłam gugugu mizimizi cmok cmok cmok i debilne miny :*
(Czasem nie można się powstrzymać!)
A u nas taka sytuacja -
Mama Niki: Łusia nie może zasnąć, chciaż chce. Trze oczka. Trzeba jej zaśpiewać kołysankę!
Mąż Niki: Nieee, spróbujmy jeszcze po dobroci...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:29
Patrycja20, Bajkaaa, Rucola, Anna Stesia, Minnie89, KateHawke, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa, uwielbiamy takie prywaty
Frez, radzisz sobie świetnie z dwójką, więc pewnie i z trójką byś sobie poradziła. I co do córki, u nas sprawdziło się to co pisze Nika, czyliprzed owulką.
Ja nie wiem w co ręce włożyć, mała co chwile wstaje a nie potrafi sama siadać i jest ciągle ryk a od jutra 3 dni jestem od rana do wieczora sama. Trzymajcie kciuki, żebym przetrwała i nie padła z głoduBajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Frez myślę, że trzeciego Urwisa pokochałabyś równie mocno, ale z drugiej strony rozumiem, że po dwóch gentelmenach masz ochotę na jakąś lady
tak jak Nika mówi, podobno przepis na dziewczynę to seks przed owulką, bo damskie plemniory są większe i cięższe i wolniej (acz bardziej wytrwale) gonią do komórki - ale prawda jest taka, że to loteria, w której szanse na obie płcie są zawsze takie same, bo jak taki plemniczek a'la Micheal Phelps się trafi to żadna kobietka może nie mieć z nim szans
Nika ach to Ali, zawsze mnie zaskakuje jakimiś superowymi ciuszkamia sama się nie odważyłam jeszcze zamówić niczego oprócz opasek na głowę dla Agatki
i bardzo mi się podoba Twoje gugu miziu i głupie miny, bo ja generalnie to bojkotuje, ale sama tak dyndam często nad Agatą i próbuję się z nią dogadać po niemowlęcemu
Bajka jak ja Cię dobrze rozumiem z tymi odczuciami! Z jednej strony człowiek czeka na kolejne osiągnięcia i etapy rozwoju, a z drugiej już wspomina jak to było ledwo miesiąc temu, dwa miesiące, etc... Ja dzisiaj wspominałam właśnie te przerażające początki, mówiłam o nich do Agatki, a ta jakby rozumiała, bo zamarła i patrzyła na mnie jak zaczarowanadobry z niej słuchacz haha
Pilik no to nieźle Ci teraz Ninka zasuwa! I co? Mówili, żeby ziemniory dawać to od razu będzie rosnąć! (żartuję)
Luna taaa rośnie modelka jak ta lala, widzisz jak już ćwiczy lekko przymrużone oczy, żeby wyglądać bardziej tajemniczo?co z tego, że póki co wygląda jak naćpana, kiedyś dojdzie do wprawy
A dla Zuzinki odznaka "moje rzygi omijają tylko mnie"
wciąż zachwycam się piękną chustą!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:31
Bajkaaa, Anna Stesia, Patrycja20, JustynaG lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Ponoć sposób na dziewczynkę to
przed dniem owulki. U nas tak wyszło, bo
były we wtorek a owu w czwartek
No to co mi wróżysz synka, jak działałam sposobem na dziewczynkę
Chyba, że bliźniaki, bo właśnie się śmialiśmy, że gdyby patrzeć po tym, co jem na kolację, to zachcianki mam i na chłopca, i na dziewczynkę
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Oskarek podpasowany odzieniem do taty, super to wygląda
Agatko, dziubek pierwsza klasa!
Florcia chyba pierwszy raz widzę, ale jest cudny! Frez, też obstawiam, że i kolejnego syna byś pokochała równie mocno
Chciałam napisać, że cewnika już nie maWydawalo mi się, że jest luźno i poszłam do położnej, żeby zobaczyła. No i ledwo pociągnęła, a on wypadł. Niestety dwie położne nie mogły dokładnie sprawdzić ile rozwarcia, ale więcej niż palec wchodzi na pewno, szyjka mieciutka. Skurcze mam dalej nieregularne, także planowo o 6 przenoszą mnie na porodówkę i podpinaja oksy.
summer86, Jeżowa, Patrycja20, Karma88, Bunia86, JustynaG, pilik, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA dajcie spokój! U mnie z bezowulacyjnego cyklu jest Florcio! Ja już nie wierzę w żadne sposoby na! Bo by wychodziło, że z IUI np są sami chłopcy nie? A jak wiadomo nie są! Co więcej! Stary baaaaardzo chce dziewczynkę i twierdzi, że będzie próbował do skutku!
Jak byłam w pierwszej ciąży to do samego końca na pytanie " a będzie chłopiec czy dziewczynka" odpowiadał "jeszcze nie wiadomo"
mimo, że syn świecił klejnotami od usg prenatalnego
Reset nie wiem czemu, ale mi też się zdaje, że PączuszekMaluszek jest chłopcem
Achia moja sąsiadka z panieńskiej wsi ma 4 synów, teraz jest w ciąży i zgadnij jakiej płci będzie dzieciątko... A i nie planowali więcej dzieci, bo ona mówiła, że nie wytrzyma w domu z tyloma facetami!
Za to brat jej męża ma 2 córki i trzecią w drodze! Wszyscy się śmieją, że powinni się wymienić na jeden numerekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:51
reset, sliweczka92, Achia, mi88, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość