SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie niewiele się dowiedziałam.
    Zalecił zrobienie testów genetycznych (nifty/harmony) i mam jeszcze to niego przyjść w czwartek na nfz (nie wiem w sumie po co).

Nie jestem jakoś mega uspokojona. Niby powiedział, że będzie dobrze, ale wszystko trzeba sprawdzić.
    Głowa mnie już tak strasznie boli z nerwów, że nie wiem co mam ze sobą zrobić.

A no i finalnie poszłam na zwolnienie, bo chyba bym nie wyrobiła w pracy.

Okropnie się czuję... mam blokadę psychiczną chyba i nie potrafię się cieszyć ciążą... Groszki są takie dla mnie trochę "obce" :( :( Wyrodna matka ze mnie.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Zalecił zrobienie testów genetycznych (nifty/harmony) i mam jeszcze to niego przyjść w czwartek na nfz (nie wiem w sumie po co).

Nie jestem jakoś mega uspokojona. Niby powiedział, że będzie dobrze, ale wszystko trzeba sprawdzić.

Okropnie się czuję... mam blokadę psychiczną chyba i nie potrafię się cieszyć ciążą... Groszki są takie dla mnie trochę "obce" :( :( Wyrodna matka ze mnie.

Phnappy nie czuj się proszę jak wyrodna matka. To całkowicie zrozumiałe co teraz czujesz. Wiem, że się stresujesz, że chciałabyś usłyszeć, że wszystko w porządku. A kiedy tak nie jest ciężko się cieszyć tym stanem. Wierzę, że oba okruszki będą zdrowe, a Twój obecny stres będzie tylko wspomnieniem. buziaki!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli o rabatach mowa, to może któraś ma ochotę na -50% na stronie otulacz. Po zakupie swojego tulika dostałam info, że jeśli nagram krótki filmik w którym opowiem, jaki ten otulacz jest super, to dostanę 50% rabatu na kolejne zakupy. Może któraś się skusi, tylko musiałaby nagrać taki filmik ;)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Trzymam kciuki zeby wszystko się dobrze skończyło! Dobrze ze poszłaś na zwolnienie

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Może chce jeszcze spróbować zrobić pomiar na innym sprzęcie usg - pewnie tak jak większość z nas tutaj pomyślał o tej opcji, tez kilka dni znów będzie różnicy - tam gdzie byłam na prenatalnych chcieli jak najpóźniej umówić termin, twierdząc, że badanie jest dokładniejsze. U mnie to było 12+5, bo później był sylwester, nowy rok i weekend. Wyobrażam sobie ile Cię to kosztuje, ale kojarzę dziewczynę z forum, która miała ryzyko 1: do mniej niż 100 i nifty wyszło ok. Trzymamy niezmiennie kciuki

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy nie jesteś wyrodną matką! Przestań, to normalne jak teraz reagujesz, ten stres robi swoje. Mam nadzieję, że te wyniki będą zafałszowane (nie wiem nawet jak to ująć) i z Groszkami będzie wszystko w porządku, a to będzie tylko bardzo złe wspomnienie.
    Spróbuj trochę odpocząc na zwolnieniu,zajmij czymś głowę.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy trzymam kciuki za was!
    I nie jestes wyrodna matka!
    Ja sie tez na poczatku dlugo z jednej strony cieszylam a z drugiej wlasnie tak obco podchodzilam do tego bo balam sie za bardzo przyzwyczaic nim ten czar prysnie... poprzednia ciaze stracilam w 10tc w tej stracilismy w 9tc blizniaka wiec jak juz bylam w euforii planow zakupowych tak pozniej dosc dlugo nie bardzo cos chcialam kupowac bo caly czas mialam to poczucie i strach ze jednemu przestalo bic serduszko moze drugiemu tez sie to stac i lepiej sie nie przywiazywac... po prenatalnych zaczelam wierzyc ze moze bedzie ok ale prawdziwy spokoj i radosc z ciazy taka juz naprawde duza przyniosly dopiero wyczuwalne ruchy

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny :*

Umówiłam się jeszcze dzisiaj na konsultację u lekarza specjalizującego się w ciążach bliźniaczych. Ma też certyfikaty.

Tosia2323, agulineczka, Emiilka, Jeżowa, Rucola, KateHawke, lamka, olik321, pilik, admiralka, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, mieszkasz w Warszawie?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, trzymam kciuki. Wierzę że wszystko będzie ok :)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Phnappy, mieszkasz w Warszawie?

tak

Melevis lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, bardzo dobra decyzja! Nie puszczam kciuków za Wasze Groszki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że już się gdzieś zapisałaś, ale mogę Ci jeszcze polecić jednego super lekarza, który ma certyfikat. Jest bardzo szczegółowy i bada, dopóki nie sprawdzi wszystkiego. Przyjmuje w klinice tuż obok M Politechnika. Tutaj link do jego wizytówki w tej klinice. Trzymam kciuki!

https://multimed.pl/lekarze/lek-med-radoslaw-rodzoch/

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza zdrowa córeczka! <3 <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/353bb41e94dd.jpg

JuicyB, Lena21, Phnappy, Achia, blue00, Cccierpliwa, Flowwer, Emiilka, Karma88, Bajkaaa, summer86, Aga9090, ibishka, Jeżowa, Rucola, KateHawke, lamka, Angelika83, pilik, Kaczorka, Luna1993, JustynaG, StaraczkaNika, malka, Lusesita, Yoselyn82, agulineczka, Lunaris, E_w_c_i_a, Sarna84 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Nasza zdrowa córeczka! <3 <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/353bb41e94dd.jpg
    Z całego serca gratuluję ♡ teraz wierzysz że możesz szaleć w różu? Oszczędzaj się

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka - cudowne wieści <3 spokojnej i radosnej ciąży oraz gratulacje córeczki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znad obiadku (piure z ziemniaczków, schaboszczak i buraczki na zimno ;))!

Jak tu miło, swojsko i różowo! Lena21, biję Ci właśnie pokłony za akcję "powrót na róż"! <3

Phnappy, ja niestety nie mam żadnego doświadczenia, jeżeli chodzi o nifty, czy pappa. U nas skończyło się na zwykłym usg i badaniu krwi, po których ryzyka wyszły jakoś kosmicznie niskie i mi to wystarczyło. Kochana, świetnie, że umówiłaś się do tego specjalisty od bliźniaków. Myślę, że ta wizyta będzie wartościowa, skoro dr ma doświadczenie w pomiarach bliźniąt. Ps. Jesteś najlepszą Mamusią na świecie dla swoich Maluszków - zobacz jak się o nie troszczysz i umawiasz wizyty, żeby zapewnić im jak najlepszą opiekę lekarską. Trzymam mocno kciuki, żebyś już niedługo mogła odetchnąć i w pełni cieszyć się ciążą! <3

JuicyB, Hubercik tak słodko śpi, że umknęło mi wszystko, co napisałaś o otulaczach, czy innych zawijasach :D Piękności!

Admiralko, gratuluję zdrowej córeńki! :) Wywalczyliście swój mały-wielki cud! <3

Dziewczyny, z zainteresowaniem śledziłam informacje dotyczące tego leżaczka-bujaczka Babybjorn. Summer, kurczaki, my też mamy malutką chatę i planujemy kupić właśnie dostawkę Chicco (modlę się, by starczyła na pierwsze 6 miesięcy). Tylko co zrobić z dzieckiem, kiedy jestem np. w kuchni? Wydaje mi się, że muszę zainwestować w jakiś bujaczek-leżaczek, bo przecież nie będę przenosić dostawki... Chyba, że są jeszcze jakieś sposoby na "trzymanie" dzidzi w innym pomieszczeniu niż sypialnia? Wózek planuję zostawiać w wózkowni na dole. No i teraz do sedna - kurczaki, szanując Wasze zdanie i gusta - mnie się ten leżaczek baaardzo nie podoba :D Cena też powala. Myślicie, że naprawdę dziecku może się coś stać, jak będzie leżało w takim leżaczku fisher price? Albo innej tańszej marki?

Chciałabym się jeszcze pochwalić, że od wczorajszego popołudnia nic mnie nie kłuje, ani nie napiera :D Normalnie, czuję, że żyję :)

JuicyB, KateHawke lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wiem, co jeszcze miałam napisać :D

Nikuś, Admiralka, wywołuję Was do dopisania się na naszą listę na pierwszej stronie wątku! :D Obie już po pozytywnych wizytach, więc czas najwyższy! <3

Ja sobie często zerkam na tę listę, patrzę, kto przede mną, kto za mną, analizuję i liczę :D Tak miło przechodzić coraz to wyżej i cieszyć się, że dołączają nowe Mamusie :) Kaczorko, buziak za prowadzenie listy i dokonywanie aktualizacji! <3

Kaczorka lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostawka Chicco do łóżeczka rządzi :) Ja swoją będę sprzedawać w okolicy września jakby co.

Salon/kuchnia - u nas kanapa Ektorp (tylko ją dostosowuję pod jego potrzeby) + leżaczek Mio.
    Pokochałam grupy sprzedażowe dla mam na FB. Od jakiegoś czas cały większy sprzęt kupuję używany.

Emiilka, summer86 lubią tę wiadomość

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy to że tak się przejmujesz to ewidentnie przekreśla opcję wyrodnej matki. Dobrze że się zapisałaś do innego lekarza z certyfikatem, lepiej może odczytać to co trzeba i cię uspokoi troszkę. Trzymam kciuki <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/773770d4651b.jpg
    Sorki że tak późno ale już daję zdjęcie tej promo :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ