X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Mój termin 10.12 też poproszę o wpisanie :)

Dziś jadę z kotem do weterynarza :( kurcze czeka ją operacja -wyskoczył jej guz pod pachą. Mam nadzieję że moja staruszka to przetrzyma :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    my już po dwóch porcjach budyniu czekoladowego - takie mamy dziś śniadanie, nie mogłam się oprzeć w nocy mi się śnił :)

U mnie TP 13.08 i synek ( imię jeszcze nie do końca wybrane bo od wczoraj Adaś za nami chodzi)

P.S. U nas dziś 23 tydzień wow

Co do dyskotek to nasz jak się rusza też brzuch faluje, mam już kilka filmików. Pewnie dużo zależy od umiejscowienia malucha i łożyska. U mnie łożysko jest na przedniej ścianie ale nad maluszkiem. A mały ma głowę na wysokości macicy a nogi z prawej strony brzucha lub w żebrach co bardzo często czuje w nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:36

Lunaris, lamka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, u mnie :

termin porodu: 22.06, córeczka

U Ani zostanie Klusek a u nas Mała :D Też coś tego imienia wybrać nie potrafimy.

Ja coś czuję, że pobijemy wszystkich Brajanów, Kevinów, Dżesiki itd. naszym Kluskiem :D Ja już nawet nie potrafię inaczej na niego mówić i myśleć... a tu już niepokojące, bo teraz przekonać się do jakiegoś imienia...

M opowiada jak to kolega szukał pomysłu na imię i podobały się im Brajan, Janusz. Na co M z rozbrajającym żartem podsumował, to może Brajanusz? A oni to podłapali... i dziecko się nazywa Brajanusz...

lamka, Rucola, Jeżowa, Emiilka, Lunaris, malka lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł z tą lista!

Podaje adasiowe szczegóły: 2830g 52 cm 39+1 tc

Pamiętam, że Inna urodziła Michasia 27.02, a Aiwlys Danielka 23.01, a JuicyB 29.03 Huberta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:48

JuicyB, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania żartujesz? :-D hahahaha nie wierzę.

Olik fajne śniadanko, ja gotuję ziemniaki na śniadanie, bo Kropek mi każe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:43

Lunaris, reset, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja poproszę o dopisanie do listy TP 12.10 z wpisywaniem płci to może jeszcze poczekam :)
    Ania, u mojego brata przez całą ciążę był "Bob" i po urodzeniu mimo normalnego imienia nadal mówili o synku "Bob" dopóki nie stwierdzili, że dziecko się przyzwyczai i będzie myślało, że tak ma na imię, ale baaaardzo trudno było się im przestawić na prawdziwe imię (do tej pory czasem jeszcze słyszę to określenie, a minęło kilka lat) :)

KateHawke lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wiem, że się nie da wyspać na zapas :P ale wszyscy mi mówią "śpij dużo teraz, bo potem nie będziesz miała czasu" :D no ja z chęcią, ale Bąbel chyba lubi nie spać w nocy :)

Ania HAHAHAHA! NIE WIERZĘ! :D :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka serio... dlatego ja ze swoim Kluskiem chyba znajdę się w Teleexpressie :D
    Ale ciężko powiedzieć jakoś inaczej do brzucha, nawet myślałam, że prawie ostatnio Adasia przeforsowałam, ale no nie potrafię...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim Mamusiom <3
    Matko u Was też takie piękne słoneczko? Achhhh aż chce się żyć :D

To ja też się dopiszę do listy jeśli można :)
    Termin porodu wg usg to 12.10. - płeć chwilowo nieznana więc mówię na niego DżejDżej ;)

Emiilka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zdecydujcie się na Kajtka? Kajtek Klusek, zbliżone imię, może Wam podpasuje :-D

• reset Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się przywitać, w przerwie od jakiejś mega męczącej umowy nadrobiłam tylko 3 strony wstecz (nie jestem w stanie być zawsze na bieżąco, także znów podziękowania, że nadal wpadacie na staraniowe wątki i choć najważniejsze info dublujecie i u nas:)).

Ale chciałam Wam powiedzieć, że jak sobie poczytałam te 3 strony wstecz to się zorientowałam, że wszystkie nicki kojarzę, mimo że na OF jestem dopiero od października. I patrząc na terminy porodów wierzę, że mi też się uda.

No i kurde ryczę :/ Ja nie wiem, co ja mam z tymi hormonami - aż strach pomyśleć jak się w ciąży rozchwieję ;)

Miłego dnia Dziewczyny! Pogłaskajcie Wasze dzieciaki - te z imionami i te bezimienne - od e-cioci Reset :)

lamka, pilik, Rucola, Bajkaaa, summer86, KateHawke, JustynaG, Anna Stesia, Lena21, malka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    To może zdecydujcie się na Kajtka? Kajtek Klusek, zbliżone imię, może Wam podpasuje :-D

Zawsze miał być Ignaś.
    Ale...

Dla mnie Adaś, Ignaś.
    Dla M: Maksymilian, Filip... a już Ignaś mu się nie podoba.

Inne imiona po selekcji nie wchodzą już w grę.
    Jednak i tak jak rozmawiamy, to jest Klusek, więc żadne z tych imion ma się ni jak nawet zbliżeniem :D
    A dlaczego takie, a takie nie, to już długa historia- za dużo osób dookoła się zna o tych imionach i albo mi to nie pasuje, albo jemu :D

• reset Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dla mnie każde z powyższych ładne :) Więc co nie wybierzesz, będzie super!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dopiero jak wybiera się imię, to człowiek zdaje sobie sprawę, ilu ludzi nie lubi :-D też podobają mi się Twoje wybory :-)

Reseciku jesteś jedną z moich ulubienic i trzymam mocno za Ciebie kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:10

Cccierpliwa, Buko, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Niestety dopiero jak wybiera się imię, to człowiek zdaje sobie sprawę, ilu ludzi nie lubi :-D też podobają mi się Twoje wybory :-)

Lamuś, uwielbienie z wzajemnością <3
    A potem nam jakieś Hanie i Velesy zarzucają kółko wzajemnej adoracji :D

lamka, Bajkaaa, KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Brajanusz hahahahahah padlam z rana...

Ja sie ciesze ze imiona mielusmy od kilku lat wybrane bo dla chlopca juz przed slubem a dla dziewczynki juz od przeszlo 3 lat i typy nam sie nie zmienily... chociaz ten wybor oczywisty...

Zaczal mnie pobolewac zab :/ i to zab ktiry 4 lata temu leczylam kanalowo u beznadziejnej dentystki i rok temu bylam z lekkim bolem u obecnej stwierdzila ze to na bank promieniowanie od zeba obok ktory jest do roboty... zrobila i wszystkie byly wyleczone... oczywiscie w tym czasem czylam nadal lekkie smienie czasem ale to np dzien i na dlugo przechodzilo... a teraz znow zaczal bolec lekko... to sie dentystka jutro zdziwi ze jednak leczony kanalowo tez moze bolec jeszcze... i z tym jednym cos wiecznie mam ze najchefniej bym go wyrwala bo mnie do szalu doprowadza ze co jakis czas cos z nim jest... no ale w ciazy na heparynie to nie wiem czy bylby to super pomysl... zobaczymy co jutro powie...
    Oczywiscie stres ze juz mi slabo bo to jedyny lekarz ktorego boje sie panicznie i juz tylko robiac termin serce bije mi ze strachu jak szalone a juz w poczekalni siedzac oczy mi sie szkla... mam tylko nadzieje ze jakies rozsadne znieczulenie i dla mnie i dla malej dostane bo póki sama bylam to zawsze wielki mocny pidwojny zastrzyk plus czasem po rozwierceniu zastrzyk w kanal...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Tak to prawda... jak sie czlowik zaczyna zastanawiac nad imieniem wychodzi ile osob zle sie kojarzy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, Brajanusz...
    Ten chodzi od dawna i opowiada każdemu o tym koledze jak mu podpowiedział co do imienia... a sam się nie może zdecydować.
    Ostatnio mówię, że Adaś i koniec. Wrócił za jakiś czas i mówi, że jak chce Adam to ok, ale tak od niechcenia to powiedział, więc ja stwierdziłam, że jak się jemu ma nie podobać, to ja nie chcę tak tego załatwiać.
    Dość burzliwy u nas temat to imię :D Więc wolę unikać jak ognia i zostać przy Klusku :D

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, witam się z Wami słonecznie! :)

Jadranko, gratuluję narodzin córeczki! Poród faktycznie ciężki, ale efekt doskonały :) Cieszę się, że Malutka jest już z Wami :) Niech rośnie zdrowo <3

Ibishka, trzymam kciuki na ostatniej prostej :) Niech Gabrysia jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku <3

Flowwer, mebelki pierwsza klasa! Ja też jestem ogromną fanką Olx'a.

Kaczorko, zaliczyłam wczoraj spacerek po Błoniach :) Siostrę wydaliśmy za mąż i cały stres z nas zszedł :D Znalazł się wreszcie czas na obejrzenie krokusów i pyszne lody (śmietanka i banan-kiwi - "Między wierszami") :)

Bajeczko, miałaś super pomysł z tą listą na początku wątku! Świetnie, że Kaczorka zgłosiła się na ochotnika :) Mój termin porodu, jest teoretycznie taki sam, jak Buko, KateHawke i Lunka - 12 października 2018 r. Wg ostatniego usg - 7.10, zaś przy założeniu, że będzie cesarka - jeszcze wcześniej. Na 99% będziemy mieli synka, któremu mąż nadał imię Antoś :)

Miłego dnia Dziewczyny! Cieszę się, że nasze grono stale się powiększa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:32

Rucola, pilik, Buko, summer86, KateHawke, Anna Stesia, Kaczorka lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka gratulacje!!!! fantastycznie że się odzywasz i to z takimi wiadomościami!!!!

Emiilka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ