Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
Mój termin 10.12 też poproszę o wpisanie
Dziś jadę z kotem do weterynarza kurcze czeka ją operacja -wyskoczył jej guz pod pachą. Mam nadzieję że moja staruszka to przetrzyma
-
cześć dziewczyny
my już po dwóch porcjach budyniu czekoladowego - takie mamy dziś śniadanie, nie mogłam się oprzeć w nocy mi się śnił
U mnie TP 13.08 i synek ( imię jeszcze nie do końca wybrane bo od wczoraj Adaś za nami chodzi)
P.S. U nas dziś 23 tydzień wow
Co do dyskotek to nasz jak się rusza też brzuch faluje, mam już kilka filmików. Pewnie dużo zależy od umiejscowienia malucha i łożyska. U mnie łożysko jest na przedniej ścianie ale nad maluszkiem. A mały ma głowę na wysokości macicy a nogi z prawej strony brzucha lub w żebrach co bardzo często czuje w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:36
Lunaris, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Kaczorka, u mnie :
termin porodu: 22.06, córeczka
U Ani zostanie Klusek a u nas Mała Też coś tego imienia wybrać nie potrafimy.
Ja coś czuję, że pobijemy wszystkich Brajanów, Kevinów, Dżesiki itd. naszym Kluskiem Ja już nawet nie potrafię inaczej na niego mówić i myśleć... a tu już niepokojące, bo teraz przekonać się do jakiegoś imienia...
M opowiada jak to kolega szukał pomysłu na imię i podobały się im Brajan, Janusz. Na co M z rozbrajającym żartem podsumował, to może Brajanusz? A oni to podłapali... i dziecko się nazywa Brajanusz...lamka, Rucola, Jeżowa, Emiilka, Lunaris, malka lubią tę wiadomość
-
Super pomysł z tą lista!
Podaje adasiowe szczegóły: 2830g 52 cm 39+1 tc
Pamiętam, że Inna urodziła Michasia 27.02, a Aiwlys Danielka 23.01, a JuicyB 29.03 HubertaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:48
JuicyB, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo jeszcze ja poproszę o dopisanie do listy TP 12.10 z wpisywaniem płci to może jeszcze poczekam
Ania, u mojego brata przez całą ciążę był "Bob" i po urodzeniu mimo normalnego imienia nadal mówili o synku "Bob" dopóki nie stwierdzili, że dziecko się przyzwyczai i będzie myślało, że tak ma na imię, ale baaaardzo trudno było się im przestawić na prawdziwe imię (do tej pory czasem jeszcze słyszę to określenie, a minęło kilka lat)KateHawke lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wiem, że się nie da wyspać na zapas ale wszyscy mi mówią "śpij dużo teraz, bo potem nie będziesz miała czasu" no ja z chęcią, ale Bąbel chyba lubi nie spać w nocy
Ania HAHAHAHA! NIE WIERZĘ! -
nick nieaktualny
-
Hej wszystkim Mamusiom
Matko u Was też takie piękne słoneczko? Achhhh aż chce się żyć
To ja też się dopiszę do listy jeśli można
Termin porodu wg usg to 12.10. - płeć chwilowo nieznana więc mówię na niego DżejDżejEmiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wpadłam się przywitać, w przerwie od jakiejś mega męczącej umowy nadrobiłam tylko 3 strony wstecz (nie jestem w stanie być zawsze na bieżąco, także znów podziękowania, że nadal wpadacie na staraniowe wątki i choć najważniejsze info dublujecie i u nas:)).
Ale chciałam Wam powiedzieć, że jak sobie poczytałam te 3 strony wstecz to się zorientowałam, że wszystkie nicki kojarzę, mimo że na OF jestem dopiero od października. I patrząc na terminy porodów wierzę, że mi też się uda.
No i kurde ryczę Ja nie wiem, co ja mam z tymi hormonami - aż strach pomyśleć jak się w ciąży rozchwieję
Miłego dnia Dziewczyny! Pogłaskajcie Wasze dzieciaki - te z imionami i te bezimienne - od e-cioci Resetlamka, pilik, Rucola, Bajkaaa, summer86, KateHawke, JustynaG, Anna Stesia, Lena21, malka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnylamka wrote:To może zdecydujcie się na Kajtka? Kajtek Klusek, zbliżone imię, może Wam podpasuje
Zawsze miał być Ignaś.
Ale...
Dla mnie Adaś, Ignaś.
Dla M: Maksymilian, Filip... a już Ignaś mu się nie podoba.
Inne imiona po selekcji nie wchodzą już w grę.
Jednak i tak jak rozmawiamy, to jest Klusek, więc żadne z tych imion ma się ni jak nawet zbliżeniem
A dlaczego takie, a takie nie, to już długa historia- za dużo osób dookoła się zna o tych imionach i albo mi to nie pasuje, albo jemu -
Ania, dla mnie każde z powyższych ładne Więc co nie wybierzesz, będzie super!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyNiestety dopiero jak wybiera się imię, to człowiek zdaje sobie sprawę, ilu ludzi nie lubi też podobają mi się Twoje wybory
Reseciku jesteś jedną z moich ulubienic i trzymam mocno za Ciebie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:10
Cccierpliwa, Buko, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Niestety dopiero jak wybiera się imię, to człowiek zdaje sobie sprawę, ilu ludzi nie lubi też podobają mi się Twoje wybory
Reseciku jesteś jedną z moich ulubienic i trzymam mocno za Ciebie kciuki
Lamuś, uwielbienie z wzajemnością
A potem nam jakieś Hanie i Velesy zarzucają kółko wzajemnej adoracjilamka, Bajkaaa, KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość
Ania Brajanusz hahahahahah padlam z rana...
Ja sie ciesze ze imiona mielusmy od kilku lat wybrane bo dla chlopca juz przed slubem a dla dziewczynki juz od przeszlo 3 lat i typy nam sie nie zmienily... chociaz ten wybor oczywisty...
Zaczal mnie pobolewac zab i to zab ktiry 4 lata temu leczylam kanalowo u beznadziejnej dentystki i rok temu bylam z lekkim bolem u obecnej stwierdzila ze to na bank promieniowanie od zeba obok ktory jest do roboty... zrobila i wszystkie byly wyleczone... oczywiscie w tym czasem czylam nadal lekkie smienie czasem ale to np dzien i na dlugo przechodzilo... a teraz znow zaczal bolec lekko... to sie dentystka jutro zdziwi ze jednak leczony kanalowo tez moze bolec jeszcze... i z tym jednym cos wiecznie mam ze najchefniej bym go wyrwala bo mnie do szalu doprowadza ze co jakis czas cos z nim jest... no ale w ciazy na heparynie to nie wiem czy bylby to super pomysl... zobaczymy co jutro powie...
Oczywiscie stres ze juz mi slabo bo to jedyny lekarz ktorego boje sie panicznie i juz tylko robiac termin serce bije mi ze strachu jak szalone a juz w poczekalni siedzac oczy mi sie szkla... mam tylko nadzieje ze jakies rozsadne znieczulenie i dla mnie i dla malej dostane bo póki sama bylam to zawsze wielki mocny pidwojny zastrzyk plus czasem po rozwierceniu zastrzyk w kanal...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
lamka wrote:Niestety dopiero jak wybiera się imię, to człowiek zdaje sobie sprawę, ilu ludzi nie lubi też podobają mi się Twoje wybory
Reseciku jesteś jedną z moich ulubienic i trzymam mocno za Ciebie kciuki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyTak, tak, Brajanusz...
Ten chodzi od dawna i opowiada każdemu o tym koledze jak mu podpowiedział co do imienia... a sam się nie może zdecydować.
Ostatnio mówię, że Adaś i koniec. Wrócił za jakiś czas i mówi, że jak chce Adam to ok, ale tak od niechcenia to powiedział, więc ja stwierdziłam, że jak się jemu ma nie podobać, to ja nie chcę tak tego załatwiać.
Dość burzliwy u nas temat to imię Więc wolę unikać jak ognia i zostać przy Klusku -
Dziewczynki, witam się z Wami słonecznie!
Jadranko, gratuluję narodzin córeczki! Poród faktycznie ciężki, ale efekt doskonały Cieszę się, że Malutka jest już z Wami Niech rośnie zdrowo
Ibishka, trzymam kciuki na ostatniej prostej Niech Gabrysia jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku
Flowwer, mebelki pierwsza klasa! Ja też jestem ogromną fanką Olx'a.
Kaczorko, zaliczyłam wczoraj spacerek po Błoniach Siostrę wydaliśmy za mąż i cały stres z nas zszedł Znalazł się wreszcie czas na obejrzenie krokusów i pyszne lody (śmietanka i banan-kiwi - "Między wierszami")
Bajeczko, miałaś super pomysł z tą listą na początku wątku! Świetnie, że Kaczorka zgłosiła się na ochotnika Mój termin porodu, jest teoretycznie taki sam, jak Buko, KateHawke i Lunka - 12 października 2018 r. Wg ostatniego usg - 7.10, zaś przy założeniu, że będzie cesarka - jeszcze wcześniej. Na 99% będziemy mieli synka, któremu mąż nadał imię Antoś
Miłego dnia Dziewczyny! Cieszę się, że nasze grono stale się powiększa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:32
Rucola, pilik, Buko, summer86, KateHawke, Anna Stesia, Kaczorka lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc.