X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    admiralka to nie minie tylko rodzaj naszych zmartwień się zmieni ;)

Bajka to teraz wydech i możesz być spokojna a zakładaną miałaś pod narkozą ?
    A w życiu :) na żywca i myślałam że zabije tego lekarza no to wielkie i bolało jak wkładal do pochwy ale samo założenie ma szyjke nie

Pod narkoza zakłada się szew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 17:37

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    admiralka to nie minie tylko rodzaj naszych zmartwień się zmieni ;)

Bajka to teraz wydech i możesz być spokojna a zakładaną miałaś pod narkozą ?

Pewnie i tak, ale jak będziemy dalej niż ostatnio i będziemy wiedzieć, że ten Maluch jest zdrowy, to ja już będe skakać pod sufit.
    Oby tak było <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A w życiu :) na żywca i myślałam że zabije tego lekarza no to wielkie i bolało jak wkładal do pochwy ale samo założenie ma szyjke nie

Pod narkoza zakłada się szew

Ja sobie wyobrażam ból bo przy histeroskopii co zakładają cały sprzęt to póżniej otwierają szyjkę bo histeroskop musi wejść do macicy ;)

admiralka z tym skakaniem to bym uważała ;) teraz mam level lęku przed przedwczesnym porodem i nawet sprawdzałam jaka jest granica przeżywalności wcześniaków.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja sobie wyobrażam ból bo przy histeroskopii co zakładają cały sprzęt to póżniej otwierają szyjkę bo histeroskop musi wejść do macicy ;)

admiralka z tym skakaniem to bym uważała ;) teraz mam level lęku przed przedwczesnym porodem i nawet sprawdzałam jaka jest granica przeżywalności wcześniaków.

Flo jak mi robili histero, to miałam znieczulenie w kręgosłup... histero nic nie bolało. Byłam przytomna. Dziwne uczucie paraliżu od pasa w dół.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer no to otwieranie szyjki to musi być ból:(

A ja już jestem zadowolona znowu mogę się cieszyć ciąża :)

JustynaG, Achia, olik321 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Lamcia największy wybór jest w Wroclavi, jeszcze na bielanach mają dział dla ciężarówek ale już dużo mniejszy
    O dobrze wiedziec dziewczyny,bo wlasnie sie do Wroclavi wybieram:)

lamka, olik321 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja w ostatnim miesiącu ciąży wizyty co 2 tygodnie. W 39+0 robiłam pierwsze ktg a po terminie porodu co 2 dni mi kazała robić w 7 dobie po terminie zgłosić się do szpitala

summer86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wybacz że tak cię męczę ale z ciekawości zapytam pamiętasz może ile trzeba było czekać na to łóżeczko? :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer - przechodzisz takie etapy jak ja! A jeszcze nie ułatwiały mi tego informacje, że mamaginekolog straciła ciążę akurat jak ja byłam w 18-19tc. I jedna wrześniówka urodziła syna w 24 (skończonym) tc. Mały ważył 680g i mierzył 30cm. Żył, ale nie wiem jak teraz jest. Do tej pory co jakiś czas o nich myślę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, miałam i mam to samo.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ania wybacz że tak cię męczę ale z ciekawości zapytam pamiętasz może ile trzeba było czekać na to łóżeczko? :)

Zamówiłam i było po 3 dniach. Aż się zdziwiłam, bo tam chyba wtedy był jakiś dłuższy czas oczekiwania.
    Ale dzień na zatwierdzenie zamówienia, drugi dzień na wysłanie i odbiór paczek przez kuriera, na trzeci było już u mnie.

Widzę, że to moje jest akurat niedostępne...
    Brak na magazynie.
    Warto napisać i się zapytać jak już coś chcesz zamawiać.

I widzę, że to drugie z pełnymi bokami jest dostępne, więc się nie martw.

Na co zwrócę jeszcze uwagę, też miałam brać to Country, ale wzięłam Smooth, bo drażnią mnie zawsze te śruby na widoku :D Tym bardziej w białych meblach.
    W Smooth nie ma tego, jest ukryte od środka łóżeczka i z zewnątrz nic nie widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 18:50

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aniu :) ja tam mogę czekać nawet 3 tyg na łóżeczko a pytam z ciekawości, no u mnie będą widoczne te śruby ale to akurat mi nie przeszkadza ja wzięłam Modern cot :)

Dziewczyny weźcie mi nie mówcie o przezywalnosci bo ja wiem ze jestem jeszcze w momencie gdy nie ma szans na utrzymanie dlatego wolałam ten pessar mieć bo jak już jeden lekarz mówi że coś się dzieje to nawet jak drugi powie że nie to ja widzę już najgorszy scenariusz,
    Ale miejmy nadzieję że każda z nas ciężarówek pięknie w terminie się rozpakuje :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Flo jak mi robili histero, to miałam znieczulenie w kręgosłup... histero nic nie bolało. Byłam przytomna. Dziwne uczucie paraliżu od pasa w dół.

Ja histero miałam w znieczuleniu ogólnym
    Też dziwne uczucie :)
    A do kiedy utrzymywal się u Was ból brzucha jak na okres? Mnie tak dziś Ćmi i kłuje co jakiś czas i oczywiście się stresuje. Jutro pierwsza wizyta u lekarza po zobaczeniu 2 kresek.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och myślałam, że tylko ja taki schizol - oczywiście cała ciąże się stresuję, ale muszę przyznać że jak czuję ruchy to jest mi łatwiej. Zawsze miałam wizyty co 3 tygidnie, jeszcze się dwa razy między tym prenatalne trafiło, szpital, ale teraz przez długi weekend mam 4 tygodnie przerwy i nie jestem najszczęśliwsza z tego powodu. Boje się, że mój grubasek będzie miał już 3 kg :)

Załatwiłam sobie glukometr, jutro po niego podjade - będę spokojniejsza jak sprawdzę ten cukier przez kilka dni

lamka lubi tę wiadomość

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Mam to samo :) kolejny level hard ;)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka to zawsze można za grosze kupić zaślepki na śruby w obi i sobie zakleić, polecam takie rozwiązanie :-)

Achia trzymam mocno kciuki za pierwszą wizytę!

Bajka super, że czujesz się już spokojniejsza.

A my dzisiaj kupiliśmy działkę i jestem bardzo szczęśliwa <3

Achia, summer86, Kaczorka, Flowwer, Lunaris, Lusesita, Yoselyn82, Cccierpliwa, Jeżowa, olik321, Maja84, Emiilka, Lena21, KateHawke, Rucola, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ja histero miałam w znieczuleniu ogólnym
    Też dziwne uczucie :)
    A do kiedy utrzymywal się u Was ból brzucha jak na okres? Mnie tak dziś Ćmi i kłuje co jakiś czas i oczywiście się stresuje. Jutro pierwsza wizyta u lekarza po zobaczeniu 2 kresek.
    O ja miałam długo raz było że przez kilka dni nic nie było a potem kilka dni bólu takiego że spokojnie bez tabletki tylko takie cmienie, a najgorsze co może być to te cycki które lubiły przestać być czule i ja tu schizowalam ale na szczęście wracało do normy,
    Ja uważam że 1 trymestr jest okropnie stresujacy ale za to 2 jest już fajny :)
    A odkąd czuję ruchy to już w ogóle :)

Amy333 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ale oni specialnie nie zaslepiaja tego bo przy dziecku niebezpieczne są zaślepki

Działka? Super ❤️
    Ja mam siostrę niedaleko i jak chce sobie polezec na hamaku to idę do niej :)
    Ale co swoje to swoje :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja miałam bardzo długo bóle okresowe, włącznie z tym że powróciły w drugim trymestrze.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, że schizy są cały czas :) i już do końca życia...

po prostu chcę przebrnąć przez krytyczny 1 trymestr, a w moim wypadku 8 tydzień, czyli ten kiedy zatrzymała się poprzednia ciąża (przypominam, że było wszystko wzorowo, bety, serduszko itp)...

jednak ryzyko powikłań w późniejszej ciąży jest mniejsze niż w 1 trym, zwłaszcza jeżeli nam to się już przytrafiło :( no i jak widać już dzidziusia wyraźnie na usg, czuć ruchy, mówi się w pracy - wtedy to wszystko staje się pewnie bardziej realne... na razie to jeszcze taka niebezpieczna sfera przejściowa..

sorry dziewczyny, że tak smęcę... dzisiaj mam 7+1, poprzednia ciąża stanęła na 7+4... jestem mega zeschizowana :( jeszcze mam minimalne plamienia... na szczęście zaliczyłam dzisiaj dwa rzyganka i czuję się jak kupa g**na, co w głębi duszy oczywiście mnie cieszy, ale wiem też że może nic nie znaczyć...

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ