Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Olik, ja też jakos w 28-29 tyg. zaczęłam. Poki co daje radę, ale zajęcia mają trwać aż do mojego terminu
Lena, jestes naszą bohaterkąRucola lubi tę wiadomość
-
Lena! Dzięki!
Phnappy, trzymam kciuki żeby się wszytsko ułożyło.
Pilik, Summer już zaczynam panikować. Miałam sobie dzisiaj już zrobić wolne od nauki, ale jednak będę siedzieć jeszcze w książkach. Wszytsko mi się miesza i ogólnie chyba nic mi w głowie nie zostało! Masakra!
Wszytskie moje drogie koleżanki proszę Was o mega kciuki jutro. Egzamin zaczyna się o 9, ale nie wiem o której wejdę. Mam plan się wcisnąć jako pierwsza żeby się za długo nie stresować.Bajkaaa, Aga9090, Rucola, Kaczorka, summer86, Lena21, Emiilka, Lusesita, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Malka to masz moje kciuki
Kurcze jak tu pięknie aż myślałam że coś się dzieje ze jest różowo hehe
Ja zaczynam szkole rodzenia od czerwca, muszę do nich właśnie zadzwonić zapytać kiedy dokładniebo tu są miesięczne zajęcia czyli 8 spotkań dwa razy w tygodniu
Rucola, malka lubią tę wiadomość
-
Malka będziemy trzymać!! choć najbardziej pewnie Felcia !
Dziewczyny robię się dziś na bóstwo.. peeling ciała, maseczka na twarz, depilacjaa i te sprawy w końcu idę spotkać się z maluchem hahai chyba po wizycie pójdziemy na jakiś deser albo już przed pójdę sama bo tak mi się marzy coś z nasionami chia kokosowego albo jakiś pucharek z śmietaną, owocami i jakąś kruszonką omomomo
Rucola, Emiilka, Jeżowa, malka lubią tę wiadomość
-
Felcia ma mi podpowiadać! W końcu tyle się ze mną uczyła więc mam nadzieję, że przynajmniej w jej głowie coś zostało
Idę odłożyć telefon do drugiego pokoju, bo inaczej nigdy się za naukę nie wezmę. Zajrzę do Was wieczorem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 09:59
Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
malka powodzenia we wwkuwaniu.
Dzieć swoje zrobi i dobrze będzie.
Jak dobrze, że na różu jesteśmy. Lena :* :* :*
Wczoraj rozmawialiśmy tak luźno o imionach. Dla dziewczynki jest dużo łatwiej! Na razie na kartke będę spisywać co nam wpadnie do głowy. Dla dziewczynki mamy Emilia, Eliza, Laura dla chłopaka na razie sam Aleksander. Zobaczymy jak nam się pozmienia.
Aha i wczoraj miałam pierwszy niekontrolowany ciązowy płacz o bzdet. Totalny bzdet, a urósł do rangi panstwowej, ryczałam i ryczałam. M patrzył jak na wariatkę.Rucola, Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Rucola, jeśli chodzi o otulanie to chyba będę dziecko zawijać w zwykłe otulacze/kocyki. Do spania planuję kupić śpiworek z Natulino - któraś z dziewczyn kiedyś tu polecała.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Malka - kciuki jutro obowiązkowo!!
Mi dziś przypadkiem wpadło w oko imię Zoja i takie ciekawe się wydaje
No ale my i tak kiedyś na "A" będziemy kombinować :p
Karma - rycz, mała ryczczasami fajnie tak sobie emocji upuścić.
Co do płatnej położnej - wydaje mi się, że można na coś innego przeznaczyć te pieniążkijak będziesz rodzić to i tak będzie przy Tobie położna, gdy będzie taka potrzeba.
Karma88, Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:My mamy ten najmniejszy otulacz z mooderhood. Zobaczę czy mały zaakceptuje. Jeśli tak to wtedy kupimy coś na dłużej
używane są niewiele tańsze niż nówki, więc kupię mu nowe pewnie
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
summer86 wrote:Rucola, jeśli chodzi o otulanie to chyba będę dziecko zawijać w zwykłe otulacze/kocyki. Do spania planuję kupić śpiworek z Natulino - któraś z dziewczyn kiedyś tu polecała.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:dziewczyny pytanie techniczne. czy aktualne już mamy użuwaja otulaczy TULIK? i czy przyszłe zamierzają?
Ja nie miałam otulacza. Przez pierwsze tygodnie zawijałam Aluśkę w rożek. A później przeszłam na śpiworek
Moje dziecko lubiło mieć rączki luźno. -
Co do otulaczy to dużo tez zależy od dziecka. Moja koleżanka długo "krępowała" córkę, bo tylko tak spokojnie spała, czuła się bezpiecznie.
Ja nie kupowałam dla synka otulaczy, na pierwszy miesiąc mialam dwa rożki, z których szybko wyrósł i on zawsze wolał być na "wolności". Zawsze szukal miejsca żeby łapki wyciągnąć.
Nika gratuluję udanej wizyty!!!
Phnappy wiem, że się biedna stresujesz, ale dobrze dziewczyny piszą, że PAPPa przy bliźniakach nie jest do końca wiarygodna, a i usg trudniej wykonać. Mialaś w opisie, że kość nosowa jest słabiej widoczna, a nie zupełnie niewidoczna. Ja bym się wybrała na jeszcze jedno usg na Twoim miejscu.
Mnie dziewczyny stres dopadł przed jutrzejszą wizytą. Wydaje mi się, że się za dobrze czuję i oczywiście wmawiam już sobie jakieś najgorsze rzeczy. Póki nie poczuję ruchów to zwariuję. W ciąży z synkiem pierwsze ruchy poczulam w 18 tc, ale bylam pewna, że to ruchy dziecka dopiero w 20 tyg. A kiedy Wy najwcześniej poczułyście pierwsze ruchy?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
olik321 wrote:Róż jeju od razu tu ładniej;)
aa dziewczyny zaczęłam szkołę rodzenia..szybko wiem
Wczoraj rozmawialiśmy z emkiem o porodzie, widzę że chłop się stresuje. Połączyliśmy kiedy wypada 37 tc. I no robi się gorąco. Jeszcze chcemy na wakacje jechaćzobaczymy jak wyjdzie.
Ogólnie ostatnio wróciła mi energia i siły. Boje się że z powrotem upałów moje moce spadną. Póki co działam
Olik, a zdecydowałaś już, w którym szpitalu chcesz rodzić?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ekhem, miałam Tulika, tzn dalej go mam, ale leży złożony w szafie. Wsadziłam małą na 2 minuty i tyle naszej przygody
może któraś z Was byłaby zainteresowana?
o ten:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3525b4fe6621.jpg -
Dziewczyny, melduje, że znów jestem z Wami na bieżąco.
Dodam tylko, że wszystkie wybierane imiona mi się podobają.
W innych tematach za bardzo głosu zabrać nie mogę, ale trzymam kciuki za Was wszystkie! W szczególności zaś za wizytę Phnappy - niech ten lekarz jakoś Cię uspokoi:*
No i egzaminacyjne kciuki za egzamin malki!
Czy ja przegapiłam wieści nt. Anny Stesi?pilik, Bajkaaa, KateHawke, malka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Z tym spaniem to dziecko dużo weryfikuje. W ciąży przygotowałam 2 otulacze i 2 śpiworki i żadna z tych opcji się nie przyjęła. Chłopak lubi ręce mieć wolne, ale reszta ciała musi być owinięta. Śpi więc w rożkach z łapkami do góry lub w cieplejsze dni i noce owinięty w cienki kocyk/pieluchę flanelową.