X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - będziesz miała kompana słodyczowego w postaci Agatki :) już widać, że wie co dobre :p

Reset - u Ciebie dzisiaj 16dpo?
    Nie wiadomo co lepsze - beta czy prog ;) Pączuś idzie jak burza <3
    I mam nadzieję, że teraz już w niego uwierzysz :)

Veritaserum - i dobrze, że już masz rozmowę z teściową za sobą :) myślę, że przetrawi co jej powiedziałaś i nie będzie źle :)
    Najważniejsze, że z siebie zrzuciłaś ten ciężar.

Wyrwałam się z domu. Powiem Wam, że jest coraz ciężej.. młoda jakimś szóstym zmysłem wyczuwa, że się zbieram. Dzisiaj najpierw nie mogła zasnąć, a jak już się udało, to i tak obudziła się 5 minut przed moim wyjściem i zaczęła płakać.
    A jak mnie nie ma w domu, to niby się bawi, ale co jakiś czas i tak woła mamę..

A jeszcze Wam powiem (skoro już mam chwilę), że nie czuję specjalnych emocji i podekscytowania na myśl o tym, że jestem w ciąży. Zupełnie, jakby to nie dotyczyło mnie.
    100% inaczej, niż w pierwszej ciąży, gdzie ciągle czułam stres i nie mogłam się doczekać kolejnych wizyt z USG.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jestem pod wrażeniem bety ! Ciekawe czy zamieszkał u Ciebie tylko jeden Pączuś :-)

Łucja, Agatka <3

Justyna ludzie wszędzie musza wtracic swoje 3 grosze.
    Tylko niepotrzebne mi ich rady na tematcmoich cycków :-/
    Tak jak dziewczyny pisały, zawsze znajdzie się panel ekspertów do spraw wychowania cudzych dzieci.

Edit. Kaczorka, bo masz absorbującą Aluske, poza tym tak szybciutko wam się udało. Jeszcze poczujesz emocje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:36

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - piękna beta !

Rucola - ona tak "dorośle" wygląda tylko na zdjęciach, to taki duży bobas jeszcze ;) Ale faktycznie rysy twarzy robią się już jak u małego dziecka a nie jak u niemowlęcia :)

Justyna - a oczywiście, że tak mówili, mam stwierdziła, że jej wszystkie dzieci chodziły do roku, a jak miały 8 miesięcy to korzystały z nocnika, a jak tak dlaje pójdzie to moje zacznie korzystać z nocnika jak będziem iało 6 lat... Ehhhh. Do tej pory się nei wtrącali za bardzo, po za tym, że "za lekko" ubieram Łucję.

Veritaserum - mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej !

Kaczorka - popieram pomysł z bólem brzucha :) Myślę, że Alusia zrozumie :) a co do emocji - rozumiem doskonale... Przekonuję sama siebie, że jak poczuję ruchy to uwierzę w tą ciążę. Gdyby nie rosnący brzuch - myślałabym że to jakaś pomyłka :P Co nei zmienia faktu, że się cieszę, ale to inne emocje niż w pierwszej wystaranej ciąży..

Przed chwilą koleżanka sprzedała mi pomysł na odpowiedź dla wtrącających się mam, moja mama i jej teściowa mówią, że "skoro wychowały troje dzieci to chyba się znają", na co jej mąż odpowiedział, że jak wychowała troje dzieci to może już wystarczy i wnuki da wychować ich rodzicom :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 15:42

Kaczorka, Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, jestem Ci dozgonnie wdzięczna za polecenie Tess Gerritsen. Wreszcie mam co robić podczas spacerów. Głównie słucham audiobooka, ale książkę też wypożyczyłam. Oglądałam serial, a książka jest mega wciagajaca. Dzieki. <3

Jeżowa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, mam nadzieję, ze zdążyłam z kciukami <3 trzymaj się dzielnie!

Kaczorka, uwielbiam Twój suwaczek <3

Reset, beta i progesteron wymiatają, to oznacza, ze paczek rośnie jak na drożdżach :)

I jeszcze chciałam powiedzieć, ze wszystkie forumowe maluchy są tak rozkoszne, ze za każdym razem wywołują uśmiech ma mojej twarzy :) cudowne Maluchy <3

Achia, Lusesita, Kaczorka, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuźwa skasowało mi post :/ no to od nowa:

RESET- suuper wyniki. polecam filmik - i innym ciężarnym :) ciekawe rzeczy mówią,o których sama nie wiedziałam https://www.youtube.com/watch?v=kJfheD0yRes

JEŻOWA- słodka Agatka :)

VERITASERUM- dobrze,że masz to za sobą i postąpiłaś w zgodzie ze swoim sumieniem.

czy to JADRANKA polecała odciągacz/ kolektor pokarmu? ileż ja mleka traciłam we wkładkach laktacyjnych zanim to kupiłam :p Oskar ktory nadal śpi po spacerze! miał tylko przerwę na mleczko. i ten kolektor z drugego cycka wyciągnął 20ml! schowam do lodówki. a jutro zleję później z porcjami z reszty dnia i nocy i zamrożę :D tylko pomóżcie- ile mleko może stać w temp pokojowej? bo nie wiem czy w nocy będzie mi się chciało wstawać i iść zanosić do lodówki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 16:07

Jadranka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, Reset ja może naiwna jestem, ale jak eM. chował moja deskę i kask, to miałam łezkę w oku, ale założyłam, ze jeśli Maluch będzie zdrowy, to na koniec przyszłego sezonu choć na chwile w góry wyskoczymy (planuje system zmianowy, choć godzinka na stoku ;))

A świeże górskie powietrze Bablowi nie zaszkodzi :)

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 20:14

Jeżowa, bazylkove, Bajkaaa, moniśka..., emi2016, JustynaG, Achia, summer86, blue00, Kaczorka, pilik, KateHawke, Luna1993, Bunia86, Lunaris, Morusek, Lena21, Sarna84, Madzik34 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia przekonałas mnie i tez zamawiam kolektor . Mam dość przemoczonych wkładek ;p a może mi się coś na kaszkę uzbiera ;)

Achia, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry, ze tak z dupy ale czy Wasze dzieci tez często zezuja ??

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny sorry, ze tak z dupy ale czy Wasze dzieci tez często zezuja ??

Patrycja, u niemowlat to normalne, jest to niedojrzałość nerwu wzrokowego. Powinno zaniknąć do 6 m-cy. Na najbliższej wizycie poproś pediatrę o sprawdzenie.

U nas nadal zdarza się zezowanie, ale głownie widzę to jak robimy zdjęcia. W kwietniu idziemy do pediatry i będę rozmawiać czy to już pora na okulistę. Jednak osoby, które rzadziej widzą Anią mówia, że mocno się poprawiło.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Achia przekonałas mnie i tez zamawiam kolektor . Mam dość przemoczonych wkładek ;p a może mi się coś na kaszkę uzbiera ;)
    zamawiaj! 30zł a ile pożytku! :)

Patrycja-Oskar teraz już teraz mniej ,ale taaak- zezował.na początku dzieci zezują często :) nie wiem tylko kiedy mniej więcej to się kończy

IZAPE- bardzo dziękujemy za liska. mąż wrócił z pracy i jest nim OCZAROWANY:) mam nadzieję,że laparo Ci pomoże i już zaraz będzemy się cieszyć i ekscytować Twoją betą! mocno zacskam kciuki kochana co zresztą wiesz <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 17:09

Izape_91 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Reset - u Ciebie dzisiaj 16dpo?
    Nie wiadomo co lepsze - beta czy prog ;) Pączuś idzie jak burza <3
    I mam nadzieję, że teraz już w niego uwierzysz :)

Tak, obstawiam, że 16 dpo (ewentualnie 15, ale trudno mi uwierzyć, że nord wyszedłby w 8 dpo :P). Nie mniej jednak wyniki nawet mnie zaskakują, bo dwudniowe przyrosty są między 220 a 260%, a progesteron to w ogóle szybuje poza normy :)
    A zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży, bo tak mnie zmogło zmęczenie, że zwolniłam się z pracy wcześniej i już jestem w łóżku!

bazylkove, summer86, Achia, emi2016, Cabrera, Lusesita, JustynaG, Jeżowa, nowa na dzielni, Bunia86, KateHawke, Kaczorka, Rucola, pilik, Morusek, Lena21 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    a urodziny w sobotę, ostatni raz 2 z przodu!

To Twój Emek jest równiutki rok młodszy ode mnie!
    Świętujemy razem :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz jestem spokojniejsza :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka może poszukaj dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak zasypiają Wasze maluchy? bo obejrzałam właśnie z dzsiejszego Dzien Dobry TVN
    https://dziendobry.tvn.pl/a/usypianie-niemowlaka-na-rekach-w-lozeczku-metody

głupia przeczytałam tekst. gdzie pisze,że usypianie dziecka kołysząc sprawi,że się przyzwyczai...cóż,Oskar zasypia tylko tak.. powinnam się bać? pomijak fakt,że jednak robi się coraz cięższy, więc może faktyczne spróbować inaczej go usypiać?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, spokojnie... przecież do 18nastki nie będziesz go tak usypiać :P

EDIT. A tak zupełnie serio, Aneczka była nieodkładalna. Później jej przeszło ale usypiana tylko na rękach. A teraz zazwyczaj zasypia sama w łóżeczku. Choć jak ma gorsze dni to trzeba jej pomóc i wyciszyć ją na rękach. U takich dzieci wszystko się zmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 18:30

Achia, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę się wyżalić? Jakby któraś z Was miała wątpliwości, że doktorantów traktuje się jak odpady uczelnianego układu trawiennego - to tak, właśnie tak się nas traktuje. Można zrzucać na nas nie nasze winy, jak ktoś musi za coś beknąć. Najlepiej oskarżajmy o coś doktorantkę na urlopie macierzyńskim. Powiem Wam, że po takich akcjach to nie mam żadnych skrupułów, żeby to wszystko rzucić - jedyne co mnie powstrzymuje to oczywiście pieniądze, bez których sobie nie damy rady.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, nie ma żadnej prawidłowości. Ania do 4,5 m-ca zasypiała po kąpieli i karmieniu sama w łóżeczku, a od regresu snu musi być bujana. Wcale nie wynika to z tego, że od małego ją przyzwyczailiśmy, po prostu w pewnym momencie się popsuło. Na razie nie udało nam się jej oduczyć.

Jeżowa, przykro mi strasznie :( ale nie daj sobie w kaszę dmuchać, że tak powiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 18:53

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3050 3051 3052 3053 3054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ