X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego typu:
    https://goo.gl/images/u2s2Us

Jeszcze tak weszłam na ich stronę i są różne rodzaje tych otulaczy. Letnie też ;)
    https://woombie.pl/product-pol-85-Woombie-Letni.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 09:28

olik321 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja mam 2 kołderki z poduszkami, 3 kocyki. Na razie nie kupowałam żadnych śpiworków. Rożek też mam ale raczej z doświadczenia wyląduje w wózku jako kocyk na zimniejsze dni.
    Ja na teraz śpiworka kupować nie będę. Raz że lato i jakoś mi się nie widzi to a dwa, chyba wolę te otulacze na zamek bo cieńsze są.
    Aniu kupowałaś taki pełnowymiarowe komplety podusia + kołderka do łóżeczka?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak:
    https://smartchild.com.pl/pl/p/POSCIEL-Z-WYPELNIENIEM-95X75-CM-VELVET-SZARA-KOALA/1606
    Ten komplet jest super milusi.

http://mikominky.pl/produkt/wzór-dzianina-stwórz-własny-wzór-dzianina-kopia/
    Tutaj sama sobie zrobiłam zestawienie kolorystyczne. Mam z tej strony też motylka. I co do motylka to jak kupujesz na allegro patrz na wypełnienie. Najlepsze są te 'z watą' a nie żadnymi kulkami. Mam dwa rogale z kulkami i w życiu bym tego dziecku pod głowę nie dała. Kończy się to u mnie bólem głowy. Dlatego zależało mi żeby poduszki miały tą watę.

Łóżeczko mam 60x120 i komplety 100x75cm będą ok. Oczywiście z płaską poduszką. Z tego Mikominky też mam 2 prześcieradła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z cienszych rzeczy mam jeszcze taki komplet z płaską poduszką.
    https://4kidspoint.pl/kocyk-bawelniany-poofi-pure-14521
    Ten akurat się nada na ciepłe noce.

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik- my na lato mamy śpiworek cienki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70321045/
    Kocyki ze dwa warto mieć na start :)

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ja na pewno kupię rożek na pierwsze dni, ale latem może być ciężko używać. Do spania myślę o letnim spiworku lub otulaczu (tulik ma fajne). Na pewno ze 2-3 kocyki. Kołderkę na razie sobie daruję, raz że będzie ciepło a dwa, że będę starała się jak najmniej rzeczy trzymać w łóżeczku.
    Poduszeczkę jeśli już to chyba wezmę tą klin.

JuicyB, olik321 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Juicy dziękuje od odpowiedz.
    My narazie mamy jeden kocyk bambusowo-bawełniany.
    Teraz chce powoli dokupić resztę, a ciuszki planuje w czerwcu ( liczę na wyprzedaże rzeczy letnich)
    Taki mam niecny plan :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki najzwyklejszy rożek.
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6628075606

Jak pilnowałam kwietniowego dzieciaczka to we wrześniu (było już chłodno) dawali mu to pod plecy w wózku. A w domu często pod tym spał. Dlatego nie kupowałam już żadnego cieplejszego kocyka minky. Potem i tak śpiworek do wózka trzeba kupić także myślę że już więcej tych rzeczy nie będę kupować.

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Aniu, Juicy dziękuje od odpowiedz.
    My narazie mamy jeden kocyk bambusowo-bawełniany.
    Teraz chce powoli dokupić resztę, a ciuszki planuje w czerwcu ( liczę na wyprzedaże rzeczy letnich)
    Taki mam niecny plan :)

O tak promocje super sprawa. Mi się udało sporo ciuchów kupić w Zarze na przecenach. Co do rożka to mamy też i chyba właśnie rożek a nie kocyk zabiorę do szpitala. A otulacz mothercare mamy dostać od babci :)

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na początku sprawdzały się rożki. Śpiworek dopiero po miesiącu/półtora, bo najzupełniej młoda się w nim gubiła. Ale polecam, bo super się sprawdza :) zwłaszcza od jesieni.
    Teraz się zastanawiam czy na lato też jakiś cienki kupić.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uświadomiłam sobie, że chyba najwyższa pora zapisać się do szkoły rodzenia.. mam nadzieję, że będą miejsca. Co śmieszne, przypomniał mi o tym eMek, który zmartwił się po ostatniej wizycie u mojej bratanicy, że nie ma zielonego pojęcia o dzieciach :D

pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj męża trochę przeziębienie polamalo, to mimo że wczoraj lepiej się czuł spał jeszcze w salonie.
    Córka oczywiście wykorzystała sytuacje I spala z mamusia :-)
    Szkoda tylko, że obudziła mnie o 7 rano słowami "mamo, gardło mnie mocno boli" ... nos zatkany.
    Z deszczu pod rynnę.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Przedwczoraj męża trochę przeziębienie polamalo, to mimo że wczoraj lepiej się czuł spał jeszcze w salonie.
    Córka oczywiście wykorzystała sytuacje I spala z mamusia :-)
    Szkoda tylko, że obudziła mnie o 7 rano słowami "mamo, gardło mnie mocno boli" ... nos zatkany.
    Z deszczu pod rynnę.

Oj ja dziś mamę na korytarzu spotkałam to powiedziała mi, że chyba nigdy tak ciężko grypy nie przechodziła. Dziś już 5 dzień a dalej ma wyższą temperaturę i kaszel.
    Mam nadzieję, że ta największa zaraza już minęła i nas oszczędzi.

Na szczęście mrozy już mijają i będzie można wyskoczyć na jakiś spacer przewietrzyć się :)

A tymczasem pozdrawiamy z kanapy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f51ad059af47.jpg

summer86, KateHawke, Yoselyn82, olik321, Bajkaaa, Jadranka, JuicyB, Barbarka1984, Flowwer, Rucola, malka, Emiilka, pilik, staraczka1111, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, zdrówka dla córci i niech Ciebie zarazki omijają z daleka!

Kaczorka, ale Luśka rośnie <3 słodka gwiazdeczka

Lusesita, Kaczorka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jak Twoja mała Słodycz ślicznie główkę trzyma <3

Summer dziękuję mam nadzieję że tak właśnie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 11:36

Kaczorka lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnie, rośnie - długa jest. A głowę jak podniesie to tak kręci na boki, że ciężko zdjęcie zrobić :p

Heh, od marca mają być wolne niedziele w sklepach i widzę, że pojawiają się w TV reklamy zachęcające do zakupów w sobotę lub informujące o otwarciu w niedzielę.
    Obawiam się, że przed pójściem na zakupy w sobotę trzeba będzie jakąś melisę wypić, żeby jakoś to wytrzymać :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy któraś potrzebuje. W Śląskich Laboratoriach Analitycznych pakiet tarczycowy za 35zł w tym miesiącu

http://sla.pl/landingpage_f/tylko-w-marcu-pakiet-tarczycowy-w-specjalnej-cenie-35-zlotych/?smclient=c27810fc-d0ca-11e6-b37b-002590eabb38&utm_source=salesmanago&utm_medium=email&utm_campaign=Pakiet+tarczycowy+%28promocja+miesi%C4%99czna+-+marzec+2018+++Call+Page%29

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też przeziębienie rozkłada :( M zaraził :( a już myślałam że może nie złapię.

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka super mała jest :)
    Ja już bym chciała zobaczyć tę główkę, która tak obija mnie tam na dole.

Pobierali mi dziś krew w diagnostyce i wszyscy w poczekalni kaszląco-pociągający. Uciekłam stamtąd jak tylko mogłam. Wróciłam też do domu taksą i już drugi taksówkarz w ostatnim czasie podekscytowany się pytał czy jedziemy rodzić, bo on zawsze chciał mieć taką pasażerkę :)

Dziewczyny dużo czosnku, cytryny, imbiru w herbacie i szybko pozbyć się gluta. Jeszcze kilka dni i musimy przepędzić zimę.

Jadranka, JustynaG, Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy ja ostatnio jak byłam na pobraniu krwi, to pojechałam po 7ej, bo laboratorium jest obok gabinetu internista, a ten od 8ej jest :-)
    Zdążyłam zanim zeszli się kaszlaco plujacy.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ