X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Olik od czego swedzi Cie skora? Alergia?
    Wybacz, że pytam, ale ja skrzywienia tematem cholestazy, zawsze muszę zapytać ;-)

Mnie też swędzi. Od długiego czasu już. Mam mega suchą skórę a nie chce mi się smarować. Uczucie przechodzi aż w pieczenie. Czuję się jakbym płonęła. Ciągle zapominam powiedzieć o tym gin.

Jestem alergikiem i na początku nic brać nie mogłam. Teraz cierpię jak założę spodnie. Plecy to bym do krwi zadrapała.
    Czy to może mieć związek z cholestazą?
    Sorry jak głupie pytanie ale staram się nie czytać internetów i nie wyszukiwać chorób. Żyję jak do tej pory w istnej niewiedzy w większości tematów.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholestaza powoduje swędzenie wieczorem i w nocy. Jest tak silne, że zamiast spać, ma się ochotę wyć.
    Przerabialam to w pierwszej ciąży. Od drapania mialam rany.

Nie wiem natomiast, kiedy najwcześniej może wystąpić.
    Generalnie w ciąży przyczyna swedzenia jest też nadmierne przesuszenie skóry.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Juicy dotarł do mnie laktator. Nie wiedziałam, że to aż tyle elementów :-)
    Będę musiała się z tym wszystkim zaznajomić.
    Który zamawialas? Bo też jeszxze muszę kupić

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Który zamawialas? Bo też jeszxze muszę kupić

Lovi Prolactis

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/060cfb16301b.jpg

Rekomendacja Juicy ;-)

staraczka1111, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - mój mąż też cierpiał na brak możliwości przytulenia i tylko czekał, żeby się pozbyć poduchy. A tymczasem dalej cierpi, bo między nami śpi Luśka :p
    I teraz ma jeszcze mniej miejsca, bo młoda lubi ręce na boki rozkładać ;)

Szybko te ciążę mijają.. później się tylko wspomina i trochę tęskni ;) i ogląda fotki z USG innych :p
    Najbardziej lubię te z pierwszego trymestru :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam tu czasami i chciałabym pogratulować Innej :) Sliczny Michaś! Dużo zdrówka dla Was!

Co do laktatora to ja w ciązy kupiłam ręczny z canpola easy start, ale juz w szpitalu po porodzie zdałam sobie sprawę, że dużo lepszy byłby elektryczny. No i własnie po powrocie do domu zamówiłam Lovi Prolactis. Polecam!!! Dzięki niemu uratowałam swoją laktację (metoda 7-5-3), która na początku bardzo kulała. Karmilam synka 14 m-cy i gdyby nie chęć starań o drugiego dzidziusia pewnie karmiłabym jeszcze trochę. Dobry zakup Lusesita :)

Lusesita, JuicyB lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Olik od czego swedzi Cie skora? Alergia?
    Wybacz, że pytam, ale ja skrzywienia tematem cholestazy, zawsze muszę zapytać ;-)
    mnie od nadmiernego wysuszania, jak przypilnuje i 2 dni pod rząd się smaruję to jest lepiej.. no ale regularność nie jest moją mocną stroną
    W choleostazie drapie się głównie stopy i dłonie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:45

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Amy już!!! Jak nam te suwaczki zasuwają a przy staraniach czas upływał jak krew z nosa.

Ja za tydz zaczynam 5 mc :D
    Flo dla mnie ten 5 miesiąc to już tak poważnie brzmi ;)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, trzymam kciuki!

Dziewczyny, mam do Was pytanie – co kupujecie maluchom do czyszczenia noska? Katarek, Frida czy może jakiś elektryczny aspirator? Możecie coś polecić?

A co do laktatora - czy ten Lovi głośno chodzi? Myślałam o tej mini-Medeli, bo chciałam do niej wziąć tę polecaną butelkę z anatomicznym smoczkiem, ale już sama nie wiem.

Amy333 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    mnie od nadmiernego wysuszania, jak przypilnuje i 2 dni pod rząd się smaruję to jest lepiej.. no ale regularność nie jest moją mocną stroną
    W choleostazie drapie się głównie stopy i dłonie?

Na początku tak, ale tego nie pamiętam z pierwszej ciąży. Za to pamiętam jak już swedzialy mnie calecrece, nogi, brzuch a nawet twarz.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do odciągania glutów mamy to: https://www.emag.pl/canpol-aspirator-do-nosa-5-119-5901691807570/pd/DF8102BBM/
    Ja to się na tym nie znam, ale tatuś dziecka ma doświadczenie i to on będzie wyciągać :)

Co do Lovi - mi się wydaje, że jest cichy, ale mogę nagrać filmik i pokażę jak to chodzi. Wrzucę tu niebawem link.
    Lovi ma też butelki ze smoczkami, które nie rozleniwiają dzieciaczków: https://lovi.pl/pl/produkty/18/Butelka+Medical%2B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 14:34

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - my kupiliśmy Fride, ale jej nie używamy, bo dziurki od noska są malutkie a końcówka Fridy szeroka.
    Najlepiej sprawdza się malutka gruszka :) ma wąską końcówkę i ładnie odciąga glutki ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, dziewczyny! Nie ma to jak poradzić się innych mam :-)

A ja odkryłam rozstępy na brzuchu! Grzecznie smarowałam się od początku ciąży, ale ponieważ dużo przytyłam to nie wiem, dlaczego jestem zdziwiona. Nie wiem, czy uda mi się to zahamować, czy do 9 miesiąca nie będę tygryskiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest sens kupowania laktatora innej firmy niż używane butelki?
    Chodzi mi o przelewanie mleka i tak. Mi wygodnie było z Tommie Tipiee i przy nich chyba zostanę ale laktator jakiś najtańszy chyba kupię. M chce podgrzewacz do mleka żeby w nocy nie robić hałasu zbytniego i to też kwestia wpasowania butelek. A Tommie są szerokie.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, Aniu, ale na pewno chciałabym miec i butelki, i laktator jednej firmy, żeby w razie czego uniknąć wtopy. U mnie laktator - przynajmniej w teorii - ma służyć często i długo, więc zależy mi na sensownym zakupie.

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wiem jak to jest, ale na wszelki wypadek wszystko kupowałam z jednej firmy.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek od laktatora... to tak się zastanawiam czy do ściągniętego mleka nie są po prostu specjalne pojemniczki do przechowywania i tam się odciągnięte mleko przelewa, a później przechowuje w lodówce lub mrozi.
    Ja sobie zawsze tak to wyobrażałam ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko LOVI. Ale nie używam nic. I już raczej nie będę, bo wodę czy herbatki będę dawać do picia w kubku lub bidonie.
    Najwyżej Luśka do zabawy kiedyś dostanie ;)

AnnaStesia - rozstępy to cwane bestie. Ja zauważyłam, że po porodzie mi się 2 małe na brzuchu zrobiły!
    A tygryska mam na udach i boczkach. Ale już zaczynają blednąć.

I mam tak wielką ochotę na prawdziwego, wielkiego burgera..

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Co do butelek od laktatora... to tak się zastanawiam czy do ściągniętego mleka nie są po prostu specjalne pojemniczki do przechowywania i tam się odciągnięte mleko przelewa, a później przechowuje w lodówce lub mrozi.
    Ja sobie zawsze tak to wyobrażałam ;)

Racja! :-D :-D

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, jutro zaczynaci 3 trym? :D

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ