X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - a w ogóle Twój suwaczek u mnie pokazuje ciągle 7+3tc..

Bajka - jedź do tego Krakowa i niech tam nad Wami czuwają. Każdy kolejny tydzień jest na wagę złota. Ale wierzę, że będzie dobrze <3

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova tak ;) a akurat moj sasiad mial psa ktory sie tak samo zwal ;) takze jak sie chce to sie do wszystkiego cos wymysli...
    Jak mowie pozniej bylam slon mimo ze wazylam 47-49kg ;) za sprawa slonecznika slonika ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nika muszę Cię sprowadzić na ziemię:) przestań marudzic !! Masz zdrowe dzieciątko pod serduszkiem a narzekasz na wtorek!! Mąż to anioł a niejedna z nadczynnoscią była w ciąży i mają zdrowe dzieci. Koniecznie suplementuj potas, bo przy sterydach są braki a dokladając nadczynność mogą być jeszcze większe. A na jakiek podstawie lekarz stwierdził nadczynność? Nika głowa do góry i do przodu !!!
    Dzięki, czasem przyda się kopniaczek ;)
    W czwartek robiłam pełny pakiet tarczycowy po tym hak ostatnio fT4 mi strzeliło ponad normď no o wyszło - FT4 poza normą, fT3 tuż pod kreską, TSH 2.5, anty-TPO dwukrotnie ponad normę a anty-TP odrobinę przekroczone. Jedynie przeciwciała przeciw receptorom TSH wyszły ładne. No i doktor orzekł że to nadczynność ciążowa i że mam odstawić jod i powtórzyć badania za 2 i za 4 tygodnie, bo to może pójść w każdą stronę i albo się pogłębić albo przejść w niedoczynność. Przynajmniej tyle że czuję się dobrze kontrolowana pod kątem hormonów u tego doktora.
    Kupiłam sobie dziś witaminy elevit bez jodu - popróbuję te 2 tygodnie i zobaczymy jakie będę wtedy mieć wyniki.
    A potas biorę razem z magnezem, bo doktor mi polecił Aspargin. To chyba starczy. Trochę się zastanawiam czy nie zwiększyć dawki magnezu przez wieczorne bóle brzucha, ale to kepiej skonsultować z doktorem, żeby było na niego jak coś. Póki co biorę 2 tabletki na noc.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 22 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Nika - a w ogóle Twój suwaczek u mnie pokazuje ciągle 7+3tc..

Bajka - jedź do tego Krakowa i niech tam nad Wami czuwają. Każdy kolejny tydzień jest na wagę złota. Ale wierzę, że będzie dobrze <3
    A faktycznie, powinno być już że 6 miesięcy z kawałkiem do rozpakowania bo ja mam niby termin na 13.12. Może to wróżba że będzie przenoszone ;)

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy oby czas do wyników Nifty zleciał jak najszybciej i żeby potem już była tylko radość :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A faktycznie, powinno być już że 6 miesięcy z kawałkiem do rozpakowania bo ja mam niby termin na 13.12. Może to wróżba że będzie przenoszone ;)

O masz, nie doczytałam, że tam odlicza czas do końca! :p myślałam, że pokazuje tygodnie. Ale fakt, że się zatrzymało :)
    Hehe, a przenoszenia nie życzę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 22 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    O masz, nie doczytałam, że tam odlicza czas do końca! :p myślałam, że pokazuje tygodnie. Ale fakt, że się zatrzymało :)
    Hehe, a przenoszenia nie życzę.
    Też bym nie chciała, bo koziorożce to uparciuchy ;) Strzelce są jakies takie szlachetne z natury, łatwo się dogadać.
    I dlatego czem prędzej naprawiłam suwak :) Niech nie straszy

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Też bym nie chciała, bo koziorożce to uparciuchy ;) Strzelce są jakies takie szlachetne z natury, łatwo się dogadać.
    I dlatego czem prędzej naprawiłam suwak :) Niech nie straszy

Strzelce fajne, ale wrażliwe :) trzeba na nie uważać.
    Mi wychodził termin na skorpiona! A że się ich boję, to całą ciążę czarowałam, żeby Aluśka wyszła szybciej :p i jest waga :D

Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka bidulko, współczuję bardzo. Trafisz do bardzo dobrego szpitala, wierze, ze bedzie dobrze. Rozmawiaj z Zosienka, by jak najdluzej zostala w brzuszku mamusi.

Olik Tobie rowniez życzę wszystkiego dobrego. Niech synuś trzyma sie mamusi.

Phnappy współczuję stresu. Oby czas oczekiwania na wyniki byl jak najkrotszy.

Blue gratuluję wyników.

Admiralka Tobie juz gratulowalam na.onnym watku. Bardzo sie cieszę. Mozesz smialo przegladac ubranka :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie dlatego tak mi zależało na szwie, żeby nie ryzykować życia dziecka. A nadal mam czekać, bo póki co jest w miarę. Tyle że to w miarę to trochę za mało, a w końcu może być za późno :( chyba skonsultuje to z innym ginem, bo się boję

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie chciałam was straszyć moja sytuacja, ja mam nadzieję że każda z nas donosi ciąże i że nie będziecie miały takich przebojów...

Ehh coś czuję że noc będzie ciężka

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nikogo nie straszysz, od tego jest to forum żeby się wspierać. Dobrze, że akurat dziś miałaś wizytę a nie np za dwa tygodnie. Każda z nas ma swoje problemy a razem jakoś damy radę :*

Rucola lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziś mi mama powiedziała że ktoś czuwa nade mną że jakoś tak się układa że jak coś się zaczyna dziać to akurat mam wizytę,

Kurcze już wolałam ta rwe kulszowa...

Dziewczyny trzymajmy kciuki bym rodziła nie wcześniej niż w lipcu także niech jeszcze conajmniej 1,5 miesiąca Zośka siedzi w brzuchu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwe te nasze maluszki, ale wierzę, że wszystkie doczekamy szczęśliwe swoich 37 tc <3

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilkę was zostawić i tyle się dzieje choć czytam że nie najlepsze wiadomości.

Phnappy mam nadzieję ze Nifty uspokoją Cię. Jednak ciąża to człowiek bardziej spięty i nerwowy o życie swojej ( lub wiecej) dzieciny.

Bajka osz.... lepiej położyć się do szpitala i niech dmuchają na maluszka ale niech z mies min poczeka.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 1 cm człowieka z bijącym sercem ❤️ Jest w prawidłowym miejscu na szczęście. Nadal mam się oszczędzać a plamienia nie wiadomo skad. Mogl być jakoś mały krwiak który się oczyszcza

Flowwer, malka, JuicyB, summer86, StaraczkaNika, Lusesita, Bajkaaa, Rucola, Kaczorka, Lena21, blue00, lamka, Jeżowa, JustynaG, Phnappy, Lunaris, Emiilka, KateHawke, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, jeśli będziesz czegoś potrzebowała, a mąż nie da rady podrzucić albo nie ogarnie tematu (bo wiadomo, że czasem z tematami intymno- higienicznymi sobie nie radzą: p) lub też będziesz mieć ochotę na towarzystwo to pisz!:*

summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja z tych sucz bezczelnych co by zadzwoniła do Krzyśka czy jak na żywca bedzie go kastrować to też nic takiego ?! I jako baba masz się śmiać? To że wspieranie partnera jest obce jego ptasi móżdżkowi, nie każdy jest ograniczony emocjonalnie.

Olik 30mm to nie jest źle dziewczyny z 10 mm od 30tc chodzą i donoszą ciążę.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Jest 1 cm człowieka z bijącym sercem ❤️ Jest w prawidłowym miejscu na szczęście. Nadal mam się oszczędzać a plamienia nie wiadomo skad. Mogl być jakoś mały krwiak który się oczyszcza
    Cudownie !!!

Tosia2323 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia! Super wieści! Gratuluję maluszka i serduszka :)

Tosia2323 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ