Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie, bo dzisiaj zwariuję... wdepnęliśmy w nowy tydzień i znowu Klusek nabył kolejne skillsy, którymi przyprawia mnie o zawał.
Czy twardnieniem brzucha można nazwać to gdy on się tam w środku przewala?
Mam dzisiaj tak, że czuję te jego migracje i w tym momencie jakby się wypychał plecami i przy dotknięciu brzucha, jest twardy. Nie są to skurcze ani nic innego (tak myślę), bo tylko napinam się jak on tam parkuje i nagle przechodzi.
Do tej pory też się obracał ale się brzuch nie napinał. Czułam tylko w środku zmianę pozycji. A dzisiaj nowy tydzień i nową zabawę w wykańczanie matki ze strachu funduje... -
Ania przynajmniej u mnie to norma a im większe dziecko tym bardziej będziesz to odczuwać. U mnie mała się wypina np jak usłyszy dźwięk głosu tatusia i to się wydaje jakby się nastawiala do głaskania xzy coś a ja mam wrażenie że zaraz przerwie skórę jak zmieni pozycje to brzuch w tym miejscu 'mieknie' ale nie nazwałbym tego twardnienie. Bo jak brzuch twardnieje to wtedy calusienki cały robi się jak skala i niezależnie od ułożenia dziecka gdzie nie Dotknięsz tam twarde
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 07:27
Ania1003 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ibishka wrote:Ja kurtkę zimowa pożyczyłam od siostry teraz trochę gorzej bo nie ma siostra nic wiosennego z 'ciążowej kolekcji' więc chodzę na tzw luzaka:-D kurtka wiosenna rozpieta ale z takim przekazem 'jakbym chciała to może jakoś bym dopiela' trzeba się samemu oszukiwać
Spodnie ciążowe mam jedne dorwane na początku ciąży w szmateksie, wtedy były z luzem teraz są w sam raz a tak to miałam trochę koszulek oversize itp bo lubiłam przed ciąża takie co nie zmienia faktu że móje stroje się ograniczają do kilku wersji
Muszę się zmobilizować i zafarbowac klaki póki jeszcze mam czas bo przy małej to raczej będzie odpadac robienie sobie fryzury. Tylko jak sobie pomyślę o uzeraniu się z włosami sięgającymi do połowy tyłka i robieniu jak to mówi mój mąż 'dziewczynki z ringa' to mi się słabo robi ale farby już kupiłam, ponoć to połowa sukcesu.
I też na plus że dziś się lepiej czuje. Nie wiem czy to kwestia ćwiczeń na SR czy pozytywnej wizyty. Ale dziś chodzę dużo lepiej niż wczoraj wieczorem. Oby noc też była lepsza!
A jutro mój mężu ma urodziny więc od rana pichce. Powiedział że zdaje się na moje zachcianki kulinarne więc usmaże naleśniki lub tortile i nadzieję je farszem z kurczaka ryzu fasoli kukurydzy groszku, pomidorów zblendowanych i sera! Coś ala burrito i do tego kupiłam awokado i limonke więc będzie sos guacamole. Mmm mm.. Na deser lody z owocami
Ale będę jeść ale to oczywiście jego święto
Ibishka ja do farbowania włosów już wykorzystuję moją przyjaciółkę - tez mam bardzo długie włosy a nie mogę za długo trzymać tak w gorze, bo mi się słabo robi może siostra, albo jakaś koleżanka mogłaby Ci nałożyć farbę?
-
Ania, to nie sa twardnienia, poprostu maluszek jest większy i jak sie wypina to napina skore. Tak jak Ibishka pisze, skurcze wyglądaja tak ze caly brzzuch twardnieje i czujesz dyskomfort przy tym.
A ja jutro wizytuje, co raz czesciej odczuwam skurcze. Szyjki juz nie bede miala mierzonej bo nie ma sensu na tym etapie. Chcialabym wczesniej urodzic bo juz mi ciezko, ale pewnie na zlosc urodze w terminie albo i po.Ania1003 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę, czy pierwsze prenatalne USG jest przezpochwowo czy już normalnie przez brzuszek? wizytuję dzisiaj po 18 i już przebieram nogami
lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi proszę, czy pierwsze prenatalne USG jest przezpochwowo czy już normalnie przez brzuszek? wizytuję dzisiaj po 18 i już przebieram nogami
Ja miałam przez brzuszek ale jeśli słabo będzie widać będzie robione dopochwowo tak mi lekarz powiedział gdy szłam na prenatalne -
Jeżowa wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi proszę, czy pierwsze prenatalne USG jest przezpochwowo czy już normalnie przez brzuszek? wizytuję dzisiaj po 18 i już przebieram nogami
To zależy, ja jestem drobna i miałam już tylko przez brzuch, ale wiem, że niektóre dziewcxyny mówiły, że jeśli lekarz nie potrafił czegoś zmierzyć to miały tak i tak -
Jeżowa u mnie było przez brzuch, ale jak mały nie chciał się obrócić nawet po cukierkach czy stukaniu w brzuch to postraszylismy go dopochwowym
u mnie od rana apetycznie, zjadłam juz dwa ząbki czosnku hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 10:05
lamka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jezowa ja mialam i przez brzuch i dopochwowo bo sie maluch tak wiercil ze nie dalo rady wszystkiego przez brzuch sprawdzic
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jezowa powodzenia na wizycie!
Ania taki twardy brzuch od wypinania sie dzidzi to norma. Będzie to coraz częstsze.
Mnie chyba cos przeziebienie dopada. Taka piekna pogoda, cala jesien i zima bez nawet maleńkiego katarku, tak teraz cos mnie bierze...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i kciuki dla mnie coś ostatnio usg przezpochwowe było wyjątkowo niekomfortowe, nie wiem czemu i chciałabym uniknąć haha, ale zobaczymy czy się uda
Lamka powtarzam się, ale na ból głowy amol polecam, mi też łagodzi trochę mdłości -
Dziewczyny na końcówce i po, powiedzcie mi czy ucisk główki na pachwinę jest normalny? Czuję od paru dni a od wczoraj jak nogę podnoszę to boli. Zaczynam się czuć jak kaleka, brzuch już mi opadł. Jest szansa że pochodzę w tym stanie do terminu czy szykować się na wcześniej? Skurczu żadnego nie miałam od niedzieli.
Aha, byłam u fryzjera więc teoretycznie mogę rodzić Chociaż wolałabym za dwa tygodnieAnna Stesia, olik321, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, czekamy na fotki i relację! I trzymam kciuki! Pierwsze prenatalne to raczej już przez brzuch, w wyjątkowych sytuacjach pakują się do pochwy. Zobaczysz dzisiaj swojego okruszka, jak fika i kreci salta - to jeden z najcudniejszych widoków na świecie!
Jadranka, oczywiście merytorycznie sie nie wypowiem, bo nie wiem, ale w sumie przypomniałaś mi, że trzeba iść do fryzjera. Może się wybiorę w przyszłym tygodniu. DziękiJadranka lubi tę wiadomość