X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Mój termin 10.12 też poproszę o wpisanie :)

Dziś jadę z kotem do weterynarza :( kurcze czeka ją operacja -wyskoczył jej guz pod pachą. Mam nadzieję że moja staruszka to przetrzyma :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    my już po dwóch porcjach budyniu czekoladowego - takie mamy dziś śniadanie, nie mogłam się oprzeć w nocy mi się śnił :)

U mnie TP 13.08 i synek ( imię jeszcze nie do końca wybrane bo od wczoraj Adaś za nami chodzi)

P.S. U nas dziś 23 tydzień wow

Co do dyskotek to nasz jak się rusza też brzuch faluje, mam już kilka filmików. Pewnie dużo zależy od umiejscowienia malucha i łożyska. U mnie łożysko jest na przedniej ścianie ale nad maluszkiem. A mały ma głowę na wysokości macicy a nogi z prawej strony brzucha lub w żebrach co bardzo często czuje w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:36

Lunaris, lamka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, u mnie :

termin porodu: 22.06, córeczka

U Ani zostanie Klusek a u nas Mała :D Też coś tego imienia wybrać nie potrafimy.

Ja coś czuję, że pobijemy wszystkich Brajanów, Kevinów, Dżesiki itd. naszym Kluskiem :D Ja już nawet nie potrafię inaczej na niego mówić i myśleć... a tu już niepokojące, bo teraz przekonać się do jakiegoś imienia...

M opowiada jak to kolega szukał pomysłu na imię i podobały się im Brajan, Janusz. Na co M z rozbrajającym żartem podsumował, to może Brajanusz? A oni to podłapali... i dziecko się nazywa Brajanusz...

lamka, Rucola, Jeżowa, Emiilka, Lunaris, malka lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł z tą lista!

Podaje adasiowe szczegóły: 2830g 52 cm 39+1 tc

Pamiętam, że Inna urodziła Michasia 27.02, a Aiwlys Danielka 23.01, a JuicyB 29.03 Huberta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:48

JuicyB, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania żartujesz? :-D hahahaha nie wierzę.

Olik fajne śniadanko, ja gotuję ziemniaki na śniadanie, bo Kropek mi każe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:43

Lunaris, reset, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja poproszę o dopisanie do listy TP 12.10 z wpisywaniem płci to może jeszcze poczekam :)
    Ania, u mojego brata przez całą ciążę był "Bob" i po urodzeniu mimo normalnego imienia nadal mówili o synku "Bob" dopóki nie stwierdzili, że dziecko się przyzwyczai i będzie myślało, że tak ma na imię, ale baaaardzo trudno było się im przestawić na prawdziwe imię (do tej pory czasem jeszcze słyszę to określenie, a minęło kilka lat) :)

KateHawke lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wiem, że się nie da wyspać na zapas :P ale wszyscy mi mówią "śpij dużo teraz, bo potem nie będziesz miała czasu" :D no ja z chęcią, ale Bąbel chyba lubi nie spać w nocy :)

Ania HAHAHAHA! NIE WIERZĘ! :D :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka serio... dlatego ja ze swoim Kluskiem chyba znajdę się w Teleexpressie :D
    Ale ciężko powiedzieć jakoś inaczej do brzucha, nawet myślałam, że prawie ostatnio Adasia przeforsowałam, ale no nie potrafię...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim Mamusiom <3
    Matko u Was też takie piękne słoneczko? Achhhh aż chce się żyć :D

To ja też się dopiszę do listy jeśli można :)
    Termin porodu wg usg to 12.10. - płeć chwilowo nieznana więc mówię na niego DżejDżej ;)

Emiilka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zdecydujcie się na Kajtka? Kajtek Klusek, zbliżone imię, może Wam podpasuje :-D

• reset Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się przywitać, w przerwie od jakiejś mega męczącej umowy nadrobiłam tylko 3 strony wstecz (nie jestem w stanie być zawsze na bieżąco, także znów podziękowania, że nadal wpadacie na staraniowe wątki i choć najważniejsze info dublujecie i u nas:)).

Ale chciałam Wam powiedzieć, że jak sobie poczytałam te 3 strony wstecz to się zorientowałam, że wszystkie nicki kojarzę, mimo że na OF jestem dopiero od października. I patrząc na terminy porodów wierzę, że mi też się uda.

No i kurde ryczę :/ Ja nie wiem, co ja mam z tymi hormonami - aż strach pomyśleć jak się w ciąży rozchwieję ;)

Miłego dnia Dziewczyny! Pogłaskajcie Wasze dzieciaki - te z imionami i te bezimienne - od e-cioci Reset :)

lamka, pilik, Rucola, Bajkaaa, summer86, KateHawke, JustynaG, Anna Stesia, Lena21, malka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    To może zdecydujcie się na Kajtka? Kajtek Klusek, zbliżone imię, może Wam podpasuje :-D

Zawsze miał być Ignaś.
    Ale...

Dla mnie Adaś, Ignaś.
    Dla M: Maksymilian, Filip... a już Ignaś mu się nie podoba.

Inne imiona po selekcji nie wchodzą już w grę.
    Jednak i tak jak rozmawiamy, to jest Klusek, więc żadne z tych imion ma się ni jak nawet zbliżeniem :D
    A dlaczego takie, a takie nie, to już długa historia- za dużo osób dookoła się zna o tych imionach i albo mi to nie pasuje, albo jemu :D

• reset Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dla mnie każde z powyższych ładne :) Więc co nie wybierzesz, będzie super!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dopiero jak wybiera się imię, to człowiek zdaje sobie sprawę, ilu ludzi nie lubi :-D też podobają mi się Twoje wybory :-)

Reseciku jesteś jedną z moich ulubienic i trzymam mocno za Ciebie kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:10

Cccierpliwa, Buko, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Niestety dopiero jak wybiera się imię, to człowiek zdaje sobie sprawę, ilu ludzi nie lubi :-D też podobają mi się Twoje wybory :-)

Lamuś, uwielbienie z wzajemnością <3
    A potem nam jakieś Hanie i Velesy zarzucają kółko wzajemnej adoracji :D

lamka, Bajkaaa, KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Brajanusz hahahahahah padlam z rana...

Ja sie ciesze ze imiona mielusmy od kilku lat wybrane bo dla chlopca juz przed slubem a dla dziewczynki juz od przeszlo 3 lat i typy nam sie nie zmienily... chociaz ten wybor oczywisty...

Zaczal mnie pobolewac zab :/ i to zab ktiry 4 lata temu leczylam kanalowo u beznadziejnej dentystki i rok temu bylam z lekkim bolem u obecnej stwierdzila ze to na bank promieniowanie od zeba obok ktory jest do roboty... zrobila i wszystkie byly wyleczone... oczywiscie w tym czasem czylam nadal lekkie smienie czasem ale to np dzien i na dlugo przechodzilo... a teraz znow zaczal bolec lekko... to sie dentystka jutro zdziwi ze jednak leczony kanalowo tez moze bolec jeszcze... i z tym jednym cos wiecznie mam ze najchefniej bym go wyrwala bo mnie do szalu doprowadza ze co jakis czas cos z nim jest... no ale w ciazy na heparynie to nie wiem czy bylby to super pomysl... zobaczymy co jutro powie...
    Oczywiscie stres ze juz mi slabo bo to jedyny lekarz ktorego boje sie panicznie i juz tylko robiac termin serce bije mi ze strachu jak szalone a juz w poczekalni siedzac oczy mi sie szkla... mam tylko nadzieje ze jakies rozsadne znieczulenie i dla mnie i dla malej dostane bo póki sama bylam to zawsze wielki mocny pidwojny zastrzyk plus czasem po rozwierceniu zastrzyk w kanal...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Tak to prawda... jak sie czlowik zaczyna zastanawiac nad imieniem wychodzi ile osob zle sie kojarzy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, Brajanusz...
    Ten chodzi od dawna i opowiada każdemu o tym koledze jak mu podpowiedział co do imienia... a sam się nie może zdecydować.
    Ostatnio mówię, że Adaś i koniec. Wrócił za jakiś czas i mówi, że jak chce Adam to ok, ale tak od niechcenia to powiedział, więc ja stwierdziłam, że jak się jemu ma nie podobać, to ja nie chcę tak tego załatwiać.
    Dość burzliwy u nas temat to imię :D Więc wolę unikać jak ognia i zostać przy Klusku :D

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, witam się z Wami słonecznie! :)

Jadranko, gratuluję narodzin córeczki! Poród faktycznie ciężki, ale efekt doskonały :) Cieszę się, że Malutka jest już z Wami :) Niech rośnie zdrowo <3

Ibishka, trzymam kciuki na ostatniej prostej :) Niech Gabrysia jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku <3

Flowwer, mebelki pierwsza klasa! Ja też jestem ogromną fanką Olx'a.

Kaczorko, zaliczyłam wczoraj spacerek po Błoniach :) Siostrę wydaliśmy za mąż i cały stres z nas zszedł :D Znalazł się wreszcie czas na obejrzenie krokusów i pyszne lody (śmietanka i banan-kiwi - "Między wierszami") :)

Bajeczko, miałaś super pomysł z tą listą na początku wątku! Świetnie, że Kaczorka zgłosiła się na ochotnika :) Mój termin porodu, jest teoretycznie taki sam, jak Buko, KateHawke i Lunka - 12 października 2018 r. Wg ostatniego usg - 7.10, zaś przy założeniu, że będzie cesarka - jeszcze wcześniej. Na 99% będziemy mieli synka, któremu mąż nadał imię Antoś :)

Miłego dnia Dziewczyny! Cieszę się, że nasze grono stale się powiększa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:32

Rucola, pilik, Buko, summer86, KateHawke, Anna Stesia, Kaczorka lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka gratulacje!!!! fantastycznie że się odzywasz i to z takimi wiadomościami!!!!

Emiilka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ