X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha brawa dla Zuzy! :D

Niedługo mąż będzie, więc proszę w tym czasie o brak ekscytacji moją nieobecnością :P

Miałam niedawno kolejne ktg (już 3 dzisiaj, bo niby po założeniu cewnika muszą monitorować), mam nadzieję, że na dzisiaj to ostatnie. No chyba, że już na porodówce ;) Skurcze mam co jakieś parę minut, może 7, ale szczerze to nawet nie liczę, bo tylko niepotrzebnie się denerwuję tym. Na porodówkę zdążę jakby co :P Wieczorem położna sprawdzi jak balonik, bo ja boję się ciągnąć za niego.

Achia, summer86, Luna1993, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka właśnie wpłynął mi zwrot podatku.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Bajka właśnie wpłynął mi zwrot podatku.
    Mi wczoraj :) ale dziękuję za pamięć :)

Kurcze dziś taka piękna pogoda od razu humor lepszy i dzień długi ahh uwielbiam wiosnę a jak będę miała lekki wózek to już w ogóle będzie super :)
    Tylko kurcze czy Zosia będzie chciała jeździć przodem do świata... Pewnie kupimy na początku kwietnia więc będzie miała 8 miesięcy jak sądzicie? Da radę czy będzie jeszcze za mała?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - każde dziecko inne, ale my Aluśkę też wrzuciliśmy do spacerówki, jak miała 8 miesięcy i nie protestowała, że nas nie widzi ;)
    Zajmie się oglądaniem świata :)

Luna - no to nieźle Cię Zuzia załatwiła.. :p

Bajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kaczorka :) co prawda jeżdżę narazie spacerówka roana ale nie prowadzi się już tak fajnie jak z gondola coś chyba gorzej wyważone jest (albo ja już tak bardzo chce inny wózek haha)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziękuję Kaczorka :) co prawda jeżdżę narazie spacerówka roana ale nie prowadzi się już tak fajnie jak z gondola coś chyba gorzej wyważone jest (albo ja już tak bardzo chce inny wózek haha)

Myślę, że to ta chęć zmiany ;) mi też spacerówka z Roana się już tak nie podobała :p

Bajkaaa, Luna1993 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata ma urodziny! Amatorska sesja zdjęciowa :D
    (Tata pragnie pozostać anonimowy:p)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 21:28

Jeżowa, Bajkaaa, summer86, Yoselyn82, Luna1993, blue00, moniśka..., frezyjciada, veritaserum, Kaczorka, Bunia86, JustynaG, Morusek, pilik, Cabrera, emi2016, Patrycja20, Nadzieja22, ibishka, sliweczka92, Lusesita, KateHawke, mi88, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia super koszulka i body :D

Agatka za to ćwiczy dziubka do selfie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a03f7950f1d8.jpg
    Oczywiście zdjęcie sama sobie zrobiła :D

Achia, Yoselyn82, Luna1993, blue00, Bajkaaa, moniśka..., frezyjciada, veritaserum, Kaczorka, Bunia86, Morusek, Karma88, JustynaG, pilik, Cabrera, emi2016, Patrycja20, Nadzieja22, ibishka, sliweczka92, Lusesita, KateHawke, mi88, Rucola, Sarna84, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa tata dostał na dzień ojca jak byłam w ciąży;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi jaki dziubek Agatko, rośnie z Ciebie prawdziwa modelka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jakie ma włoski!! Aj bym wiązała kucyki! <3
    Stary łazi za mną, że on chce trzecie dziecko (czyżby zauważył fotkę testu Kaczorki, bo akurat siedziałam wtedy przy lapku? :p) i kurde no chciałabym i ja, Florek jest taki grzeczny... Ale strach, że może być trzeci chłopak mnie paraliżuje! Wiecie... Obawiam się, że jednego zaczęłabym odziewać w sukienki, że nie potrafiła bym tak mocno pokochać jak Tych moich łobuzów, że miałabym żal do siebie, że sie zgodziłam na tą kolejną ciążę. Głupie co? No ale nikt nie mówił, że ja jestem mądra :D

Florek dziś szamał marchewkowe frytki z ziołami! Chyba smakowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 07:09

Achia, Luna1993, JustynaG, summer86, Yoselyn82, pilik, Kaczorka, Bajkaaa, Patrycja20, Nadzieja22, Bunia86, Lusesita, KateHawke, bazylkove, Rucola, blue00, Minnie89, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja Ninke do spacerówki dałam jak miała trochę ponad 6 miesięcy. Też mnie to stresowało że przodem do świata, a jej to w ogóle nie przeszkadza. I w końcu spacery polubiła ;). W końcu ile można na matkę patrzeć, świat taki ciekawy i tyle do odkrycia!
    A ja nadal czekam na zwrot, to chyba zależy od us jak pracują. U nas przelewy w czwartki są więc może jutro dotrze.
    Musiałam dzisiaj kolejną reorganizacje szafy zrobić bo połowa rzeczy za krótka... za szybko mi ostatnio dziecko rośnie...! :(

Bajkaaa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia na szczęście trochę stopuje z waga :)
    Ale dziś tak leżałam z nią i ona tak sobie gadała i zdałam sobie sprawę że czas bardzo szybko leci, ja czekam na kolejne jej etapy rozwoju i na słowo mama i wszystko inne, kurcze strasznie się cieszę że ją mam :)
    Wybaczcie prywate ale jakoś tak dziś mnie natchnelo :)

pilik, Achia, Jeżowa, summer86, ibishka, Bunia86, Rucola, Anna Stesia, Aga9090, JustynaG, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, hehe,a ja mówię, że Ty jesteś własnie BARDZO mądrą i wartościową osobą. Bije to po gałach z Twoich wpisów, i nic mnie nie przekona, że może być inaczej. A miłości by Ci starczyło i dla pięciu, gdyby tak wyszło ;)

Ponoć sposób na dziewczynkę to <3 przed dniem owulki. U nas tak wyszło, bo <3 były we wtorek a owu w czwartek :D

Jeżowa, lisia czapa jest z Ali. Zamówiłam taki kostiumik, bo na dniach mojemu kuzynowi, który ma związane z lisami nazwisko i wszyscy wołają go per Lisu, urodzi się drugie dziecko :) Będzie na prezent :) w zestawie jest robione na drutach body z chudym lisim ogonkiem i ta czapa. Body nie chciałam Łusi zakładać, bo w końcu to prezent dla innego dzieciątka, ale czapie nie mogłam się oprzeć :D

Bohaterowie dnia - Milanek <3, Zuza <3, Kajuśka <3 i noworodzio Michaśko <3 i Agatka <3 i Florek <3
    przesyłam gugugu mizimizi cmok cmok cmok i debilne miny :*
    (Czasem nie można się powstrzymać!)

A u nas taka sytuacja -
    Mama Niki: Łusia nie może zasnąć, chciaż chce. Trze oczka. Trzeba jej zaśpiewać kołysankę!
    Mąż Niki: Nieee, spróbujmy jeszcze po dobroci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:29

Patrycja20, Bajkaaa, Rucola, Anna Stesia, Minnie89, KateHawke, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, uwielbiamy takie prywaty <3

Frez, radzisz sobie świetnie z dwójką, więc pewnie i z trójką byś sobie poradziła. I co do córki, u nas sprawdziło się to co pisze Nika, czyli <3 przed owulką.

Ja nie wiem w co ręce włożyć, mała co chwile wstaje a nie potrafi sama siadać i jest ciągle ryk a od jutra 3 dni jestem od rana do wieczora sama. Trzymajcie kciuki, żebym przetrwała i nie padła z głodu :P

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez myślę, że trzeciego Urwisa pokochałabyś równie mocno, ale z drugiej strony rozumiem, że po dwóch gentelmenach masz ochotę na jakąś lady :) tak jak Nika mówi, podobno przepis na dziewczynę to seks przed owulką, bo damskie plemniory są większe i cięższe i wolniej (acz bardziej wytrwale) gonią do komórki - ale prawda jest taka, że to loteria, w której szanse na obie płcie są zawsze takie same, bo jak taki plemniczek a'la Micheal Phelps się trafi to żadna kobietka może nie mieć z nim szans :D

Nika ach to Ali, zawsze mnie zaskakuje jakimiś superowymi ciuszkami :D a sama się nie odważyłam jeszcze zamówić niczego oprócz opasek na głowę dla Agatki :) i bardzo mi się podoba Twoje gugu miziu i głupie miny, bo ja generalnie to bojkotuje, ale sama tak dyndam często nad Agatą i próbuję się z nią dogadać po niemowlęcemu :D

Bajka jak ja Cię dobrze rozumiem z tymi odczuciami! Z jednej strony człowiek czeka na kolejne osiągnięcia i etapy rozwoju, a z drugiej już wspomina jak to było ledwo miesiąc temu, dwa miesiące, etc... Ja dzisiaj wspominałam właśnie te przerażające początki, mówiłam o nich do Agatki, a ta jakby rozumiała, bo zamarła i patrzyła na mnie jak zaczarowana :P dobry z niej słuchacz haha :D

Pilik no to nieźle Ci teraz Ninka zasuwa! I co? Mówili, żeby ziemniory dawać to od razu będzie rosnąć! (żartuję :P)

Luna taaa rośnie modelka jak ta lala, widzisz jak już ćwiczy lekko przymrużone oczy, żeby wyglądać bardziej tajemniczo? :D co z tego, że póki co wygląda jak naćpana, kiedyś dojdzie do wprawy :D A dla Zuzinki odznaka "moje rzygi omijają tylko mnie" :D wciąż zachwycam się piękną chustą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:31

Bajkaaa, Anna Stesia, Patrycja20, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ponoć sposób na dziewczynkę to <3 przed dniem owulki. U nas tak wyszło, bo <3 były we wtorek a owu w czwartek :D

No to co mi wróżysz synka, jak działałam sposobem na dziewczynkę :P
    Chyba, że bliźniaki, bo właśnie się śmialiśmy, że gdyby patrzeć po tym, co jem na kolację, to zachcianki mam i na chłopca, i na dziewczynkę ;)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez mam znajomą, która ma 3 chłopaków i jest właśnie w 4 ciąży- tym razem dziewczynka ;)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskarek podpasowany odzieniem do taty, super to wygląda :)

Agatko, dziubek pierwsza klasa!

Florcia chyba pierwszy raz widzę, ale jest cudny! Frez, też obstawiam, że i kolejnego syna byś pokochała równie mocno :)

Chciałam napisać, że cewnika już nie ma :P Wydawalo mi się, że jest luźno i poszłam do położnej, żeby zobaczyła. No i ledwo pociągnęła, a on wypadł. Niestety dwie położne nie mogły dokładnie sprawdzić ile rozwarcia, ale więcej niż palec wchodzi na pewno, szyjka mieciutka. Skurcze mam dalej nieregularne, także planowo o 6 przenoszą mnie na porodówkę i podpinaja oksy.

summer86, Jeżowa, Patrycja20, Karma88, Bunia86, JustynaG, pilik, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój! U mnie z bezowulacyjnego cyklu jest Florcio! Ja już nie wierzę w żadne sposoby na! Bo by wychodziło, że z IUI np są sami chłopcy nie? A jak wiadomo nie są! Co więcej! Stary baaaaardzo chce dziewczynkę i twierdzi, że będzie próbował do skutku! o.O Jak byłam w pierwszej ciąży to do samego końca na pytanie " a będzie chłopiec czy dziewczynka" odpowiadał "jeszcze nie wiadomo" :D mimo, że syn świecił klejnotami od usg prenatalnego :P

Reset nie wiem czemu, ale mi też się zdaje, że PączuszekMaluszek jest chłopcem :)

Achia moja sąsiadka z panieńskiej wsi ma 4 synów, teraz jest w ciąży i zgadnij jakiej płci będzie dzieciątko... A i nie planowali więcej dzieci, bo ona mówiła, że nie wytrzyma w domu z tyloma facetami!
    Za to brat jej męża ma 2 córki i trzecią w drodze! Wszyscy się śmieją, że powinni się wymienić na jeden numerek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 20:51

reset, sliweczka92, Achia, mi88, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

‹‹ 3044 3045 3046 3047 3048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ