Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna ja też uważam że powinnaś podjechać na IP. Każdy upadek i uderzenie głową powinno zostać sprawdzone!
Miałam wczoraj intensywny dzień ale nocka była spokojna.
Ale popełniłam jeden błąd - poszłam z mężem w odwiedziny do babci męża.. Już więcej do porodu nie pójdę
W drzwiach - o ale jesteś już gruba
Potem 'jak to jest ze teraz jest taka technika z tymi wszystkimi usg a lekarze przy porodzie popełniają błędy i się dzieci martwe uduszone rodzą'
I wisienka na tym gorzkim torcie: ' ale się będziesz Darla przy porodzie, haha, jak urodzisz do 4 godzin to się da wytrzymać ale potem będziesz się modlić o śmierć '
Ahh te kochane babcie -
JustynaKoniecznie do szpitala! To może być nic poważnego, ale trzeba to sprawdzić, nawet jeśli nie byłabyś w ciąży (zwłaszcza, że zwymiotowałaś). Dla swojego i naszego spokoju sprawdź to.
Staraczka widzę, że kolejna jesteś do rozpakowania, jak tam po nocy, uspokoiło się czy już może trzymasz maleństwo w ramionach?
Ibishka alw Ty petarda jesteś!
Kaczorka dlatego właśnie napisałam, co się u nas sprawdziło, a jak to wiadomo - ile dzieci tyle opiniimoja w ogóle od wczoraj zaczęła się przekręcać na brzuch (Stachu opanował tą umiejetność po 6 miesiącu, tym bardziej jestem w szoku), ale skubana nienawidzi leżeć na brzuchu i tak latam co chwilę ją przekręcać
Lusesita ja Tobie chyba nie gratulowałam? Także GRATULACJĘ kochana!Lusesita, ibishka, staraczka1111 lubią tę wiadomość
-
Maja84 wrote:Staraczka już lada momencik będziesz tulić swoje centrum wszechświata
Jak Was tak czytam z tymi zakupami, to zaczynam mieć mętlik w głowie hihichociażby buteleczki - byłam nastawiona na avent a już się waham czy jednak tommee albo lovi skoro chwalicie
To wszystko jest przyjemne, bo całymi dniami szperam i szukam rzeczy dla malucha, sprawia mi to radość ale też trochę jest męczące bo nawet z wyborem najprostszej wanienki mam problem
Też jestem ciekawa opinii o wózek Riko Brano, bo nawet dziś go właśnie oglądałam i taki ładniutki całkiem. Ale czuję, że wózek kupimy na końcu, bo to chyba najtrudniejszy zakup pod względem wyboru -
Aaa jeszcze kosmetycznie dobre są produkty HIPP i Cetaphil (najlepiej nie używać od razu emolientów, chyba, że skóra rzeczywiście tego wymaga i osławionego Sudocremu. Zresztą ten Sudocrem to już zło ostateczne). Do pupy Linomag za grosze. Chusteczki najlepsze Waterwipes, ale cena zabija - 12zł za paczkę w Rossmannie, ale bardzo dobre są też z Babydream pomarańczowe Calendula, w promocji dwupak ok. 10zł, skład miodzio
wiadomo, najlepiej myć wacikami i wodą, ale to akurat nie dla mnie.
Barbarka1984, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Barbarka1984 wrote:U nas zamiast wanienki będzie wiaderko
Dwie kąpiele za nami, Mała nawet na chwilę się wyciszyła. A po kąpieli w reczniczku to już była blogosc i ekstaza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:38
Barbarka1984, Rucola, Lunaris, Maja84 lubią tę wiadomość
-
Jadranka wrote:Mogę polecić coś pomiędzy wanienka a wiaderkiem - wanienkę shnuggle. Jest mała, a mamy malutka łazienkę. I super jest to ze wystarczy podtrzymywać dziecku główkę
Dwie kąpiele za nami, Mała nawet na chwilę się wyciszyła. A po kąpieli w reczniczku to już była blogosc i ekstaza
A widziałam kąpiel kilkorga maluchów w wiaderkach i większą część zasypiala podczas kąpieli hihihi
Zaraz sobie zobaczę ta wanienkę, która polecaszJadranka lubi tę wiadomość
-
Justyna koniecznie jedz do szpitala!! Nawet jakbyś nie była w ciąży to powinnaś pojechać! Nie ma żartów, a poważne sprawy nie zawsze wychodzą od razu po samym incydencie!
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Staraczka coś po nocy ruszyło ?
A co do materaca to dalje nie wiem ktory wybrać czy pianka, czy GPK.staraczka1111 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Staraczka coś po nocy ruszyło ?
A co do materaca to dalje nie wiem ktory wybrać czy pianka, czy GPK. -
Justyna nic już mądrzejszego nie napiszę. Pierwsze co mi do głowy przyszło to spadek cukru. Robiłaś już krzywą? Może masz nagłe spadki glikemii, objawy by się pokrywały ale koniecznie musisz to z lekarzem skonsultować.
Ibishka -aż się pośmiałam przy porannym mleczkupewnie Tobie do śmiechu nie było ale mnie się gęba uhahahała na takie "dobre rady"
Lunka Łelkom end rozgość się
Lamcia jak tam samopoczucie?
Ciekawe jak się ma Staraczka ?
Ja zaczynam 7 tydzień dalej narzekać nie mogę - spać tylko w nocy się nie da.
Z tych rzeczy o których pisałyście mnie nie sprawdziły się tylko śpiworki bo moje dziecko zwiercone strasznie i zawijało się całe a potem nie mogło nogami machać.
Butelki u mnie się sprawdziły Tomiee Tippie -kupiłam zestaw z laktatorem. Butelki od najmniejszej do największej do końca butelkowania 6 szt. Nie sprawdził mi się tylko smoczek kaszowy. A teraz mam gotowca- kupuję tylko nowe smoczki i problem z głowy. Nie wiedziałam tylko że jest podgrzewacz dedykowany. Dzięki! Jesteście niezastąpione w temacie. Zanim dojdę do połowy ciąży będę miała już mega wypasioną listę sprawdzonych rzeczy.
W kwestii kosmetyków nie wypowiadam się -mam alergiczne dziecko i u nas wszystko było INACZEJ.ibishka lubi tę wiadomość
-
Lunaris to samo sobie pomyslałam na temat spadku p. cukru
Odśwież suwaczek bo nie pokazuje aktualnego tyg.
Ja na dzień dzisiejszy mam już 80% wyprawki
Aaaa jeszcze jedno mądre sowy gdzie można kupić fajne i pojemne torby do szpitala ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Ibishka babcia M. ma wyczucie
dobrze, że nie wzięłaś tego do siebie.
Od razu mi się przypomniały moje 30ste urodziny i tekst babci mojego M. "to już 30stka? Oj to teraz już życie zleci".
Flowwer, na fioletowej stronie dziewczyny polecały jakieś zwykłe torby turystyczne z Ikea, podobno tanie i jak na szpital wystarczające.
Ja mam jedną na kółkach a druga to pewnie będzie moja torba na siłownię, bo prędko i tak się nie przyda
ibishka lubi tę wiadomość
-
Justyna ja po omdleniu spędziłam 4 dni w szpitalu, uważam tak jak dziewczyny, że powinnaś jechać to sprawdzić - ja się bałam co z maluszkiem i byłam dużo spokojniejsza jak go zobaczyłam na usg, dodatkowo miałam sporo badań, konsultacje internisty, ekg, konsultacje neurologa - myśle że warto wszystko sprawdzić. Mi wyszła wtedy lekka anemia wiec dostałam sporo kroplówek i żelazo, które biorę do teraz. Ja jestem drobna i mój lekarz powiedział, że prawdopodobnie mały uciska mi na żyłę główna kiedy jestem dłużej w jednej pozycji.
-
Melevis - bo dziewczynki są bardziej "hej do przodu"
Aluśka też się ciągle na brzuch przekręca a później jojczy, że jej źle :p mogłaby już ogarnąć obrót w drugą stronę
Flowwer - nie wiem ile masz do zabrania, ale ja się zmieściłam do małej walizki na kółkach
Lunaris - moje dziecko to też taka kręcioła i dlatego śpiworek jest mega :p jak raz ją położyłam bez to noc była nieprzespana, bo miała za dużo przestrzeni i ciągle się kręciła
Justyna - to Twoje omdlenie i upadek brzmią poważnie.. chyba też bym pojechała na IP na jakąś kontrolę. Lepiej dmuchać na zimne. -
Justyna jedz to lepiej sprawdzic...
Ja jakis czas temu prawie w sklepie przy kasie tak odjechalam na szczescie szybko sie porozpinalam wyszlam na swieze powietrze a pozniej przykucnelam z glowa w kolanach do czasu az zaczna mnie kasowac i jakos sie udalo... ale wyszlam zlana potem ze stojacymi kroplami nad ustami
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Flowwer wrote:Staraczka coś po nocy ruszyło ?
A co do materaca to dalje nie wiem ktory wybrać czy pianka, czy GPK.
Mam dokładnie ten sam problemByłam nastawiona na GPK ale jak dziewczyny napisały o robakach i że twardy niewygodny to już zwątpiłam i nie wiem nic
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Justyna koniecznie jedz do szpitala bo takie sytuacje nie mogą się zdarzac. Niech Ci porabią badania jakieś.
U mnie cisza.... Czekam dalej. Jak się nie ruszy tak myślę jutro lub pojutrze jechać Znów do szpitala i tam już zostać. Niech już wywołują ten poród bo gin mi pow że dzieciątko ponad 4 kg będę miała ciężko urodzić bo jestem drobna. Chyba że jeszcze coś się ruszy.