X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejną wizytę w przyszły poniedziałek. Denerwuję się bardzo, bo cały czas poza bólem piersi i może nieco większą sennością nie mam żadnych konkretnych objawów. W sobotę znowu miałam lekkie plamienie, ale poleżałam i przeszło. Do tej pory cisza i oby tak zostało.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka na pewnoe jest wszystko ok. Ja do 6 tyg też nie miałam objawów poza sennością, a jak się później zaczęły wymioty to aż żałowałam, że wcześniej marudziłam na brak objawów.
    Choć życzę Ci bardzo "delikatnej" ciąży :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z wro jaką porodówkę polecacie?
    mam dylemat.. nastawiona byłam na kliniki a teraz myślę o borowskiej lub kamińskiego

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja na pewno chcę rodzić na Kamienskiego, tam rodziła moja przyjaciółka i bardzo chwaliła opiekę okoloporodową.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a masz lekarza stamdąt lub przyjaciółka miała?
    Bo mój lekarz jest na klinikach i tym się sugerowałam..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potworu strasznie mi przykro, że musicie przechodzić przez takie ciężkie chwile, życzę mnóstwo siły, trzymam kciuki za jak najlepsze rozwiązanie.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik moja bratowa rodziła dwa razy na Brochowie i raz na Borowskiej i Borowską bardzo zachwalała, zarówno ze względu na opiekę jak i komfortowe warunki. Ja też nastawiam się na Borowską, ale tam pracuje mój lekarz i to głównie dlatego :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam synka na Kamieńskiego. Miałam rodzić u siebie w miejscowości (szpital mam bardzo blisko), ale okazało się i to dzień po moim terminie porodu, kiedy jechałam na kontrolne ktg, że ze względu na epidemię grypy odwiedziny i PORODY RODZINNE są odwołane. Niekt nie potrafił mi udzielic informacji do kiedy będzie zakaz. Nie wyobrażałam sobie rodzić bez męża, cała ciązę nastawialam się na wspólny poród. Okazalo się, że zakaz odwiedzin byl juz wprowadzony prawie w całym woj dolnośląskim i opolskim.
    Na Kamieńskiego tez był zakaz odwiedzin, ale pozwalali na porody rodzinne. Stąd mój wybór. Pakowanie walizki, podróz do Wroclawia i jak się okazalo mieszkaliśmy tam ponad tydzień, bo urodziłam prawie 11 dni po terminie.
    Szpital przeładowany, dopiero za trzecim razem mnie przyjęli mimo, że już mialam skierowanie do szpitala (po 7 dniach od terminu każą się zglosić do szpitala). Wykupiłam tez opiekę położnej, co mogę gorąco polecić. Byla ze mną przez caly poród. Niesamowite wsparcie. Po porodzie zajrzala tez parę razy. Ja na szczeście trafilam po porodzie na salę dwuosobową, ale były tez i 4-osobowe, co nie jest już fajne, kiedy np jedno dziecko zaśnie, a drugie zaczyna krzyczeć. Co do samej opieki poporodowej to różnie. Są bardzo mile polożne i pielęgniarki, są i takie mniej przyjemne. Zależy na jaką zmianę się trafi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:08

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potworu bardzo mi przykro, trzeba zaufać teraz lekarzom, może poszukać bardzo dobrego specjalisty od patologii ciąży, żeby się wami zajął. Straszna wiadomość... Ale trzeba być dobrej myśli, że wszystko potoczy się prawidłowo i dzieciatkowi nic nie zagrozi

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :)
    Spojenie ok, bol musi powodować to że mała ma już mocno przyparta główkę. Szyjka jeszcze nie zgladzona. Termin z usg szybciej niż OM. Bo Suwaczek jest z OM na 1.05 a termin na 28.04 ostatecznie. Mała ma już 2900g.
    Za tydzień ktg, za 2 tyg wizyta +ktg. Magnez do odstawienia bo że już nawet jak coś to jestem w terminie i mogę śmiało rodzic :)

summer86, Lusesita, pilik, Lunaris, JuicyB, malka, Jadranka, olik321, Sarna84, Bajkaaa, Lena21, Flowwer, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka super, że wszystko ok. Mnie tez pod koniec ciąży mocno pobolewało spojenie i tez prawdopodobnie przez spory nacisk główki. Niestety nawet po porodzie odczuwałam jeszcze przez jakiś czas spojenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 13:09

ibishka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwru bardzo współczuję całej sytuacji :( trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń!

ibishka piękna pogoda się rozwija na powitanie Twojej córeczki :) <3

agulineczka ja też trochę się zastanawiam nad brakiem męczących objawów- trochę bardziej śpiąca jestem i baaardzo głodna poza tym nic- cycki cisza ale balony, nie ma mdłości, nie ścina mnie z nóg. Myślę że to nagroda za poprzednią ciążę i masakrę pierwszego trymestru :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Melduję się po wizycie :)
    Spojenie ok, bol musi powodować to że mała ma już mocno przyparta główkę. Szyjka jeszcze nie zgladzona. Termin z usg szybciej niż OM. Bo Suwaczek jest z OM na 1.05 a termin na 28.04 ostatecznie. Mała ma już 2900g.
    Za tydzień ktg, za 2 tyg wizyta +ktg. Magnez do odstawienia bo że już nawet jak coś to jestem w terminie i mogę śmiało rodzic :)

Super wieści :)
    Jak się bada spojenie? Bo mnie też ostatnio pobolewa. Macanie czy usg?
    2900 to duża dziewczynka :) Ciekawa jestem czy moja będzie miała 3 kilo w piątek :)

Byłam się zapisać do fryzjera na jutro a babeczka się mnie pyta czy nie urodze do jutra bo brzuch mam dość nisko :P Bez numerów, jeszcze dwa tygodnie :D

Lunaris, olik321 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macanie plus usg no i wywiad dolegliwości :)
    Hehe ponoć inni ludzie batdziej zauważają takie rzeczy niż sama ciężarna :)

Jadranka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potworu, wpaniale że dołaczyłaś do nas i mam nadzieję być to z Tobą aż do rozwiązania : najpierw mojego, potem Twojego. Wierzę w Twojego zdrowego Maluszka. bardzo Ci kibicuję i życzę duzo siły

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka - zaciskaj nogi ;)

Ale jest tak piękna pogoda, że nic tylko rodzić i od razu z maluchem na spacerki chodzić :)
    My właśnie korzystamy :D

Przy okazji zrobiłam wstępny zapas ubranek dla Luśki na ciepłe dni :) w Smyku są cudne rampersy <3
    Ale niestety body wszędzie ładniejsze są dla chłopców.. A że lubię szary to dwie sztuki chłopackie kupiłam :p

Rucola, Jadranka, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka malutka już ładnie waży, ja pewnie na Twoim miejscu już bym chciała rodzić ;)

A mnie rozkłada coraz bardziej.. pije wodę z miodem i cytryną, soki z grejfruta i syrop prenatal, ale chyba nic nie działa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 16:56

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a ja dalej jem...

Jadranka, KateHawke, Lusesita, Amy333 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potworu, dobrze, że do nas zajrzałaś, mam nadzieję, że zechcesz bywać tu częściej. Będę trzymała kciuki, by wszystko ułożyło się po Waszej myśli. Dużo sił i wytrwałości!

Lunaris, jedz, jedz, widocznie maluszek potrzebuje!

Olik, próbowałaś antygrypiny?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem, jem, potem wyrzygam ;) pewnie za jakieś 2 tyg :]

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ