X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olil, ciałka ketonowe wychodza z tego co sie dowiadywałam gdy kolacja jest za mało obfita. Dobrze jest ją podzielic na 2 cześci i np. około 21 zjeść jeszcze małą kanapkę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka to nowy etap w życiu macie i powiem z jednej strony wspaniały a zarazem trudny. Ja mam na szczęście ten okres życia za sobą i wielkim sentymentem go wspominam.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam ze ketony są w moczu jeśli organizm spala energię z tłuszczu zamiast z glukozy. U mnie nie może być inaczej skoro insulina tak szybko obniża mi poziom glukozy..

Lamka dużo cierpliwości życzę, przy budowie się przyda :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik energia jest czerpana z tłuszczu jeśli zbyt mały procent energii w diecie stanowią węglowodany lub jeśli energii generalnie jest zbyt mało, więc pamiętaj o częstych i pożywnych posiłków z dobrymi węglami. Sytuacja wygląda tak, że w pierwszej kolejności spalanie są węglowodany, następnie tłuszcze.

Flowwer boję się, ale jednocześnie ekscytuje. Oczywiście mąż ambitnie chciałby, żeby dzidziuś mieszkał od razu w nowym domu, ale próbuję ostudzić jego optymizm. ;-)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie ambitny plan :) Trzymamy kciuki.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratulacje! Czeka was wiele pracy i trudów ale zobaczycie że warto! Ja sama niedawno wprowadzalam się do swojego nowego donu :) od momentu pierwszego kopniecia w ziemi pod fundament do wprowadzki minęło 9 miesięcy ale to było istne szaleństwo :-)

A ja coś czuję że czeka mnie znowu ciężka noc. Brzuch cmi i twardnieje co parę minut. Czyli macica sovie przypomniała o ćwiczeniach. Co za prymus z niej to masakra jakaś! To chyba przez to że pochwaliłam ja ze się uspokoiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 22:50

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka bardzo sprawnie Wam to poszło :)

kurde ale matołek ze mnie.. rozlałam olejek migdałowy na łóżko tapicerowane.. zejdzie?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciężko powiedzieć. Próbuj na początek zaprac płynem do mycia naczyń albo szarym mydłem!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszorowałam płynem do naczyć i mydełkiem na plamy.. zobaczymy rano..
    a tak mi się nie chciało już olejkować, ale jakoś myślę "smaruj bo będą rozstępy" no to teraz mam gluta na łóżku :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratulacje!!! Ogolnie wszystkim mieszkającym w swoim domkach gratuluje :) My stchorzylismy. W tym roku musieliśmy podjąć decyzje ale niestety nie mielismy działki a ceny u nas w mieście to okolo 20tys za ar a zależało nam zeby na razie mieszkać w mieście i po prostu koszty nas przerosły... Ostatecznie kupilismy duże 4 pokojowe mieszkanie na ostatnim piętrze, z windą ale to tzw mieszkanie na poczekanie:) odbiór za 2 lata. Ale na pocieszenie kupilismy w bardzo bliskim sąsiedztwie mieskania obecnego i zarówno przyszłego ogródek dzialkowy, więc bedziemy mieć namiastkę podworka. W tym roku mudimy go ogarnąć:)

pilik, Cccierpliwa, summer86, ibishka, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratulacje!!! Ogolnie wszystkim mieszkającym w swoim domkach gratuluje :) My stchorzylismy. W tym roku musieliśmy podjąć decyzje ale niestety nie mielismy działki a ceny u nas w mieście to okolo 20tys za ar a zależało nam zeby na razie mieszkać w mieście i po prostu koszty nas przerosły... Ostatecznie kupilismy duże 4 pokojowe mieszkanie na ostatnim piętrze, z windą ale to tzw mieszkanie na poczekanie:) odbiór za 2 lata. Ale na pocieszenie kupilismy w bardzo bliskim sąsiedztwie mieskania obecnego i zarówno przyszłego ogródek dzialkowy, więc bedziemy mieć namiastkę podworka. W tym roku mudimy go ogarnąć:)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę dziewczyny tych domów <3, u nas to jedynie w sferze marzeń, mamy nadzieje że za jakiś czas uda się chociaż jakieś mieszkanko zabrać (z małą ratką na jakieś 30lat, hehe).
    Mnie Ninka morduje od środka. Co Ona wyprawia od kilku dni to ja nie wiem, ale lubi pokazać czego chce i muszę się do niej dostosować bo inaczej nie umiem funkcjonować ;)...
    Jutro mam wizytę, jestem ciekawa ile już waży nasza lobuziara.
    Upolowalam dzisiaj na Allegro trzy swetry 100% wełna merino i jak przyjdą to się wezmę za szycie :)...
    Mnie ostatnio stawy wykańczają... z dnia na dzień mocniej bolą i już sama nie wiem czy to wina wagi (+11kg już...) czy jakieś niedobory. Miała któraś taki problem? Najbardziej bolą kolana i biodra, ale i nadgarstki nie raz...
    Staraczka oby synuś szybko wyskoczył!

Jadranka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik stawy to raczej norma przynajmniej u mnie. Kostki, kolana, biodra, kręgosłup barki itp. Wydaje mi się że to efekt działania relaksyny- rozluźnia stawy i są większe przeciążenia:)

Jezu jak napuchlam. Nogi stopy kostki dłonie i w ogóle. Czułam że puchne ostatnio ale dziś dopiero zobaczyłam różnice jak stanęłam na wadze. 2 dni i 2 kg więcej prawie przy jedzeniu takiej samej ilości.

A dzisiejszą noc fatalna. Zasnęłam przed 12. Obudziłam się o 4.30. Obracanie się w nocy było wyjątkowo ciężkie. Wszystko bolało. W spuchniete nogi i ręce gorąco .

Ale żeby nie było że same smety.. Oto przetrwałysmy w dwupaku kolejny tydzień :)
    Dziś zaczynamy 39t wg OM, a wg usg to już jesteśmy w jego połowie:-D
    I kolejne zdjęcie do kolekcji :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b948e53f2be0.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9498edfc0794.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 08:11

Amy333, Lusesita, Lunaris, Luna1993, pilik, Bajkaaa, summer86, lamka, Jadranka, Rucola, Flowwer, olik321, Yoselyn82, Maja84, Emiilka, KateHawke, JustynaG lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś stresujący dzień. Idę do przedszkola syna robić zajęcia z pierwszej pomocy. Czuję się jak bym szła na maturę...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę na pierwszą wizytę u lekarza która mi się śniła! Na dodatek obudziłam się po 3 i nie spałam do 4.30 i jestem nieprzytomna ;/ trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 07:29

lamka, Lena21, Lunaris, Rucola, Flowwer, olik321, Kaczorka, Emiilka lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Lunaris:)
    A ja mam dzisiaj usg,mam nadzieje ze dziewuszka sie potwierdzi;)

Lunaris, Rucola, Achia, Barbarka1984, Emiilka, Malwas, Jadranka lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka no tak, ja myślałam tylko o wadze, a zapomniałam a całej reszcie...
    U mnie już teraz obracanie w nocy kiepsko idzie, już się boje co będzie za 9 tygodni ;)...

Lunaris i Achia powodzenia!!

JuicyB lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)! <3

Lunaris stresior jest ale będzie dobrze :)

Kurcze jak ja pomyślę co będzie za kilkanaście tygodni u mnie to aż mi się wierzyć nie chce ze będzie aż tak ciężko bo na pewno łatwo nie będzie :)
    Ale trudno byle by do końca wakacji i będzie pięknie

Mowę życie się zacznie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak czytałam forum kwietniowe-to mi się wydawało że co te dziewczyny które są ok 3-4tyg w przód względem mnie opowiadają i sobie myślałam że ja nic takiego nie mam i że super się czuje :) a tu się okazuje że miały rację :)

Ale wszystko jest do przeżycia i najlepsze przed nami - nasze malenstwa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 08:17

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, Aicha kciuki za wizyty! :)

Amy333 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ