Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nika może najlepiej jeszcze z endo to skonsultować? Lekarz na pewno wie co robi! Długo planujesz pracować?
Emi cudowna córeczka! I dziękuje za namiar na staniki, chce zaraz po porodzie jakiś porządny kupić, a strasznie z tym ciężko. Ja teraz jeszcze będę miała „zabawnie” bo jedna pierś mi urosła o rozmiar większa i ciężko coś dopasować...
Malka gotowa na egzamin? Też gdzieś na niego jedziesz czy jutro na miejscu?
Mnie wczoraj złapał jakiś kryzys, wieczorem męczące skurcze, acz nie jakieś super bolesne. Za to całą noc bolał mnie brzuch i twardnial, prawie nie spałam. Jak wstałam było troszkę lepiej, ale czuje że wraca...
Pojechałam na IP, ale tam mnie na pewno zostawią na te swoje obserwacje, a nie wiem czy to konieczne, więc chyba zamiast frezarki na urodziny, kupię sobie dodatkową wizytę u gin...
a fioletowa strona denerwująca! Miałam jeden wątek na fiolecie, drugi na różu z Wami, wiedziałam co i jak, a teraz taka dezorientacja.emi2016 lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Nika może najlepiej jeszcze z endo to skonsultować? Lekarz na pewno wie co robi! Długo planujesz pracować?
Emi cudowna córeczka! I dziękuje za namiar na staniki, chce zaraz po porodzie jakiś porządny kupić, a strasznie z tym ciężko. Ja teraz jeszcze będę miała „zabawnie” bo jedna pierś mi urosła o rozmiar większa i ciężko coś dopasować...
Malka gotowa na egzamin? Też gdzieś na niego jedziesz czy jutro na miejscu?
Mnie wczoraj złapał jakiś kryzys, wieczorem męczące skurcze, acz nie jakieś super bolesne. Za to całą noc bolał mnie brzuch i twardnial, prawie nie spałam. Jak wstałam było troszkę lepiej, ale czuje że wraca...
Pojechałam na IP, ale tam mnie na pewno zostawią na te swoje obserwacje, a nie wiem czy to konieczne, więc chyba zamiast frezarki na urodziny, kupię sobie dodatkową wizytę u gin...
a fioletowa strona denerwująca! Miałam jeden wątek na fiolecie, drugi na różu z Wami, wiedziałam co i jak, a teraz taka dezorientacja.
Pilik weź sobie dużą ilość magnezu i nospe jeśli nie chcesz jechać na izbę odrazu, bo jak ja tam trafiłam to właśnie magnez w kroplowkach i nospe max najpierw podawali, żeby się uspokoiły. Jeśli są częste to sprawdź na telefonie czy regularne, lepiej zawsze dmuchać na zimne -
nick nieaktualnyCześć Kochane.
Nika, jak mi przykro z powodu niedocenienia Twojej depilacji
Emi o borze szumiący, widzę że Twoja teściowa to chyba taka trochę jak moja. Moja przedwczoraj jak poprosiłam męża o kawę, to mówi do mnie, że za jej czasów to nie można było pić kawy w ciąży. A całą ciążę z moim mężem paliła papierosy...
Pilik jeszcze polecam super staniki do karmienia z alles no i oczywiście z esotiqa.
Phnappy trzymamy kciuki mocno.
Ja od wczoraj zaczęłam czuć momentami twardy brzuszek. Jak nie boli tylko jest twardy to brać nospę i magnez?
Olik, Minie gdzie jesteście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:00
-
Lena właśnie taki plan na dziś, po śniadaniu podwójny magnez, nospa i odpoczynek. A potem torbę w końcu dopakuje...! Skurczy nie mam już, przeszły w nocy, tylko ból brzucha został, ale wydaje mi się że to sprawka Małej, obkręciła się jakoś w nocy, inaczej leży niż wczoraj...
Phappy pamiętaj że pappa to tylko statystyka...! Znajomej ostatnio wyszło prawdopodobieństwo jakiejś wady 1:50 a dzieciątko zdrowe. Trzymam kciuki żeby z maluchami było jednak wszystko dobrze! I tak jak dziewczyny piszą, przeszłabym się jeszcze raz na porządne usg... -
lamka wrote:Cześć Kochane.
Nika, jak mi przykro z powodu niedocenienia Twojej depilacji
Emi o borze szumiący, widzę że Twoja teściowa to chyba taka trochę jak moja. Moja przedwczoraj jak poprosiłam męża o kawę, to mówi do mnie, że za jej czasów to nie można było pić kawy w ciąży. A całą ciążę z moim mężem paliła papierosy...
Pilik jeszcze polecam super staniki do karmienia z alles no i oczywiście z esotiqa.
Phnappy trzymamy kciuki mocno.
Ja od wczoraj zaczęłam czuć momentami twardy brzuszek. Jak nie boli tylko jest twardy to brać nospę i magnez?
Olik, Minie gdzie jesteście?
Ja takie delikatne twardnienia miałam właśnie jakoś od początku 2 trymestru i wtedy z 1x magnezu dostałam przykaz brania 3x - wtedy one praktycznie się wyciszyły i były dużo rzadsze
Pilik jak widziałam w szpitalu to 80% chyba zaczynało się wszystko w nocy - to ciekawe, że tak organizm próbujemyślę, że taki zestaw i odpoczynek pomoże, jeszcze troszkę musimy wytrzymać
oststnio zajrzałam na 1 stronę a tam już przede mną tylko 3 osoby
chyba zaczynam czuć presję :p
Phnappy tak jak dziewczyny piszą to statystykajeśli macie możliwości finansowe to chyba nifty jest badaniem najbardziej wiarygodnym, na amniopunkcję mi osobiście byłoby się bardzo trudno zdecydować, jakoś mnie przeraża. Najleoiej zacząć od ponownego usg w innym miejscu na innym sprzęcie, musi być dobrze
Napisałam wiadomość do admina, wątpię żeby to coś dało, ale wkurza mnie ten fiolet...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:15
-
StaraczkaNika wrote:A mi mąż wczoraj zamówił detektor tętna
Pewnie ma biedak dość mojej nerwicy i pocieszania mnie co chwila, że jakoś to będzie. Spory wydatek, ale może uda się później odsprzedać, jeśli nie poniszczę.
I martwię się tym, że doktor kazał kupić witaminy prenatalne bez jodu bo mam nadczynność tarczycy. A to nie jest tak, że jód jest potrzebny małemu do czegoś? Nie wiem co gorsze
Ale mi się nie chce iść dzisiaj do pracy - wtorki są złePo poniedziałku powinna być sobota.
przestań marudzic !! Masz zdrowe dzieciątko pod serduszkiem a narzekasz na wtorek!! Mąż to anioł a niejedna z nadczynnoscią była w ciąży i mają zdrowe dzieci. Koniecznie suplementuj potas, bo przy sterydach są braki a dokladając nadczynność mogą być jeszcze większe. A na jakiek podstawie lekarz stwierdził nadczynność? Nika głowa do góry i do przodu !!!
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cześć dziewczyny, sorki, że Wam się wcinam, ale ja do Phnappy. Kochana, u nas na Styczniówkach dziewczynie wyszło ryzyko ZD 1:2 a urodziła zdrowego chłopca
ale to, co przeżywała to tylko ona wie... będzie dobrze!
Phnappy, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Phnappy nie doradzę nic ponad to co dziewczyny. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i Groszki. Powodzenia na wizycie.
Słuchajcie podpytam się tylko. Jutro lecę na kontrolne badania krwi: morfologia, badanie ogólne moczu i krzywą cukrową. Może jeszcze dorzucić elektrolity do sprawdzenia. Kontrolowałyście coś same czy tylko co gin zalecał?Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Lamus jestem jestem. Cały czas Was podczytuje ale próbujemy ogarnąć mieszkanie bo się przerazilam że pokój małego w kartonach. I tak co dziennie coś robimy. Karnisze, firanki. W piątek jest plan wynieść właśnie wszystko z pokoju malucha.
Malka cieszę się z wczorajszej udanej wizyty.
Kate jednak córeczka
Rucola mnie już to wtrącanie do imion denerwuje. My mamy Marcela i niby nie jest jakieś malo spotykane a potrafi ktoś skomentować ze brzydkie albo ze dla ciućmoka... no super.
Co do stanikow, dzięki Lamce zostałam fanką esotiq. Mam jeden do karmienia który noszę już. Jest wygodny i czuję się w nim sexi. Z hm nie mam bo mi nie pasują rozmiary..znaczy sie mam dwa nowe na sprzedaż 75d nawet nie założone... nie mieszcze się juz w miseczkę d dawno..
Dziś w końcu mamy wizyterobimy zakłady z emkiem ile będzie ważył maluch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:32
pilik, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Phnappy
Słuchajcie podpytam się tylko. Jutro lecę na kontrolne badania krwi: morfologia, badanie ogólne moczu i krzywą cukrową. Może jeszcze dorzucić elektrolity do sprawdzenia. Kontrolowałyście coś same czy tylko co gin zalecał?
Jeśli wymiotujesz możesz zrobić. Tak chyba bym odpuscila i po prostu brała magnez i potas
Rucola lubi tę wiadomość
-
Olik Marcel to świetne imię! Nie jest oklepane i mi się bardzo podoba. Zastanawiam się tylko kto to jest ciucmok:p jakaś pseudointeligentna osoba musiała pokusić się na takie porownanie
a co do wagi to ja obstawiam 1111g
powodzenia !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:38
olik321 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Haha Rucola ja daje 1200g a emek 1300g. Ten co przegra stawia lody wygranemu :p
U nas ciućmok to taka osoba o wolnych ruchach, niezdecydowana, marudna itd.
Ale według znaczenia imion Marcel to wojownik więc może się nie sprawdziWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:44
Rucola, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Olik ja też dziś wizytuje
trzymam kciuki za wygranie zakładu
Marcel też mi się podoba jako imię
Phnappy dużo siły ci życzę i oby te statystyki po ponownym badaniu się poprawiły bo kurde jestem przekonana ze to tylko właśnie ta cholerna statystyka robi takie zamieszanie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:Lamus jestem jestem. Cały czas Was podczytuje ale próbujemy ogarnąć mieszkanie bo się przerazilam że pokój małego w kartonach. I tak co dziennie coś robimy. Karnisze, firanki. W piątek jest plan wynieść właśnie wszystko z pokoju malucha.
Malka cieszę się z wczorajszej udanej wizyty.
Kate jednak córeczka
Rucola mnie już to wtrącanie do imion denerwuje. My mamy Marcela i niby nie jest jakieś malo spotykane a potrafi ktoś skomentować ze brzydkie albo ze dla ciućmoka... no super.
Co do stanikow, dzięki Lamce zostałam fanką esotiq. Mam jeden do karmienia który noszę już. Jest wygodny i czuję się w nim sexi. Z hm nie mam bo mi nie pasują rozmiary..znaczy sie mam dwa nowe na sprzedaż 75d nawet nie założone... nie mieszcze się juz w miseczkę d dawno..
Dziś w końcu mamy wizyterobimy zakłady z emkiem ile będzie ważył maluch
Marcel super imię. Koleżanka tak nazwała swojego synka i mi się b.podoba
My typujemy wstępnie jeśli będzie chłopak to Oskar. Znacie?lubicie?::p
U nas w rodzinie pojawić się miał na świecie MIESZKO- i było, co to za imię, kto to wymyślił itp
Mieszko pozostał Mieszkiem, pojawił się na świecie. Ma już 6lat i nikt nie wyobraża sobie żeby miał inne imię. Pasuje do niego idealnie. A od paru mcy ma siostrę Jagienkęswoją drogą ukradli mi imię bo zawsze podobała mi się Jagna
Rucola, lamka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Kobiety zestresowałam się właśnie, podczas kąpieli odkryłam małego kleczsza - wyciągnęłam szybko i całego (mam wprawę z mojej suni). Nie mam pojęcia skąd się wziął w pachwinie, ja nigdzie nie wychodzę z domu, bo ciagle leżę ale podejrzewam, że to moj piesio przyniósł
ostatni raz kleszcza miałam jakieś 20 lat temu i to był jeden jedyny raz... myślicie, że to może mieć jakieś konsekwencje ? Tyle się teraz słyszy co one tam mogą przenosić
zapytam mojego lekarza, ale to dopiero w czwartek
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia wrote:Co?
Marcel super imię. Koleżanka tak nazwała swojego synka i mi się b.podoba
My typujemy wstępnie jeśli będzie chłopak to Oskar. Znacie?lubicie?::p
U nas w rodzinie pojawić się miał na świecie MIESZKO- i było, co to za imię, kto to wymyślił itp
Mieszko pozostał Mieszkiem, pojawił się na świecie. Ma już 6lat i nikt nie wyobraża sobie żeby miał inne imię. Pasuje do niego idealnie. A od paru mcy ma siostrę Jagienkęswoją drogą ukradli mi imię bo zawsze podobała mi się Jagna
i to głównie emek narzekał. Tak na poważnie to nie ma się co sugerować tym, ze ktoś ma tak na imię, jeśli się Wam bardzo podoba, to się nie zastanawiajcie.
U nas w rodzinie jest Mieszko i też mi się podoba. Co do damskich Jagienka super a podoba mi się jeszcze DąbrówkaAchia lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021