Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusesita, słodki Maluch
Ja z tymi mdłościami to wiem, że je jeszcze będę je przeklinać, ale wiecie, jak jest - po prostu przed tym usg przydałby mi się taki porządny znak tego, że idzie do przodu
Flowwer, jak u Ciebie?Lusesita lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ja miałam mdłości dosłownie przez 4-5 dni, a od kilku dni mam wrażenie, że wróciły - mega mnie drażnią zapachy i odrzuca mnie od niektórych pokarmów, ale słabiej niż było to na początku.
-
Hej dziewczyny, cały dziennie miała jak zajrzeć bo robiłam ta imprezę dla dziadka. Ledwo stoję na nogach. 1,5 dnia gotowania i pół dnia obsługi gości dobrze, że mi emek pomagał bo chyba bym padła. Nawet nie miałam czasu stresować się wizyta. Trzymajcie te kciuki mocno!
Kaczorka prenatalne o 11:40.
Lusesita przecudne zdjęcie
Jeśli chodzi o malowanie pazurków to się nie wypowiem. W pracy chodze cały czas w rękawiczkach i zwykle lakiery zaraz odpryskują więc już dawno porzuciłam samodzielne malowanie, a chodzić na hybrydy czy inne cuda mi si nie chce maluje tylko w nogach i w rekach na imprezy.
Mdłości. Mi już takie standardowa minęły. Czasem mnie naciągnie jak myje zęby. Ale za to mimo że jestem głodna to nie mam na nic ochoty i jakoś tak mi źle jak myślę o jedzeniu.
A o zaparciach nawet nie mówię, bo to jakiś koszmar!
Justya powodzenia na wizycie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 22:27
Lusesita, Justya85 lubią tę wiadomość
-
A ja przepraszam, że Was wykorzystam - moje pytanie wynika z czystego lenistwa, bo mogę sobie to sprawdzić w internecie, ale Wasza wiedza mi tak imponuje, że wierzę, że tu dostanę najlepszą odpowiedź najszybciej.
Myślę, czy by nie dorzucić sobie do moich suplementów magnezu.
Można tak profilaktycznie? Badać zanim zacznę brać? Czy brać tylko objawowo (rozumiem, ze to na skurcze i twardnienie brzucha)?
A i jeszcze o jednym myślę - hematolog zalecił mi brać Tardyferon, jeśli ferrytyna wyjdzie mi poniżej 30 (tam jest norma bodajże 15-100). Wyszła 32, więc tak ledwo-ledwo powyżej tego, o czym mówił. Zaczęłam brać i miałam przez to zatwardzenia - jeden ze znanych skutków ubocznych, więc to na pewno to. Potem dowiedziałam się, że jestem w ciąży, więc odstawiłam w ogóle (i ze względu na zatwardzenia, i że na ulotce pisało, że w ciąży tylko z przepisu lekarza)
Wiem jednak, że żelazo jest ważne w ciąży. Chyba spytam o to lekarki na wizycie w czwartek - ale może Wy macie jakieś doświadczenia?
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Lusesita wrote:Spróbuję, może się uda
Trochę zasłonięta buzka, bo łożysko mam na przedniej ścianie i chowa sie a nim
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43c3e0485271.jpg
Buźka Wiecie to niesamowite że żyjemy w czasach kiedy możemy podglądać maluszka w brzuszku
Maja Cieszczę się ogromnie z serduszka maleństwa nie potrzebnie się martwiłaś ale za 2 tyg trzepnijcie mnie bo będę sama panikować.
Ja bioerę acard rano a heparynę wieczorem i szczerze nie ma to znaczenia czy rano czy wieczorem ważniejsze że o stałej porze.Lusesita lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
mi88 mój M ma ciężką anemię i jedynie co działa to buraczki w proszku forte, naturalne i lepiej się wchłania a i działa
Magnez możesz śmiało 2x1
Ja dziś byłam tylko po recepty i cierpliwie czekam na serduchoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 23:20
mi88 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Aksamitna wrote:U mnie akcja porodowa...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny