X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, pytanie czy to rzyganie się kiedyś skończy. Mnie dalej męczy. W zasadzie nie mam dnia bez cofki a ostatnio to nawet gorzej....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hmmm, pytanie czy to rzyganie się kiedyś skończy. Mnie dalej męczy. W zasadzie nie mam dnia bez cofki a ostatnio to nawet gorzej....
    Mnie męczyło prawie do końca 5 miesiąca. Pewnego dnia po prostu przestałam wymiotowac rano i od tej pory ani razu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 18:26

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:

Olik, próbowałaś antygrypiny?
    NIe.. to jest ten specyfik z kwasem aetylosalicylowym?
    Bo jeśli tak to zastanawiam się czy mogę zwykłą aspirynę..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa który Twój lekarz pracuje na Borowskiej? Ja tak jak Olik mam tylko lekarza na Klinikach, ale tam na pewno nie chcę rodzić.

Potworu, witam Cię serdecznie i trzymam mocno kciuki za dzieciątko. Domyślam się, że bardzo się denerwujesz.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka moim doktorem jest prof. Mariusz Zimmer :)

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś w takich okolicznościach przyrody się relaksowałyśmy <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12f25c0d83dd.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd7a23f8efc7.jpg

malka, olik321, summer86, lamka, Jeżowa, Bajkaaa, blue00, Lunaris, ibishka, JustynaG, KateHawke, Lena21, pilik, Anna Stesia, Emiilka, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka zazdro pogody :) u nas rano było piękne słońce a od 11 chmury cały dzień :/

Olik nie ryzykowała bym z aspiryną. A jak jeszcze bierzesz acard to już w ogóle, bo się skumulują dawki.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie biorę, zażyłam tylko paracetamol a jutro spróbuje dostać się do lekarza

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję dzisiejszą zachciankę - 500g kalafiora :-D

olik321, Jeżowa, blue00, Lunaris, Kaczorka, KateHawke, pilik, malka, Anna Stesia, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nie będziesz miała nocnych rewolucji gazowych hahah?

Mówiliście w ogóle w święta teściom? czy udało się jakoś ukryć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 19:48

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nigdy nic mi nie jest po kalafiorze :-D musieliśmy powiedzieć teściowej, bo czułam się bardzo źle i prawie nic nie mogłam jeść, więc nie dałoby się ukryć. :-P Moja mama też wie i bracia. Pozostałej rodzinie dopiero na koniec maja powiemy.

Olik a Wy już mysleliscie o imieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 19:53

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka zazdroszczę takich zdrowych zachcianek, ja mogłabym żyć o lodach, kisielach i chałce z dżemem...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka fajny wózek :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko potem zagryzłam 3 kostkami czekolady (dzisiaj mnie nie obrzydza do słodyczy :-D). W ogóle nie wiedziałam, że clexane na ryczałt jest 10x droższy niż neoparin.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka chyba będzie Marcel :)

ja po pół kg kalafiora to bym sama ze sobą pewnie nie mogła wytrzymać :)

Fajnie, że masz takie zachcianki, mój I trymestr mógł istnieć o chlebie z serem żółtym, teraz jest gorzej ..
    mogę jeść słodycze i popijać je kwaśnymi sokami, np z grejfutów
    Mięso mi do szczęścia w ogóle nie potrzebne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 20:07

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ależ pięknie! ja przesiedziałam ten czas w urzędzie :/

Lamka u mnie na pierwszą kolację sałatka z 2 brokułów, fety winogrona i słonecznika- polane obficie jogurtem z czosnkiem :D a na drugą kolację zjadłam galaretę... zastanawiam się co zjeść na trzecią, już mi w brzuchu burczy!

lamka, Siwulec, Anna Stesia, Emiilka, ibishka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • potworu Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nawet nie wiecie, jak wiele dla mnie znaczą wasze słowa otuchy!
    Dziś jakoś już mi lepiej, trzymam się mysli, że jestem w ciąży pojedynczej, i muszę zrobic teraz wszystko, żeby ten maluch przeżył i był zdrowy. Będzie dobrze, musi być!

Fajnie tu u was, bardzo wam wszystkim gratuluję, że tu jesteście :) będę oczywiście zaglądać częściej, w końcu w ciąży jestem nadal i tej myśli się trzymam ;)

A tak swoją drogą, to żeby sobie dodać otuchy, zrobiłam dziś małe polowanko na ciuchy ciążowe ( dopiero 11tc, a brzuch już mam spory- ale i przed ciążą troszkę wystawał). Ja obstawiam sklepy typu second-habd, dziś dżinsy nówki sztuki z hm za 9 PLN znalazłam ;)
    A wy macie jakieś miejscówki? Nowe kupujecie, czy może po koleżankach macie cos w "spadku"?
    (Wiem, że może to głupio brzmieć ,ale muszę trzymać się normalności, żeby nie oszaleć)

Lunaris, Sarna84, KateHawke, Anna Stesia, olik321 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, antygrypina to naturalna mikstura na bazie czosnku, imbiru, cytrusów i miodu, tu masz podane przykładowe przepisy:
    http://ohme.pl/zdrowie/antygrypina-3-popularne-przepisy-czyli-domowymi-sposobami-dac-sie-grypie/

olik321 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potworu, moje jedyne ciążowe ciuchy to sukienki z Happymum. Polowałam na przecenę i wyprzedaż, więc wyszły w miarę normalnej cenie.
    Miałam przed ciążą kilka luźniejszych sukienek i takich o kroju litery A, więc się przydały i na brzuszek.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się w moim ulubionym ciucheksie zaopatruję. Mam po poprzedniej ciąży zachowane spodnie (o ile w nie wejdę) ze 2 sukienki (H&M za 2żł :D) i ze 4 bluzki. Potem się zobaczy co życie przyniesie- nie wiadomo jaki będzie przyrost. Po spożyciu spodziewam się że będę wyglądać jak słoniowa mama :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ