Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam kolejną wizytę w przyszły poniedziałek. Denerwuję się bardzo, bo cały czas poza bólem piersi i może nieco większą sennością nie mam żadnych konkretnych objawów. W sobotę znowu miałam lekkie plamienie, ale poleżałam i przeszło. Do tej pory cisza i oby tak zostało.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Olik moja bratowa rodziła dwa razy na Brochowie i raz na Borowskiej i Borowską bardzo zachwalała, zarówno ze względu na opiekę jak i komfortowe warunki. Ja też nastawiam się na Borowską, ale tam pracuje mój lekarz i to głównie dlatego
-
Ja rodziłam synka na Kamieńskiego. Miałam rodzić u siebie w miejscowości (szpital mam bardzo blisko), ale okazało się i to dzień po moim terminie porodu, kiedy jechałam na kontrolne ktg, że ze względu na epidemię grypy odwiedziny i PORODY RODZINNE są odwołane. Niekt nie potrafił mi udzielic informacji do kiedy będzie zakaz. Nie wyobrażałam sobie rodzić bez męża, cała ciązę nastawialam się na wspólny poród. Okazalo się, że zakaz odwiedzin byl juz wprowadzony prawie w całym woj dolnośląskim i opolskim.
Na Kamieńskiego tez był zakaz odwiedzin, ale pozwalali na porody rodzinne. Stąd mój wybór. Pakowanie walizki, podróz do Wroclawia i jak się okazalo mieszkaliśmy tam ponad tydzień, bo urodziłam prawie 11 dni po terminie.
Szpital przeładowany, dopiero za trzecim razem mnie przyjęli mimo, że już mialam skierowanie do szpitala (po 7 dniach od terminu każą się zglosić do szpitala). Wykupiłam tez opiekę położnej, co mogę gorąco polecić. Byla ze mną przez caly poród. Niesamowite wsparcie. Po porodzie zajrzala tez parę razy. Ja na szczeście trafilam po porodzie na salę dwuosobową, ale były tez i 4-osobowe, co nie jest już fajne, kiedy np jedno dziecko zaśnie, a drugie zaczyna krzyczeć. Co do samej opieki poporodowej to różnie. Są bardzo mile polożne i pielęgniarki, są i takie mniej przyjemne. Zależy na jaką zmianę się trafi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 12:08
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Potworu bardzo mi przykro, trzeba zaufać teraz lekarzom, może poszukać bardzo dobrego specjalisty od patologii ciąży, żeby się wami zajął. Straszna wiadomość... Ale trzeba być dobrej myśli, że wszystko potoczy się prawidłowo i dzieciatkowi nic nie zagrozi
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Melduję się po wizycie
Spojenie ok, bol musi powodować to że mała ma już mocno przyparta główkę. Szyjka jeszcze nie zgladzona. Termin z usg szybciej niż OM. Bo Suwaczek jest z OM na 1.05 a termin na 28.04 ostatecznie. Mała ma już 2900g.
Za tydzień ktg, za 2 tyg wizyta +ktg. Magnez do odstawienia bo że już nawet jak coś to jestem w terminie i mogę śmiało rodzicsummer86, Lusesita, pilik, Lunaris, JuicyB, malka, Jadranka, olik321, Sarna84, Bajkaaa, Lena21, Flowwer, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ibishka super, że wszystko ok. Mnie tez pod koniec ciąży mocno pobolewało spojenie i tez prawdopodobnie przez spory nacisk główki. Niestety nawet po porodzie odczuwałam jeszcze przez jakiś czas spojenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 13:09
ibishka lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
potwru bardzo współczuję całej sytuacji trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń!
ibishka piękna pogoda się rozwija na powitanie Twojej córeczki
agulineczka ja też trochę się zastanawiam nad brakiem męczących objawów- trochę bardziej śpiąca jestem i baaardzo głodna poza tym nic- cycki cisza ale balony, nie ma mdłości, nie ścina mnie z nóg. Myślę że to nagroda za poprzednią ciążę i masakrę pierwszego trymestruibishka lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:Melduję się po wizycie
Spojenie ok, bol musi powodować to że mała ma już mocno przyparta główkę. Szyjka jeszcze nie zgladzona. Termin z usg szybciej niż OM. Bo Suwaczek jest z OM na 1.05 a termin na 28.04 ostatecznie. Mała ma już 2900g.
Za tydzień ktg, za 2 tyg wizyta +ktg. Magnez do odstawienia bo że już nawet jak coś to jestem w terminie i mogę śmiało rodzic
Super wieści
Jak się bada spojenie? Bo mnie też ostatnio pobolewa. Macanie czy usg?
2900 to duża dziewczynka Ciekawa jestem czy moja będzie miała 3 kilo w piątek
Byłam się zapisać do fryzjera na jutro a babeczka się mnie pyta czy nie urodze do jutra bo brzuch mam dość nisko Bez numerów, jeszcze dwa tygodnieLunaris, olik321 lubią tę wiadomość
-
Potworu, wpaniale że dołaczyłaś do nas i mam nadzieję być to z Tobą aż do rozwiązania : najpierw mojego, potem Twojego. Wierzę w Twojego zdrowego Maluszka. bardzo Ci kibicuję i życzę duzo siły#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jadranka - zaciskaj nogi
Ale jest tak piękna pogoda, że nic tylko rodzić i od razu z maluchem na spacerki chodzić
My właśnie korzystamy
Przy okazji zrobiłam wstępny zapas ubranek dla Luśki na ciepłe dni w Smyku są cudne rampersy
Ale niestety body wszędzie ładniejsze są dla chłopców.. A że lubię szary to dwie sztuki chłopackie kupiłam :pRucola, Jadranka, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ibishka malutka już ładnie waży, ja pewnie na Twoim miejscu już bym chciała rodzić
A mnie rozkłada coraz bardziej.. pije wodę z miodem i cytryną, soki z grejfruta i syrop prenatal, ale chyba nic nie działa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 16:56
ibishka lubi tę wiadomość
-
...a ja dalej jem...
Jadranka, KateHawke, Lusesita, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Potworu, dobrze, że do nas zajrzałaś, mam nadzieję, że zechcesz bywać tu częściej. Będę trzymała kciuki, by wszystko ułożyło się po Waszej myśli. Dużo sił i wytrwałości!
Lunaris, jedz, jedz, widocznie maluszek potrzebuje!
Olik, próbowałaś antygrypiny? -
jem, jem, potem wyrzygam pewnie za jakieś 2 tyg :]