Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer - jakoś ciąża po raz kolejny zniechęca mnie do słodkiego. No chyba, że mówimy o serkach homogenizowanych - tylko te mi na śniadanie wchodzą
A Rafaello po całym dniu z Aluśką jest w nieco opłakanej formie.. :p
Tak chwalicie leginsy z H&M, że teraz to już koniecznie będę musiała po nie jechać
Najgorsze tylko, że jedyny H&M z działem ciążowym jest na drugim końcu Szczecina.. :pWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:35
-
nick nieaktualnyJeżowa- mi rónież przykro,że Ci przykro, że reakcje nie wyszły... rozterki rozumiem,bo nwet jak powieszam pranie,to mam wyrzuty ,że nie siedzę przy O ;p ale trzymam kciuki,żeby kolejna praca i kolejne reakcje już zaowocowały sukcesem!
Cabrera- kciuki!
Kaczorka-a zamówienie on line?z klubem h&m dostawa gratis i zwrot też
ja spędziłam ponad 2 h z Oskarem spiącym na kolanach, mąż pojechał na masaż, Oskar po drzemce wstał,ale był nijaki, okazało się,że chyba potrzebuje jedzenia i mamy. zjadł i zasnął.a ja nie miałam sumienia go odkładać... te chwile w końcu tak szybko mijają.. pranie powiesiłam dopiero teraz,a mąż go ponownie usypiaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:42
Anna Stesia, Cabrera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frezyjciada rozwaliłaś mnie z porównaniem podsłuchu do zioła w punkt!!! Z podsłuchem do czynienia nie miałam
Cabrera oczywiście że masz jutro kciuki i to pełne dwa, a nie jakieś pół! To już prenatalne? Jeśli tak, to strasznie szybko ten czas leci!
Summer ojj u mnie też Rafaello znika w mgnieniu oka
Rucola bardzo mi przykro, że u Was tak ciężko. Jak już Ty mówisz, że jest ciężko, to na pewno tak jest. Może zbliża się u Was jakaś nowa duża umiejętność? Może do raczkowania się zbiera? Tak czy inaczej jeśli tylko wyjazd do rodziców Ci pomoże to jedź, na zdrowie. Jak ja bym miała bliżej do mojej mamy to na pewno byłabym tam średnio raz w tygodniu
Kaczorka bardzo poważnie rozważałam rzucenie doktoratu, ale chyba trochę mi brak jaj... I bardzo się boje, że jednak będę żałować, że nie dokończyłam. Przyszła teraz do nas do pracy pani technik, która przetrwała doktorat na 4 roku i mówi, że bardzo żałuje. I tak się zastanawiam czy los specjalnie mi jej nie postawił na mojej drodze, jako ostrzeżeniaAnna Stesia, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Jeżowa Mały nie marudzi jakoś tragicznie patrząc obiektywnie, ale ja jestem w kiepskiej formie psycho-fizycznej. Chyba przesilenie mnie dopadło i sił totalnie brak....
Frez ja w temacie podsłuchu nie pomoge bo nie mam pojęcia w temacie, ale zaintrygowało mnie Twoje pytanie
Achia to prawda, te chwile sa ulotne więc trzeba wykorzystywać te wspólne chwile na maksa#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola faktycznie, tak napisałaś, że Tobie brak energii - i jak widać mi również, bo nawet czytam bez zrozumienia już zdecydowanie przesilenie wiosenne. Normalnie jeszcze bym ponarzekała, że w sobotę zegarki przestawiamy do przodu, ale przy dziecku to serio nie ma znaczenia
-
eh Jeżowa, dla mnie ma
teraz Lewko zasypia 19-20 a wstaje o 6. za tydzień będzie zasypiał 20-21 a mam nadzieję, ze będzie wstawał o 7 wieczorem moze zająć się nim tatuś a rano ja dłużej pośpię hahahahahaJustynaG lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kaczorka ja na samym początku tak często sikalam, potem trochę mniej, a od jakiegoś miesiąca znowu co chwila. Ale ja mogę być słabym przykładem bo nie wiem czy to ma jakoś związek z tą ureaplazmą czy nie, w sumie to nie wiem kiedy to złapałam
A i w nocy wstaje minimum 3 razy, często nawet I 5 czy 6
A i łożysko mam na przedniej ścianie moze coś w tym jest
Anna Stesia bardzo mnie poruszyła historia tego chłopczyka. Czy masz mpze jakieś nowe informacje?
A i fiołki to moje ulubione wiosenne kwiaty. Zawsze ich wyczekuje, to dla mnie znak że wiosna przyszła
Też lipialam w Lidlu te leginsy. Na moje nogi są ok, ale mam wrażenie że za jakis czas się zrobią za ciasne w brzuch za to mama kupila mi u niej w wiejskim łóżeczku najlepsze leginsy. Nie coazapwe Ale mają taki pasek elastyczny, sięgają mi do pępka, są mięciutkie, wspaniałe, idealne
Jeżowa współczuję sytuacji na uczelni
Cabrera kciuki zaciśnięte
Ja byłam w czwartek na wizycie. Maluch skutecznie ukrywa co ma między nogami we czwartek był wielkości idealnie z OM czyli 15w5d. I ważył 140 gram
A i czuje trochę lepiej, nawet dziś mamę zabrałam na budowę pokazać jak jak dom rośnie wymioty tylko raz, ale to takie ewidentnie od antybiotyku, tak że jak to skończę to liczę na ten slynny przypływ energii i brak mdłości
A to moje Dzieciątko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 22:18
sliweczka92, Rucola, Jeżowa, Achia, Lusesita, Yoselyn82, Siwulec, Lena21, summer86, Anna Stesia, pilik, Karma88, Bajkaaa, frezyjciada, Kaczorka, -Mamunia-, Morusek, Cabrera, Lunaris, Aga9090, JustynaG, Izape_91, JuicyB, Madzik34, staraczka1111, Emiilka, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
AnnaStesia widziałam w h&m czapeczki z daszkiem i takim przedłużeniem na karczek i uszy. One chyba bardziej na lato są, żeby słońce nie spiekło, ale może na teraz też się sprawdzi.
Achia ja mam taką osłonkę na wózek i to się sprawdza tylko w południe jak słońce jest wysoko. Później zawsze jakoś to słońce wpadnie od boku do wózka. Nie polecam.
Temat kp i mam dla mnie też już bez sensu wałkować. Każda już chyba powiedziała co myśli.
Bunia
Jeżowa bardzo mi przykro, że reakcje nie wyszły. Ale nie załamuj się. Na pewno następnym razem się uda. Skoro myślisz, że możesz żałować rezygnacji z doktoratu to ja bym nie "ryzykowała". Ten rok-dwa szybko minie a całe życie będziesz mogła się chwalić tytułem.
I nas ostatnio ciężkie dni bo Felka nie dość, że ząbkuje to ma mega katar na który nic nie pomaga. Jutro wybierzemy się chyba do lekarza, żeby ją osłuchała bo zaczyna trochę kaszleć do tego.
Ja się dzisiaj wyrwałam na chwilkę sama z domu i poszłam z mamą do kina. Całkiem miłe popołudnie spędziłamAnna Stesia, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Potwierdzam, legginsy z hm są super.
Kaczorka zamów sobie w 2 rozmiarach, jak nie masz pewności. Zawsze możesz zwrócić. Tylko zapisz się do klubu hm, bo tak jak dziewczyny pisały, dostawa i zwrot gratis.
Bunia super że jest lepiej. A zdjęcie
Malka zabkowanie...tez nam umila życie ostatnio. Zdrówka dla Feli.
Ja dziś byłam u chrzesniaka na urodzinach. Bylo sporo dzieci więc Domi szczęśliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 22:42
malka, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
My weekend spędziliśmy bardzo rodzinnie, sobota do południa we dwie z Haneczka, ale później już ww trójkę. Skorzystaliśmy z pięknej pogody i wybraliśmy się na kopiec Kraka. Niedziela na luzie, udało mi się nawet usiąść do maszyny Efektem pracy jest bliska końca mata konteaariwa dla koleżanki.
Muszę się też wybrać do sklepu z materiałami. Mam niedaleko metryicentymetry. PILIK, zamawialas już coś od nich? Muszę pomacac trochę materiałów. Poza tym jutro w Maku kaw za 2 ziko żal nie skorzystać.
Kaczorka, śliczna Aluska. Nadal nie mogę wyjść z podziwu, że ona już jest taka duża...
Bunia, cudny ten Twój wstydzioszek.
Fozzie, Klara jak zwykle urocza!
Jezowa, Agatka śliczny ssaczek. przykro mi, że nic nie wynikło z Twojej weekendowej pracy.
Rucola, mam nadzieję, że energia szybko do Ciebie wróci.
Luna, ale z Zuzi piękny pozeracz mleczka. Nic dziwnego, że ładnie ruszyła z przyrostami.
Minnie, jakby co, to ja się bardzo lubię z komunikacja miejska, także ten, można coś pokombinować. wiem, że podróże Mi też nie straszne, pod warunkiem, że akurat jest czas drzemki Zoski
Dobrej nocy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 08:48
Kaczorka, Minnie89, Rucola lubią tę wiadomość
-
Bunia cudowny maluch, ten kręgosłup , uwielbiałam te zdjęcia! Cieszę się, że lepiej się czujesz
Jezowa bardzo mi przykro, że tyle godzin pracy na marne
Kaczorka pięknie Alusia wyglada! I fajny pomysł na opaskę, muszę Nince jakieś zrobić i sprawdzić czy będzie tolerowała...
Rucola współczuje zjazdu energetycznego i rozumiem, też mam wrażenie że przesilenie...
AnnaStesia ja też większość czasu karmie/przebieram/usypiam/pilnuje. A te „zabawki” do zrobienia w kilka chwil, a dają chwilę wytchnienia czasem ...
Malka oby to był katar z zębów tylko! Choć przykro że tak męczy mocno
Sliweczka o matko! Gdybym miała obok metry i centymetry to byłabym bankrutem! Leć i macam tylko sobie budżet ustal żebyś nie przepadłaAnna Stesia, sliweczka92, Kaczorka, Rucola, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Summer, jak zastój? Dajesz radę?
Jeżowa, pamiętam, jak znajomy robił eksperymenty w Warszawie (mieszkając w Krakowie). Jeździł biedaczyna co 2 tygodnie na weekend, siedział i coś liczył, a po półtora roku okazało się, że coś się zebździło w programie, wyjściowe dane miały drobny błąd i półtora roku pracy wyfrunęło w kosmos. Doktorat zrobił, ale po chwilowym poważnym kryzysie, zawierającym m.in. deklaracje, że rzuca to wszystko i wyjeżdża do Australii budować igloo z odchodów wombatów (chyba niedokładnie takie, ale you see my point). Tak więc rozumiem Twój ból!
Malka, dzięki! Muszę sprawdzić te czapeczki on-line (nie byłam w galerii od ponad roku). Fajnie, że się odezwałaś, myślałam dziś, co u Was. Szkoda tylko, że katar męczy Felę. Zdrówka!
Kaczorka, a Alusia nie śpi z Wami na co dzień? Byłam pewna, że tak! Ps. Osobiście nienawidzę legginsów z h&m, ale jestem w mniejszości.
Bunia, Mikołajek nadal w tym samym szpitalu, na razie go nie przenieśli, bo nie ma miejsc. Niestety, ciągle istnieje zagrożenie życia, ale przynajmniej wiadomo, że to nie były pneumokoki, tylko prawdopodobnie wirus grypy. W każdym razie maluszek walczy bardzo dzielnie.
A Twoje maleństwo przecudne! To już ten moment, kiedy podaje się wagę! Wiesz już, że masz w sobie człowieka, który waży prawie tyle co kostka masła.
Bazylkove, powiem Ci, że ja w 12 tc ciąży miałam już bardzo duży brzuch. I wzrost mojego bębenka wcale nie zwolnił!
Cabrera, jutro uprawiam słodkie kciukando za Ciebie i bobo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 00:58
Cabrera, bazylkove, malka, Bunia86, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Nie ma to jak bezsennosc od polnocy. Dziecko pieknie spi, M tez tylko matka wariatka ma oczy otwarte... Dziekuje za uwage. rano bede truposzem.
A tak mnie naszlo. Czy Wasze dzieci spia/spaly z Wami w lozku? Jak dlugo to trwalo/trwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 02:06
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
AnnaStesia, dziękuję za troskę ;* jest lepiej, przystawianie i gorące prysznice pomogły, ale ogólnie dziwnie jest, bo czuję się jak na początku kp.
A co u Was kochana?
Karma, Ania do 6 m-cy spala sama w łóżeczku, od jakichś 2,5 śpimy razem, bo rzadziej się wtedy budzi.
Cabrera, bardzo mocne kciuki!
Flowwer, dawno nie dawałaś znać co u Ciebie i SzymkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 06:20
Cabrera lubi tę wiadomość
-
U nas jakaś dobra noc. Na siku wstałam raz! I to dopiero, jak zadzwonił budzik męża Aluśka nie wisiała non stop na cycu. Dopiero teraz się budzi i puszcza mi bąki pod nos :p
Anna Stesia - nie było nocy, żeby Aluśka z nami nie spała :p dlatego dla drugiego Kaczorka brak już miejsca i dostanie swoją dostawkę
Summer - może Ani idą zęby i dlatego tak ciągnie cyca. U nas tak było. Dopóki czwórki nie wylazły, to noce były tragiczne.
-
Hej kochane mamuśki
Kaczorka bardzo częste siku to był jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie i niestety aż do końca robiłam nocne wędrówki, a co ciekawe łożysko było na przedniej ścianie
Reset Twoje pojęcie odpoczynku jest bardzo ciekawe chyba jesteś mega pracusiem na codzień, pozdrowienia dla Pączusia
Jeżowa nie miej sobie za złe, że spędziłaś czas w pracy, przykro mi okropnie, że coś nie wyszło, ale może praca nie poszła na marne i coś to wniesie na później ? A tak z innej beczki ja nie mam żadnego zdjęcia kp :o
Summer współczuje zastoju, oby to była chwilowa sprawa
Bunia piękne zdjęcie uwielbiam zdjęcia usg na równi ze zdjęciami maluszków po drugiej stronie brzuszka dużo zdrówka dla Was, niech ureoplasma idzie w cholerę
Malka współczuje Ci ogromnie kataru u Feli, u nas jedynie inhalacje przynosiły jakąś tam ulgę Franiowi, ale to pewnie wiecie. Dużo zdrówka dla Felci i dużo cierpliwości dla Ciebie
Rucola każdy ma czasem spadek formy, szczególnie w tym okresie roku, ale znając Ciebie z tego forum juz od dawna wiem, że za parę dni wrócisz do formy skorzystaj z pomocy rodziców jeśli masz taką możliwość, zbierz trochę sił i odpocznij :*
Dzieciaki wszystkie rozkoszne Agatka, Klara, Zuzia, Ania, Alusia mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam
U nas od dwóch dni stan podgorączkowy 37,5-37,7 myślę, że to zęby (ma już 8, ida kolejne bo dziąsła spuchnięte - w tym tempie do roczku będzie miał komplet, a matka siwą głowę )ale martwię się, że może złapał coś od emka bo wczoraj (wybaczcie za szczegóły) w kupie było trochę śluzu. W każdym razie jest trochę jęczybuła i przytulasek co mocno ogranicza mi dostęp do internetu. Życzę Wam wszystkim miłego i spokojnego dnia. Na osłodę przesyłam wczorajszego FraniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 14:33
Lusesita, Kaczorka, Achia, blue00, frezyjciada, Bajkaaa, Lunaris, sliweczka92, pilik, bazylkove, Aga9090, malka, Madzik34, Anna Stesia, summer86, staraczka1111, Rucola, moniśka..., Bunia86, Jeżowa, JustynaG, Yoselyn82 lubią tę wiadomość