Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLusesita wrote:Olik od czego swedzi Cie skora? Alergia?
Wybacz, że pytam, ale ja skrzywienia tematem cholestazy, zawsze muszę zapytać
Mnie też swędzi. Od długiego czasu już. Mam mega suchą skórę a nie chce mi się smarować. Uczucie przechodzi aż w pieczenie. Czuję się jakbym płonęła. Ciągle zapominam powiedzieć o tym gin.
Jestem alergikiem i na początku nic brać nie mogłam. Teraz cierpię jak założę spodnie. Plecy to bym do krwi zadrapała.
Czy to może mieć związek z cholestazą?
Sorry jak głupie pytanie ale staram się nie czytać internetów i nie wyszukiwać chorób. Żyję jak do tej pory w istnej niewiedzy w większości tematów. -
Cholestaza powoduje swędzenie wieczorem i w nocy. Jest tak silne, że zamiast spać, ma się ochotę wyć.
Przerabialam to w pierwszej ciąży. Od drapania mialam rany.
Nie wiem natomiast, kiedy najwcześniej może wystąpić.
Generalnie w ciąży przyczyna swedzenia jest też nadmierne przesuszenie skóry. -
Lusesita wrote:Juicy dotarł do mnie laktator. Nie wiedziałam, że to aż tyle elementów
Będę musiała się z tym wszystkim zaznajomić. -
Lusesita - mój mąż też cierpiał na brak możliwości przytulenia i tylko czekał, żeby się pozbyć poduchy. A tymczasem dalej cierpi, bo między nami śpi Luśka :p
I teraz ma jeszcze mniej miejsca, bo młoda lubi ręce na boki rozkładać
Szybko te ciążę mijają.. później się tylko wspomina i trochę tęskni i ogląda fotki z USG innych :p
Najbardziej lubię te z pierwszego trymestru -
Zaglądam tu czasami i chciałabym pogratulować Innej Sliczny Michaś! Dużo zdrówka dla Was!
Co do laktatora to ja w ciązy kupiłam ręczny z canpola easy start, ale juz w szpitalu po porodzie zdałam sobie sprawę, że dużo lepszy byłby elektryczny. No i własnie po powrocie do domu zamówiłam Lovi Prolactis. Polecam!!! Dzięki niemu uratowałam swoją laktację (metoda 7-5-3), która na początku bardzo kulała. Karmilam synka 14 m-cy i gdyby nie chęć starań o drugiego dzidziusia pewnie karmiłabym jeszcze trochę. Dobry zakup LusesitaLusesita, JuicyB lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lusesita wrote:Olik od czego swedzi Cie skora? Alergia?
Wybacz, że pytam, ale ja skrzywienia tematem cholestazy, zawsze muszę zapytać
W choleostazie drapie się głównie stopy i dłonie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:45
-
Amy, trzymam kciuki!
Dziewczyny, mam do Was pytanie – co kupujecie maluchom do czyszczenia noska? Katarek, Frida czy może jakiś elektryczny aspirator? Możecie coś polecić?
A co do laktatora - czy ten Lovi głośno chodzi? Myślałam o tej mini-Medeli, bo chciałam do niej wziąć tę polecaną butelkę z anatomicznym smoczkiem, ale już sama nie wiem.
Amy333 lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:mnie od nadmiernego wysuszania, jak przypilnuje i 2 dni pod rząd się smaruję to jest lepiej.. no ale regularność nie jest moją mocną stroną
W choleostazie drapie się głównie stopy i dłonie?
Na początku tak, ale tego nie pamiętam z pierwszej ciąży. Za to pamiętam jak już swedzialy mnie calecrece, nogi, brzuch a nawet twarz. -
Do odciągania glutów mamy to: https://www.emag.pl/canpol-aspirator-do-nosa-5-119-5901691807570/pd/DF8102BBM/
Ja to się na tym nie znam, ale tatuś dziecka ma doświadczenie i to on będzie wyciągać
Co do Lovi - mi się wydaje, że jest cichy, ale mogę nagrać filmik i pokażę jak to chodzi. Wrzucę tu niebawem link.
Lovi ma też butelki ze smoczkami, które nie rozleniwiają dzieciaczków: https://lovi.pl/pl/produkty/18/Butelka+Medical%2BWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 14:34
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam, dziewczyny! Nie ma to jak poradzić się innych mam
A ja odkryłam rozstępy na brzuchu! Grzecznie smarowałam się od początku ciąży, ale ponieważ dużo przytyłam to nie wiem, dlaczego jestem zdziwiona. Nie wiem, czy uda mi się to zahamować, czy do 9 miesiąca nie będę tygryskiem. -
nick nieaktualnyA czy jest sens kupowania laktatora innej firmy niż używane butelki?
Chodzi mi o przelewanie mleka i tak. Mi wygodnie było z Tommie Tipiee i przy nich chyba zostanę ale laktator jakiś najtańszy chyba kupię. M chce podgrzewacz do mleka żeby w nocy nie robić hałasu zbytniego i to też kwestia wpasowania butelek. A Tommie są szerokie. -
Co do butelek od laktatora... to tak się zastanawiam czy do ściągniętego mleka nie są po prostu specjalne pojemniczki do przechowywania i tam się odciągnięte mleko przelewa, a później przechowuje w lodówce lub mrozi.
Ja sobie zawsze tak to wyobrażałam -
Ja mam wszystko LOVI. Ale nie używam nic. I już raczej nie będę, bo wodę czy herbatki będę dawać do picia w kubku lub bidonie.
Najwyżej Luśka do zabawy kiedyś dostanie
AnnaStesia - rozstępy to cwane bestie. Ja zauważyłam, że po porodzie mi się 2 małe na brzuchu zrobiły!
A tygryska mam na udach i boczkach. Ale już zaczynają blednąć.
I mam tak wielką ochotę na prawdziwego, wielkiego burgera..summer86 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Co do butelek od laktatora... to tak się zastanawiam czy do ściągniętego mleka nie są po prostu specjalne pojemniczki do przechowywania i tam się odciągnięte mleko przelewa, a później przechowuje w lodówce lub mrozi.
Ja sobie zawsze tak to wyobrażałam
Racja!