Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna_z_Wielu wrote:Jest prog i chyba znów tylko namieszałam
13,40 ng
Marzenia znów odchodzą?
Kciuki mocne za betę! A próg jest skokowy. Więc nic nie przesądzoneMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
beta nie całe 49
Chowam się dziewczyny głęboko ;(
Załamana jestem, pozostaje wizyta w piątek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 16:22
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jestem do niczego.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Jedna czemu uważasz, że jesteś do niczego? Przecież to zupełnie nie Twoja wina, nie masz na to wpływu że tracisz ciążę tak wczesnie. Namawiam Cie do zrobienia tych badan o których ostatnio wspominałyśmy. Obstawiona lekami masz szansę utrzymać ciążę m działaj! Ja myślę że jest spora szansa na powodzenie!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Nie jestem teraz w stanie się cofnąć na forum o jakich badaniach była mowa. Jak się pozbieram to przeszukam. Nie wiem czy mam jeszcze siłę by znów podjąć walkę. Dopiero co się zaczynałam godzić z sytuacją straty to teraz to. "Uderzyło" mnie z podwójną siłą. Brak mi słów na to wszystko . Powtórzę badania dla spokoju w piątek aby lekarz miał wgląd i nie wiem co dalej. Każdy dzień wydaje się być taki długi, gdy się na coś czeka. Muszę się pozbierać dla otoczenia ,ale na razie nie mam siły. Pustka ...
W dodatku znów wpadłam do Was i namieszałam .
Tak mi przykroHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Jedna ja podpowiem od siebie.. Kiry , kariotypy, mutacje i trombofilie (ja po poronieniu wzięłam jeszcze celiakie) a mąż HBA i fDNA. Może wystarczy się podkoksowac i acard albo heparyna i będzie dobrze. Nie ma sensu się poddawać to dobrze wiedzieć ze możesz być w ciąży. Teraz kwestia żeby się rozwijała.
olik321, agulineczka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Jedna cholernie mi przykro że los dał nadzieję i znów ją zabrał to musi bardzo boleć ale jednocześnie jest nadzieja, że to może się udać. Nie znikaj stąd, zostań z nami, my może coś doradzimy, może czasem spróbujemy pocieszyć albo po prostu tu będziemy.
Ja bym zaczęła od badań w 3dc(lh, FSH i estradiol) zbadała tarczycę i zrobiła pakiet na trombofilie wrodzoną ze strony testDNA. Wlaczylabym acard dawka 75 na stałe i oczywiście nie rezygnuj że starań. Razem zajdziemy w Twoją ciążę 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 17:52
agulineczka, JustynaG, pilik, Kaczorka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jedna z Wielu, tulę mocno i podobnie jak dziewczyny zachęcam do dalszej walki, bo choć to co się zadziało bardzo boli to jednak daje nadzieję na kolejne cykle.
Zrób badania z testdna, badania tarczycy podstawowe hormony.. ja bym jeszcze dorzuciła krzywą glukozowo-insulinową. Przydałby się jeszcze do tego zespół antyfosfolipidowy.
Badałaś już może coś z tych rzeczy? -
Jedna, strasznie mi przykro ale zgadzam sie z dziewczynami! Zrob badania! U mnie jedna glupia heparyna, a zmienila wszystko... dostalam ja przez hiperke na wszelki wypadek, a jak zostalam odeslana do hematologa juz w ciazy, zeby okreslil czy moge odstawic to okazalo sie, ze bez niej nie zaszlabym tak daleko...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
summer86 wrote:Jedna z Wielu, tulę mocno i podobnie jak dziewczyny zachęcam do dalszej walki, bo choć to co się zadziało bardzo boli to jednak daje nadzieję na kolejne cykle.
Zrób badania z testdna, badania tarczycy podstawowe hormony.. ja bym jeszcze dorzuciła krzywą glukozowo-insulinową. Przydałby się jeszcze do tego zespół antyfosfolipidowy.
Badałaś już może coś z tych rzeczy?
Zespół antyfosfolipifowy tzn ?
Krzywą, tarczycowe i inne hormony robione .
Kocham Was, że jesteście w każdej sytuacji .
Zła jestem na Siebie, że pozwoliłam sobie myśleć, że się udało.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Jedna, nie poddawaj się i nie wmawiaj sobie, że jesteś do niczego! Udało się 2 razy pod rząd... to oznacza, że Twój organizm bardzo chce ciąży tylko coś mu stoi na przeszkodzie. Dasz radę!
Bajkaaa, a z jakiego powodu logopeda? I jak wyglądają wizyty z dwulatkiem? Pytam z ciekawości. -
JustynaG wrote:Jedna, nie poddawaj się i nie wmawiaj sobie, że jesteś do niczego! Udało się 2 razy pod rząd... to oznacza, że Twój organizm bardzo chce ciąży tylko coś mu stoi na przeszkodzie. Dasz radę!
Bajkaaa, a z jakiego powodu logopeda? I jak wyglądają wizyty z dwulatkiem? Pytam z ciekawości.
Logopeda bo Zosia mało mówi, mało słów o złożeniu dwóch słów nie ma mowy...
Wizyta to zabawa w układanki i nazewnictwo głównie. Zabawa językiem, tyle na razie bo dopiero dwie wizyty za nami.