Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja tez się grzecznie zamelduje, czuje się o niebo lepiej. To wieczne zmęczenie powoli mija i mogę w miarę normalnie funkcjonować
Aaa i kocham te legginsy z Lidla! W końcu nic nie ciśnie, zero guzików
I chyba idę na rekord z brzuchem, na wątku z dziewczynami z 3city wychodzi na to że mam brzuch jak dziewczyny w 20 tygodniu (albo i dalej). No ale co zrobić, jak co chwila coś podjadam. Ajj będę grubą foczkąsummer86, Achia, pilik, Anna Stesia, Aga9090, JustynaG, Lusesita, Cabrera, Bunia86, Lena21 lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Bazylkove im większy brzuszek tym piękniejszy dobrze ze masz apetyt a nie jego brak ja od 5 Msc już stóp swoich nie widziałam
-
Justyna - pamiętam, że w kwietniu zakładałam młodej opaski. Miała wtedy pół roku. Wcześniej chyba było za zimno.
W tym roku mamy taki zestaw
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/744923f97f72.jpg
Bazylku - a elastyczne są te leginsy z Lidla? Bo 2 lata temu były średnio elastyczne i w pasie były luźne a w udach przyciasne. Średnio się rozciągały..staraczka1111, sliweczka92, bazylkove, Achia, Yoselyn82, Jeżowa, Rucola, Anna Stesia, JustynaG, Fozzie Bear, pilik, blue00, Minnie89, Lusesita, Cabrera, Izape_91, Lena21, Morusek, Madzik34, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
bazylkove wrote:W brzuchu są okej, ale nogawki faktycznie mogłyby być trochę luźniejsze.
No to pewnie są podobne do tych sprzed 2 lat. Mi w kroku wisiały przez to, że zjeżdżały z brzucha. Za to haremki ciążowe mieli super
Ja tym razem chyba do H&M się pofatyguję i zobaczę jakie tam mają leginsy. -
nick nieaktualny
-
Także polecam legginsy z h&m Kaczorka a gdzie taką cudowną opaskę kupiłaś?
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
KAczorka, piękny zestaw. I miałam zadać to samo pytanie co Jeżowa Świetne te opaski wynajdujesz.
-
Kaczorka myślę, że zgapię od Ciebie ten pomysł tylko teraz muszę pilnie kupić taką opaskę
Ja mam doła o głębokości rowu mariańskiego... To, co przez weekend robiłam w pracy zupełnie nie wyszło. Nie wiem dlaczego. Dumam i dumam i nie znam powodu, wszystko robiłam tak, jak zawsze normalnie zawsze mnie trochę wkurzały naukowe niepowodzenia, ale teraz, gdy do równania dodam Agatkę i fakt, że dwa dni weekendu całą rodziną spędziliśmy na uczelni tylko po to, żeby na końcu się okazało, że nic mi nie wyszło to jest sto razy gorzej. Czuję się winna, że nie poświęciłam Jej tyle czasu, na ile zasłużyła, a wszystko to na nic nie mówiąc o tym, że cały najbliższy tydzień także spędzę na uczelni, w trochę mniejszym wymiarze godzin, ale jednak. I powiem Wam - nie czuję tego. Jestem ambitna, ale nie jestem typem pracoholiczki i bardzo, ale to bardzo jest mi przykro, że muszę już pojawiać się na uczelni. Wolałabym spędzać ten czas w pełnym wymiarze z Agatą.
Ale muszę też pochwalić mojego męża - pięknie opiekował się córeczką te dwa dni i nawet mi trochę pomógł... I dodam, że przy okazji nie obraził się na mnie, gdy na niego nawrzeszczałam, że źle mi wytłumaczył obsługę butli z argonem (mówił dobrze, ja taka tępa jestem, że źle kręciłam zaworek, bez niego to nic bym nie zrobiła...).
Teraz bym pożarła czekoladę, ale w domu pustki -
Jeżowa - zorientuj się, gdzie we Wrocławiu można znaleźć stacjonarnie takie rękodzieła i z pewnością coś pięknego kupisz dla Agatki
Sytuacji z uczelni współczuję. Smutne to jest, że jako doktorantka nie możesz sobie pozwolić na rok macierzyńskiego.. dużo Ci brakuje do końca?
A jak brakuje Ci czekolady, to ja się polecam - u nas nigdy nie brakuje :p
Za to my od dziś chyba śpimy w czwórkę..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dffe89d47b9c.jpg
Aluśka ma w końcu swoją przytulankę
Edit. Jednak nie chce spać.. woli się bawić :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/421c2de04a51.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 20:18
Jeżowa, Jadranka, Achia, sliweczka92, frezyjciada, Lusesita, Rucola, staraczka1111, moniśka..., pilik, Bunia86, mi88, Anna Stesia, Aga9090, JustynaG, JuicyB, Yoselyn82, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Hahaha Rafaello Alusia mistrzyni a no i oczywiście mentalnie wprosiłam się już na czekoladę
Doktoratu zostało mi niby rok (powinnam się bronić jakoś sierpień-wrzesień 2020r), ale myślę, że bardziej realna jest wiosna 2021.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 20:22
-
Dobry wieczór Dziewczyny!!!
Udało mi się nadrobić zaległości forumowe
Chciałam napisać od siebie, ze jeśli na forum ktoś rzuci jakiś temat, nie ważne czy pierwszy czy setny raz ten temat zostanie poruszony i każda z nas (a jest nas niemało) chce dodać coś od siebie, to wychodzi dość obszerna dyskusja. Mnie to osobiście to nie przeszkadza, i tak o ile temat dotyczacy kp/mm po raz kolejny został w pełni wyczerpany, to temat dkp był poruszony pierwszy raz tak konkretnie i fajnie wiedzieć jakie macie do tego podejście.
Jeżowa bardzo Ci współczuję, ze te reakcje nie wyszły ;/ i ogólnie nie dziwię Ci się, ze nie w smak Ci wracać już na uczelnię Ja kompletnie nie mam ochoty na powrót do pracy.
Ale moje samopoczucie ogólnie też padło, mam nadzieje, ze to przesilenie wiosenne. Czuję się przemęczona, mam dużo mniej cierpliwości do Lewka i przeraża mnie jutrzejszy dzień, bo jak Młody bedzie tak marudził jak przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj to chyba się spakuję i pojade do rodziców u których bylismy wczoraj i dzisiaj i tylko to mnie trzyma przy życiu. I uwaga, wczoraj pierwszy raz zostawiliśmy Lewka pod opieką dziadków na całe półtorej godziny.... Spotkalismy się ze znajomymi na szybkie piwo, ale przyznaję bez bicia nie miałam komfortu psychicznego, nie potrafię się wyluzować. Cały czas gapiłam się w telefon i na zegarek.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kaczorka jesli miałaś na myśli pisząc ze śpicie w czwórkę pudełko po Rafaello, to śmiem zaprotestować że spicie w piątkę!!!! Fasolka już się umościła na dobre i trzeba o niej pamiętać
Alusia pięknie wystrojona i świetna opaska!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 20:44
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kaczorka ja pierwszej ciąży często latałam domu dopiero jak brzuch był spory. Ale teraz przy Dominice od początku do końca latałam co chwilę.
Czasami się zastanawiam czy może mieć z tym związek łożysko na przedniej ścianie, bo takie miałam.
Szwagierka jest teraz w 3 ciąży i też ma łożysko na przedniej ścianie i też ciągle chodzi siku. Mówi ze w poprzednich ciazach tak nie miala.
Nie wiem czy to ma coś wspólnego. To takie moje luźne przemyślenia hehe
-
nick nieaktualnyDobry wieczór
Ja tez nadrobiłam weekendowe zaległości .
Melduje, ze focha za mopa nie odpuściłam (była jeszcze krótka rozmowa, ale chyba mało się zrozumieliśmy;))
No ale żeby się odstresować pojechałam do Rodziców, była tez siostra i siostrzenica, pyszny obiadek i lody na deser
Bazylkove, ja brzucha już w żadne spodnie nie dopinam, a stanik został mi dosłownie jeden (jutro czekają mnie bieliźniane zakupy, ale ostatnio odesłałam stanik w rozmiarze G- nie wiem czy w takim tempie do końca alfabetu nie dojdę ).
Chętnych proszę o zaciśnięcie choć pół kciuka, jutro wizyta...obiecuje zameldować po...
Tymczasem mamusiom życzę spokojnej nocy z hak najmniejsza ilością pobudekBajkaaa, Rucola, Kaczorka, Jeżowa, Lusesita, pilik, Bunia86, bazylkove, Anna Stesia, Aga9090, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - kwestia jeszcze, jak daleko jesteś z badaniami itp. Znając siebie, to pewnie zaraz bym szukała jakiejś alternatywy. Chociaż w tym momencie najrozsądniejsze pewnie u Was jest kontynuowanie doktoratu.
Mądra jesteś i wiem, że podejmiesz dobre decyzje
Rucola - masz rację! Mało brakowało a spalibyśmy w piątkę.. :p na szczęście mąż uratował sytuację i zabrał Aluśce zabawkę
I młodsze Kaczątko nie będzie mile widziane w naszym łóżku. Postanowione już jest, że dostanie swoją dostawkę i niech się jej lepiej trzyma :p
Lusesita - hmm, ciekawe przemyślenia z tym łożyskiem ja to w sumie nie wiem czy miałam z przodu czy z tyłu.. niby z tyłu, ale nikt jakoś specjalnie się nie rozwodził nad jego położeniem :p
Ale częste wizyty na siusiu ustały, jak założyłam skarpetki na stopy :p może to była reakcja na chłód?
Cabrera - kciuki na jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:19
-
nick nieaktualnyHej Piękne!
Jeżowa podziwam za to, że wszystko tak ogarniasz wspaniale... Jesteś super mamą i pewnie chowasz gdzieś w rękawie jakieś dodatkowe moce! Szkoda, że reakcje nie wyszły tak jak powinny
Rucola mój od prawie dwóch tygodni jest taki jeczybuła... Nic mu nie pasuje, ręce be, chusta be, jedzenie(!!!) be, wózek be... Mam nadzieję, że to szybko minie... Bo niestety dołączyło do tego zapalenie uszu starszaka... Trzymam kciuki! Bądź dzielna!
Cabrera trochę teraz powinien zwolnić "rozrost" biustu ale po porodzie może znów ruszyć, także nie przyzwyczajaj się do danego rozmiaru!
Ciężarówki! Ja tu czekam na fotki Waszych brzuszków! Uwielbiam kobiety w ciąży! Wtedy są najpiękniejsze! Serio!
Leginsy ciążowe również polecam z hm! Choć miałam i c&a i też były spoczko!
Pytanie z innej beczki... Czy któraś z Was miała doczynienia z podsłuchem?
Taaaak wiem, że to nie legalne... Ale zioło też jest nielegalne, a jednak dostępne i nie każde jest tak samo smaczneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:21
Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, przykro mi, że Twoja praca weekendowa nie dała takich rezultatów jakich oczekiwałaś. Mam nadzieję, że tydzień przyniesie ze sobą sukcesy i dzięki nim bedzie Ci łatwiej znieść konieczność powrotu na uczelnię tak szybko. A rozterki co do poświęcania czasu Agatce rozumiem, choć u mnie praca jest tylko wieczorami, to i tak gdy emek latał co chwile na pobudki Ani miałam wyrzuty sumienia, że to nie ja ją tulę. Takie chyba jest serce matki i już zawsze będziemy miały tego rodzaju rozterki. Ale pamiętaj, że jesteś dla Agatki najlepszą mamą.
Kaczorka, Aluśka z Rafaello są hitem tego dnia Nie próbowała wyjadać? Tak w ogóle jestem w szoku, że coś tam się uchowało, u mnie Rafaello znika w oka mgnieniu, dlatego nie kupuję, jedynie czasem dostanę przy jakiejś okazji