Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Olik, same pyszności A gęsi smalec pamiętam z dzieciństwa, u nas najpierw nas mama smarowała amolem lub olejkiem eukaliptusowym, a potem gęsim smalcem, potem pod pierzynę, a następnego dnia byłyśmy jak nowo narodzone, choc w nocy mama nas przebierała ze 2 razy, bo pociłyśmy się okropnie, i dawała dużo do picia (właśnie naparu z lipy). A potm rano wstawała i szła na cały dzień do pracy. Nie wiem, jak to robiła. Siłaczka
Agulineczko, kciuki zaciśnięte.
Staraczka, myślałam, że już się rozpakowałaś. Może synek chce przyjść na świat równo w terminie, żeby znaleźć się w zaszczytnym gronie 5% dzieci, których poród przypada na wyznaczony termin.staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm... nie pociesza mnie to
Nasze życie będzie się chyba zaczynać po 21 i będziemy żyć jak wampiry.
Kilka dni słońca, cały dzień spał- tak przypuszczałam. A wystarczy zgasić światło i jest impreza. Obecnie taka że wypycha mi brzuch i kręgosłup jednocześnie. Nie mam pojęcia jak leży...
Zapalam lampę na telefonie i chcę nagrać harce, zamiera jak kamień... gaszę i znowu impreza. A leżę już po ciemku.
Dlatego zaczęłam myśleć czy głupie mi się to wydaje, ale jak widzę to nie... -
Aniu, pocieszę Cię, że mnie się też jeszcze nie udało nagrać tych popisów gimnastycznych mojego dziecka. Dzieciaki chyba mają szósty zmysł i wiedzą, że mamy chcą je nagrać. U mnie podobnie jest gdy tatuś przykłada rękę - cisza albo jakieś grzeczne stonowane ruchy.
Summer, w moim podręczniku oraz na innych stronach piszą, że dziecko najwcześniej otwiera oczy i cokolwiek widzi ok. 27 tc, co ma zresztą sens patrząc na rozwój konkretnych obszarów mózgu i siatkówki. -
nick nieaktualnyJa powiem szczerze, że nie mam problemów z nagrywaniem. Nawet M jak mu wysłałam filmik to oczy zrobił że AŻ tak już kopie. A to tylko jak na razie 12 dni rozłąki. Więc od ostatniego dotykania progress jest duży.
Ale filmiki jedynie wychodzą jak nie świecę po brzuchu lampą z telefonu. O takiej porze jak teraz, zwykle mnie nachodzi nagrywanie i przy świetle skierowanym w brzuch, Klusek zastyga. -
Anna Stesia wrote:Aniu, pocieszę Cię, że mnie się też jeszcze nie udało nagrać tych popisów gimnastycznych mojego dziecka. Dzieciaki chyba mają szósty zmysł i wiedzą, że mamy chcą je nagrać. U mnie podobnie jest gdy tatuś przykłada rękę - cisza albo jakieś grzeczne stonowane ruchy.
Summer, w moim podręczniku oraz na innych stronach piszą, że dziecko najwcześniej otwiera oczy i cokolwiek widzi ok. 27 tc, co ma zresztą sens patrząc na rozwój konkretnych obszarów mózgu i siatkówki.
Anna, też kojarzyłam, że 27 i tak naprawdę tu też tak piszą: https://parenting.pl/27-tydzien-ciazy
Z tym 24 może chodziło o jakieś pierwsze możliwe reakcje.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Ania jak czytam jakie masz harce w brzuchu to az sie wiwrzyc nie chce ze tylko 2 tyg miedzy nami... ja mam chyba za duzo tluszczu albo lenia przyklejonego do kregoslupa bo o ile ruchy czuje to brzuch sie nie rusza... raz lekko zauwazylam takie zjawisko po zurku ale poza tym nic nie drgnie jak mam szczescie i sie nie sploszy to poczuje lekko pod reka...
Juz czekam na takue harce jak u ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 22:47
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
agulineczka wrote:Flo slicznie tak sie tylko zastanawiam czy bedzie Tobie wygodnie z tym przewijakiem pod takim skosem?
Dziewczyny ja mam jutro kolejne usg. Denerwuje sie bardzo. Moj "optymizm" juz mnie dopadł. Prosze o kciuki
Komoda jest pod skosem tymczasowo później na chwile przyniosę do sypialni.
Lena za samą szafę 49 zł gdzie na olx jest za 270 zł
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7009853925
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Cierpliwa chyba dziewczynki są takie grzeczne
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
A ja zazwyczaj śpię na lewym boku, ale fizjoterapeuta zalecił bym spała na prawym ze względu na mój kręgosłup.
Niby obecnie nie ma znaczenia na którym boku się śpi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 00:07
-
Nie podobno nie... zreszta nie wiem czy ktos wytrzymalby na jednym... ja tez spie na ibu jak mi akurat wygodnienj i w piatek sie cos nie moglam ułożyć na prawym mi niewygodnie jakos byla a na lewym znow mala mnie tyrkala co chwile i tak sie wiercilam...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny a mam prośbę w sumie to może do Flowwer
Skoro Agnieszka się nie udziela za bardzo a ty na pierwszej stronie jesteś z komentarzem to może można by zrobić listę z takimi danymi np
Bajkaaa - 25.08.2018 córka
Flowwer - 15.08.2018 syn
A pod spodem np
Kaczorka -..? . 10.2017 Alicja
Chyba że nie chcesz i nikt inny nie chce tego robić to rozumiem -
Bajkaaa wrote:Dziewczyny a mam prośbę w sumie to może do Flowwer
Skoro Agnieszka się nie udziela za bardzo a ty na pierwszej stronie jesteś z komentarzem to może można by zrobić listę z takimi danymi np
Bajkaaa - 25.08.2018 córka
Flowwer - 15.08.2018 syn
A pod spodem np
Kaczorka -..? . 10.2017 Alicja
Chyba że nie chcesz i nikt inny nie chce tego robić to rozumiem
Ja mogę się tym zająć mam pierwszy post w połowie pierwszej strony.
Przed Wami jeszcze ciężkie dni i może być ciężko z uzupełnianiem na bieżąco.
Z tym, że chłopcy lubią siedzieć w brzuszku do końca, przekonała się ostatnio moja koleżanka. Dwie córki urodziła w 38tc i była przekonana, że teraz też tak będzie. A tymczasem młody wykluł się po terminieFlowwer lubi tę wiadomość
-
Fajny pomysł z tą listą będzie szybki podgląd bo lada moment zacznie się robić u nas 'ruch' ja ostatnie noce odpukać trochę lepsze. Piątek sobota miałam mega silne bóle miesiączkowe wieczorem ale wczoraj po dniu lenia było ok. Dziś siostra mi pomoże włosy zafarbowac a w środę ktg czuje ze jak sobie podzielilam te ostatnie dni na krótsze okresy (byle do ktg, byle do wizyty itp) to wytrzymamy jeszcze trochę w dwupaczku chociaż jak słucham/czytam jak kolejne rodzą.. Oprócz Jadranki wczoraj urodziły dwie z fioletowej - jedna z 1.05 a druga z 7.05 to potem moja wyobraźnia pracuje
Jadranka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim miłego dnia ! Mój synio od 5 urządził w brzuchu dyskotekę, mam nadzieję, że niedługo udamy się na drzemkę
Pytanie kiedy pierzecie ciuszki dla dziecka ? W sumie mam już chyba komplet i zastanawiam się czy tego nie wyprać i nie wyprasować już teraz, żeby czekało, ale z drugiej strony musiałabym to jeszcze spakować do pojemnika i wynieść na piętro do mamy, bo nas czeka jeszcze remont. Doradźcie coś -
Lena - ja prałam i prasowałam coś w okolicach 28-29tc. Dokładnie nie pamiętam :p Ale jakoś na 3m-ce przed TP.
Z tym, że remont miałam chwilę wcześniej
Hehe, u Was dyskoteki w brzuszkach a u mnie już od 4 gaduła nadaje :pKateHawke lubi tę wiadomość