X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy nieodpowiedzialni (wiem, wiem...), znalazłam jakiś kalkulator na .
    Przeliczyliśmy wyliczający ryzyko na podstawie:
    -wieku
    -CRL
    -NT
    -FHR
    -Pappa
    -HCG

Ryzyko wychodzi 1:10000 a jedno u tego z wyższą NT wychodzi jedna wada 1:5000.

Chyba mogę się odciąć od internetu, przynajmniej do czasu właściwych wyników od lekarza.

I pójść po lody do sklepu....

PS. Jaaaak tu beznadziejnie na tej fioletowej stronie :((( Wróćmy na różową :(

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja się nie znam ale tylko utwierdziłam się w przekonaniu żeby nie robić testu z krwi. Bo co mi to da? Tylko się denerwujesz, jakieś ryzyko zawsze wyjdzie czy to 1:10 czy 1:100000, a bez USG to tym bardziej tylko statystyka.
    Jeśli -odpukac-cos w USG będzie nie tak to chyba poszłabym w precyzyjniejsze badanie niż to. A Ty masz USG prenatalne już zrobione?bo nie pamiętam.

Ps. Też wolalam różową stronę .... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 17:41

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale mi się fiolet nie podoba...

Phnappy ja myślę że po tych obliczeniach możesz zamknąć komputer i odstresować się pysznymi lodami ;) jest dobrze, wszystko w normie i się nie przejmuj niczym.

Emy córeczka przepiękna! Sama rozkosz <3

Nika no widzisz! Wszystko pięknie <3 mały kosmitek rośnie i fika a mama teraz chwilę odetchnie :)

emi2016 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • malka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dlatego ja się chyba nie wybiorę wcześniej. Dopóki się wierci to nic mnie nie niepokoi. Nie martw się, na pewno jest wszytsko w porządku!

Phnappy nie zadręczaj się. Wyniki niestety muszą być porównanie z wynikami NT i kości nosowej w jakimś specjalnym algorytmie. Jest też ważny sprzęt na jakim było badanie robione. Musisz czekać cierpliwie na to co lekarz powie.

Nika, ja szykując się na dzisiejszą wizytę olałam po kilku minutach maszynkę do golenia, bo to jest już niewykonalne! Przygotowałam się pobieżnie lekko rzeczy ujmując ;) położne na szkole rodzenia powiedziały, że do porodu mamy nawet nie próbować się golić a tym bardziej nie prosić o to mężów. One są od tego, żeby to zrobić ;) aż mi ulżyło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 18:03

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy Kochana spokojnie. Po pierwsze zawsze trudniej jest zrobić usg u bliźniąt a pp drugie pappa u bliźniaków też nie jest wiarygodna. Najlepiej jesli umowisz się na jeszcze jedno usg, do innego lekarza z dobrym sprzętem. Jestem pewna że dzidziole są zdrowe!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy kochana moja tak chciałabym Ci pomóc ale nie potrafię mam nadzieję że szybko Cie uspokoi lekarz, niestety te statystyki są strasznie stresujące dlatego życzę Ci by szybko się rozwiazalo że nie ma się czym martwić!!

Nika cieszę się że wszystko dobrze u was! Lada moment wejdziesz w 2 trymestr i zobaczysz o ile będzie lżej :)

Malka a ja tam jednak mam nadzieję że dam radę się ogilic a jak nie to że emek zrobi to za mnie bo za dużo się nasluchalamo goleniu przez nasze położne i wolę by 3 razy dłużej ale robił to mąż, ale nie jednorazowka tylko elektryczna żeby się nie bał :)

Ehh ja jutro mam wizytę, morfologia leci mi na łeb ale za to mocz super.
    Mała się wierci więc myślę że jest dobrze i obym się nie myliła :)

Aniu proszę cię odezwij się i daj znać jak sytuacja u ciebie!!

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! u mnie jakaś masakra...
    Do śniadania było spoko, potem mnie zmuliło i poszłam spać. Jak wstałam to poleciałam po dziecko do przedszkola, posiedzieliśmy na dworze a potem do domu na obiad. Jak zjadłam to do teraz wszystko mi podchodzi do góry :/ Wczoraj było to samo ale myślałam że to jednorazowy wybryk.
    Tak się cieszyłam że nudności mam za sobą i nie będą mnie dotyczyć a tu HELOŁ! witamy się w 12 tc :/ ciekawe kiedy to się skończy.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Nika, ja szykując się na dzisiejszą wizytę olałam po kilku minutach maszynkę do golenia, bo to jest już niewykonalne! Przygotowałam się pobieżnie lekko rzeczy ujmując ;) położne na szkole rodzenia powiedziały, że do porodu mamy nawet nie próbować się golić a tym bardziej nie prosić o to mężów. One są od tego, żeby to zrobić ;) aż mi ulżyło :D

A mnie nie goliły chociaż miałam porod z zaskoczenia 2 tygodnie przed terminem i byłam nieprzygotowana. Nie przejmujcie się, na porodowce ostatnia rzeczą o której myślałam to że jestem zarosnieta :D

A co do pomocy męża to mój obcinał paznokcie u nóg <3 marudząc przy tym ze mam strasznie dziwne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 18:49

Emiilka lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy trzymam mocno kciuki, bo kompletnie się nie znam na tym i nie robiłam w ogóle pappy, tylko usg. Tak jak dziewcxyny piszą u bliźniąt z pewnością trudniej wszystko zmierzyć - u mnie jest jeden a tak fikał, że lekarz się niezle natrudził - przzuernosc mierzył chyba z 5 razy

Nika cudowne wieści !! <3 życzę dużo spokoju dla Was !

Emy slodkosci z tej Twojej Łucji !

Malka ja tez wole się sama ogolić - chociaż przyznaję, że jest to coraz trudniejsze i wymaga gimnastyki :p

U mnie dziś była przyjaciółka i zrobiłam mi piękne hybrydy w stopach :) bo ja już absolutnie nie mogłam tego ogarnąć, od razu jakoś tak po babsku czuję się bardziej zadbana

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku chciałam tu zajrzeć w południe, ale patrzę że fioletowo i pomyślałam, że coś źle wcisnelam.
    A jednak nie...

Emi Łucja jest śliczna :-)

Nika super wieści po wizycie.

Phnappy nie ryj w Internecie, bo tylko się nakrecisz . Wszystko jest ok :-)

Juicy to podobnie u nas z tym odbijaniem.
    Super, że laktacja się rozkrecila.
    My też się cyckujemy jeszcze.
    W nocy pobudki i ogólnie cyc na żądanie :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi śliczna dziewczynusia <3

Phnappy przestań już szukać w tym internecie, na pewno z maluchami wszystko ok.

Lunaris ja mam to samo... Dzisiaj od rana dwie drzemki i cały dzień mnie mdli... A wg usg już 13tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 19:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy dziewczyny maja racje. Nie czytaj nic w internecie, tylko poczekaj na konsultacje z lekarzem. Na pewno będzie wszystko dobrze :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia a już liczyłam na to że chociaż Tobie przeszło i teraz moja kolej ;)

Zjadłam kanapkę (robiłam synkowi i tak pachniało że mniam!) pewnie za pół godziny tego pożałuję...

Nika wspaniałe wieści :) niech szkrab rośnie zdrowo!

Emi masz śliczną córeczkę i bardzo gustownie ubraną <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis od poludnia zle przyjmuje potrawy ze smietana, mlekiem. Zoladek mowi NIE.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję, żyję. Dziwnie się odzywać na fiolecie :/

Mam za dużo na głowie ostatnio i mam nadzieję że został miesiąc do powrotu M, nie będzie przesuwania terminów i wróci na czas.
    Mam już serdecznie dość pilnowania wszystkiego. Mimo że robię to z łóżka to i tak wcale łatwiej nie jest. O ślubie nie mówiąc...
    Nic mi ostatnio nie idzie i przez to nie siedzę tu i nie czytam.

Po wczorajszej akcji przyjęłam że się po prostu posikałam. Do tego mam infekcję i wydzielina sama w sobie moczy majtki. Kałuży dzisiaj nie ma.

Kupiłam w Gemini testy ph. Czytałam wczoraj i wody mają ph niby >6 a sprawdzając swoje wyniki moczu ostatnio, to moje ph miało 6 czy 6,5.
    Więc te wkładki prawdopodobnie i tak mi barwiłyby się na kolorowo.

Dzisiaj jest ok. Alarmu nie ma oprócz infekcji. W sobotę mam swoją gin to pogadam o tym.

Co do Macmirorru, bo któraś pytała.
    Ja biorę go przez całą ciążę. Chyba jestem w tym temacie rekordzistką.
    On wycieka. Nawet do kilku dni. Brudzi ale się wszystko spiera. Wkładać go na noc i nie można go brać z Luteiną. Albo jej nie wkładać albo przynajmniej 5-8h przed Macmirrorem.
    Na noc podpaska. Najlepiej taka długa na pośladki aż bo leci wysoko jak się śpi ;) Rano wystarczy się umyć ale i tak będzie cieknąć- można już bez wkładki chodzić ale trzeba się liczyć ze zmianą majtek kilka razy w ciągu dnia ;)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ginekolog powiedziała, że golenie można sobie odpuścić. Ale ja ambitnie do samego końca pozbywałam się kędziorków ;)
    I do dziś nie jestem pewna czy przez to nie urodziłam przed terminem :p bo akurat w ten dzień z rana się wygimnastykowałam w łazience. A dzień wcześniej obcięłam paznokcie u stóp :p

Kate - super, że będzie córcia :) Helenkę można jeszcze nazywać Helcia ;)
    Ładne imię :)

Emi - Łucja piękna :)

Emilka - w sumie dokładnie nie pamiętam czy taki napór w dole czułam, ale coś mi świta, że tak. A nic złego się nie działo. Więc pewnie to kolejny fizjologiczny objaw ciąży :)

Nika - cudnie, że maluszek rośnie i fika :)

Zaklepaliśmy lokal na chrzciny :) i będziemy się raczyć w ten dzień typowo ukraińskimi specjałami. Aż się nie mogę doczekać, żeby tego wszystkiego spróbować :D

KateHawke, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, Lamka, współczuję dolegliwości :/

Kaczorka, super, że już macie lokal zarezerwowany :) będziecie mogli cieszyć się ważnym dniem Luśki.

Ania, dobrze że się uspokoiło. Uważaj na siebie. Trzymam kciuki za powrót M. wg planu.

Flowwer, co tam u Was?

Kurczę, martwię się, że Anna Stesia się nie odzywa :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Śląsku (przynajmniej wśród naszych znajomych) na Helenkę sporo osób mówi tez Lenka, Lencia itp. :)

KateHawke lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Na Śląsku (przynajmniej wśród naszych znajomych) na Helenkę sporo osób mówi tez Lenka, Lencia itp. :)
    No to przekichane bo mój piesio nazywa się Lena :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Anna Stesia nie może nas teraz znaleźć ;) myślę że po prostu nie ma czasu na razie, pewnie na dniach się odezwie.

Dziewczyny kopiuję jeszcze raz moje pytanie z rana bo nie wiem czy umknęło czy po prostu nie było weny twórczej ;)
    Lunaris wrote:
    Dziewczyny a ja mam do Was pytanie, poradźcie coś.

Robiłam ostatnio zakupy w Smyku i dostałam kupon na 50zł jeśli wydam 100. Pomyślałam że kupię coś dzidziusiowi, tylko nie ubrania bo mam już ich dużo. Na liście mam na pewno smoczki Lovi Day and Night. I tyle :P
    Co Wy byście kupiły za 100?

I jeszcze jedno pytanie- kupował ktoś stanik do karmienia z Canpola? możecie coś o nim powiedzieć?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a1413ef5470.jpg

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ