Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia - radość w oczach Oskara wielka
Ibishka - wow, gratulacje dla Gabi
Luna - udanego obiadu urodzinowego dla eMkakiedy ma urodziny?
Rucola - dzieciaki czasami z dnia na dzień zaskakują, więc może zaraz Lewcio zacznie się obracać
A moja Aluśka dzisiaj chce mnie wykończyć.. jest prawie 13 a ona dalej nie miała drzemki..
O 15 wychodzę z domu, więc wypadałoby, żeby zasnęła, bo inaczej babcia jej nie ogarnie..Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Sytuacja sprzed chwili - leżę sobie, Aluśka siedzi obok. Nagle zaczyna mnie miziać stopą po cycku i z bananem na ustach mówić "mniam, mniam"..
Takie zabawy przy zasypianiu.. :pAchia, summer86, ibishka, Rucola, sliweczka92, Patrycja20, blue00, frezyjciada, Luna1993, pilik, JustynaG, Jeżowa, KateHawke, Yoselyn82, Karma88, mi88, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka ona po prostu wie co dobre ;p
Ale cudny Oskar a listek super
Rucola ja czytałam gdzieś że niektóre dzieci w ogóle pomijają etap z brzuszka na plecy i jest okej. Ania tez jeszcze tego nie robi. U nas na wadze 8 kg
Ibishka gratuluję !!to ogromny postęp
Lunka fajnie. Ja mam urodziny 30 w kwietniu k jestem ciekawa co mąż wymyśli ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 13:04
Rucola, Kaczorka, Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Ibishka brawa dla Gabi
Wstawiam wam moja panienke. Od rana bawiła się w poczte. Nie patrzcie na bałagan w tle. Najzwyczajniej nie opłaca się go sprzątać przed wieczorem
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 06:11
Achia, emi2016, summer86, sliweczka92, ibishka, Kaczorka, Patrycja20, blue00, frezyjciada, Luna1993, pilik, moniśka..., JustynaG, Jeżowa, KateHawke, Yoselyn82, Bunia86, JuicyB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny !
Ja znów nieobecna, ale mam w domu szpital, moje nie chorujące do tej pory dziecko ma zapalenie krtaniJakiś wirus u nas panuje, bo to już kolejne zapalnie krtani o którym słyszę w moim otoczeniu...
Fajnie, że znów tak ciążowo tutaj się robi ! Piękne suwaczki macieTak się cieszę z tych Waszych ciąż jak ze swojej ! Zwłaszcza z ciąży Reset - może dlatego, że to pierwsze dziecko ? I tak po cichu przypisuję sobie zasługi, że to moje wiruski, że zaczęłam zieloną falę
To mnei poniosło
Ibishka - Gratuluję Gabi ! Łucja nadal nei chodzi, rodzice codziennie pytają czy coś się w tym temacie zmieniło - ostatnio usłyszałam że mam ją zmuszać "Bo nie będzie chodzić, zepsujecie dziecko !" Byliśmy u lekarza ze specjalizacją z rehabilitacji i mówił, że mamy się nie martwić, ale jak to wytłumaczyć rodzicom ? Po za tym sądzę tak jak Pilik, że Twój tata tak sobie radzi z chorobą, rozumiem go. Życzę mu dużo zdrowia !
Rucola - zazdroszczę wagi ! I gratuluję oczywiście
Luna - gratuluję przygotowań do ślubu !
Nadzieja - trzymam kciuki !
Pilik - piękne zdjęcieMina Ninki mnei urzekła !
Achia - I Oskar i Lisek są cudowni !
Veritaserum - cieszę się, że rozmowa przyniosła dobry rezultat, mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze ! Mnie też wyjątkowo wzruszają łzy u mężczyzny...
Kaczorka - widzę, że Ty też do płci podchodzisz praktycznie - dziewczynka po dziewczynce to jednak nieco prostszeCo by nie było pokochamy jak swoje
Lusesita - nie rozumiem tych krzywych spojrzeń, przecież Dominika nei ma jeszcze roku ! A nawet gdyby, to co to kogo obchodzi ? Jak ja musiałam odstawić Łucję to też nasłuchałam się tylu nieprzyjemnych komentarzy... Np " a cycki to od czego? " Wtedy już byłam wkurzona i odpowiedziałam że dla ozdobyNiem neij jednak strasznie przykro mi było, że nasza mleczna droga trwała tak krótko a mimo to wszyscy mi wypominali... Nie rozumiem tego wtrącania się we wszyskto niektórych ludzi.
Anna Stesia - wcale się nie dziwię, że tgo nie lubisz, ja też stanowczo zabraniem takich rzeczy, delikatnie odsuwam rączki i mówię, że nie można, że mamę to boli. Na szczęście działa, teraz zaczęła się z kolei faza na wkładanie paluszka do oczu, ust i znów trzeba wyznaczać granice
Yos - cudny MichałekMy rozważamy to imię dla chłopca
Reset - wszystko będzie dobrze ! Musisz w to wierzyć, choć wiem jakie to trudne... Sama nei mogę doczekać się ruchów, żeby być spokojniejszą...
Co do obaw o uczucia do drugiego dziecka- też je mam i chyba każda mama to przeżywa ... Pocieszam się, że rodzeństwo to jeden z najwaspaniajszych "prezentów" jaki można dać dziecku, mam dużo starsze rodzeństwo i bardzo się cieszę, że nie dość , że Łucja nie będzie jedynaczką to jeszcze będą w podobnym wieku
Więcej nie napiszę, bo mój chorowitek chce się przytulać - Miłego dnia !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:27
reset, summer86, sliweczka92, ibishka, Kaczorka, Lusesita, blue00, Achia, Rucola, pilik, Luna1993, moniśka..., JustynaG, Jeżowa, KateHawke, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi- zdrówka dla Łucji!
dobrze,że nie widać po niej choroby!
Lusesita- nikt by nie zwrócił uwagi na bałagan, bo panienka skupia na sobie całą uwagępiękności!
Kaczorka- nooo, to już zaraz trzeba będzie powoli Aluśce tłumaczyć,że brzuszek musi być chroniony!Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka- to może jej mów, że po prostu brzuszek Cię boli? Pojęcie "boli" pewnie Mała zrozumie, a może trochę Kropka oszczędzi
Rucola, Kaczorka, emi2016 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyIbishka gratulacje dla Gabi!
Kaczorka dokładnie to samo pomyślałam, że Alusia wie co dobrea urodziny w sobotę, ostatni raz 2 z przodu! Niech się nacieszy
Veritaserum okrągłe urodziny to na pewno zaplanuje coś niezwykłego
Dominisia i Łucja są cudownewysyłam buziaki dla słodkich panienek ;*
Lusesita, emi2016, Kaczorka, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Ninka Ale Ci mamusia piękną focię strzeliła!!
Izape czy Ty masz jakiegoś facebooka z tymi swoimi cudeńkami? Chętnie bym pooglądała!
Ibishka gratulacje dla Gabi! To już poważna sprawa - pierwsze samodzielne kroki!
Rucola Ależ Ty utuczyła tego swojego Lewka!7,7kg to zacna waga. Pewnie jutro się dowiem jak ja spasłam swoją księżniczkę ;p W gruncie rzeczy to może ważyć tyle co Lewko.
Summer , to przykre, że ktoś sugeruje głodzenie dziecka tylko po to by przymusić go do jedzenia konkretnych rzeczy. I co gorsza, często są to osoby co chętnie podałyby dziecku batonika a zabrały mleko. Czy to nie jest dziwne?
Ale jak to Bajka dziś ujęła - jesteś matką, to wszyscy czują potrzeby krytykowania Cię i mówienia, że robisz coś nie tak.
Moje dziecko jest dziwne. Jak widzi łyżeczkę to tak się trzęsie, że nie da się jej spokojnie nakarmić - musi sama sobie ją pchać do buzi. Ale jak dostaje warzywka to najlepiej księżniczce wkładać do buźki mniejsze kawałeczkiBo jak weźmie w łapkę to wyrzuca na podłogę.
Mogę zostać Twoją młodszą siostrą forumową
Emi współczuję podejścia rodziców i tej presji jaką wywierają na tak małym dziecku. Bo nie oszukujmy się, jak kilkanaście razy to powtórzą to Ty jako matka też zaczynasz odczuwać nacisk i się niepotrzebnie denerwować.
Ja podobno nauczyłam się stawiać kroki około roku ale i tak wolałam czworakować bo nie przewracałam sie i szło mi to sprawniej. I zdradzę Ci tajemnicę... nie jestem popsuta i zaczęłam chodzićPo prostu musi przyjść na to czas...
A jeszcze nie zaczęli Ci gadać, że to czas na odpieluchowanie? Bo jeśli nie... to pewnie zaraz się zacznie.
Lusesita u nas wpada się ze skrajności w skrajność. Nie rozumiem, co komu przeszkadza fakt, że karmisz piersią?Rucola, emi2016, summer86, ibishka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Veritaserum piękna waga Ani!!! w poniedziałek mamy kontrolę u fizjo to podpytam co z tymi obrotami
Fajnie, ze udało się dogadać z emkiem co do mam/teściowych to musimy mieć morze cierpliwości po prostu. Ja coraz bardziej uczę się olewać czyjeś opinie. Dopóki jestem przekonana o słuszności tego, co robię to nikt nie wejdzie mi w paradę. Jeśli się waham, to wtedy zawsze zapytam o radę i dokładnie to powiedziałam swojej mamie. tesciowa się nie wtrąca, mama nadal prawi swoje herezje, ale ja tego po prostu nie słucham....
Ale mamy dzielne dziewczynki!!!
Dominika super że opanowała kupęciekawe czy rozumie że robi czy po zapachu hehehehe
Kaczorka, Alusia jest obłędnaMa tyle smaków do wyboru a to cycuś jest mnia mniam
i popieram Reset, moze warto powiedzieć Alusi, ze boli Cię brzuch. Wierzę, ze zrozumie.
Ibishka brawa dla Gabi!!! Pieknie się rozwija!! A co do taty, to dobrze, ze zajmuje głowę. Mi się wydaje, ze chce teraz ogarnąc wszystkie sprawy z którymi zwlekał, bo zdał sobie sprawę z tego, ze nic nie trwa wiecznie, ale według mnie ma dużą wolę walki i mam ogromną nadzieję, ze lek zrobi swoje.
Kaczorka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Ale piękności ujrzały moje oczy!!! Ninka, Oskarek, Łucja, Domi
Rucola gratuluję kilogramów na minusie Tobie i na plusie Lewkowi! Równowaga w przyrodzie w czystej postacico do spania w nocy to nie wiem, no ale skoro był w środku to znaczy że tam go odłożyłaś? Wiadomo, że się nie przeteleportował
Kaczorka ja to bym schizowała, jakby mi Agata w brzuch kopała na pewno... A mdłości współczuję przy takim dzieciątku to najlepsza by była ciąża bez żadnych objawów!
Ibishka kciuki za kontrolę taty! Mój dzisiaj wyszedł do domu po operacji. Gratulacje dla Gabi za pierwsze kroki!
Achia cudowny nowy przyjaciel Oskarauwielbiam cudeńka od Izy
Na pewno miałam napisać jeszcze trzy razy tyle... A no oczywiście - Nadzieja powodzenia kochana!!!
U mnie dieta nie istnieje, nie wiem czego się spodziewać... Ale przynajmniej mam wsparcie w córce:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b30c8d9660b9.jpgblue00, Lusesita, Yoselyn82, Kaczorka, emi2016, JustynaG, moniśka..., Rucola, sliweczka92, Achia, summer86, Izape_91, Patrycja20, Bajkaaa, Bunia86, pilik, KateHawke, Luna1993, ibishka, Lunaris, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam betę z dzisiaj: 549,4 mlU/ml oraz kosmiczny progesteron: 43,590 ng/m
Oraz pytanie o ANA - mój immunolog kazał mi je powtórzyć, bo w kwietniu i w lipcu były dodatnie w mianie 1:160 oraz dodatnie w scl70 i dsDNA. Dziś- póki co - mam tylko wyniki ANA, gdzie w mianie 1:80 NIE wykryto. Tych szczegółowych wyników dot. scl i dsDNA jeszcze nie mam, ale czy ja dobrze myślę, że jest dobrze?Rucola, Jeżowa, Kaczorka, frezyjciada, Aga9090, emi2016, Lusesita, JustynaG, blue00, Achia, Cabrera, summer86, Patrycja20, Bajkaaa, Bunia86, Minnie89, pilik, JuicyB, sliweczka92, KateHawke, ibishka, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyU nas po rozmowie. było dość ciężko i myślę że teraz będzie inaczej , stosunki się mocno oziębiły , ale nie żałuję. Mąż tylko przed mi szepnął na ucho żebym miała trochę litości. Ale generalnie powiedziałam wszystko co chciałam i powiem Wam że dumna z siebie jestem bo ogólnie mam problem z asertywnościa. Teściowa na początku prawie wszystkiemu zaprzeczała , teraz w zasadzie nie wiem czy czuję się winna ale mam to gdzieś. Ja powiedziałam co chciałam
Jeżowa, Kaczorka, Aga9090, Achia, summer86, Bajkaaa, Bunia86, pilik, Jadranka, KateHawke, ibishka, Lunaris, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Reset jest baaaaaaaaaaaardzo dobrze!!! Beta jest kosmiczna i prog jest kosmiczny!!! Paczuś rozwija się w zawrotnym tempie i przez myśl mi przeszło że to może są 2 Paczusie hahaha ale by było
Jezowa no tak, ja Malucha przeniosłam bo się strasznie tłucze w łóżeczku. Nie chce spać, ćwiczy obroty, gada. Generalnie mogłabym to olać bo jestem w stanie przy tym spać, ale boję się, że przewróci się na brzuszek a nie potrafi się odwrócić. Strasznie mnie to stresuje a między nami usypia w kilkanaście sekund.... Stąd pomysł o cieplejszej kołderce (bo może jest mu zimno samemu). Zobaczymy czy pomoże
Emi Łucja jest śliczną i juz taką "dorosłą" dziewczynkąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:26
emi2016 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Agatka kusisz tą czekoladą
Ale Ty jesteś bardziej smakowita!!!! Eh Jeżowa, przy takiej córci to dziwię się, że diety nie mozesz utrzymac
Veritaserum dobrze, ze już po i że powiedziałas wszystko co Ci leżało na sercu. Z całego serca Ci życzę żeby teściowa przemyślała i się odpowiednio do tego ustosunkowała i żeby między Wami było chociaż nieźle, ze względu na emka.veritaserum lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021