X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Kurde w ogóle mąż się poplakal w trakcie rozmowy. Uświadomiło mi to że stety/ niestety mama jest bardzo ważna w jego życiu w zasadzie powiedział mi że jej zawdzięcza wszystko co ma i to gdzie jest teraz. Z ojcem nie ma kontaktu od 10 lat.

Jakoś łzy mężczyzny na mnie mocno działają. Nie wiem dlaczego. Zastanawiam się wtedy jeszcze bardziej nad tym wszystkim.

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja również się cieszę, że już u Was dobrze ! :)

Nadzieja mocne kciuki !!! <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kciuki :)

Veritaserum słuchaj jak matka taka ważna dla niego to dogadasz się z teściową a jak nie to rób jak koleżanka moja, przy mężu było ok a jak go nie było to wtedy pokazywała gdzie teściowej miejsce, fakt że tego już nie może robić bo kobieta zmarła niestety :(
    Najważniejsze że z mężem jest ok a wszystko inne się ułoży

Reset trzeba wierzyć mimo lęków że będzie dobrze bo inaczej człowiek zwariuje :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kciuuuuki!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - mocne kciuki!! <3 czekamy na Mikołaja :)

Ale tutaj wieczorno-nocne pogaduszki :) super :D

Veritaserum - cieszę się, że pogadaliście z mężem i już jest dobrze :) szkoda życia na kłótnie :)

U nas Aluśka dziś bawi się od rana w baletnicę i zasuwa na paluszkach :p
    A jej ulubione słowo od kilku tygodni to "nie" ;)

Co do płci, to chyba mi to obojętne. Bardziej praktyczne by było, gdyby trafiła się dziewczynka. Ale jakieś mam czucie na chłopaka.
    Chociaż w poprzedniej ciąży też myślałam, że będzie chłopak.. :p

W każdym razie od kilku dni mam chęć na jabłka - jak nigdy ;)

summer86, KateHawke, emi2016 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 Mucovagin to świetna sprawa! Uważam, że to taki "must have" w wyprawce dla mamy! :)
    Jeśli kupisz żel to nawet jak Ci zostanie po kuracji to możesz go używać jako lubrykantu w suche dni :)

Veritaserum , wszelkie tego typu konflikty są trudne.
    Podejrzewam, że o prostu Twój mąż szanuje swoją mamę i jeśli ona wypowiada się na tematy wychowawcze to odbiera je jako słowa "autorytetu".
    a Teściowa nie chciała źle, po prostu ma inne podejście do wychowywania dziecka.
    Proponuję edukować męża dlaczego coś jest dla Ciebie ważne. U nas sprawa wygląda tak, że ja czytam, szukam informacji (czasami podsyłam artykuły emkowi) a potem pytam co o tym myśli, mówię o swoich odczuciach, dlaczego chcę tak a nie inaczej. I tym sposobem np. KPI, BLW, ubieranie to tematy, w których jesteśmy zgodni i idziemy w nich razem. Oczywiście, czasami któreś z nas wymięka pod naciskami ale wtedy to drugie naprowadza na właściwe tory :)
    ja (jeszcze) próbuję wytłumaczyć (rodzicom.teściom)dlaczego robię tak a nie inaczej. Czasami skutkuje, czasami nie... Ale jeśli próbują robić coś wbrew mnie (np. wzięcie Ani i ustawianie ją do chodzenia) to wyrażam dość dosadnie swoją dezaprobatę. Są rzeczy na które mogę przymknąć oko ale są takie, co do których przyzwolenia nie będzie ze względu na dobro dziecka.

Ostatnio rozmawiałam z tatą. Dla niego było niepojęte, że my wybierając się w trasę (200km) bierzemy pod uwagę nastrój Ani. Stwierdził, że musimy uważać bo wejdzie nam na głowę. A nam zależy by podróż była komfortowa więc najlepiej ruszyć gdy dziecko jest zmęczone i prześpi podróż. Bo jeśli weźmiemy ja w fazie aktywności to będzie marudna bo a) nie może się za bardzo ruszyć b) przecież to jest usypianie a ona nie chce spać. Dla moich rodziców to "każde dziecko lubi jazdę autem" "każde dziecko śpi w aucie" więc co to za problem.

Nadzieja Mam nadzieję,że już tulisz synka! :)

KAczorka ciesz się, że u Aluśki "nie" jest dopiero od kilku tygodni.Aneczka to chyba tego słowa już w brzuchu nauczyła się. Oczywiście nie jest to świadome "NIE" ale bardzo często można to u niej wyłapać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:52

veritaserum, Achia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - zaprzeczanie było już od dawna, ale teraz powtarza nie za każdym razem :p nawet, jak myśli inaczej, to i tak powie nie :p
    Np. pytam czy chce jabłko. Mówi, że nie i jednocześnie wyciąga po nie rękę ;)

Lunaris - a jak tam Twój wózek? Przyszedł już?

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka suwaczek <3 <3 <3

Kaczorka, Fozzie Bear, Achia, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne sa wasze nowe suwaczki <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kaczorka suwaczek <3 <3 <3

A ustawiłam :p
    Co się będę czaić. Jak będzie coś nie tak, to zawsze można usunąć.

Lusesita, Luna1993, emi2016 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, piękny suwaczek <3 wybierasz się dziś na betę czy czekasz do wizyty?
    Co do "nie", u nas podobnie jak u Justyny Aneczki ;) Choć aktualnie ustąpiło miejsca "tata-tata".

Veritaserum, cieszę się, że udało Wam się dojść z mężem do porozumienia. Powodzenia w rozmowie z teściową.

Justyna, staram się robić podobnie, tzn. tłumaczyć dlaczego postępujemy w wychowaniu tak a nie inaczej, ale niestety skutkuje to w 30% przypadków, rodzina emka patrzy na mnie w wielu kwestiach jak na wariatkę, stąd zaczęłam unikać spotkań z nimi.

Nadzieja, mam nadzieję, że już się tulicie z synkiem <3 mówiłam, że nie pośpisz :P

Reset, mocne kciuki za dzisiejszą betę.

My dziś do 20 same, pół nocy bolał mnie brzuch przez okres :/ a miało być lepiej po ciąży..
    Mój instynkt coraz mocniej daje o sobie znać.

reset, Kaczorka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer współczuję bólu brzucha u mojej siostry po pierwszej ciąży było gorzej niż przed... I straszyła że zobaczę co to bóle jak urodze a u mnie los łaskawy bo nic się nie zmieniło czyli dalej nie mam pms ani bolacych @ a no i siły na dzisiejszy dzień <3

Kaczorka suwaczek cudny :)

Zauważyliście że po miesiącach chudych w ciazach zaczyna się robić pięknie? :) znowu emocje pierwszych tygodni i będziemy oglądać galerie brzuszków <3

pilik, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, czy tylko mi się wydaje, że mamy dużo podobieństw? :)
    U mnie trudniej będzie z moją rodziną (bo oni wiedzą lepiej i są zwolennikami chowu - ja jestem rodzicem, ja tak mówię i tak ma być, bez dyskusji, argumentów).

Nie chwaliłaś się nam ,że Ania już mówi tata! A jak tam idzie jej ze słowem "mama" ? :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z jakim problemem zaczynam się teraz mierzyć? Chociaż nie wiem, czy można to nazwać problemem...
    Chodzi o krzywe spojrzenia na to, że karmie JESZCZE piersią.
    Moi rodzice ok, ale męża mama, albo jacyś ich znajomi, coraz częściej pytają, czy nie czas już kończyć.
    Czasami sama mam ochotę już skończyć ale jak słyszę takie gadanie, to aż mnie trzęsie.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka piękny suwaczek :)

Nadzieja pewnie się już tulicie :)

Veritaserum bardzo się cieszę że z emkiem n jz dobrze. A z teściowa poradzisz sobie świetnie :)

Ja coś ostatnio spać nie mogę. Dziś się obodzilam przed 3 i po spaniu. Niewygodnie mi i miejsca sobie znaleźć w łóżku nie mogę. I tak już jakieś 2 tygodnie to trwa :/

Kaczorka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita. Ostatnio moja ciocia do mnie po informacji że jeszcze karmie z takim testem do mnie " to jak Ty długo JESZCZE zamierzasz karmić " jakbym z kosmosu spadła. Fakt że wszystkie moje kuzynki podają mieszankę jakoś od 2 miesiąca życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie karmię piersią- źle, karmię piersią za dlugo- źle. Ludziom się nie dogodzi ;) niech każdy zajmie się swoim nosem i swoimi cyckami a wszystkim będzie się żyło lepiej :) nie przejmujcie się ;*

Bajkaaa, Patrycja20, Lusesita, pilik, Achia, ibishka, sliweczka92, summer86, JustynaG, Minnie89, Fozzie Bear, Aga9090, emi2016, Morusek, Karma88, JuicyB, mi88, Lunaris lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram to co pisze Luna :)

I po raz kolejny ludzie pokazują że matce można powiedzieć wszystko... Tzn krytykować za wszystko począwszy od karmienia, ubierania noszenia, opieki, no wszystko będą krytykować ciekawe jakby ich zacząć krytykować np ich sposób mówienia, chodzenia, jedzenia czy też będą cierpliwie wysluchiwac? Wątpię powiedzą że to ich sprawa, ale my matki nie możemy tak powiedzieć bo Nasze dziecko ma prawo każdy wychowywac a my jako najbliżej mu osoby wg społeczeństwa mamy najmniej do gadania...

Lusesita, veritaserum, JustynaG, Aga9090, Karma88 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie haha, od 8 mam oksy, bo rozwarcie nie ruszyło i dalej było 4 cm po godzinie 7. Niestety chyba nie będę mogła mieć zzo, bo płytki poleciały. No trudno, jakoś się urodzi ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - dasz radę dzielna kobietko <3

Czy to możliwe, że mnie już pierwsze mdłości dopadają?
    Przed chwilą mnie tak zmuliło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:39

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3047 3048 3049 3050 3051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ