X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czeka krzywa cukrowa i inne badania w przyszłym tyg. i idę do Alabu, bo jest właśnie w miejscu że poza ginekologiem nie ma żadnych innych gabinetów, mam wiec nadzieję, że nie będzie tłumu kaszlących pacjentów.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Wróciłam też do domu taksą i już drugi taksówkarz w ostatnim czasie podekscytowany się pytał czy jedziemy rodzić, bo on zawsze chciał mieć taką pasażerkę.
    <3 :D

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - serio taksówkarze się tak ekscytują? Ciekawe co by powiedzieli, gdybym im wparadowała do samochodu z odpływającymi wodami :p

Teraz aż strach gdziekolwiek wychodzić w miejsca publiczne..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewszyny :)
    Gratulacje dla Inny piękny Michaś
    Kaczorka a twoja Luska już taka duża, czas ucieka.

Mnie dopadło przeziębienie i od 2 dni leżę w łóżku więc dziś postanowiłam was trochę nadrobić ale nie dam rady wszystkiego. Ale za wszystkie wizytujace i przygotujace sie do porodu trzymam kciuki

Ja w pon mam wizytę, a prenatalne dopiero udało mi sie zapisać na 21 marca mam nadzoeje ze małych będzie odpowiednich rozmiarów bo to już tak na granicy będzie...

KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Juicy - serio taksówkarze się tak ekscytują? Ciekawe co by powiedzieli, gdybym im wparadowała do samochodu z odpływającymi wodami :p

Teraz aż strach gdziekolwiek wychodzić w miejsca publiczne..

Ja tak za tydzień mam zamiar do torebki wrzucić jeden podkład do przewijania, jakby mnie miało zalać gdzieś na mieście. Niewykluczone, że właśnie taksówką pojedziemy do szpitala rodzić. Tam na miejscu jest jeden wielki dramat z parkowaniem, a tak to ktoś nas zawiezie i będzie bez dodatkowego stresu.
    Jeden z tych taksówkarzy to nawet poprosił, abym po niego konkretnie dzwoniła jak będziemy gotowi. Nie wiem skąd taka podnieta rodzącymi. Chyba się filmów naoglądali :)

Lusesita, Jadranka, Rucola, staraczka1111 lubią tę wiadomość

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GG ale przecież nie ty wybierałas datę tylko osoba która się na tym zna więc na pewnie będzie dobrze:)
    A druga sprawa ze może Ci płeć powiedzą :)

Super że się odezwałaś

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie tez musze powoli rozglądać sie za lekarzem w Olkuszu jeśli wszystko będzie ok po następnych wizytach, bo raczej jazda do katowic do porodu to troche daleko... Ty rozumiem ze przeszłaś do Barana?

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Ogólnie tez musze powoli rozglądać sie za lekarzem w Olkuszu jeśli wszystko będzie ok po następnych wizytach, bo raczej jazda do katowic do porodu to troche daleko... Ty rozumiem ze przeszłaś do Barana?
    Tak i jestem narazie zadowolona hehe :) we wtorek idę na wizytę zobaczymy czy dalej będę zadowolona jak mi powie płeć dziecka to będę zadowolona hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, a masz jakieś przeczucia co do płci?:)

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Bajka, a masz jakieś przeczucia co do płci?:)
    Ja jestem pewna że to dziewczyna :) i pewnie dowiem się tego dopiero na polowkowych czyli jeszcze 5 tygodni,
    Ale czy wolę dziewczynkę? Nie nie mam parcia na jedną płeć, chciałabym już moc wybierać imię :)

JuicyB lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moglybyscie zerknąć na badania mojego eMka? Czy te badania są wystarczające, żeby miec pewnosc, ze u niego wszystko gra?
    Nie wiedzialam w ktorym watku napisac, a wiem ze jestescie skarbnicą wiedzy i duzo przeszlyscie, wiec moze mi pomozecie.
    Bede wdzieczna. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b5cdb3c1f8a.jpg

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, jest to podstawowe badanie nasienia. Wyniki są ok.

Natomiast 100% pewności po takim badaniu nie ma, bo zdarzały się przypadki prawidłowej morfologii a problemy wychodziły przy teście HBA (wiązanie hialuronianem) lub fragmentacji. Ale to już bardziej zaawansowane badania i rzadko kto je zleca na początku drogi.

Edit:

Jedynie co mnie zastanawiam to morfologia na poziomie 60%. Chyba jeszcze takiej nie widziałam na forum. Badanie robiliście w dobrym labie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 17:24

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Malinka, jest to podstawowe badanie nasienia. Wyniki są ok.

Natomiast 100% pewności po takim badaniu nie ma, bo zdarzały się przypadki prawidłowej morfologii a problemy wychodziły przy teście HBA (wiązanie hialuronianem) lub fragmentacji. Ale to już bardziej zaawansowane badania i rzadko kto je zleca na początku drogi.

Edit:

Jedynie co mnie zastanawiam to morfologia na poziomie 60%. Chyba jeszcze takiej nie widziałam na forum. Badanie robiliście w dobrym labie?
    No badanie bylo robione w laboratorium, ktore jest w naszej miejscowosci. Nie wiem czy jest ono dobre czy nie. Mąż mnie zaskoczył i sam wszystko załatwił.

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, jest tu na forum cały dział "męskie sprawy". Np. tutaj dziewczyny wrzucają swoje wyniki i inne pomagają w interpretacji: https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/badanie-nasienia,21,331.html
    Mam nadzieję, że tam dostaniesz wyczerpującą informację :)

Na moje oko jest ok. Porównuję to z wynikami mojego faceta i niewiele parametrów się pokrywa. Nie chodzi o wartości ale samo nazewnictwo.

summer86 lubi tę wiadomość

age.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Amy a lekarz nie mówił płci? :)
    Nie pisałam jeszcze ale gratuluję dobrych wiadomości
    Trafiłam na bardzo niemiłą lekarkę. Burczala cos pod nosem, a jak zadałam jakiekolwiek pytanie, to kazała byc cicho i rozluzniac brzuch zamiast gadac. Masakra. Z tego wszystkiego nie wiem czy uwierzycie- ale zapomnialam zapytac czy widać pleć!!! Ona oczywiscie tez nic nie powiedziala. Potem sie juz z tego smialismy z Mkiem. No nic, bedziemy mieli dluzej niespodzianke;-)

Aha, jesli chodzi o zdjecia to tez licho...mam lepsze ze zwykłego usg u mojej gin. Dostalam 5 , z czego 4 to zblizenia narządów;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 20:00

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to faktycznie jakąś świnia ta lekarka mój lekarz sam mówił żeby pytać zresztą nie było o co bo cały czas tłumaczył a jak nie widzieliśmy o czym mówił to tłumaczył drugi raz i wyjaśniał
    Miejmy nadzieję że na polowkowych będzie lepszy lekarz u ciebie i lepsze Będziesz miała wspomnienia

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Boże, co za babsko... jak ja nie lubię ludzi z takim podejściem do drugiego człowieka i to jeszcze wykonujących zawód, w którym empatia odgrywa taką istotną rolę, ech... ale najważniejsze, że wszystko dobrze <3

Amy333 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - co do wypełnienia w motylkach bo możesz się zagubić - często jest informacja „kulka silikonowa” i to jest wypełnienie jak najbardziej w porządku ;) unikaj tylko granulatów wszelkich ;). A co do spania ja mam śpiworek i dwie cienkie piżamy takie jakby długie sukienki, bawełniane. Dużo osób mi je polecało i na lato wydają mi się być super :)
    O tego typu (wie ktoś jak to się nazywa? ;))
    http://www.organicbabies.pl/organiczna-koszulka-do-spania-spiworek-z-gumka-basic-naturalna-nanaf-organic

Ja ostatnie dni dużo szyje, wpadłam w ciąg rzeczy dla malutkiej i nie mogę przestać bo takie te wszystkie materiały cudowne <3

Jadranka, Lusesita, Rucola, summer86, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już torbę do szpitala spakowałam niech sobie czeka grzecznie :) weszło wszystko do 1 :)

Pilik też bym chętnie coś uszyła lecz nie mam takich zdolności :/

summer86, Sarna84 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chwila przerwy i za 5-6 tygodni znów będą tu emocje porodowe na forum :D

Pilik, pochwal się później co uszyłaś. Ja niestety nie szyję, ale uwielbiam patrzeć na własnoręcznie zrobione cuda :)

Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ