X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam trochę pojojcze dziś..
    jestem strasznie zła na eMka.. uważa, że się przeziębiłam, bo w święta wyszłam bez czapki na 20 minut jak był wiatr.. może i ma rację
    ale wkurza mnie, że nawet nie zapyta się jak się czuje.. tylko robi mi wyrzuty, że teraz tabletki będę musiała brać a maluch jest
    czuje się jak inkubator :(
    cały cza słyszę nie rób tego bo mały nie jedz tego bo mały.. przecież też się o niego troszczę co nie znaczy, że na 9 miesięcy zostaję inkubatorem :(

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, mój też pokrzykuje :-D Jest zły, ze chodzę jeszcze do pracy, bo "jak coś się stanie to czy sobie wybaczysz?", "czy to mądre, że tak się forsujesz"? I do tego "nie schylaj się, nie wstawaj, trzeba powiedzieć, to Ci podam" itp. Ogólnie to nie biorę tego do siebie, bo w końcu też chce się angażować jako ojciec, a inaczej nie może. Twój eMek pewnie też chce dobrze, ale wykonanie mu nie wychodzi :-) Zwłaszcza że nie wie, że w ciąży jesteśmy trochę wrażliwsze i potrzebujemy więcej czułości. Moj też nie wiedział, dopóki mu tego nie powiedziałam, dosłownie "potrzebuję wiecej czułości". Do nich czasem trzeba bardzo wprost.

JustynaG, Maja84 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - powiedz mu, że 9 miesięcy to dużo i nie da się tak całkiem unikać infekcji. Jak dziecko będzie na świecie to też nie raz się przeziębi.
    Niech lepiej biegnie do apteki po coś skutecznego i nie wkurza ciężarnej :)

Jadranka - niestety też nie pomogę, bo mi Luśka co najwyżej głowę pod żebra wpychała.
    A skończony 37tc to całkiem dobry czas na poród :)

My dziś mamy dzień lenia. Pogoda jakaś dziwna. Chmury, słońce, chmury, słońce i tak w kółko. I wiatr. Siedzimy w domu.
    Jutro mamy wizytę kontrolną u lekarza. Mam nadzieję, że nas pochwali, że ładnie zdrowiejemy ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jardanka ucisk głowy na wszystko co na dole jest OK. Mozesz tak jeszcze 2-3 tyg. chodzic :)

Jadranka lubi tę wiadomość

age.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Jardanka ucisk głowy na wszystko co na dole jest OK. Mozesz tak jeszcze 2-3 tyg. chodzic :)
    Dzięki! <3 Chociaż pewnie za tydzień będę ją błagać żeby już wyszła :P

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, jak żyjecie z Hubim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka już niedługo przytulisz córeczkę! :-)

Olik ale bym się wkurzyła na Twoim miejscu, mi teściowa nie pozwalała zebrać karmy z podłogi jak nasza suczka rozniosła... Kurde no nie jesteśmy niepełnosprawne, a z drugiej strony nie jesteśmy inkubatorami...

Jadranka lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no podniósł mi ciśnienie i to mocno

ale nieważne pije napój z przepisów od Ani i czekam aż mi przejdzie
    byłam u lekarza, narazie zwykły wirus, więc witamina C, imbir, maliny itd

P.S Aniu małemu też smakuje ;)
    za każdym razem jak pije coś kwaśnego to zaczynają się harce, nie wiem czy to lubi, czy wręcz chce powiedzieć, że mam tego nie pić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:39

Anna Stesia lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie dobrze, że się wasi mężczyźni tak angażują :) chocisz wiadomo, co za dużo to nie zdrowo. Ja wczoraj usłyszałam od swojego: nie przeklinaj, nosisz dziecko w sobie i wybuchnelam śmiechem.
    Jeśli chodzi o leki, trochę się martwię, bo przed transferem miałam brać encorton 1 tabl i 1/2 w poludnie, dopiero teraz mam schodzić z dawki... Myślicie, że to nie zaszkodzi zarodkowi? Ja już mam wizję rozszczepu podniebienia

Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Dziewczyny na końcówce i po, powiedzcie mi czy ucisk główki na pachwinę jest normalny? Czuję od paru dni a od wczoraj jak nogę podnoszę to boli. Zaczynam się czuć jak kaleka, brzuch już mi opadł. Jest szansa że pochodzę w tym stanie do terminu czy szykować się na wcześniej? Skurczu żadnego nie miałam od niedzieli.

Aha, byłam u fryzjera więc teoretycznie mogę rodzić :D Chociaż wolałabym za dwa tygodnie :P
    Jadranka tak to norma ponoć. Tak wczoraj mi mówiła gin że przez to mnie tak boli spojenie pachwiny i biodra. Tzn ze się główka przypiera ale o ile szyjka trzyma to jeszcze spokojnie pochodzisz :) bo to może nawet 2-3tyg przed byc:)

Olik głową do góry. Mój to samo. Nie rób tego nie rób tamtego. Nie odkurzaj nie oddychaj, odpoczywaj 'chcesz zaszkodzić Gabrysi?'
    Ale wtedy biorę wdech liczę do 5 i myślę sobie ze to jego sposób na uczestniczenie w tym wszystkim. My chcąc nie chcąc jesteśmy w tym na 100%bo nosimy w sobie te kruszynki, a facet niby jest też w tym ale czasem może czuć się nie wystarczająco zaangażowany i to jego 'wklad' w rozwój tego dziecka. Wybacz mu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:58

Anna Stesia, Jadranka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, uznajmy, że smakuje :-D Zawsze to jakaś nowa podnieta smakowa, więc pewnie maluch się emocjonuje. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie, choć pewnie z tydzień Cię potrzyma.

Malwas, chyba Flowwer brała na początku ciąży encorton, więc mogłaby na ten temat więcej powiedziec. Czasem po prostu trzeba wziąć steryd, zwłaszcza gdy skutki pozytywne są ważniejsze niż negatywy. A skutki uboczne dla malca nie są chyba aż tak częste - encorton jest lekiem starej generacji i zdążono już sprawdzić w praniu, jak wpływa na dzidziutki.

olik321 lubi tę wiadomość

• Amal Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki w ten piękny dzień. Jestem po usg, poznajcie kropka w prawie 10 tygodniu :)

np2vd5.jpg

Wymiary prawidłowe, rośnie jak na drożdżach, nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć co ma między nóżkami :) :) :) Termin 4-10 listopad (w zależtności od aparatu usg :) )

Z objawów, mdłości przeszły, cycki, bolą, że idzie się wściec, pojemność pęcherza znacząco się zmniejszyła, ile i tak najgorsze jest czasem kichnąć, no jakby mi brzuch żywcem rozdzierało.. cóż zrobić :) Następna wizyta początek maja. Do tego czasu toooona badań do zrobienia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 14:30

pilik, Malwas, KateHawke, Emiilka, ibishka, Anna Stesia, blue00, Jeżowa, Cccierpliwa, Kaczorka, Bajkaaa, admiralka, Flowwer, lamka, olik321, JuicyB, Lusesita, Lunaris, Lena21, Amy333 lubią tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, kropku, rozgość się tutaj wraz ze swoją mamą!! Bardzo się cieszę, że wszystko super! Rosnij, maleństwo!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, śliczny kropek :) Rośnijcie zdrowo!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal cudowny kropek! <3 <3

U mnie 5 dni do wizyty i coraz więcej czarnych myśli, ehh. Dobrze, że to już niedługo!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik musisz M wybaczyć choć ja to uwazam za słodkie zachowanie ale uciążliwe.

Malwas ja odstawiałam od 14 tc a od kiedy masz w zleceniach odstawić?
    1 tab ale jaka dawka ?

Amal witam ♡♡

Potworu jesteś dzielna ale masz dla kogo ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 17:35

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natury nie oszukasz.. udało mi się dziś wjechać w znak, żeby było śmieszniej przodem :)

Jak tam jutro plan wizyt? bo Flo, Lamka,Lunaris?

Jak po wizycie Jeżowa?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, nic Ci się nie stało?

U mnie też jutro wizyta, ale wieczorem dopiero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 18:00

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dużo wizyt jutro! Trzymam za wszystkie mocno kciuki :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Juicy, jak żyjecie z Hubim?

Chłopak jest przecudowny, spokojny. Dużo śpi, a jak nie śpi to nie płacze. Płacz jedynie jak jest głodny lub jak kupa idzie, więc póki co mamy z nim cudowny czas.
    Gorzej z karmieniem. Tak jak przy porodzie nie chciał współpracować, tak i tutaj nie chce cycka ssać. Walczymy, ale za każdym razem kończy się na 10 minutach ssania, potem walka 10 minut aż już jest czerwony od płaczu i wtedy podaję butlę z odciągniętym pokarmem.
    Odciąganie na szczęście idzie dobrze i od kilku dni podaję mu jedynie jedną dawkę mm w nocy.
    W poniedziałek wizyta położnej od laktacji i mam nadzieje, że coś pomoże. A jeśli nie to zostaniemy przy odciąganym pokarmie i tej piersi tak bardziej aby choć na kilka chwil dziennie dostawał porcję prosto ze źródła.

Anna Stesia, lamka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ