Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie czeka krzywa cukrowa i inne badania w przyszłym tyg. i idę do Alabu, bo jest właśnie w miejscu że poza ginekologiem nie ma żadnych innych gabinetów, mam wiec nadzieję, że nie będzie tłumu kaszlących pacjentów.
-
Hej dziewszyny
Gratulacje dla Inny piękny Michaś
Kaczorka a twoja Luska już taka duża, czas ucieka.
Mnie dopadło przeziębienie i od 2 dni leżę w łóżku więc dziś postanowiłam was trochę nadrobić ale nie dam rady wszystkiego. Ale za wszystkie wizytujace i przygotujace sie do porodu trzymam kciuki
Ja w pon mam wizytę, a prenatalne dopiero udało mi sie zapisać na 21 marca mam nadzoeje ze małych będzie odpowiednich rozmiarów bo to już tak na granicy będzie...
KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Kaczorka wrote:Juicy - serio taksówkarze się tak ekscytują? Ciekawe co by powiedzieli, gdybym im wparadowała do samochodu z odpływającymi wodami :p
Teraz aż strach gdziekolwiek wychodzić w miejsca publiczne..
Ja tak za tydzień mam zamiar do torebki wrzucić jeden podkład do przewijania, jakby mnie miało zalać gdzieś na mieście. Niewykluczone, że właśnie taksówką pojedziemy do szpitala rodzić. Tam na miejscu jest jeden wielki dramat z parkowaniem, a tak to ktoś nas zawiezie i będzie bez dodatkowego stresu.
Jeden z tych taksówkarzy to nawet poprosił, abym po niego konkretnie dzwoniła jak będziemy gotowi. Nie wiem skąd taka podnieta rodzącymi. Chyba się filmów naoglądaliLusesita, Jadranka, Rucola, staraczka1111 lubią tę wiadomość
-
Ogólnie tez musze powoli rozglądać sie za lekarzem w Olkuszu jeśli wszystko będzie ok po następnych wizytach, bo raczej jazda do katowic do porodu to troche daleko... Ty rozumiem ze przeszłaś do Barana?Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
gg88 wrote:Ogólnie tez musze powoli rozglądać sie za lekarzem w Olkuszu jeśli wszystko będzie ok po następnych wizytach, bo raczej jazda do katowic do porodu to troche daleko... Ty rozumiem ze przeszłaś do Barana?
-
JuicyB wrote:Bajka, a masz jakieś przeczucia co do płci?
Ale czy wolę dziewczynkę? Nie nie mam parcia na jedną płeć, chciałabym już moc wybierać imięJuicyB lubi tę wiadomość
-
Hej, moglybyscie zerknąć na badania mojego eMka? Czy te badania są wystarczające, żeby miec pewnosc, ze u niego wszystko gra?
Nie wiedzialam w ktorym watku napisac, a wiem ze jestescie skarbnicą wiedzy i duzo przeszlyscie, wiec moze mi pomozecie.
Bede wdzieczna.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b5cdb3c1f8a.jpg -
Malinka, jest to podstawowe badanie nasienia. Wyniki są ok.
Natomiast 100% pewności po takim badaniu nie ma, bo zdarzały się przypadki prawidłowej morfologii a problemy wychodziły przy teście HBA (wiązanie hialuronianem) lub fragmentacji. Ale to już bardziej zaawansowane badania i rzadko kto je zleca na początku drogi.
Edit:
Jedynie co mnie zastanawiam to morfologia na poziomie 60%. Chyba jeszcze takiej nie widziałam na forum. Badanie robiliście w dobrym labie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 17:24
-
summer86 wrote:Malinka, jest to podstawowe badanie nasienia. Wyniki są ok.
Natomiast 100% pewności po takim badaniu nie ma, bo zdarzały się przypadki prawidłowej morfologii a problemy wychodziły przy teście HBA (wiązanie hialuronianem) lub fragmentacji. Ale to już bardziej zaawansowane badania i rzadko kto je zleca na początku drogi.
Edit:
Jedynie co mnie zastanawiam to morfologia na poziomie 60%. Chyba jeszcze takiej nie widziałam na forum. Badanie robiliście w dobrym labie? -
Malinka, jest tu na forum cały dział "męskie sprawy". Np. tutaj dziewczyny wrzucają swoje wyniki i inne pomagają w interpretacji: https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/badanie-nasienia,21,331.html
Mam nadzieję, że tam dostaniesz wyczerpującą informację
Na moje oko jest ok. Porównuję to z wynikami mojego faceta i niewiele parametrów się pokrywa. Nie chodzi o wartości ale samo nazewnictwo.summer86 lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Amy a lekarz nie mówił płci?
Nie pisałam jeszcze ale gratuluję dobrych wiadomości
Aha, jesli chodzi o zdjecia to tez licho...mam lepsze ze zwykłego usg u mojej gin. Dostalam 5 , z czego 4 to zblizenia narządów;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 20:00
-
Amy to faktycznie jakąś świnia ta lekarka mój lekarz sam mówił żeby pytać zresztą nie było o co bo cały czas tłumaczył a jak nie widzieliśmy o czym mówił to tłumaczył drugi raz i wyjaśniał
Miejmy nadzieję że na polowkowych będzie lepszy lekarz u ciebie i lepsze Będziesz miała wspomnieniaAmy333 lubi tę wiadomość
-
Amy Boże, co za babsko... jak ja nie lubię ludzi z takim podejściem do drugiego człowieka i to jeszcze wykonujących zawód, w którym empatia odgrywa taką istotną rolę, ech... ale najważniejsze, że wszystko dobrze
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Olik - co do wypełnienia w motylkach bo możesz się zagubić - często jest informacja „kulka silikonowa” i to jest wypełnienie jak najbardziej w porządku unikaj tylko granulatów wszelkich . A co do spania ja mam śpiworek i dwie cienkie piżamy takie jakby długie sukienki, bawełniane. Dużo osób mi je polecało i na lato wydają mi się być super
O tego typu (wie ktoś jak to się nazywa? )
http://www.organicbabies.pl/organiczna-koszulka-do-spania-spiworek-z-gumka-basic-naturalna-nanaf-organic
Ja ostatnie dni dużo szyje, wpadłam w ciąg rzeczy dla malutkiej i nie mogę przestać bo takie te wszystkie materiały cudowneJadranka, Lusesita, Rucola, summer86, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ja już torbę do szpitala spakowałam niech sobie czeka grzecznie weszło wszystko do 1
Pilik też bym chętnie coś uszyła lecz nie mam takich zdolnościsummer86, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Teraz chwila przerwy i za 5-6 tygodni znów będą tu emocje porodowe na forum
Pilik, pochwal się później co uszyłaś. Ja niestety nie szyję, ale uwielbiam patrzeć na własnoręcznie zrobione cudaEmiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość