X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, wrzucam linka do strony gdzie jest lista co trzeba miec
    http://ujastek.grupaneomedic.pl/page/63-porod_silami_natury

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko :*
    Będzie dobrze!
    Ile ma szyjka teraz?
    Najważniejsze, żebyś była pod kontrolą lekarzy i leżała w szpitalu. Musisz się Kochana uzbroić w cierpliwość :* Wszystko będzie dobrze!
    Ile masz km do najbliższego szpitala?

Bajkaaa lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze te ciaze nie moga isc spokojnie.
    Bajeczko jestem z Toba, mam nadzieje, ze w szpitalu zapanuja nad szyjna i bedzie wszystko wyciszone.

Odzywaj sie. Jestem z Toba myslami.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka trzymam kciuki! Daj znać koniecznie jak juz będziesz po pierwszych badaniach w szpitalu.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie wiem czy pamiętasz ale ja od 20 tc miałam szyjke 1 cm i rozwarcie na 2 cm! A urodziłam w 36 tc, więc to nie wyrok, wiem doskonale jak się czujesz, ale spróbuj uwierzyć, że cuda się zdarzają i możesz donosić ciążę. Do końca będziesz leżeć plackiem ale Zosia tak jak moja Tosieńka ma się trzymać mamy do końca <3

pilik, Jeżowa, Bajkaaa, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    No to i ja już mam wyniki Pappa.
    Trisomia 21 1:81 ryzyko podstawowe
    1:1619 ryzyko skorygowane
    W kazdym bądź razie-ryzyko wad wg nich niskie.Mogę odetchnąć.
    Blue, a ile się czeka na wynik PAPPy? Bo ja chciałam mieć na tuż przed USG prenatalnym. Genetyk kazał mi zrobić oba ze względu na mutacje i wywiad rodzinny, a do tego był przeciez ten powiększony pęcherzyk zółtkowy. Nie chciałabym mieć potem za dużo czasu na samodzielną analizę wyników ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 22 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny nie wiem o czym piszecie ale właśnie wróciłam od lekarza i jest kurwa źle :( jutro będzie mi załatwiać miejsce dr w ujastku w Krk bo mimo pessara szyjka się otwiera i muszę jechać do szpitala gdzie mają oddział dlatwkich noworodków :( jestem załamana :(
    O nie, jak nie lubię, że szyjka takie numery odwala. Jestem pewna że w szpitalu pomogą i maleńka jeszcze posiedzi u mamusi. Ale pewnie zaczną od sterydziku na płucka, żebyś była spokojniejsza, że mała da radę. Załączam najżyczliwsze myśli!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka o kurcze :( przykro mi bo domyslam sie ze pewnie juz tam do konca zostaniesz skoro taka decyzja... trzymaj sie! O oby maluszek posiedzial jak najdluzej!

Blue super ze wszystko w porzadku!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie robiłam w czw a dziś wyniki.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    W sumie niewiele się dowiedziałam.
    Zalecił zrobienie testów genetycznych (nifty/harmony) i mam jeszcze to niego przyjść w czwartek na nfz (nie wiem w sumie po co).

Nie jestem jakoś mega uspokojona. Niby powiedział, że będzie dobrze, ale wszystko trzeba sprawdzić.
    Głowa mnie już tak strasznie boli z nerwów, że nie wiem co mam ze sobą zrobić.

A no i finalnie poszłam na zwolnienie, bo chyba bym nie wyrobiła w pracy.

Okropnie się czuję... mam blokadę psychiczną chyba i nie potrafię się cieszyć ciążą... Groszki są takie dla mnie trochę "obce" :( :( Wyrodna matka ze mnie.
    Ja się cały czas nakrywam na myśleniu "o matko! Mam w brzuchu małego człoweka!" - jak to nie jest przerażające, to nie wiem co jest! I też nie umiem się cieszyć ciążą - bo ciąża to jest dla mnie strach i stres i mierne samopoczucie. Ale wiem, że bedę się bardzo cieszyć za 7 miesięcy i to mnie jakoś trzyma w 1 kawałku. Czyli jak Ty jesteś wyrodna, to ja też - high five!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 22 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    O wiem, co jeszcze miałam napisać :D

Nikuś, Admiralka, wywołuję Was do dopisania się na naszą listę na pierwszej stronie wątku! :D Obie już po pozytywnych wizytach, więc czas najwyższy! <3

Ja sobie często zerkam na tę listę, patrzę, kto przede mną, kto za mną, analizuję i liczę :D Tak miło przechodzić coraz to wyżej i cieszyć się, że dołączają nowe Mamusie :) Kaczorko, buziak za prowadzenie listy i dokonywanie aktualizacji! <3
    Po genetycznym... za 2 tygodnie. Teraz to jednak jeszcze wszystko się może zdarzyć, a nie chcę zainfekować listy moim prokreacyjnym pechem.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ekspertki testowałyscie testem amil ostatnio? bo ja dzisiaj i oniemiałam dlaczego na nim są dziwne oznaczenia t1 i t2 ? i w tych wlasnie miejscach pokazały się jasne kreski a pole T jest tak jakby po środku t1 i t2 . Możecie coś poradzic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katdud wrote:
    dziewczyny ekspertki testowałyscie testem amil ostatnio? bo ja dzisiaj i oniemiałam dlaczego na nim są dziwne oznaczenia t1 i t2 ? i w tych wlasnie miejscach pokazały się jasne kreski a pole T jest tak jakby po środku t1 i t2 . Możecie coś poradzic?
    Może badanie krwi?

• katdud Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nic innego nie zostaje ale no dziwne , pierwszy raz się spotykam z testem z zaznaczeniem t1 i t2 , dziwneeeee

Wysłany: 22 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Dostawka Chicco do łóżeczka rządzi :) Ja swoją będę sprzedawać w okolicy września jakby co.

Salon/kuchnia - u nas kanapa Ektorp (tylko ją dostosowuję pod jego potrzeby) + leżaczek Mio.
    Pokochałam grupy sprzedażowe dla mam na FB. Od jakiegoś czas cały większy sprzęt kupuję używany.
    Ooo, to się tu przypomnij jak będziesz chciała się rozstać ze swoim chicco.

Ja lubię jak każdy śpi w swoim, odpowiednim łóżeczku:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ccfad25d520.jpg

pilik, KateHawke, JuicyB, summer86, Flowwer, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Dziś wyświetliła mi się informacja, że w Gdyni w sklepie Mamaija w sobotę 26.05 będzie promocja 15% na cały asortyment.
    Jeśli macie ten sklep w swoim mieście, warto sprawdzić czy też mają jakąś akcję z okazji dnia matki. Przy zakupie np. nowego wózka 15% to całkiem sporo.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 22 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    malka powodzenia we wwkuwaniu. ;) Dzieć swoje zrobi i dobrze będzie.

Jak dobrze, że na różu jesteśmy. Lena :* :* :*

Wczoraj rozmawialiśmy tak luźno o imionach. Dla dziewczynki jest dużo łatwiej! Na razie na kartke będę spisywać co nam wpadnie do głowy. Dla dziewczynki mamy Emilia, Eliza, Laura dla chłopaka na razie sam Aleksander. Zobaczymy jak nam się pozmienia.

Aha i wczoraj miałam pierwszy niekontrolowany ciązowy płacz o bzdet. Totalny bzdet, a urósł do rangi panstwowej, ryczałam i ryczałam. M patrzył jak na wariatkę. :D
    Ja rzepraszam że się wtrącam. Osobiście bardzo mi się podoba Laura ale miałam taką historię że mi uczennicę o tym imieniu przezywali larwa. Straszne to było i bardzo weszło młodej na psychę.

O, a jakby któraś myślała o imieniu Cyprian dla chlopca to też odradzam - pod moim blokiem bawi się taki ok 3,5 letni Cypek - a reszta towarzystwa woła "Cipek!Ciiiipek!". Ja wiem że dzieciaki poprostu nie umieją mówić wyraźnie... ale źle to brzmi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:07

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - kciuki za Ciebie i Zosieńkę byście jeszcze te kilka tygodni wytrzymały!! <3
    Do szpitala weź koszule, majtki, klapki, szczoteczkę i pastę do zębów, szampon, żel pod prysznic, ręczniki, telefon, ładowarkę, wodę, sztućce, kubek. I dokumenty!! W razie co to mąż Ci dowiezie resztę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka tak jak wszystkie dziewczyny wierzę całym moim sercem, że choć na leżąco to tę ciążę donosisz. Spójrz na przykład Luny i niech to będzie dla Ciebie najlepszym przykładem i największą nadzieją. W ramach możliwości informuj nas na bieżąco i trzymaj się. Zosieńka posiedzi jeszcze z Tobą <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja dopiero teraz doczytałam. Ale bardzo mocno wierzę, że Twoje oba groszki będą zdrowiuteńkie :* Nie może być inaczej :*
    A Twoje uczucia w tym momencie sa w pełni zrozumiałe.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ