X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i można jeszcze wypożyczyć takie łóżeczko szpitalne jak na salach noworodkowych. Jest przeźroczyste (widać dziecko cały czas), można od biedy szybko przewinąć, no i jest wysokie (nie bolą plecy). A i mobilne, więc można zabrać wszędzie - nawet do łazienki jak chce się człowiek wykąpać, a boi się zostawić dziecko same.
    U nas opcja wypożyczenia była w szpitalu, ale z tego co wiem zewnętrzne firmy też wypożyczają.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e0968d54b44.png

Emiilka, malka lubią tę wiadomość

age.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie caly czas korci chicco hug mimo ze pozyczamy do sypialni/salonu w zaleznosci od potrzeby kolyske (lozeczko bedzie w pokoiku malej) od kuzynki ale jednak jezdzic z cala kolyska a takim lezaczkiem roznica... zeby jeszcze nie kosztowal takich milionow...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem o czym piszecie ale właśnie wróciłam od lekarza i jest kurwa źle :( jutro będzie mi załatwiać miejsce dr w ujastku w Krk bo mimo pessara szyjka się otwiera i muszę jechać do szpitala gdzie mają oddział dlatwkich noworodków :( jestem załamana :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Bajka... trzymam kciuki żeby jednak Zosia została w brzuszku jeszcze chociaż 10 tygodni

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka trzymam kciuki żeby udało się Małą jak najdłużej zatrzymać w brzuszku. Trzymaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja już mam wyniki Pappa.
    Trisomia 21 1:81 ryzyko podstawowe
    1:1619 ryzyko skorygowane
    W kazdym bądź razie-ryzyko wad wg nich niskie.Mogę odetchnąć.

Tosia2323, Emiilka, Phnappy, Karma88, StaraczkaNika, JustynaG, admiralka, KateHawke, Aga9090, Yoselyn82, Lena21, Flowwer, Rucola, Lunaris, emi2016, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kciuki zaciśnięte, aby maleństwo jeszcze poczekało.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana :( bo nic nie czułam i gdyby nie pessar to pewni już bym poronila... Boję się tego wszystkiego :(tej walki o tygodnie w szpitalu w obcym mieście

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa,nie zamartwiaj się,może dzięki leżeniu uda się utrzymać ciążę jeszcze długo.A szwu nie założą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie się ze jesteś załamana, ale trzeba być dobrej myśli. Wszystkie tu będziemy trzymały za was mocno kciuki❤️

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szew jest za późno :(

A mała waży dopiero 1100g wg US jest 27tc ale to wciąż za mało :( tak jeszcze z 5 tyg minimum Boże czemu mnie to spotyka :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz co mówi ? Jakie daje szanse na donoszenie ciazy ?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam jakie daje szansę bo ja mam jechać do szpitala o referencyjnosci 3 bo poród może być w każdej chwili więc oni muszą się przygotować na takie dziecko małe no i mi opóźnić jak najbardziej poród ogólnie to mam reżim lozkowy cały czas mieć, no zobaczymy co jutro tamci lekarze powiedzą bo muszą mi wszystkie badania porobić

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja mus, ę wsiąść do szpitala? Bo ja nie mam nic w sumie takich rzeczy porodowych ale wiem że
    Koszule, szlafrok, papucie, ręcznik coś do mycia i nie wiem co jeszcze trzeba

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny co ja mus, ę wsiąść do szpitala? Bo ja nie mam nic w sumie takich rzeczy porodowych ale wiem że
    Kubek, sztućce, talerz(zawsze biorę) klapki do kąpieli, cukier, jakieś pieczywo, masło, kawa, herbata, coś na chleb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 17:49

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka,będę się za Was modliła ❤
    A jeśli chodzi o rzeczy do szpitala,to sprawdź może na stronie szpitala czy nie ma jakiejś listy co trzeba zabrać.
    Powodzenia, będę trzymała kciuki za odwleczenie porodu.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem czy w razie czego z apteki takie podpaski poporodowe ( ja teraz też wzięłam na wszelki wypadek) i podkłady na łóżko

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ręczniki, kosmetyki, leki (!), dokumenty oczywiście wszystkie ciążowe, ręcznik papierowy, papier toaletowy, ładowarkę, drobne na tv, coś do czytania, słuchawki do tel.
    Trzymam kciuki żeby się udało malutką jak najdłużej potrzymać w brzuchu!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie papier toaletowy!!!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, przykro mi że z szyjka się pogorszyło, ale ważne że lekarz wykrył i działa byscie byli pod najlepszą opieką. Dostaniesz sterydy na rozwój płuc dla malutkiej i na pewno zrobią wszystko żeby potrzymać ją jak najdłużej u Ciebie w brzuchu.

Do szpitala na pewno bielizna, reczniki, koszule/piżamy, kapcie zwykłe i pod prysznic, reczniki papierowe, kosmetyki, ładowarka do telefonu, jakaś książka do czytania.

Weź też coś do jedzenia (orzeszki, bakalie, biszkopty), bo z jedzeniem szpitalnym różnie bywa i wodę mineralną.
    Dla mnie zbawienne były również stopery do uszu, bo czasem trafi się na chrapiaca wspołlokatorkę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ