X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ania rozumiem ze jesteście teraz w Sz? Kiedy wracacie do domu?

Jesteśmy w sumie od 3 tygodni tu już. A do domu jak M się obroni. Liczę że jednak do czerwca to zrobi chociaż słabo to wygląda.
    A wycieczki do domu normalnie będą tylko czekam na okazję.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zawsze mnie to zastanawia, bo już któryś raz piszesz, że siedzicie w domu, bo "kurierzy". Aż tyle i tak często zamawiasz, żeby to był realny powód braku spacerów? Nie czepiam się, pytam z czystej ciekawości :) a mieszkanie piękne, lubię taki styl.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiam bardzo dużo. Nawet jedzenie. Wybawienie jak M był na statku. I o ile nie mam problemu z wychodzeniem na spacery, bo bez względu na pogodę młody jest zazwyczaj codziennie na dworze.
    To u nas wiedziałam, że kurierzy będą do 12 i potem mogę bez problemu wyjść. Nie lubię telefonów że kurier jest pod drzwiami a ja z wywalonym językiem muszę wracać. A tutaj (obce miejsce), rano SMS że kurier będzie o 13. O 15 napisałam pytanie czy paczki będą dzisiaj i cisza. Na stronie 3x wydane do doręczenia. Zamiast o 13, to był o 19... Przetestowałam już w sumie który kiedy przyjeżdża i teraz wiem że z gls jestem w stanie już o 11 wyjść. Dhl zawitał nawet o 22...Tylko nie zawsze jest opcja wybrania przewoźnika. I mimo godzin podanych przez przewoźnika, tutaj
    My też nie wszystko braliśmy z domu i zamawialam już tu na miejscu. Stąd praktycznie przez 2 tygodnie codziennie na kogoś trzeba było czekać. Liczę że na dniach już się uspokoi.

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    U nas Hania poszła spać koło 22, pobudki chwilę po 3 i o 6:30. W sumie od tego czasu juz nie spala,ale ja tak. Wstalysmy o 7:50. :)

Wczoraj skończyłam szyć matę dla kolezanki, a dziś w gratisie dla jej synka uszylam zabawkę zawieszke. Takie miałam kreatywne przedpołudnie. :D

ed68f160cd18f926.jpg

9b363cd36354bd36.jpg

15f144cdf34669cf.jpg

9e2344e40a59167d.jpg

Generalnie, ja stawiam pierwsze szyciowe kroki. Daleko temu do ideału, ale bardzo mnie każda uszyta rzecz cieszy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 15:11

reset, JustynaG, Cabrera, Achia, Karma88, Kaczorka, Jeżowa, mi88, frezyjciada, pilik, Rucola, summer86, Minnie89, Morusek, staraczka1111, Bunia86, Lusesita, KateKum, Nadzieja22, Anna Stesia, Lena21, malka, Lunaris, Madzik34 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka- ależ to ładne! Kiedyś miałam plan, że jakbym szła na L4 w ciąży to nauczę się szyć, ale chyba jednak nie zdążę ze wszystkim!;) Mega zazdroszczę <3

sliweczka92 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem problem z kurierami, unikam ich jak ognia. Jak tylko się da, wybieram paczkomaty, czy nawet odbiór na poczcie. Kiedyś zamówiłam z apteki jakieś wielkie rozmiarowo pudło (było tam z 50 paczek dużych wacików, bo akurat tam są dwa razy tańsze, a u nas tego schodzi mnóstwo). Był też Linomag, a więc lek, a za czym idzie możliwość wysyłki tylko kurierem.
    Straciłam wtedy cztery dni! Od poniedziałku paczka była w doręczeniu, a każdego dnia wieczorem była informacja o tym, że albo mnie mnie zastano, albo przesunęłam datę odbioru. A byłam w domu cały czas. Wykonałam chyba ze 4 telefony do tego kuriera (“dzisiaj już nie zdążyłem, jutro przywiozę”), mój mąż kolejne kilka. Nic nie dało się z tym zrobić. Rozumiem, że paczka była duża, ale bez przesady, to były same waciki. Od wtorku do czwartku siedziałam bez przerwy w domu, bo miałam powiadomienie, że kurier będzie u mnie “między 10 a 15”, o 16 do niego dzwoniłam, mówił, że spróbuje przyjechać wieczorem i nie pojawiał się w ogóle.
    To akurat była wyjątkowa “przygoda”, ale standardem jest, że otrzymuję powiadomienie, że kurier przyjedzie do mnie między 8 a 18 danego dnia - i co? mam siedzieć w domu?
    Dlatego jeśli się da, wybieram inną formę dostawy, a jeśli nie, zamawiam do męża do firmy.
    A na zakupy idę w chuście - mój mąż wraca z pracy na tyle późno, że nie ma sensu nigdzie jeździć o tej porze, więc wygodniej jest mi to robić samej. Tak samo z kąpaniem - po prostu Zośka kąpie się w małej ilości wody, bo inaczej nie jestem w stanie przenieść wanny :D Ale basen i kąpiel ze mną w wannie jej to wynagradza :D

sliweczka92, Rucola lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej zamawiam kuriera z DPD i są zawsze na czas. Zazwyczaj dostaję zakres godzinowy między 11 a 13.
    Za to unikam firmy Pocztex. Dostałam od nich kiedyś awizo, jak już moja paczka była w drodze do nadawcy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że tylko ja tak mam...ostatnio ciągle coś zamawiamy do mieszkania, jakieś lampy, wycieraczkę, wieszaczki itp. I też codziennie kurier, codziennie inny. Jedyny w porządku jest In Post, bo zawsze dzwoni, a jak mnie nie ma to przyjeżdża następnego dnia. A reszta bez słowa odwozi do parcel shopu Bóg wie gdzie. I jak ja niby z tego parcela mam odebrać np. dywan? Po to zamawiam kuriera, żeby to mieć dostarczone pod drzwi.

Ale na spacery i tak chodzimy. Teraz jak już mam windę, to codziennie minimum raz. Przy okazji dziękuję dziewczynom polecającym audiobooki (Jeżowa i chyba Justyna?). Nie wyobrażam sobie już spaceru bez książki! <3

Reset - widzę że już dopadł Cię syndrom "odpoczywania" w ciąży. Ja tak miałam, że jak Mąż wracał z pracy, to ja co rusz ciasto, deser, obiad itp. Aż w końcu mnie opieprzył, że mam ostatnia w życiu okazję żeby leżeć do góry brzuchem i czas zacząć z tego korzystać. Zapomniał dodać, że przy karmieniu to np pieczenie sernika co drugi tydzień jest niewskazane (przeklęty nabiał....).

dqprhdge2q9dik3m.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Reset - widzę że już dopadł Cię syndrom "odpoczywania" w ciąży. Ja tak miałam, że jak Mąż wracał z pracy, to ja co rusz ciasto, deser, obiad itp. Aż w końcu mnie opieprzył, że mam ostatnia w życiu okazję żeby leżeć do góry brzuchem i czas zacząć z tego korzystać. Zapomniał dodać, że przy karmieniu to np pieczenie sernika co drugi tydzień jest niewskazane (przeklęty nabiał....).

Minie, śniadania na ciepło to u mnie norma ;) A co do ciast - w weekendy czas dłuży mi się bardziej niż zwykle, więc muszę zabić myśli. O dziwo, nie umiem się ostatnio skupić na książce czy serialu, więc już wolę prace domowe czy zakupy.
    Dziś to chyba pójdę spać, bo mam misję: "przeżyć do wizyty w czwartek o 8.30" :)

pilik, Minnie89 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - oo, to masz przede mną :) ja na 10 idę.

summer86, pilik, Achia, Bunia86, reset, Lusesita, Anna Stesia, Jeżowa, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliweczka przepiękne!

Z kurierami mam to samo. Jedynie dpd zawsze wiem kiedy będzie, niestety Ninka sobie postanowiła robić właśnie w tych godzinach drzemki więc mam stresa. Jak coś mało ważnego to dzwonię do kuriera i proszę żeby np. Przez płot przerzucił albo u sąsiadki zostawił. No ale przynajmniej można się dogadać ;)
    A tak w temacie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37c15aae5e48.jpg

Natchnięta zdjęciem Alusi biorę się za produkcje opasek. Na pierwszy ogień taka. Moje dziecko nie jest fanem opasek/czapek, wszystko ściąga ostatnimi czasu. Macie jakieś super tipy co zrobić żeby z głowy nie zerwała jeszcze przed wyjściem z domu? ;p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc974ac9177a.jpg

AnnaStesia a co do wlasciwosci pulu to na pewno kwestia impregnacji.
    Te sztywniejsze pewnie nie będzie miała problemu z plamami. Pytanie czy ten przyjemny, delikatny z zewnatrz łatwo się spiera? Co do pieluszek - one się brudzą generalnie wewnątrz, a ta warstwa sobie dobrze radzi z brudem i wilgocią. Jakby jednak wylać powiedzmy wodę na pul od zewnątrz to będzie on mokry. Plus przy złej pielęgnacji można uszkodzić i wewnętrzną warstwę laminatu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:27

Minnie89, staraczka1111, Patrycja20, Cabrera, Achia, Kaczorka, Morusek, sliweczka92, Yoselyn82, Lusesita, KateKum, Nadzieja22, Rucola, Anna Stesia, moniśka..., Lena21, veritaserum, Lunaris, Bunia86, Madzik34 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesyłki zawsze zamawiam do pracy, kurierzy już mnie znają, u nas w domu nigdy nikogo nie ma ;)

A co do zebry, to jednak jej dziś nie upieke (ale co się odwlecze to nie uciecze :)), bo dentystka dała mi tylko płytkie znieczulenie, rozwiercila zęba, zobaczyła ostry stan zapalny, założyła antybiotyk miejscowo i kolejna wizyta w czwartek...bolało i dalej boli jak cholera....mam nadzieje tylko, ze ten stres (mimo szczerych chęci jak wstałam z fotela miałam całkiem mokry tyłek), nie zaszkodzi Bablowi...:/
    Wiec teraz leżę i próbuje dojść do sobie ...

Edit. Pilik - śliczna Ninka i śliczna opaska <3
    Sliweczka, cudna mata <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 17:47

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik slicznotka ta twoja córeczka chciałabym mieć taki dar szycia ja nawet guzika potrafię krzywo przyszyć hi. Zamówiłam młodemu ubranko na roczek i jako prezent otrzymaliśmy własnie opaskę :) na wiosnę są super :)

U nas kurier zawsze na czas i jeszcze nie miałam problemow z nikim, listonosz to już wogole jest taki że wchodzi do domu i woła jest pani?! Nie mamy dzwonka hi. Pies już stary czasem zaszczeka a tak to śpi stale :)

Pilik mamy tą samą kaczkę hi

Młody jest pożeraczem placuszkow bardzo lubi dziś zjadł 7 :O nie nadążałam smażyć miał jabłkowo-bananowe na mleku migdałowym z płatkami owsianymi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 20:55

Minnie89, Patrycja20, pilik, Morusek, Achia, sliweczka92, Yoselyn82, Bunia86, Lusesita, KateKum, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana dziś mam takie dziwne uczucie w brzuchu, jakbym miała tam jakaś mała piłkę, jak się obrażam z boku na bok to ona się jakby przemieszczala też. To samo jak się chce schylić czy jak wstaje to czuje takie jakby ciążenie tak na samym dole chyba w macicy. Jakoś teraz mocniej to odczuwam niż rano. Czy takie coś jest normalne? Miałyście tak może?

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka podrzuć przepis :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nie ma to jak poczytać o jedzeniu.... już myślę co zjem na kolacje :)

Dzieciaczki Wasze jak zwykle urocze, aż miło popatrzeć jak szybko rosną.
    Co do kurierów, to też staram się zamawiać u tego samego przewoźnika, wówczas pan wie co ma robić gdyby mnie nie było.
    Reset, Kaczorka ja mam wizytę po Was w piątek. A za Wasze już trzymam kciuki.

Kaczorka, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze miałam Was zapytać, dzisiaj młody bardzo intensywnie się rusza, jakby chciał wyskoczyć z brzucha. Czy powinnam się martwić czy to po prostu normalne?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita różnie robię i wszystko na oko :)
    Dziś dałam około szklanki płatków owsianych z 1/4 mleka owsianego jajo wbilam 1 dojrzały banan oraz jablko razem wszystko blenduje smażę na suchej patelni do naleśników.

Bunia to nie piłka tylko twoja dzidzia <3 swoje pierwsze ruchy pamiętam właśnie jako takie bulgotanie i smyranie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 19:35

Rucola lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka jak to są początkujące szyjątka, to co będzie potem :) wow szacun!

A my od dziś zaczynamy drugi trymestr! Jupii :)

pilik, Bajkaaa, Cabrera, staraczka1111, JustynaG, Achia, Nadzieja22, reset, Rucola, sliweczka92, Anna Stesia, Jeżowa, Kaczorka, Lena21, Lusesita, veritaserum, Lunaris lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, wg wszystkich poradników i mniejsza aktywność i nadmierna aktywność może być podstawą do kontroli na IP czy u lekarza, ale przyznam że taką większą aktywność tłumaczyłam sobie tym, że dziecko robi się coraz większe, nie ma już tyle miejsca i te ruchy są bardziej odczuwalne. Na pewnym etapie to było bardziej rozpychanie się niż kopniaki.
    Musisz chyba w tej kwestii zaufać swojej intuicji.

mi88, Rucola, KateKum lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3148 3149 3150 3151 3152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ