X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie niewiele się dowiedziałam.
    Zalecił zrobienie testów genetycznych (nifty/harmony) i mam jeszcze to niego przyjść w czwartek na nfz (nie wiem w sumie po co).

Nie jestem jakoś mega uspokojona. Niby powiedział, że będzie dobrze, ale wszystko trzeba sprawdzić.
    Głowa mnie już tak strasznie boli z nerwów, że nie wiem co mam ze sobą zrobić.

A no i finalnie poszłam na zwolnienie, bo chyba bym nie wyrobiła w pracy.

Okropnie się czuję... mam blokadę psychiczną chyba i nie potrafię się cieszyć ciążą... Groszki są takie dla mnie trochę "obce" :( :( Wyrodna matka ze mnie.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Zalecił zrobienie testów genetycznych (nifty/harmony) i mam jeszcze to niego przyjść w czwartek na nfz (nie wiem w sumie po co).

Nie jestem jakoś mega uspokojona. Niby powiedział, że będzie dobrze, ale wszystko trzeba sprawdzić.

Okropnie się czuję... mam blokadę psychiczną chyba i nie potrafię się cieszyć ciążą... Groszki są takie dla mnie trochę "obce" :( :( Wyrodna matka ze mnie.

Phnappy nie czuj się proszę jak wyrodna matka. To całkowicie zrozumiałe co teraz czujesz. Wiem, że się stresujesz, że chciałabyś usłyszeć, że wszystko w porządku. A kiedy tak nie jest ciężko się cieszyć tym stanem. Wierzę, że oba okruszki będą zdrowe, a Twój obecny stres będzie tylko wspomnieniem. buziaki!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli o rabatach mowa, to może któraś ma ochotę na -50% na stronie otulacz. Po zakupie swojego tulika dostałam info, że jeśli nagram krótki filmik w którym opowiem, jaki ten otulacz jest super, to dostanę 50% rabatu na kolejne zakupy. Może któraś się skusi, tylko musiałaby nagrać taki filmik ;)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Trzymam kciuki zeby wszystko się dobrze skończyło! Dobrze ze poszłaś na zwolnienie

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Może chce jeszcze spróbować zrobić pomiar na innym sprzęcie usg - pewnie tak jak większość z nas tutaj pomyślał o tej opcji, tez kilka dni znów będzie różnicy - tam gdzie byłam na prenatalnych chcieli jak najpóźniej umówić termin, twierdząc, że badanie jest dokładniejsze. U mnie to było 12+5, bo później był sylwester, nowy rok i weekend. Wyobrażam sobie ile Cię to kosztuje, ale kojarzę dziewczynę z forum, która miała ryzyko 1: do mniej niż 100 i nifty wyszło ok. Trzymamy niezmiennie kciuki

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy nie jesteś wyrodną matką! Przestań, to normalne jak teraz reagujesz, ten stres robi swoje. Mam nadzieję, że te wyniki będą zafałszowane (nie wiem nawet jak to ująć) i z Groszkami będzie wszystko w porządku, a to będzie tylko bardzo złe wspomnienie.
    Spróbuj trochę odpocząc na zwolnieniu,zajmij czymś głowę.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy trzymam kciuki za was!
    I nie jestes wyrodna matka!
    Ja sie tez na poczatku dlugo z jednej strony cieszylam a z drugiej wlasnie tak obco podchodzilam do tego bo balam sie za bardzo przyzwyczaic nim ten czar prysnie... poprzednia ciaze stracilam w 10tc w tej stracilismy w 9tc blizniaka wiec jak juz bylam w euforii planow zakupowych tak pozniej dosc dlugo nie bardzo cos chcialam kupowac bo caly czas mialam to poczucie i strach ze jednemu przestalo bic serduszko moze drugiemu tez sie to stac i lepiej sie nie przywiazywac... po prenatalnych zaczelam wierzyc ze moze bedzie ok ale prawdziwy spokoj i radosc z ciazy taka juz naprawde duza przyniosly dopiero wyczuwalne ruchy

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny :*

Umówiłam się jeszcze dzisiaj na konsultację u lekarza specjalizującego się w ciążach bliźniaczych. Ma też certyfikaty.

Tosia2323, agulineczka, Emiilka, Jeżowa, Rucola, KateHawke, lamka, olik321, pilik, admiralka, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, mieszkasz w Warszawie?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, trzymam kciuki. Wierzę że wszystko będzie ok :)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Phnappy, mieszkasz w Warszawie?

tak

Melevis lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, bardzo dobra decyzja! Nie puszczam kciuków za Wasze Groszki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że już się gdzieś zapisałaś, ale mogę Ci jeszcze polecić jednego super lekarza, który ma certyfikat. Jest bardzo szczegółowy i bada, dopóki nie sprawdzi wszystkiego. Przyjmuje w klinice tuż obok M Politechnika. Tutaj link do jego wizytówki w tej klinice. Trzymam kciuki!

https://multimed.pl/lekarze/lek-med-radoslaw-rodzoch/

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza zdrowa córeczka! <3 <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/353bb41e94dd.jpg

JuicyB, Lena21, Phnappy, Achia, blue00, Cccierpliwa, Flowwer, Emiilka, Karma88, Bajkaaa, summer86, Aga9090, ibishka, Jeżowa, Rucola, KateHawke, lamka, Angelika83, pilik, Kaczorka, Luna1993, JustynaG, StaraczkaNika, malka, Lusesita, Yoselyn82, agulineczka, Lunaris, E_w_c_i_a, Sarna84 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Nasza zdrowa córeczka! <3 <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/353bb41e94dd.jpg
    Z całego serca gratuluję ♡ teraz wierzysz że możesz szaleć w różu? Oszczędzaj się

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka - cudowne wieści <3 spokojnej i radosnej ciąży oraz gratulacje córeczki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znad obiadku (piure z ziemniaczków, schaboszczak i buraczki na zimno ;))!

Jak tu miło, swojsko i różowo! Lena21, biję Ci właśnie pokłony za akcję "powrót na róż"! <3

Phnappy, ja niestety nie mam żadnego doświadczenia, jeżeli chodzi o nifty, czy pappa. U nas skończyło się na zwykłym usg i badaniu krwi, po których ryzyka wyszły jakoś kosmicznie niskie i mi to wystarczyło. Kochana, świetnie, że umówiłaś się do tego specjalisty od bliźniaków. Myślę, że ta wizyta będzie wartościowa, skoro dr ma doświadczenie w pomiarach bliźniąt. Ps. Jesteś najlepszą Mamusią na świecie dla swoich Maluszków - zobacz jak się o nie troszczysz i umawiasz wizyty, żeby zapewnić im jak najlepszą opiekę lekarską. Trzymam mocno kciuki, żebyś już niedługo mogła odetchnąć i w pełni cieszyć się ciążą! <3

JuicyB, Hubercik tak słodko śpi, że umknęło mi wszystko, co napisałaś o otulaczach, czy innych zawijasach :D Piękności!

Admiralko, gratuluję zdrowej córeńki! :) Wywalczyliście swój mały-wielki cud! <3

Dziewczyny, z zainteresowaniem śledziłam informacje dotyczące tego leżaczka-bujaczka Babybjorn. Summer, kurczaki, my też mamy malutką chatę i planujemy kupić właśnie dostawkę Chicco (modlę się, by starczyła na pierwsze 6 miesięcy). Tylko co zrobić z dzieckiem, kiedy jestem np. w kuchni? Wydaje mi się, że muszę zainwestować w jakiś bujaczek-leżaczek, bo przecież nie będę przenosić dostawki... Chyba, że są jeszcze jakieś sposoby na "trzymanie" dzidzi w innym pomieszczeniu niż sypialnia? Wózek planuję zostawiać w wózkowni na dole. No i teraz do sedna - kurczaki, szanując Wasze zdanie i gusta - mnie się ten leżaczek baaardzo nie podoba :D Cena też powala. Myślicie, że naprawdę dziecku może się coś stać, jak będzie leżało w takim leżaczku fisher price? Albo innej tańszej marki?

Chciałabym się jeszcze pochwalić, że od wczorajszego popołudnia nic mnie nie kłuje, ani nie napiera :D Normalnie, czuję, że żyję :)

JuicyB, KateHawke lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wiem, co jeszcze miałam napisać :D

Nikuś, Admiralka, wywołuję Was do dopisania się na naszą listę na pierwszej stronie wątku! :D Obie już po pozytywnych wizytach, więc czas najwyższy! <3

Ja sobie często zerkam na tę listę, patrzę, kto przede mną, kto za mną, analizuję i liczę :D Tak miło przechodzić coraz to wyżej i cieszyć się, że dołączają nowe Mamusie :) Kaczorko, buziak za prowadzenie listy i dokonywanie aktualizacji! <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostawka Chicco do łóżeczka rządzi :) Ja swoją będę sprzedawać w okolicy września jakby co.

Salon/kuchnia - u nas kanapa Ektorp (tylko ją dostosowuję pod jego potrzeby) + leżaczek Mio.
    Pokochałam grupy sprzedażowe dla mam na FB. Od jakiegoś czas cały większy sprzęt kupuję używany.

Emiilka, summer86 lubią tę wiadomość

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy to że tak się przejmujesz to ewidentnie przekreśla opcję wyrodnej matki. Dobrze że się zapisałaś do innego lekarza z certyfikatem, lepiej może odczytać to co trzeba i cię uspokoi troszkę. Trzymam kciuki <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773770d4651b.jpg
    Sorki że tak późno ale już daję zdjęcie tej promo :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ