Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Cierpliwa ale bajer
Ania gdzie brzuszek ? Serio masz minimalny niestety nie w każdym h&m mają ubrania ciążowe.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Melevis wrote:Dziewczyny, koleżanka zrobiła sonie badanie progesteronu i TSH 10dpo - progesteron wyszedł 15,06, jaki powinien być w tej fazie cyklu? (jest w trakcie starań). TSH 2 miesiące temu miała 3,8 teraz po euthyroxie 75 - 0,1 nieciekawie.
Ja to z kwietniowego wątku zacytowała bo tam w gąszczu przepisów zaginie. Wpierw nie wiadomo w jakich jednostkach prog. A musi sprawdzić z tsh ft4 bo może wpaść w przełom tarczycowy.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ania1003 wrote:Ja schodząc dzisiaj do auta, zauważyłam w skrzynce ulotkę z h&m. Siostra wysłała mi wczoraj taką samą więc wiedziałam co to. Ale nie chciało mi się jej wyjmować.
A w h&m znalazłam jedyne jeansy które mi pasują. I co... nie kupiłam bo w domu rabat czeka
Okazało się że wszystkie kody rabatowe identyczne wysyłają. Czyli skorzystam tylko na 10%. Ale zamówię 42 i 44 rozmiar do domu. W sklepie były jedynie 42. Niby ok ale chcę przymierzyć jeszcze większe. Zwrot za darmo to można przymierzać.
W końcu znalazłam zakamar z modą dla mam w tym sklepie... drugie podejście było już. A co głupsze, to spodnie poskładane na półkach 2m nad ziemią... kto to wymyśla??? Pytam jako architekt. Ledwo dostałam. Mam 178 a w ciąży podnosić tak ręce to słabo.
Także zwalam krótką szyjkę dzisiaj na zakupy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32814c81ee60.jpg
Z kartą H&M Club jest 25% na jeden produkt Zastanawiam się tylko jakim cudem pasują na Ciebie spodnie w rozm.42 jak Ty tak szczuplutko wyglądasz, bo ja mam 176 wzrostu, więc podobnie a zdecydowanie jestem szersza niż Ty i kupiłam w H&M takie spodnie w rozmiarze 40 i jeszcze troszkę za duże są
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Ania super spodnie chyba mam dokladnie te same ale masz mini brzuszka moj ti ze dwa razy taki juz...
Ten lezaczek mi sie podobal ale cena regularna mnie odstraszala dlatego od czasu do czasu sprawdzalam uzywane i dzis sie super okazja trafila wiwc wzielam... tak pewnie kupilabym inny albo hustawke hybrydowa...
Flowwer mi sie tez mega podoba... ma rozne opcje kolysania rozne melodie i odglosy bialych szumow mozna sterowac z kom. nim no ale zobaczymy czy dziecko podzieli ten zachwyt haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyNo właśnie brzucha prawie nie ma!
Jeszcze tutaj się zlewa z drzwiami, ale marzy mi się obcisła bluzka już żeby było cokolwiek widać spod tych płaszczy, kurtek...
A tak to mam fobię wypychania brzucha, żeby chociaż na ciężarną wyglądać
Mi mama w styczniu kupiła w C&A spodnie ciążowe jeansowe 42, ale ciemne. Czuję że są coraz bardziej luźne Ale praktycznie od 9tc chodzę w takich, bo się w swoje nie mieściłam już. I przez to, że wyglądają na mnie jak worek, to zachciało mi się jakiś bardziej dopasowanych. W legginsach nie lubię chodzić, czuję się jak w rajtuzach, więc szukam obcisłych jeansowych spodni z pasem.
Z rozmiarami to u mnie zawsze różnie było, bo przez wzrost, wszystko zwykle krótkie w nogawkach. A jak już dłuższe było, to znowu szerokie. Teraz jak widzę to rozmiar 42 jest w sam raz, ale też zależy od sklepu, produktu itd. To moja druga wyprawa do sklepu w ciąży i jakoś się nie przejmuję rozmiarami I tak kupujemy to w co w końcu się zmieścimy
Na zdjęciu są dokładnie takie:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0469562002.html
Zagłębiam właśnie zakładkę H&M Club, mam 418pkt za zakupy, ale zapchany telefon i aplikacji nie mogę ściągnąć... wykorzystam tylko kupon ze skrzynki. A następnym razem postaram się o te rabaty z Clubu.
I mam pytanie, bo M chciałby kartę (taką żywą, prawdziwą, plastikową) do H&M. Mi nigdy nic nie przyszło przy rejestracji. Jest takie coś? Czy to byłoby z H&M Club? M był raz przed statkiem z kolegą na zakupach gdzieś za granicą, ten kolega miał właśnie kartę i się "obkupił" z mega rabatami. Ale co i jak to nie wiem. Dlatego pytam, czy jakaś karta namacalna jest wysyłana do domu?
Flo- od początku tego sklepu, ciążowe były koło bielizny. W styczniu pojechałam z mamą i chciałam kupić legginsy. Od razu w to miejsce koło bielizny pobiegłam... a tam nic... zaczęłam chodzić po sklepie i pojedyncze sztuki były powieszone na wieszakach. Ale weź to szukaj... Sklep ogromny.
Dzisiaj wpadamy, znowu koło bielizny pusto. Przeszłam po sklepie i nic. Gdzie się schował ten dział? W drugiej części sklepu, w dziale dziecięcym... i to jeszcze w modzie dla chłopców +7l... ręce nam opadły. Żadnej tabliczki jak to mają popisane na innych działach. No ale przymierzone te gacie, 42 jakby w sam raz, ale chyba na teraz. Ciekawi mnie 44, nie było, więc zamawiam do domu i odeślę jedne. A też będzie coraz cieplej, więc czy bardziej urosnę i 42 okaże się za małe potem i spodnie na chwilę... wątpię Obstawiam że więcej jak 10kg nie urosnę do końca... Do tej pory +3kg...
-
Ania to mamy te same
Co do karty to nie ma namacalnej niestety... nawet ostatnio jak mnie pytali o ten club to mowili ze wystarczy sie zarejestrowac i ze to idzie jakos przez konto/apke ze karty nie ma... kiedys wiem ze byla bo mialam...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Ania to mamy te same
Co do karty to nie ma namacalnej niestety... nawet ostatnio jak mnie pytali o ten club to mowili ze wystarczy sie zarejestrowac i ze to idzie jakos przez konto/apke ze karty nie ma... kiedys wiem ze byla bo mialam...
Dobrze wiedzieć. Więc kolega musiał się obkupowywać "kiedyś"
Ja jednak wolę usiąść przed kompem i sobie na spokojnie przeglądać.
Stałam w ccc do kasy, 4os przede mną, wypinam brzuch i nikt nie widzi
Jeszcze takie marudy były że zaczęłam się topić... jak wyszłyśmy, to zachciało mi się smerfowego loda i moja laktozgroza dostała dzisiaj po nosie Nie potrafiłam się pohamować, a mama jeszcze mnie specjalnie namawiała "jak jest zachcianka to trzeba zjeść!"lamka, pilik lubią tę wiadomość
-
Ania ja ostatnio prawie zemdlalam przy kasie w jednym z marketow i tez nikt nie widzial lacznie z kasjerka a ja az krazyc zaczelam rozbierac sie bo mnie poty zalaly ale zainteresowania zero... jeszcze babeczka przede mna kombinowala i na 5 razy zakuoy swoje kasowala a ja wkoncu przykucnieta z glowa miedzy nogami czekalam az zaczna mnie kasowac... a brzuch i w kurtce na scislosc widac a mialam wtedy rozebrana w koncu... wyszlam ze sklepu z kroplami potu pod nosem...
Z ta karta mozliwe bo ja jakas stara mam...
A spodnie uwielbiam sa mega wygodne...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ania, teraz mamy weekend zakupów z NowyStyl i Show. Wystarczy kupić w gazecie a przy zakupach za 150zł w h&m masz 20% zniżki.
Kuponów jest bardzo dużo wiec można coś upolować -
Ania potwierdzam, że nie ma karty h&m. Ale jak chcesz skorzystać ze zniżek w h&m club to nie musisz mieć aplikacji, wystarczy się na stronie zalogować. Ja kupiłam dwie pary rozmiar 40 już jakiś czas temu i mam nadzieję, że dociągnę w tych spodniach do końca. Najwyzej jak się robi ciepło to całkowicie zrezygnuje z jeansów
Jeśli chodzi o rożek to mam od koleżanki ten motherhood na cieplejsze dni, a na chłodne mam uszyty z minky+bawelna. Nie jestem aż taka przeciwniczką minky. Na chłodne dni się nadaje, ja też w polarze chodzę i jest ok ale do spania mam śpiworki, rożek planuje używać tylko jako uspokajacz ale i tak wszystko wyjdzie w praniu.
-
Ja tu jestem cały czas, tylko coś mi się pisać nie chce wszystko w porządku, mała kopie już na tyle mocno, że nawet jak jest na wysokości łożyska to ją czuje, więc nie ma już raczej dni że jest cisza no ale niestety, jak chyba my wszystkie mam coraz większe problemy ze spaniem. Tzn. przesypiam całą noc, ale budzie się 1000 razy i jest mi niewygodnie. A tak to emek wrócił w końcu do domu, ale już zapowiedział że dzisiaj jedzie na Rysy na narty eh... A ja się uczę całymi dniami. Czyli nic ciekawego.
-
Malka, to może czas na poduszkę ciążową?
Bardzo dobrze mi się z nią śpi, wspiera moje plecy. Jestem zadowolona z zakupu. -
Dziewczyny uciekam na wizytę! Trzymajcie kciuki za dobry humor dr -żeby mi USG zrobił!
Flowwer, agulineczka, Bajkaaa, Sarna84, blue00, ibishka, malka, olik321, summer86, Cccierpliwa, Jadranka, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Maja84 wrote:Z kartą H&M Club jest 25% na jeden produkt Zastanawiam się tylko jakim cudem pasują na Ciebie spodnie w rozm.42 jak Ty tak szczuplutko wyglądasz, bo ja mam 176 wzrostu, więc podobnie a zdecydowanie jestem szersza niż Ty i kupiłam w H&M takie spodnie w rozmiarze 40 i jeszcze troszkę za duże są
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Lunaris wrote:Dziewczyny uciekam na wizytę! Trzymajcie kciuki za dobry humor dr -żeby mi USG zrobił!
Malka na szczęście ten stan nie trwa długo
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
tez mnie Aniu zadziwił Twój rozmiar spodni,
sama mam z hm 36, teraz myślę by kupić jakieś jasne 38 zeby starczyły juz do końca
a i też jestem wysoka
u mnie dziś noc do dupy, nie umiałam oddychać przez katar i budziłam się co chwilę
czekam na relację z wizyt dziewczyn!