X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    AnnaStesia, jestes bardzo cierpliwa mamą.... Mój też ma podobne zapędy do Twojego Maluszka, ale jak próbuje mnie drapać, szczypać to zabieram rączki zdecydowanie. Dopóki robi to delikatnie, to nie ma problemu, czesto dotyka mojej twarzy, wpycha paluszki do nosa, uszu, buzi ale jak zaczyna boleć to blokuje mu ręce. Często jest niezadowolony, ale coraz częsciej po prostu odpuszcza ;) ale jak spaliśmy razem to często targał mnie za włosy jak się obudził. Podejrzewam ze z każdym dniem będzie coraz silniejszy i to tez stanowić będzie problem, ale na razie czynnie stawiam opór hahahaha

Ja też zabieram, i też jest awantura, i tłumaczę, proszę, zżymam się (szczerze nienawidzę szczypania). Mam wrażenie, że to po prostu taki etap i że muszę być cierpliwa. I tłumaczyć, tłumaczyć, tłumaczyć. Może uda mi sie przetrwać ten etap bez jakichś poważnych uszczerbków na ciele (bo na psychice to nie byłabym taka pewna - syndrom sztokholmski i te sprawy).

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dzięki, teraz pociągam nosem, a emek pyta „co się stało?” ;)
    Nie znałam tej piosenki, ale już ląduje u mnie na playliście w Spotify :)

reset lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, nasze dzieci chyba by się dogadały, mnie dziś Ania poczęstowała z główki w oko, jakimś cudem mi go nie podbiła ;)
    I również mam wrażenie, że moje dziecko upodobało sobie sprawianie mi bólu na różne wymyślne sposoby.

Reset, zgłodniałam przez Ciebie :P

Aga, świetne minki robi Twój Borysek, śliczny chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 22:57

reset, Aga9090 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dostałam próbki Palmersa, omg, cała torba mi tym pachniała potem :D To ewidentnie nie dla Buni.

Jeśli chodzi o ustępowanie i pomaganie - nastolatki mogą po prostu nie pomyśleć, że komuś przydałaby się pomoc :) Ja już parę razy kogoś prosiłam o pomoc, kiedy faktycznie nie dawałam rady z czymś i zawsze reakcje są bardzo miłe i pomocne - a ludzie wręcz przepraszają, że nie zauważyli wcześniej. I im też jest pewnie potem miło, że zrobili coś dobrego. Ale ja ogólnie mam szczęście - może dlatego, że zwykle mam małą na rękach - bardzo często ludzie przepuszczają nas w kolejce i przytrzymują drzwi. A jeśli ktoś tego nie robi, to wierzę, że najczęściej nie ze złej woli, ale z nieświadomości.

Śliweczka, wysłałam zaproszenie :)

Karmienie w kościele - checked :P
    Jako że z moim wiercipiętą dyskretne karmienie to rzecz niemal nieosiągalna (czemu zresztą dała wyraz odsysając się z mlasknięciem, żeby pooglądać dziadka, przechodzącego obok ławki w parku), znalazłam jakiś zakątek przy schodach na chór, nawet oddzielony drzwiami od reszty. Za drabiną stało krzesło, musiałam przejść pod tą drabiną nie przewracając się, ale miałam niemal królewskie warunki, jak na kościół :D

sliweczka92, JustynaG, Bunia86, KateHawke lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Reset , ale zaszłaś w ciążę pod koniec sezonu narciarskiego a na kolejny się wyrobisz :P Wszystko tak jak sobie zaplanowałas :P hahahaha

Mój najlepszy przyjaciel już miał taki plan, że mieli z 5 miesięcznym dzieckiem jechać na narty do Austrii. Jak mówiłam mu, że tego nie widzę, to mnie przekonywał wówczas, że żaden problem, że ma plan itp. Po czym dziecko ma już 1,5 roku, trwa właśnie drugi sezon, a on na nartach nie był nawet 30 km od Krakowa.
    Także nawet taki świr narciarski jak ja zakłada, że przyszły sezon to karmienie, przewijanie, noszenie, tulenie, karmienie...

Btw. czy wy widzicie jak ja zaczęłam wierzyć w szczęśliwy finał? :) Po paru dniach paniki przypomniałam sobie, że przecież 'kto nie walczy, ten nie niańczy' :)

sliweczka92, mi88, pilik, summer86, JustynaG, Achia, Minnie89, Bajkaaa, veritaserum, Patrycja20, Rucola, Kaczorka, Bunia86, Morusek, KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, no i powiedz nam... Czy udało się uśpić Łusię po dobroci?
    Kilka dni temu puściłam Aneczce Pussycat Pomelody (tej od mamalama). Mi piosenka podobała sie ale Ani przy "miau miau miau" przeszklily się oczka a na buźce pojawiła się podkówka. A u mojego dziecka naprawdę rzadko się to zdarza ...

AnnaStesia, ałaaaa jak pomyślę o Twoim oku to aż mnie boli.
    Myślisz, że możesz założyć "niebieska kartę" swojemu synowi? No wiesz... Jako ofiara przemocy domowej ...

Aga, super że udaje Ci się z karmieniem :)
    A minki cudowne.

Jeżowa, ja też próbuje dogadać się po niemowlecemu. Dziś było to tak "aaaa zjem Ani udko. Zjem udko (tu odgłos zjadanego uda) ". Ania śmiała się w głos a co na to tatuś? Chodz Aniu, mama zamieniła się w zombie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 23:33

Lusesita, Achia, Jeżowa, Bunia86 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia też nienawidzę szczypania, a Dominika mnie czesto tak skubie. Albo drapie. Czasami jestem oaza spokoju, a czasami mnie reka swierzbi, ale tylko odsuwam wtedy jej raczke.
    Moje cycki póki co szanuje :-)
    W ogóle lubię obserwować jej postępy we wszystkim.
    Dziś stała przy łóżku i pytam jej, czy ma kupkę, a ona zaczęła się za pieluche łapać.
    Myślałam, że to przypadek, ale kilka godzin później zrobiła to samo, jak zapytałam.
    No...przy okazji uciekła z podkładu i nasikala na łóżko, żeby za pieknie nie było.
    Przed kąpielą z kolei zawsze stoi przy wannie i patrzy jak napuszczam wodę. Stoi w pieluszce, bo za każdym razem zostawiała kałuże obok wanny. No i dzis próbowała już sama zdjąć pieluche. Żeby tylko już , żeby szybciej było :-)
    No i ulubiona zabawa : Jak robi kotek/ krowka/ piesek/ lew itd.

A, to się nachwaliłam nocna pora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 00:26

summer86, JustynaG, Rucola, Bunia86, pilik, KateHawke lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy 4 cm rozwarcia! Jestem już na porodówce pod ktg. Póki co nie dzwoniłam po męża, niech jeszcze pośpi, bo ja też trochę spróbuję. Trzymajcie kciuki! Jak dam radę to jeszcze się odezwę albo jak już będzie po <3

summer86, Lusesita, blue00, JustynaG, veritaserum, reset, Achia, Luna1993, moniśka..., frezyjciada, Minnie89, Bajkaaa, Aga9090, Patrycja20, Jeżowa, Rucola, Kaczorka, Yoselyn82, Bunia86, pilik, KateHawke, Lena21, Morusek, emi2016, emi2016, Cabrera, Barbarka1984, Sarna84, Madzik34 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, mocne kciuki <3 choć czuję, że przy 4 cm to już może być cieżko pospać ;)

Justyna, mój emek ma podobne teksty do Twojego :P

Reset, cieszę się, że strach troszkę ustąpił ;*

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kciuki :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak myślałam, że spania nie będzie haha. Mniej bolą skurcze jak się ruszam, także bez sensu leżeć i się męczyć ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja powodzenia! Niech juz szybko pojdzie. ;-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,jak tam?

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka 5.50 :-/ Padam na twarz.
    Nadzieja jak sytuacja?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kciuki ! Mam nadzieję że już po.

U nas dziś ciężka noc i nie śpimy od godziny. Echhh. Z mężem sytuacja wyjaśniona i po kryzysie. Co do teściowej mam z nią dzisiaj porozmawiać. Może to śmieszne ale napisałam sobie na kartce co dokładnie jej powiem. Będzie to ładnie ubrany w słowa komunikat " nie jesteś od wychowania mojego dziecka " :p

Lusesita, Luna1993, Achia, Bajkaaa, Aga9090, Patrycja20, Jeżowa, Kaczorka, Bunia86, bazylkove, pilik, KateHawke, Morusek, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- może już Tulisz Mikołaja?:)

Reset- pozytywne nastawienie to podstawa! Bo niby czemu nie miałoby być szczęśliwego finału? A jak Oskar wstanie to zobaczę i posłucham piosenki ;)

AnnaStesia-udany dzień!

Ale Dziewczyny uważajcie jednak na swoje ciało jak już dziecko zaczyna takie akcje. Mój tak jakby kuzyn oberwał od swojego synka w oko i młody tak nieszczęśliwie przywalił, że przez długi czas groziła mojemu kuzynowi utrata wzroku w tym oku. Widział gorzej, nieostro, trochę trwało,nie znam szczegółów gdzie z tym byli i co zrobili, ale ostatecznie jest dobrze na szczęście. A było naprawdę poważnie.

Veritaserum- super że z mężem lepiej. No i powiedzenia z teściową!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 07:17

• reset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- kciuki! Mam nadzieję,że kolejny meldunek będzie już po wszystkim. Zacieram łapki i od razu przygotowuje chusteczki na łzy, które mi na pewno popłyną na widok zdjęcia Mikołaja.

Achia- też sobie tłumacze, że zrobiłam, co mogłam. Przed ciążą diagnozowana aps, ana, mutacje i inne rzeczy, które mogą powodować poronienia. Teraz czekam na wyniki ponownie zbadanych Ana i jak coś włączam encorton na polecenie immunologa. Wiadomo, że zdarzają się też poronienia z innych powodów, wady zarodka itp. ale na to wpływu już nie mam. Chce się więc cieszyć ta ciąża na tyle, na ile to możliwe. Co nie znaczy, że nie panikuje- zaraz idę znów na betę i progesteron, a przed USG w poniedziałek to chyba wiadro melisy zaparze do termosu!

Miłego dnia Dziewczyny! :*

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc kiepska i skończona przed 5 ;) dziecko mi się popsuło!

Nadzieja jestem z kciukami <3

Veritaserum bardzo się cieszę, że z mężem doszliscie do porozumienia a z teściowa sobie na pewno poradzisz :)

Reset i właśnie z taką samą nadzieja podchodzę do kolejnej ciąży, że jak wszystko przebadam, będę miała heparynę a później szew czy pessar to może choć raz będzie mi dane się z niej cieszyć :) a tego Ci życzę z całego serca, ciąża to najpiękniejszy stan w życiu kobiety, a nie czas na ciągłe nerwy. Choć ze względu na nasze historie starań ciężko o samą radość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 06:55

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Łącze się w bólu i kijowej nocy. U mnie była kumulacja, Stachu zaczął płakać o 23, bo bal się w pokoju, że zostawiliśmy go samego w domu, bo był niegrzeczny. Wylądował u nas w łóżku. Po godzinie znów płacz, że boli go ucho.... I tak do rana. Jak dołożymy do tego Klare i jej pobudki o 24, 3 i 6 to padam na pysk!

Nadzieja, a może już tulisz Mikołaja? Czekam na info!

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - kciuki! Choć może już po. A miałam się wyłączyć dziś z okazji przeprowadzki, a teraz będę musiała wchodzić i odświeżać!!

Współczuję ciężkiej nocy...oddałabym Wam jedną moją, bo naprawdę nie są złe. Milan jeszcze zasnął na mnie, więc leżę jak królowa a Mąż robi mi śniadanie :)

Reset - oj uwierzylas! Wreszcie wchodzę tutaj, i co chwila śmiga mi Twój awatarek i to radosne trajkotanie. Uwielbiam! Mogę Cię wyściskać?
    W ogóle zanim Ty urodzisz, Milcio trochę podrośnie więc jeśli będziesz zainteresowana to chętnie podrzucę trochę rzeczy :)

Ach! Jeszcze się pochwalę powizytowo że bioderka małego okej.
    U mnie też okej, ale kuracja Mucovaginem wskazana... A babka w aptece sprzedała mi doustne a nie dowcipne, kurde :/

Miłego dnia! ;*

reset, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 3046 3047 3048 3049 3050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ