X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia z wizytami. Po raz kolejny w szoku jestem jak szybko postępują Wasze suwaczki :)

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie summer mnie nic nie jest :)

dziewczyny z wakacyjnymi bobasami planujecie zakup rożka?
    Coś mi się wydaje, że za ciepłe takiemu bobasowi będzie latem w rożku jeszcze.. ale sama nie wiem

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Natury nie oszukasz.. udało mi się dziś wjechać w znak, żeby było śmieszniej przodem :)

Jak tam jutro plan wizyt? bo Flo, Lamka,Lunaris?

Jak po wizycie Jeżowa?

Olik ale nic prócz zadrapania na zderzaku się nie stało?

Ja po wizycie więc dostałam listę badań do zrobienia a usg trwało 30s tylko chciał gin sprawdzić serce i ok.
    Synek ma pupę na moim pecherzu a głowę koło prawego jajnika i nie dziwię się że mi dokucza tam ;) Jak to M stwierdził "dokuczanie Mi" ma po nim :D
    PH pochwy mi sprawdził i ok, szyjka piękna.

summer86, olik321, lamka, emi2016, Anna Stesia, blue00, Jadranka, Bajkaaa, Lunaris, Cccierpliwa, Barbarka1984, Lena21, E_w_c_i_a, KateHawke, Maja84, pilik lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, super wieści <3 bardzo mnie cieszy, że wszystko u Was ok :)

JuicyB, fajnie, że Hubert grzeczniutki. Trzymam kciuki, aby z karmieniem się wszystko poukładało.

Jestem ciekawa jaką pozycje ma moje dziecię, bo słabo ją czuję ostatnio. Za to we wtorek chyba uciskała na watrobę, bo aż się zwijałam wieczorem z bólu.

Flowwer, JuicyB lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Nie summer mnie nic nie jest :)

dziewczyny z wakacyjnymi bobasami planujecie zakup rożka?
    Coś mi się wydaje, że za ciepłe takiemu bobasowi będzie latem w rożku jeszcze.. ale sama nie wiem

Olik, ja planuję z dwóch powodów, pierwszy po jest na liście do szpitala, a drugi, bo mąż będzie się bał trzymać takie maleństwo a rożek jednak sporo ułatwia.

Wstępnie jestem zdecydowana na Motherhood:

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/229478/s/motherhood-rozek-z-wkladem-kokosowym-ptaszki-szare/

Wygląda na niezbyt gruby i ma wyciągane usztywnienie. Te z minki mi się podobają, ale boję się, że będą zbyt grube i potliwe (to sztuczny materiał).
    Jesli nie sprawdzi się jako rożek, to pewnie posłuży jako mata lub kocyk.

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik cieszę się, że nic Ci się nie stało.

Flowwer super, że oboje z synkiem macie się dobrze :-)

Ja wprawdzie nie wakacyjna, ale tak czy siak bym się Olik na Twoim miejscu zaopatrzyła w rożek, bo w szpitalu i tak wymagają. Ja sobie sama uszyje, szyłam już przyjaciółce i kuzynce: jedna strona minky, jedna bawełna 100% i cieniutka owata setka w środku. Przyjaciółka chwali, bo można zawinąć dziecko ściśle z rączkami i to małą uspokaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 19:03

olik321, Flowwer lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, super, że pięknie sobie rośniecie :-)

Olik, dobrze, że nic Ci się nie stało! Ja już rożek kupiłam, ale wiem, że nie będziemy go często używać, może potem jako mate przez chwilę. Mały będzie spał w śpiworku. Ale mimo wszystko rożek (kupiłam taki zwykły, za 30 kilka złotych) chciałam mieć "na wszelki wypadek". I tak jak pisze Summer - broń Boże minky!

Juicy, mam nadzieję, że karmienie Wam się ustabilizuje, to niestety podobno lubi trwać. Na szkole rodzenia doradczyni laktacyjna nam mówiła, że często to jest kilkutygodniowa walka, i nie zawsze wygrana. Dobrze, że zdecydowałaś się na współpracę z doradcą, może coś tu zaradzi.

Ja też dołączam do jutrzejszych wizytujących, mam nadzieję dowiedzieć się, że w końcu nie mam infekcji (marzenie ściętej głowy).

summer86, JuicyB, Flowwer lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to chyba też zainwestuję w jakiś zwyklak za 30 zł
    oglądam stornę hugme store i mają akurat dużo rzeczy na wyprzedażach
    moja kuzynka ma od nich kocyki czy pościele do małej i jest zadowolona

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, nadrobię na spokojnie wieczorem, ale Bąbel wygląda na zdrowego, małe ryzyka wszystkiego :) :) potem wrzucę zdjęcie też :) pozdrawiamy wszystkie e-ciocie <3

olik321, lamka, Flowwer, summer86, blue00, Jadranka, JuicyB, Anna Stesia, Bajkaaa, Lunaris, Kaczorka, Barbarka1984, Lena21, KateHawke, Maja84, pilik, Yoselyn82, Amy333 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa <3 super wieści!

Anna Stesia, na jaki śpiworek się zdecydowaliście? Też rozważam, ale totalnie nie wiem jaki na lato się będzie nadawał.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Anna Stesia, Summer dobrze wiedzieć, że lepiej nie wybierać minky, to sobie uszyję z samej bawełny :-D człowiek się tyle nauczy na tym forum.

Jeżowa czekamy na foteczkę dzidziusia!

Odnośnie wizyt, to ja mam jutro na 10.20, proszę ogromnie o kciuki, bo boję się jak cholera. :-( I jeszcze na pewno trzeba jutro trzymać za Yoselyn i Frelcię - Yosel czeka na telefon z OA czy dostaną kwalifikację do przygarnięcia dzieciątka, a Frelcia betuje po Ivf.

Anna Stesia, Bajkaaa, Lena21 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, minky ogólnie nie jest złe i nie wiem czy sama na jesień/zimę nie kupię jakiegoś kocyka z tego materiału, ale to jednak sztuczne tworzywo i dość ciepłe, więc na lato może nie być najlepszym pomysłem.

Kciuki oczywiście będą! I za pozostałe dziewczyny również.

lamka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z własnego doświadczenia wiem,że dziecku latem gorąco,ja przykrywałam pieluszką tetrową,a ubrane było w same body

Flowwer, Anna Stesia, olik321 lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiśmy rożek na ostatnią chwilę i dobrze, bo mały śpi tylko w nim.
    Fajnie się nim krępuje malucha i spokojnie sobie śpi. My mamy jakiś jeden z pepco, ale zamówiłam już motherhood i dam znać jak przyjdzie :)
    Rożki nie sa tak grube jak się wydaje i dadzą radę i latem. Śpiworki póki co czekają aż synek podrośnie.
    A cienkie śpiworki do kupienia w ikea - naprawdę spoko jakość za niecałe 40 zł :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro o 16 wizytujemy i pierwsze ktg :)

Olik, mój M mi zabrania gumy do żucia "bo trująca", z wielkim marudzeniem przyzwolenie na orbit dla dzieci bo nie ma aspartamu, ale i tak staram się nie żuć jak patrzy :D

lamka, summer86, Anna Stesia, Bajkaaa, ibishka, olik321, Lena21, KateHawke lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa cieszę się że dzidzia zdrowa wiec czekam na zdjęcie ♡♡

Ja na lato zamiast rozka bedę używać pieluchy bambusowej ale i tak kupię w razie czego ;) mam sobie odmówić takiej przyjemności ? :D

lamka, Anna Stesia, Lunaris, emi2016 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Anna Stesia, na jaki śpiworek się zdecydowaliście? Też rozważam, ale totalnie nie wiem jaki na lato się będzie nadawał.

Na razie mamy jeden z Natulino. Tam można dobrać go rozmiarem i gruboscią do swoich potrzeb. Nie kupowałam więcej, bo zakładam, że malec może nie być amatorem i wtedy trzeba będzie przykrywac go jakimś cieniutkim kocykiem lub pieluszką (wolałabym nie, bo chyba nie zmrużę wtedy oka). Jeśli polubi to dokupię mu więcej. Mam też w razie czego kupione dwa kocyko-otulacze i będę próbowała go w to motać (też z cieniutkiej bawełenki), ale w śpiworku jest fajnie, bo w razie przebierania mam dostep do pupki bez konieczności odplątywania całego dziecka.

Jestem niestety wrogiem minky, bardziej nieprzejednanym niż Summer. Wygląda super, ale niestety to poliester. Trochę tak jakbym dziecku reklamówkę zakładała.

Jeżowa, cieszę się, że są same pozytywne niusy! Czekamy na fotkę :-D

Lamciu, kciuki będę miała zaciśnięte od samego rana. O pozytywne wieści dla Yosel jestem pewna bardziej niz o cokolwiek innego, ale oczywiście będę z nią myślami. Tak jak i z Frelcią, bo nie ma teraz łatwo. Mam nadzieję, że jutro przyniesie jej szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 19:33

lamka lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Wróciłam z ostatniego dyżuru.... ledwo żyję -jak by się wszystko skupiło na tą ostatnią zmianę :( masakra dziś była- 4 zawały na ostro, 2 kardiowersje, 1 obrzęk i 1 krwawienie z przewodu pokarmowego. Idę jeść obiad i nadrabiać Was.

Widzę tylko po ostatnich postach temat rożków- jak rodziłam syna w sierpniu to nie kupiłam żadnego bo stwierdziłam że to zbyteczne. Potem dziękowałam na kolanach siostrze Exiora że mi pożyczyła 3 szt. Jak dziecko wyrosło to jeszcze za kołderkę robiły... teraz już zakupiłam 4 :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris współczuję Ci takiego ciężkiego dnia, ale możesz już odpocząć. :-)

Wiecie to, tak sobie myślę, że jeśli jutro będzie wszystko dobrze, to chyba kupię dzidzi jakiś jeden super ciuszek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 19:46

JuicyB, Flowwer, Lunaris, olik321, ibishka, pilik, blue00 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię taki
    http://allegro.pl/otulacz-100-bambus-effik-z-balonikiem-i7155174395.html?fromVariant=6993729843
    Między innymi ;)

Lunaris, emi2016, Maja84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ