X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, nie kupowałam niestety tego stanika. Jutro powinny dotrzeć do mnie staniki do karmienia z H&M to mogę dać znać.

A co do Smyka, wiem że ubranek masz już full, może jakiś kocyk? Bardzo fajne są kolorowe tetrówki z BabyOno, otulacze z Motherhood. Może jakaś zabawka?

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris z tym nie pomogę ale info mogę zapodać: w gazecie Dziecko jest kupon rabatowy 20% na ubrania i buty w smyku od 25-27.05 z kodem DZIECKO. A do tego na markę Smiki w Smyku z kodem SMIKI.

Lunaris lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, a czy to trochę nie za szybko na zakup stanika do karmienia? Nam położna mówiła na szkole rodzenia, że najlepiej kupować po 35tc bo tedy już nie powinny rosnąć piersi. A do tego czasu nic nie wiadomo.

Wczoraj była akcja w empiku, że przy zakupach za 199zł - 50zł rabatu.
    I tym sposobem nabyłam 2 rożki, kocyk, zestaw pampersów premium care w 2 rozmiarach.
    Stwierdziłam, że dobrze mieć 2 rożki - jakby jeden się ubrudził to będzie drugi awaryjny :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u mnie ? Byłam ma kinder baliku teraz siedzę z watachą psów i wcinam arbuza z nimi ;)

Co do rabatu w Smyku za 50 zł to kupiłam szumisia ;)

KateHawke, Karma88, emi2016, Bajkaaa lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli szukacie dobrych biustonoszy do karmienia to dajcie sobie spokój z H&M i podobnymi firmami...

Polecam biustonosze firmy UNIKAT - to polska firma i szyją też w Polsce ! Biustonosze w 100 % bezpieczne, a to bardzo ważne, że nie pryskane chemią... Oprócz tego są mega wygodne i dobrze dopasowane dzięki rozmiarom braffiterskim.
    Ja miałam 2 z tej firmy i 2 z H&M. Bez porównania...

Ten: http://allegro.pl/biustonosz-dla-kobiet-w-ciazy-mam-karmiacych-85-d-i6518534182.html?reco_id=97cd8c8d-5d2a-11e8-998b-246e964e3280&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&

i ten:

http://allegro.pl/usztywniany-biustonosz-ciazowy-do-karmienia-75-e-i6945903438.html?reco_id=259d8fff-5d2b-11e8-83e1-ecf4bbd615e0&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&

Ale oczywiście mają też inne ;)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym dziękuję za wszystkie "ochy i achy" w imieniu Łucji ;)

StaraczkaNika - tak się cieszę, że tutaj jesteś !

A co do ubranek to wiecie ja to z teściami... Za bardzo ją stroję podobno :P Powinna leżeć w śpiochach i byłoby ok :D

Teściowie to w ogóle ciężka sprawa.
    Zaczęliśmy rozszerzać dietę i źle bo jeszcze jej owoców nie dawałam - zaczynam od warzyw. Ale to też źle, bo trzeba jej dać ziemniaki z masełem na początek :P Oczywiście solone ! Kaszkę ? Oczywiście gotową z cukrem i mlekiem i aromatami - bo powiedziałam, że będę robć sama z owocami i bez dodatku cukru. Ogólnie, że wymyślam i mam dziwne poglądy co do wychowywania dziecka, min dlatego, że do min roku nie chcę jej dawać słodyczy. Po co dziecku 4 miesięcznemu czekolada ? A ostatnio jak byłam to ją na siłę posadzili ! Myślałam, że wybuchnę!!! A teść dawał jej frytki do ręki ! - ona oczywiście wszystko od razu do buzi więc ja biegiem zabierałam. No po prostu można oszaleć :( Nie wiem kiedy znów ją dam im na ręce.... Chyba najwcześniej jak zacznie sama siedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 21:35

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UNIKAT - mogę polecić!! Są ze Szczecina i mam od nich kilka rzeczy. Fajna jakość za rozsądną cenę :)
    Swoją drogą to moja koleżanka z pracy przyjaźni się z właścicielką :p

emi2016 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny-co dwie głowy to nie jedna! O szumisiu nawet bym sama nie pomyślała :D pieluch i kocyków to jeszcze mam odgrom po synku ale oczywiście nie powstrzymałam się i dokupiłam już 2 kocyki i opakowanie pieluch flanelowych (tych nie miałam wcześniej). Zastanawiam się nad chustą kółkową bo mam zwykłą. Może jakieś akcesoria jeszcze. Zawsze jak coś piszecie to wydłużam swoją listę :D

Stanika jeszcze nie kupuję choć moje piersi raczej nie będą większe niż w poprzedniej ciąży także wiem na co się nastawiać. Wcześniej nie widziałam tych biustonoszy z Canpola i zastanawiam się po prostu czy ktoś to używał.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Dzięki dziewczyny-co dwie głowy to nie jedna! O szumisiu nawet bym sama nie pomyślała :D pieluch i kocyków to jeszcze mam odgrom po synku ale oczywiście nie powstrzymałam się i dokupiłam już 2 kocyki i opakowanie pieluch flanelowych (tych nie miałam wcześniej). Zastanawiam się nad chustą kółkową bo mam zwykłą. Może jakieś akcesoria jeszcze. Zawsze jak coś piszecie to wydłużam swoją listę :D

Stanika jeszcze nie kupuję choć moje piersi raczej nie będą większe niż w poprzedniej ciąży także wiem na co się nastawiać. Wcześniej nie widziałam tych biustonoszy z Canpola i zastanawiam się po prostu czy ktoś to używał.

Moim zdaniem szkoda kasy i piersi... Lepiej żeby były dobrze podtrzymane zarówno dla ich kształtu/wyglądu jak i dla kręgosłupa. Ale zrobisz jak zechcesz :)

Po prostu daję cynk, że te są fajne bo trochę się naszukałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 21:43

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    malka cudne wieści, cudna fotka. <3 Kawał dziewczynki. :)

Phnappy nie znam się kompletnie na tym co wyszło w badaniu, ale mam nadzieję, że jest jak dziewczyny piszą, że cięzko było uchwycić. Może jeszcze w innym miejscu warto zrobic USG tak dla swietego spokoju.

emi2016 po pierwsze przepiękne imię - Łucja. <3 Po drugie cudo!!!

KateHawke dziewczynka super. Gratuluję. :)

Nika fantastycznie, że z Maluszkiem ok. Mocno się wyciachałaś, że gin zjebał? :D

Przeniesienie nas tu na fiolet jest bez sensu, pamiętam jak ten wątek zakładałyście po tych miesiacach wspolnego testowania i mialysmy byc po sasiedzku i przechodzić z watku na watek w "nasze" grono. A teraz? Kazdy tu bedzie wpadac. :(

Wlasnie w ktorych tygodniach widzialyscie Maluszki już ruchliwe?

No trochę miałam strupków. Na tym clexane to wystarczy mocniej maszynkę przycisnąć i krwawię jakbym sobie kończynę odcięła. I zostało trochę takich czerwonych strupków w pachwinkach :/

A doktor że trzeba uważać zeby nie było infekcji... ehh, a ja specjalnie dla niego to zrobiłam - w ogóle nìe docenił dobrych chęci.

Moje małe na wizycie w 9w2d nie fikało, dopiero przed tą wizytą (10w4d) opanowało tę uumiejętność :)

Karma88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A co u mnie ? Byłam ma kinder baliku teraz siedzę z watachą psów i wcinam arbuza z nimi ;)

Co do rabatu w Smyku za 50 zł to kupiłam szumisia ;)
    Orety rety, skąd macie te rabaty ?:)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety zestresowałam się właśnie, podczas kąpieli odkryłam małego kleczsza - wyciągnęłam szybko i całego (mam wprawę z mojej suni). Nie mam pojęcia skąd się wziął w pachwinie, ja nigdzie nie wychodzę z domu, bo ciagle leżę ale podejrzewam, że to moj piesio przyniósł :/ ostatni raz kleszcza miałam jakieś 20 lat temu i to był jeden jedyny raz... myślicie, że to może mieć jakieś konsekwencje ? Tyle się teraz słyszy co one tam mogą przenosić :/ zapytam mojego lekarza, ale to dopiero w czwartek

Wysłany: 21 maja 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nadrobiłam:)

Po pierwsze - KateHawke - śliczna córeczka i śliczne imię <3

Emi, jakie Twoja mała ma cudowne oczka! Do zakochania <3

Phnappy - w ciąży bliźniaczej spada dokładność usg - jeden jest zawsze trochę schowany albo siedzi głębiej bo przecież brzuch większy niż standardowo. Mojej kuzynce przy bliźniętach nie byli w stanie określić płci jednego do porodu! A robiła mnóstwo usg, prenatalne i trymestralne u certyfikowanego doktora. Powtórz sobie USG i zobaczysz że będzie super :)

Co do imion - ja wierzę że rodzice potrafią sprawić żeby dziecko pokochało swoje imię - ważne żeby z jego wyborem wiązała się jakaś fajna historia albo żeby dziecko wiedziało po kim je nosi i dlaczego. Znam jedną dziewczynę, któta ma na imię bardzo wyjątkowo i zawsze powtarza "bo ja jestem wyjątkowa :) ".

A co do teściowych i matek - olejcie te baby ciążowym moczem. One już miały szanse się wykazać, pewnie żadnej nie wyszło idealnie i same wiecie do czego możnaby tu zgłosić najwięcej uwag. Jednym słowem - skoro to żaden autorytet, to po co tego w ogóle słuchać?
    Moja teściowa jest taką prostą kobietą - pozwalam się jej wygadać - traktuję jej wiedzę jako ciekawy mix folkloru i doświadczenia wyniesionego z seriali typu Klan, Trudne sprawy i Dlaczego ja. Jakoś przez ostatnich 12 lat żadna jej rada nie trafiła mi do serca.
    Ostatnio jak była na weekend robiłam jajka na twardo do śniadania, a baba myks za pudełko zapałek i wrzuciła kilka do wody i chciała błysnąć że teraz jajka nie pękną. A mnie zgroza ogarnęła że mamy teraz tak jeść te jaja gotowane z siarką?! Wyłowiłam i poprosiłam żeby mi takich dodatków smakowych rodem z tablicy mendelejewa do żywności nie dodawać. Ale nawet się nie wkurzyłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 22:43

malka, emi2016 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 21 maja 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Kobiety zestresowałam się właśnie, podczas kąpieli odkryłam małego kleczsza - wyciągnęłam szybko i całego (mam wprawę z mojej suni). Nie mam pojęcia skąd się wziął w pachwinie, ja nigdzie nie wychodzę z domu, bo ciagle leżę ale podejrzewam, że to moj piesio przyniósł :/ ostatni raz kleszcza miałam jakieś 20 lat temu i to był jeden jedyny raz... myślicie, że to może mieć jakieś konsekwencje ? Tyle się teraz słyszy co one tam mogą przenosić :/ zapytam mojego lekarza, ale to dopiero w czwartek
    Jak wyciągnęłaś z główką to się nie martw. Możesz iść do lekarza po antybiotyk, ale w ciązy to antybiotyk niebardzo. Albo poprostu obserwuj miejsce przez kilka dni. Jeśli wyjdzie taki pierścień dookoła to do lekarza. Jak nic się nie dzieje to nic się nie dzieje. Nie każdy kleszcz musi być od razu nosicielem jakiejkolwiek choroby

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer a z jakiego materialu go masz? Bo widzialam juz z tak roznych ze sama sie zdecydowac nie moge...

A co do imion to jakby mi moja mama cos piwiedziala to chyba bym ja zabila smiechem bo sama jak na czasy przed 30 laty dala mi dosc oryginalne imiona i malo tego ze oba oryginalne to jeszcze jakby moj ojciec nie przekrecil w urzedzie a dal jak bylo mowione to mialabym pierwsze jeszcze oryginalniejsze jak mam takze ten...
    No a jakby obie wiedzialy jakie bedzie i narzekaly to ja mam taki pidlenki charakter ze mi by sie jeszcze bardziej podobalo i tym bardziej bylabym go pewna wiec i tak by mi kobiety nie uprzykszyly go haha...

Rucola lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • malka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jeśli kleszcz był malutki i szybko go wyciągnęłaś to nie powinno być problemu. Obserwuj tylko czy nie robi się rumień. Gdyby cokolwiek się pojawiło to biegiem do lekarza. Ale jak zareagowałaś w miarę szybko to ryzyko zarażania jest minimalne. Ja nawet nie potrafię zliczyć ile miałam kleszczy w życiu. Kochają mnie to paskudztwa, tak samo jak komary. Mój kot też przynosi kleszcze do domu :/ obrzydlistwo!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, wstałam i nie płaczę :)

Nie mam nic sensownego do napisania ale nie mogłam znaleźć wątku więc wrzucam post z rana żebyśmy z góry listy były łatwiej dostępne ;)

KateHawke lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, też już nie śpię.. trzeba było M. w delegację wyprawić.

Zdecydowałaś już co kupisz w Smyku? :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam :P zdecydowanie to nie moja mocna strona na szczęście kupon waży od 5 czerwca więc jeszcze mam chwilę do namysłu.

summer86 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 22 maja 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż wczoraj zamówił detektor tętna :)
    Pewnie ma biedak dość mojej nerwicy i pocieszania mnie co chwila, że jakoś to będzie. Spory wydatek, ale może uda się później odsprzedać, jeśli nie poniszczę.

I martwię się tym, że doktor kazał kupić witaminy prenatalne bez jodu bo mam nadczynność tarczycy. A to nie jest tak, że jód jest potrzebny małemu do czegoś? Nie wiem co gorsze :(

Ale mi się nie chce iść dzisiaj do pracy - wtorki są złe :( Po poniedziałku powinna być sobota.

Achia lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ