Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOdpowiadając na pytania z wczoraj:
RIKO BRANO a RIKO BRANO NATURAL:
- różnica jest wyłącznie w kołach i kolorystyce.
Gondola jest identyczna, tak samo jak stelaż.
- może różnica minimalna jest też w wysokości budy w spacerówce, ale to
może być złudne wrażenie.
Dla mnie samo BRANO jest bardziej na +, ze względu na grubsze opony. Na pewno będą lepiej się sprawdzały niż te z NATURAL na trudniejszym terenie. Są solidniejsze, a felga w Brano pełniejsza, przez co większa szansa, że się coś nie połamie.
To był jeden z moich wyborów (BRANO), gdyby opcja z Trailzem nie wypaliła. I bardzo się nad nim zastanawiałam już od dawna.
RIKO ogólnie ma fajne wózki, na pewno zachwalane są amortyzatory. A co więcej, gondola W ŚRODKU ma 80cm, więc dla dzieci jesienno/ zimowych super wielkość. A np. Quinny Mood ma 76cm. Niby niewiele mniej, ale zawsze to te 4cm więcej na śpiworek.
Także w mojej opinii BRANO warto brać pod uwagę, NATURAL brać pod uwagę, jeśli teren nie ma ścieżek ze żwiru, wystających kamieni (chodzi tutaj o ostrość nawierzchni).
A wybór rodzaju kół, to tak jak mówię, co kto lubi i potrzebuje. Jednemu podpasują piankowe a inni wolą pompowane. -
Ania o brano ecco pisalysmy
ale on sie od normalneho brano chyba tylko wygladem/materialem rozni...
Ja pisalam i dodawalam ze peklo jej na spacerze po rownej nawierzchni w miesciena spacerze po swoim osiedlu i to 3 razy... zreszta innej 2x poszla opona tez na spacerze po rownej nawierzchni das Wisla w krk... jak ma ktos pecha to beda strzelaly inni maja szczescie i sie dziwia jak moga kola strzelac bo juz woza deugie dziecko i nic...
Ja wybralam zelowe ze wzgledu na to ze nie mieszkam w pl i kupujac polski wozek ktorego tutaj za nic nie dostane balabym sie ryzykowac strzelajacej opony jednak bo nie wiem jak byloby pozniej z wymiana... piankowych do pierwszego wozka napewno nigdy bym osobiscie nie wybrala...
Jakbym mieszkala w pl gdzie serwis na miejacu bez problemu w sklepie wszystko dostane gdzie kupilam wozek to pewnie bralabym pompowane... chociaz jezdzilam i nie widze w zelowych a pompowanych wiwkszej roznicy jedynie piankowe ktkre ma kuzynka.meza to dla mnie jakis kosmos
Ale jak Aniu piszesz co kto lubinajwazniejsze zeby uzytkownik zadowolony byl...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 14:05
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nie mogę się doczekać szukania wózków i kupowania ciuszków dla maluszków i dla mnie ciążowych
Troszkę z zazdrością patrzę na te wasze postyjuż chcę być na tym etapie i przestać schizować...
lamka lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Wróciłam z izby przyjęć. Najprawdopodobniej za szybko podniosłam się z łóżka i to było powodem utraty przytomności. Badał mnie tylko neurochirurg. W przypadku ponowienia się dolegliwości mam od razu ruszyć do szpitala. Dał mi też skierowanie do szpitala na 24-godzinną obserwację (patologia ciąży), no bo w ciąży różni bywa...
I teraz dylemat - iść czy nie iść.
Dziś po południu mam wizytę u endokrynologa. Przyspieszyłam też wizytę u gina i może mnie przyjąć w środę z rana. -
Phnappy, nie wiem czy Cię pocieszę, ale schizy są przez całą ciążę, tylko ich rodzaj się zmienia
Cccierpliwa, Barbarka1984, Flowwer lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Phnappy, nie wiem czy Cię pocieszę, ale schizy są przez całą ciążę, tylko ich rodzaj się zmienia
I po porodzie też się nie zmienia :p
Czasami sama muszę się przywołać do porządku, bo "boję się", gdy Aluśka jest na rękach u kogoś innego, że mogłaby wypaść.
Na spacer też nie chcę jej z nikim puścić.
A jak pomyślę o tym wszystkim co się dzieje w tych czasach i że ona kiedyś będzie musiała się z tym zmierzyć to mam łzy w oczach i stan przedzawałowy..
Chyba faktycznie czas pomyśleć o drugim/trzecim dziecku, bo człowiek zwariuje.. :psummer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna jak nie masz niepokojących objawów a nie ichesz iść do szpitala to ja bym poczekala do wizyty w środę. Ale jak masz się denerwować to lepiej się zgłoś skoro i tak masz skierowanie
dobrze, że nic Ci się nie stało :*
Też już bym chciała wyciągnąć mój wózek z piwnicy, tylko muszę dokupić do niego kołanie przemyslalam za bardzo dostępności części zamiennych
JustynaG lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Phnappy, nie wiem czy Cię pocieszę, ale schizy są przez całą ciążę, tylko ich rodzaj się zmienia
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Najpiękniejsze w tym jest to, że ten maluszek w brzuszku po całym tym zdarzeniu - zaczął mi dawać znaki.
Tzn. wcześniej czułam takie jakby "bąblowanie-smyranie" w brzuchu ale nie byłam pewna czy to jest "to". Ale teraz czuję, że taksummer86, staraczka1111, Luna1993, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Mamusie, Dziewczyny bliżej terminu - znów mam pytanie
Jak często miałyście wizyty w ostatnich 2 miesiącach i od którego tygodnia robiono Wam ktg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 15:24
-
Ja poszalalam w h&m bo u nas (w pl podobno tez) -20% na dzieciowe ubrania
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U nas na wrześniówkach pojawił się link do body na krotki rękaw w dobrej cenie (nie wiem jak jakość) ale może ktoś będzie chciał skorzystać.
https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids?string=body&order=p&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-fas-1-4-0328 -
summer86 wrote:Mamusie, Dziewczyny bliżej terminu - znów mam pytanie
Jak często miałyście wizyty w ostatnich 2 miesiącach i od którego tygodnia robiono Wam ktg?
No ja niestety (albo i stety) miałam mimo wszystko wizyty co 4 tygodnie. Na ostatnią. Która miała być w 38+0 już nie dotarłam :p
Pierwsze i jednocześnie ostatnie KTG miałam już na porodówce.summer86 lubi tę wiadomość
-
Jak często miałyście wizyty w ostatnich 2 miesiącach i od którego tygodnia robiono Wam ktg?summer86 lubi tę wiadomość
-
Phnappy wrote:Nie mogę się doczekać szukania wózków i kupowania ciuszków dla maluszków i dla mnie ciążowych
Troszkę z zazdrością patrzę na te wasze postyjuż chcę być na tym etapie i przestać schizować...
Mam to samo
Bardzo chciałabym już być, chociaż miesiąc dalej. A na razie tyle we mnie strachu, że głowa mała. -
Dziewczyny melduję że mam już pessar założony
Dr pobrał wymaz na czystość i powiedział że martwić się będziemy jak coś wyjdzie ze wtedy dostanę leki
Powiedział że w moim przypadku mogę robić wszystko bo ta szyjka tragiczna nie była a teraz mam zabezpieczenie że nic się nie stanie że mam być spokojna
P.s. Powiedział że sex uprawiać mogę hehe ale emek się na pewno będzie balwytrzymam do 37tc wtedy mamy ściągać
Phnappy fakt boi się człowiek cała ciąże ale w 2 trymestrze jest o niebo łatwiejKaczorka, Emiilka, JuicyB, admiralka, KateHawke, summer86, JustynaG, Lena21, lamka, Luna1993, Lunaris, Yoselyn82, blue00, pilik lubią tę wiadomość
-
Jak często miałyście wizyty w ostatnich 2 miesiącach i od którego tygodnia robiono Wam ktg?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
admiralka to nie minie tylko rodzaj naszych zmartwień się zmieni
Bajka to teraz wydech i możesz być spokojna a zakładaną miałaś pod narkozą ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄