X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Mikołaj chce Cię zmęczyć jeszcze przed urodzeniem! Oby teraz już szybki poszło... ostatnia prosta!

Kaczorka w sumie możliwe ;)
    A z ciekawości... boli Cię przy karmieniu coś?

Na mnie też już dziwnie patrzą, że karmie, ale mam to gdzieś ;).
    I tak jak Luna mówi. Nigdy się nie dogodzi!

Veritaserum bardzo się cieszę, że udało Wam się wszystko wyjaśnić <3

W oczekiwaniu na Mikołaja wrzucam Ninke, udało mi się taki portrecik uroczy strzelić, że muszę się podzielić :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6caf0008acdf.jpg

Kaczorka, Luna1993, Lusesita, moniśka..., Achia, veritaserum, Bajkaaa, sliweczka92, Patrycja20, summer86, Bunia86, frezyjciada, Yoselyn82, Lena21, JustynaG, Minnie89, Fozzie Bear, Jeżowa, Izape_91, Aga9090, Rucola, emi2016, blue00, KateHawke, Cabrera, JuicyB, mi88, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - Mikołaj najwidoczniej chce Ci zrobić prezent na Dzień Kobiet :) O ile to lepsze niż goździk i rajstopy!

Kaczorka- jeśli to mdłości to chyba będę zazdrościć. U mnie zero objawów poza zmęczeniem (choć patrząc na to, co się dzieje w pracy to i bez ciąży bym padała...) i to mnie wcale nie uspokaja!

pilik- Ninka czaruje szelmowskim spojrzeniem! Będzie z niej niezła agentka! :)

P.S. Pączek się przyjął i M. już tak mówi o nim cały czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:51

Kaczorka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - no pięknie uchwyciłaś Ninkę <3

Hehe, jak Wam gadają, że za długo karmicie piersią, to ciekawe co by o mnie powiedzieli :p
    A czy mnie boli teraz karmienie? Nie :) ale trochę wrażliwsze piersi się zrobiły.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik przepiękne zdjęcie Ninki :) <3 jaki cudowny uśmieszek!

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mi w ciąży z Domi test wyszedł w 24dc, czyli dość szybko.
    Mdłości też niestety przyszły szybko, więc możliwe :-)

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    A gdzie haha, od 8 mam oksy, bo rozwarcie nie ruszyło i dalej było 4 cm po godzinie 7. Niestety chyba nie będę mogła mieć zzo, bo płytki poleciały. No trudno, jakoś się urodzi ;)
    Dasz radę :) ja rodziłam tylko z gazem ;)

Pilik- cuuudne zdjęcie <3 buziaki od e-cioci!

Reset- ja w zasadzie nie miałam w ogóle mdłości. Tylko odczuwałam zmęczenie i senność.a Oskar cały i zdrowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:00

reset, pilik lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Kaczorka mi w ciąży z Domi test wyszedł w 24dc, czyli dość szybko.
    Mdłości też niestety przyszły szybko, więc możliwe :-)

No to mi test wyszedł w 27dc. Owu miałam w 17dc.

Reset - ja bym się z chęcią z Tobą zamieniła.. wcale mi nie są potrzebne takie objawy. W ciąży z Aluśką trochę tylko mnie mdliło i to dopiero gdzieś w 7tc.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja trzymaj się! Dasz radę dzielna kobieto :-)

Ninka cudowna :-)

No udzielają się ęmocje nowych ciąż :-)

A co do KP to Luna super napisała. Niech się odpiorkaja :-)

Mnie ciągle ktoś z rodziny męża pyta "ale OCZYWISCIE karmisz ja jeszcze ?".. A ja już to olewam i mówię "jak jest głodna to nie widzę powodu dla którego bym jej miała nie dać czegoś do jedzenia".. Przeważnie drugi raz pytanie od tej samej osoby nie pada.. Jedynie jedna babcia męża wytrwale pyta co Tydzien:-)

Achia, emi2016, Lusesita lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka- brawa dla Ciebie! :) A jak Tato się czuje?

• ibishka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unika tematu jazdy na kontrolę.. Ale ogólnie bardzo dobrze się trzyma. Czasem mam tylko wrażenie że stara się tsk załatwić niektóre rzeczy teraz jakby chciał dopilnować żeby mama sobie poradzila jakby go zabraklo. Nagle przerabia ogrzewanie na gaz.. Prezentuje swoje sprzęty majsterkowe mojemu mężowi itp.. Może jestem przewrazliwiona.
    Dziękuję że pytasz:-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak robi podświadomie... Taka diagnoza zmienia sporo na pewno w myśleniu. Ale dobrze że dobrze się trzyma :) a kiedy ta kontrola? Już trzymam kciuki!

U nas 3(!) Drzemka! Pierwsza to chyba pomyłka, obudził się o 6:15. By o 6:40 zasnąć do 7:10 . Ogólnie Oskar to mistrz szybkich, regeneracyjnych drzemek. 30min i już. Czuje się wyśmienicie. Aż mu zazdroszczę :p ale skoro mam pół godziny...
    Inka i urodzinowy piernik który zrobiłam wczoraj dla męża. Tak,Dałam radę zrobić piernik juhuu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b14a66296274.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:18

Bunia86, Minnie89, Kaczorka, JustynaG, pilik, Luna1993, moniśka..., ibishka, Lusesita, KateHawke, Cabrera lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik śliczności :)

Reset nie zazdrość mdłości. Ja zazdrościlam I potem miałam za swoje ;) przez te ciągle wymioty stałam się taka marudna i wiecznie płacząca (najczęściej nad wc), wiecznie w piżamie z tłustymi włosami I z totalnym brakiem sił.. aż się dziwię że emek jeszcze nie uciekł z domu ;) Ale już jest lepiej :D

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wiem że marne pocieszenie ale mdłości w końcu miną i zrobią miejsce dla ... Zgagi :P długo wymiotowałam z Zuzią, od rana do wieczora. Ale warto się pomęczyć :* często mdłości mijają całkowicie w drugim trymestrze, oby tak było u Ciebie :)

Smacznego Achia!

A ja właśnie zarezerwowałam stolik w karczmie na urodziny emka, jeśli wystrój mu się spodoba (widział tylko na zdjęciach) to umawiamy się na spotkanie w sprawie rezerwacji terminu wesela <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 11:32

Achia, reset, Kaczorka, summer86, JustynaG, Bajkaaa, pilik, frezyjciada, Patrycja20, KateHawke, Bunia86, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarła do nas przesyłka od cioci Izape! Polecamy i dziękujemy też tutaj ;) Lisek jest booooooski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 16:10

sliweczka92, Kaczorka, reset, Rucola, pilik, Luna1993, summer86, Izape_91, frezyjciada, Bajkaaa, ibishka, emi2016, Patrycja20, blue00, Lusesita, veritaserum, JustynaG, Morusek, KateHawke, Bunia86, Jeżowa, Yoselyn82, Cabrera lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Nadzieja o jakie płytki chodzi że nie będziesz mogła mieć zzo? Niezmiennie trzymam kciuki za Was, oby jak najsprawniej Mikołaj wyskoczył :)
    Kaczorka to super, że karmienie nie boli, oby tak zostało :)
    Kurcze u nas 3cia noc z rzędu taka o, a dziś wylądowałam z w łóżeczku Lewka ;/generalnie tylko głowe i stopy miałam na swoim a Królewicz oczywiście w środku. Już sama nie wiem co robię źle.... Dziś zamówiłam Lewkowi nowa kołderkę z Kiziamizia bo obecną ma cieniutką i malutkę 60x70.
    No i dziś w koncu udało się podać 3cią dawkę Hexacimy i Prevenaru. Za 2 tyg mamy Bexero i dłuższa chwila przerwy. Młody waży 7700g i wskoczył w 40ty percentyl. Ładnie mi rośnie. szkoda tylko że z motoryka idzie tak wolno, ale ogólnie ma jeszcze trochę czasu, choć w 7mym miesiącu pasuje żeby opanował obroty z brzuszka na plecy.
    Pilik super udało Ci się Ninkę uchwycić :) Sliczna jest i jak się tak uśmiecha to nie widzę w niej nic chłopięcego :) próbujemy Waszego sposobu z tum-tumem, lewko już nawet pociągnął z 2 razy, ale był w takim szoku ze wszystko wypluł hahaha
    edit. Chciałam się pochwalić ze moja dieta chya zaczeła przynosić efekty, bo na wadze już 58,5 po sniadaniu ;) do celu zostało 2,5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:11

pilik, summer86, Kaczorka, Patrycja20, emi2016, Lusesita, JustynaG, Jeżowa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia świetna fotka!!! Oskar ma świetną minę no i lisek przepiekny!!!!

Achia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia świetna fotka!!! Oskar ma świetną minę no i lisek przepiekny!!!!
    On mówi "mama! Widziałaś? Ale mam super przyjaciela!"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:19

Rucola lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia kontrola 18.03

Nie wiadomo kto slodszy lisek czy, Oskar :-)

Aaa dziewczyny inf z przed paru minut.. Gabi zrobiła pierwsze kroki bez trzymania!!

pilik, reset, Rucola, emi2016, Achia, Patrycja20, sliweczka92, blue00, Kaczorka, Lusesita, veritaserum, Morusek, KateHawke, frezyjciada, Luna1993, JustynaG, Bunia86, Jeżowa, StaraczkaNika, Yoselyn82, Bajkaaa, Karma88, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny :)

Achia przepiękny lisek! Wielkości Oskara?
    Widziałam go wczoraj na fb i znowu cichutko zazdrościłam Izie pomysłów i zdolności! I te spodenki. Jestem zachwycona <3

Właśnie sobie uświadomiłam, że w niedziele chrzciny a ja nie mam bucików ani nic. Muszę dorwać jakieś grubsze białe skarpety...

Edit. Gratulacje dla Gabi!
    A co do taty - może to taki jego sposób na poradzenie sobie z sytuacją? Będzie spokojniejszy jak jednak pewne sprawy będą „wyprostowane”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 12:27

ibishka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Pilik, Oskar i Ninka przeuroczy <3 a lisek od Iza_Pe cudowny!

Ibishka, niezmiennie mocno trzymam kciuki za Twojego tatę. Takie zachowanie przy poważnych diagnozach jest częste, a być może Twojemu tacie pozwala zająć mysli i choć trochę poczuć, że panuje nad sytuacją.

Lusesita, babcia emka jest zdania, że Ania tak mało je innych rzeczy przez karmienie piersią i że powinnam jej ograniczać. Przykro się słucha takich rzeczy.

Justyna naprawdę sporo między nami podobienstw. Żałuję, że metabolizmu nie mam takiego jak Ty :D mogłabyś być moją siostrą, której nigdy nie miałam hehe ;) A co do "tata-tata", Ania mówi to od dawna, ale od jakiegoś czasu wydaje nam się, że świadomie, bo gdy emek wchodzi do pokoju to często to mówi robiąc jednocześnie "papa" ;) "mama" mówi, niestety dużo rzadziej i mam wrażenie, że nie jest to jeszcze świadome. Ja po prostu jestem stałym elementem jej życia, chyba nie ma potrzeby nazywania i wołania mnie ;)

Rucola, Lewciowi gratuluję pięknej wagi a Tobie spadku :)

Kaczorka, mam nadzieję, że mdłości będą tylko chwilowe i nie wymęczą Cię. Domyślam się, że przy Aluśce musisz być w formie.

Kaczorka, ibishka, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3048 3049 3050 3051 3052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ