Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Anna Stesia, jutro zaczynaci 3 trym?
Podobno Choć szczerze mówiąc jestem pogubiona, bo z OM jutro zaczynam 28 tydzień, ale z pierwszego usg prenatalnego - 29. I jedna ginekolog mówi mi, że mam się trzymać daty z USG, a druga, że daty z OM. Tak czy inaczej, czuję, że rozpakujemy się z małym jeszcze w maju.
No i jestem w lesie z wyprawką. Wszystko mi się myli. Dzisiaj zamówiłam chustę do noszenia i książki, a tu ciągle brak wózka, komódki, wanny, laktatora, termometru, materaca, pościeli i miliona innych rzeczy. Dopiero w marcu zaczynamy szkołe rodzenia. A Ty na jakim jesteś etapie z gromadzeniem rzeczy dla córci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 15:56
summer86 lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia, pocieszę Cię - nie mam niczego
Ale u nas to trochę celowe.. czekam na III trym. i po Wielkanocy wezmę się za to. Póki co dziś stworzyłam plik w google docs, w którym chcę pozapisywać linki do potrzebnych rzeczy, żeby później łatwiej było zamawiać.
Wózki wstępnie przeglądałam, ale wybranego nie mamy. A z mebli kupimy tylko łóżeczko (prawdopodobnie dostawne). We wrześniu czeka nas przeprowadzka i dopiero tam będziemy urządzać docelowy pokój dla Malutkiej
A co do terminu, na USG I trym. mój lekarz mówił, że jeśli różnica między OM i USG nie przekracza tygodnia to pod uwagę bierze się termin z OM.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:03
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Kaczorka, jak jest ochota to trzeba zjeść
Słusznie prawisz! Ale przeprowadzka z takim maleństwem to może być wyzwanie! Chciałabym u nas przed pojawieniem się malca pomalować mieszkanie, ale nie wiem, czy dam radę. A tu cała przeprowadzka w planach! Podziwiam! -
Hej dziewczyny melduje że moja gwiazdeczka się obróciła drugi raz i teraz jest główką w dół. Zafundowała mi to w nocy z wtorku na środę i tak zmasakrowała macicę, że skończyło się na IP i jednym dniu w szpitalu z podpięciem do magnezu, żeby się stawianie macicy uspokoiło dziś już w domku jesteśmy i jest wszystko ok. Oby już tak siedziała do porodu
Flowwer, Lusesita, Anna Stesia, malka, Bajkaaa, olik321, summer86, Jadranka, Agniechaaaa, pilik, Rucola, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Słusznie prawisz! Ale przeprowadzka z takim maleństwem to może być wyzwanie! Chciałabym u nas przed pojawieniem się malca pomalować mieszkanie, ale nie wiem, czy dam radę. A tu cała przeprowadzka w planach! Podziwiam!
Trochę nie mieliśmy wyjścia, na dwóch pokojach się nie pomieścimy (mąż w domu pracuje), a stan deweloperski będzie dopiero na koniec kwietnia. Oprócz przeprowadzki czeka nas urządzanie wszystkiego ale tym niech się eMek jako głowa rodziny przejmujeAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:Hej dziewczyny melduje że moja gwiazdeczka się obróciła drugi raz i teraz jest główką w dół. Zafundowała mi to w nocy z wtorku na środę i tak zmasakrowała macicę, że skończyło się na IP i jednym dniu w szpitalu z podpięciem do magnezu, żeby się stawianie macicy uspokoiło dziś już w domku jesteśmy i jest wszystko ok. Oby już tak siedziała do porodu
O matko, współczuję. Przeżyłam podobny obrót. Najpierw w 31, a potem 33 tygodniu. Myślałam, że pęknę. -
ibishka wrote:Hej dziewczyny melduje że moja gwiazdeczka się obróciła drugi raz i teraz jest główką w dół. Zafundowała mi to w nocy z wtorku na środę i tak zmasakrowała macicę, że skończyło się na IP i jednym dniu w szpitalu z podpięciem do magnezu, żeby się stawianie macicy uspokoiło dziś już w domku jesteśmy i jest wszystko ok. Oby już tak siedziała do porodu
brzmi przerażająco! Ale dobrze, że już jest w porządku!ibishka lubi tę wiadomość
-
Ania, tu masz do ściągnięcia filmik z laktatorem. Wydaje mi się, ze chodzi naprawdę cicho:
https://we.tl/8s6MIXNvWf
Krótki filmik, ale na koniec załapały się moje dwa padawany
EDIT!
Jeszcze drugi film, który pokazuje głośność od najcichszej do najgłośniejszej opcji:
https://we.tl/Uvspef69XeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 18:08
Anna Stesia, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, szczególnie te, które miały lub mają problem z tozchodzacym się spojeniem łonowym.
Jaki to jest bol? Rwacy, klujacy? W jakim miejscu rozchodzi się najbardziej?
Bo mi się zdarzają takie bóle jak pochodzę czy postoje. W pierwszej ciąży tak nie miałam i nie wiem bo to jest. -
nick nieaktualnyMój M właśnie dociera na lotnisko w USA. Jutro o 15 będzie z nami
Jadę po niego na lotnisko i chyba na ten miesiąc rzucę telefon w kąt bo tyle rzeczy jest do ogarnięcia jak będzie.
Czekam chyba najbardziej na ten moment aż zmaca brzuch.
Gdyby ktoś coś chciał z wózkiem to szybciej na priv pisać. Pewnie nie przerobię zaległych stron.
A teraz trzeba się doprowadzić do ładu w łazienceBajkaaa, summer86, Anna Stesia, Sarna84, malka, Jadranka, KateHawke, Emiilka, pilik, Kaczorka, Rucola, Flowwer, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Hej, hej
My po trzecim prenatalnym tatuś umiera na przeziebienie więc zabrałam babcię - była zachwycona
U Małej wszystko ok, waży około 2100 g
Strasznie nie chciała buzi odsłonić - trzymała na niej dwie rączki i stópkę. Jak zdjęła rączkę to przykleidą się pyszczkiem do łożyska Udało się tylko kawałek złapać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba22a12073fa.jpg
Dalej główką w dół (tak trzymaj )Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 19:14
Bajkaaa, summer86, JuicyB, Lusesita, olik321, Yoselyn82, Anna Stesia, JustynaG, Sarna84, Agniechaaaa, malka, KateHawke, Emiilka, pilik, Kaczorka, Rucola, Flowwer, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Ibishka - super, że mała się obróciła, szkoda że przy okazji strachu się najadłaś, ale najważniejsze że wszystko ok.!
Ania, super że eMek już jutro z Tobą będzie, korzystajcie z tego czasu, a jak znajdziesz wolną chwilę to napisz co u Was lub pochwal się zakupami
Jadranka, ale usta i nosek udało się uchwycić i rączka też śliczna! Cieszę się, że wszystko ok u Was.
JuicyB, ten laktator to póki co mój faworyt (stosunek cena-funkcje-dobre opinie), zatem dziękuję bardzo za filmikJuicyB, ibishka, Jadranka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Ibishka - super, że mała się obróciła, szkoda że przy okazji strachu się najadłaś, ale najważniejsze że wszystko ok.!
Ania, super że eMek już jutro z Tobą będzie, korzystajcie z tego czasu, a jak znajdziesz wolną chwilę to napisz co u Was lub pochwal się zakupami
Jadranka, ale usta i nosek udało się uchwycić i rączka też śliczna! Cieszę się, że wszystko ok u Was.
JuicyB, ten laktator to póki co mój faworyt (stosunek cena-funkcje-dobre opinie), zatem dziękuję bardzo za filmik
Heh na razie nie planuję zakupów Duże rzeczy już są. Czekam na złożenie łóżeczka na dniach. I w końcu może gondolę mi złoży bo nie dałam rady więc czuję lekki niedobór satysfakcji jeszcze -
Dziewczyny, a ruchy maluchów przeszkadzają Wam w spaniu? Często robiłam sobie popołudniowe drzemki na 0,5-1 godzinę, ale teraz jak tylko położę się mała się tak kręci, że nie mogę usnąć. W nocy też jej się zdarza, ale póki co się jakoś udaje, aczkolwiek często mnie to wybudza
-
Ania, ale super, że już jutro będzie we trójkę!
Jadranka - ta łapka małej mnie rozczuliła
Summer, u mnie są awantury co noc - żaden bok mu nie pasuje. Kładę sie na lewym - stuka w prześcieradło, kłade się na prawym - wierci się tak, że miotam się i nie wiem, jak sie ułozyć, żeby mu pasowało. Dlatego nasze noce to cyrk na kółkach, syn postanowił pokazać mamie, że ma się przyzwyczajać do nocnego niespania.
Amy, jesteś już po prentatalnych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 19:55
summer86 lubi tę wiadomość