Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:admiralka to nie minie tylko rodzaj naszych zmartwień się zmieni
Bajka to teraz wydech i możesz być spokojna a zakładaną miałaś pod narkozą ?na żywca i myślałam że zabije tego lekarza no to wielkie i bolało jak wkładal do pochwy ale samo założenie ma szyjke nie
Pod narkoza zakłada się szewWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 17:37
-
Flowwer wrote:admiralka to nie minie tylko rodzaj naszych zmartwień się zmieni
Bajka to teraz wydech i możesz być spokojna a zakładaną miałaś pod narkozą ?
Pewnie i tak, ale jak będziemy dalej niż ostatnio i będziemy wiedzieć, że ten Maluch jest zdrowy, to ja już będe skakać pod sufit.
Oby tak było -
Bajkaaa wrote:A w życiu
na żywca i myślałam że zabije tego lekarza no to wielkie i bolało jak wkładal do pochwy ale samo założenie ma szyjke nie
Pod narkoza zakłada się szew
Ja sobie wyobrażam ból bo przy histeroskopii co zakładają cały sprzęt to póżniej otwierają szyjkę bo histeroskop musi wejść do macicy
admiralka z tym skakaniem to bym uważałateraz mam level lęku przed przedwczesnym porodem i nawet sprawdzałam jaka jest granica przeżywalności wcześniaków.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja sobie wyobrażam ból bo przy histeroskopii co zakładają cały sprzęt to póżniej otwierają szyjkę bo histeroskop musi wejść do macicy
admiralka z tym skakaniem to bym uważałateraz mam level lęku przed przedwczesnym porodem i nawet sprawdzałam jaka jest granica przeżywalności wcześniaków.
Flo jak mi robili histero, to miałam znieczulenie w kręgosłup... histero nic nie bolało. Byłam przytomna. Dziwne uczucie paraliżu od pasa w dół. -
olik321 wrote:Lamcia największy wybór jest w Wroclavi, jeszcze na bielanach mają dział dla ciężarówek ale już dużo mniejszy
lamka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Summer ja w ostatnim miesiącu ciąży wizyty co 2 tygodnie. W 39+0 robiłam pierwsze ktg a po terminie porodu co 2 dni mi kazała robić w 7 dobie po terminie zgłosić się do szpitala
summer86 lubi tę wiadomość
-
Flowwer - przechodzisz takie etapy jak ja! A jeszcze nie ułatwiały mi tego informacje, że mamaginekolog straciła ciążę akurat jak ja byłam w 18-19tc. I jedna wrześniówka urodziła syna w 24 (skończonym) tc. Mały ważył 680g i mierzył 30cm. Żył, ale nie wiem jak teraz jest. Do tej pory co jakiś czas o nich myślę.
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Ania wybacz że tak cię męczę ale z ciekawości zapytam pamiętasz może ile trzeba było czekać na to łóżeczko?
Zamówiłam i było po 3 dniach. Aż się zdziwiłam, bo tam chyba wtedy był jakiś dłuższy czas oczekiwania.
Ale dzień na zatwierdzenie zamówienia, drugi dzień na wysłanie i odbiór paczek przez kuriera, na trzeci było już u mnie.
Widzę, że to moje jest akurat niedostępne...
Brak na magazynie.
Warto napisać i się zapytać jak już coś chcesz zamawiać.
I widzę, że to drugie z pełnymi bokami jest dostępne, więc się nie martw.
Na co zwrócę jeszcze uwagę, też miałam brać to Country, ale wzięłam Smooth, bo drażnią mnie zawsze te śruby na widokuTym bardziej w białych meblach.
W Smooth nie ma tego, jest ukryte od środka łóżeczka i z zewnątrz nic nie widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 18:50
-
Dziękuję Aniu
ja tam mogę czekać nawet 3 tyg na łóżeczko a pytam z ciekawości, no u mnie będą widoczne te śruby ale to akurat mi nie przeszkadza ja wzięłam Modern cot
Dziewczyny weźcie mi nie mówcie o przezywalnosci bo ja wiem ze jestem jeszcze w momencie gdy nie ma szans na utrzymanie dlatego wolałam ten pessar mieć bo jak już jeden lekarz mówi że coś się dzieje to nawet jak drugi powie że nie to ja widzę już najgorszy scenariusz,
Ale miejmy nadzieję że każda z nas ciężarówek pięknie w terminie się rozpakuje -
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:Flo jak mi robili histero, to miałam znieczulenie w kręgosłup... histero nic nie bolało. Byłam przytomna. Dziwne uczucie paraliżu od pasa w dół.
Ja histero miałam w znieczuleniu ogólnym
Też dziwne uczucie
A do kiedy utrzymywal się u Was ból brzucha jak na okres? Mnie tak dziś Ćmi i kłuje co jakiś czas i oczywiście się stresuje. Jutro pierwsza wizyta u lekarza po zobaczeniu 2 kresek. -
Och myślałam, że tylko ja taki schizol - oczywiście cała ciąże się stresuję, ale muszę przyznać że jak czuję ruchy to jest mi łatwiej. Zawsze miałam wizyty co 3 tygidnie, jeszcze się dwa razy między tym prenatalne trafiło, szpital, ale teraz przez długi weekend mam 4 tygodnie przerwy i nie jestem najszczęśliwsza z tego powodu. Boje się, że mój grubasek będzie miał już 3 kg
Załatwiłam sobie glukometr, jutro po niego podjade - będę spokojniejsza jak sprawdzę ten cukier przez kilka dnilamka lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ja sobie wyobrażam ból bo przy histeroskopii co zakładają cały sprzęt to póżniej otwierają szyjkę bo histeroskop musi wejść do macicy
Mam to samokolejny level hard
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualnyCo do łóżeczka to zawsze można za grosze kupić zaślepki na śruby w obi i sobie zakleić, polecam takie rozwiązanie
Achia trzymam mocno kciuki za pierwszą wizytę!
Bajka super, że czujesz się już spokojniejsza.
A my dzisiaj kupiliśmy działkę i jestem bardzo szczęśliwaAchia, summer86, Kaczorka, Flowwer, Lunaris, Lusesita, Yoselyn82, Cccierpliwa, Jeżowa, olik321, Maja84, Emiilka, Lena21, KateHawke, Rucola, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Ja histero miałam w znieczuleniu ogólnym
Też dziwne uczucie
A do kiedy utrzymywal się u Was ból brzucha jak na okres? Mnie tak dziś Ćmi i kłuje co jakiś czas i oczywiście się stresuje. Jutro pierwsza wizyta u lekarza po zobaczeniu 2 kresek.
Ja uważam że 1 trymestr jest okropnie stresujacy ale za to 2 jest już fajny
A odkąd czuję ruchy to już w ogóleAmy333 lubi tę wiadomość
-
Achia, ja miałam bardzo długo bóle okresowe, włącznie z tym że powróciły w drugim trymestrze.
-
Wiem, wiem, że schizy są cały czas
i już do końca życia...
po prostu chcę przebrnąć przez krytyczny 1 trymestr, a w moim wypadku 8 tydzień, czyli ten kiedy zatrzymała się poprzednia ciąża (przypominam, że było wszystko wzorowo, bety, serduszko itp)...
jednak ryzyko powikłań w późniejszej ciąży jest mniejsze niż w 1 trym, zwłaszcza jeżeli nam to się już przytrafiłono i jak widać już dzidziusia wyraźnie na usg, czuć ruchy, mówi się w pracy - wtedy to wszystko staje się pewnie bardziej realne... na razie to jeszcze taka niebezpieczna sfera przejściowa..
sorry dziewczyny, że tak smęcę... dzisiaj mam 7+1, poprzednia ciąża stanęła na 7+4... jestem mega zeschizowanajeszcze mam minimalne plamienia... na szczęście zaliczyłam dzisiaj dwa rzyganka i czuję się jak kupa g**na, co w głębi duszy oczywiście mnie cieszy, ale wiem też że może nic nie znaczyć...
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane