X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka trzymam kciuki za Ciebie, zobaczysz wszystko się ułoży i będzie dobrze :*.
    Wierzę w to dlatego, że ja np 31 tc a już leżałam 2 razy w szpitalu raz infekcja, drugi raz plamienie dostałam sterydy i wszystko się uspokoiło. A teraz wylądowałam u ortopedy i będzie chyba CC bo jest podejrzenie rozejscia spojenia lonowego, ogólnie wszystko boli i też jakoś z tego wyjdę.

Także głowa do góry :*

Bajkaaa lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kciuki kochana za Ciebie i Zosienke żeby jeszcze posiedziała w brzuszku <3
    Pamiętam jeszcze z pierwszej ciąży, jak przy mocno skracajacej się szyjce, moja gin mi powiedziała " oby zamknąć 33tc i już będzie Ok. Zawsze ten 33tc był dla mnie granicą.

Olik za twoją szyjke również kciuki.

Nika ja miałam nadczynność tarczycy spowodowaną ciaza. Przeszło około 16tc.
    Witaminy brałam prenatalne z Solgara. Miały tylko 75 jodu.
    Też z początku czailam się na Elevit ale jakoś ta witamina A w składzie mnie zahamowała.

Phnappy wierze w twoje groszki i w to że wszystko będzie dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 06:30

Bajkaaa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3

Reset widzisz miałam przyjechać na lody, ja naprawdę tego chciałam los bywa złośliwy :( może faktycznie okaże się że to ty przyjedziesz ale do mnie do szpitala.

Ja już nie śpię jeszcze próbuje skorzystać z bycia w mieszkaniu jak najwięcej o ile można tak powiedzieć że leżąc to się korzysta...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Bajka kciuki kochana za Ciebie i Zosienke żeby jeszcze powiedziała w brzuszku <3
    Pamiętam jeszcze z pierwszej ciąży, jak przy mocno skracajacej się szynce, moja gin mi powiedziała " oby zamknąć 33tc i już będzie Ok. Zawsze ten 33tc był dla mnie granicą.

Olik za twoją szyjke również kciuki.

Nika ja miałam nadczynność tarczycy spowodowaną ciaza. Przeszło około 16tc.
    Witaminy brałam prenatalne z Solgara. Miały tylko 75 jodu.
    Też z początku czailam się na Elevit ale jakoś ta witamina A w składzie mnie zajmowała.

Phnappy wierze w twoje groszki i w to że wszystko będzie dobrze <3
    Ja się teraz przez tę wit. A wyrzekam marchewki - zresztą bez żalu, bo surowe warzywa jakoś mi w ciąży nie chcą przejść przez gardło :(
    Mam wrażenie że za każdym posiłkiem czai się zgaga i warzywka mnie odstręczają. Najchętniej to bym jadła tylko rosołek, bigosik, kaszę z sosem, i oooo, ziemniaczki. I jak tu kontrolować cukier?
    Mam nadzieję że za 2 tyg wyniki się trochę unormują i wtedy sobie przemycę odrobinę tego jodu ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziękuję dziewczyny <3

Reset widzisz miałam przyjechać na lody, ja naprawdę tego chciałam los bywa złośliwy :( może faktycznie okaże się że to ty przyjedziesz ale do mnie do szpitala.

Ja już nie śpię jeszcze próbuje skorzystać z bycia w mieszkaniu jak najwięcej o ile można tak powiedzieć że leżąc to się korzysta...
    Chłoń domową atmosferę - zatęsknisz za nią w szpitalu. Daj znać po przyjęciu i jak Cię tamtejsi lekarze obejrzą, a my nie puszczamy kciuków

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko weź sobie sporo przekąsek, bo z nudów się później jest non stop głodnym. W dodatku w moim szpitalu były posiłki o 8, 12, 16 i do rana nic ! Dla mnie to niepoważne, żeby myśleć, przez 16h nie będę nic jeść.

U mnie jeszcze się przydała większa ilość bielizny (świadomość, że ciagle ktoś tam zagłada chyba powodowała, że zmieniałam ją 2 razy dziennie) wkładki laktacyjne (nagle mleczarnia pracowała dużo bardziej) i maszynka do golenia (może to głupie, ale przy dłuższym pobycie i upale w szpitalu myśle, że niezbędne). Reszta to podstawowa higiena.

Jeszcze słuchawki do telefonu - czasem potrzebujemy trochę samotności, albo po prostu nie chce nam się rozmawiać z współlokatorka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 06:47

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko - spokojnej drogi życzę. Żebyś bezpiecznie dotarła do tego szpitala.
    A tam już są osoby z dużym doświadczeniem i mają sprzęt odpowiedni, więc się Tobą dobrze zaopiekują :)
    A Zosia - samosia niech jeszcze siedzi w brzuchu, bo to nie jej kolej.

Tosia - Tobie gratuluję maluszka :) niech ładnie rośnie.

My dziś na 17 idziemy na szczepienia. Więc proszę o kciuki za Aluśkę, żeby jak najmniej płaczu było.
    Nieznośna jest od kilku dni. Sama nie wie czego chce i wiecznie jęczy, wyje lub marudzi. Ewidentnie skok rozwojowy :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko Kochana. Wczoraj przeczytałam wszystkie informacje, ale jakoś tak nie bardzo wiedziałam co Ci napisać... Z jednej strony jesteś w trudnej sytuacji ale z drugiej Zosia już jest duża, dostaniesz sterydy na płucka i mała jest juz w stanie żyć poza brzuchem. To jeszcze nie jej czas, ale w najtrudniejszym przypadku nawet sobie poradzicie. Myśl o tym, że na pewno jej nie stracisz i wszystkie pozytywne myśli skłoń ku temu, ze ma zostać w brzuszku o jeden dzień dłużej. Nie myśl w tygodniach i miesiącach, myśl o każdym kolejnym dniu i tak codziennie. Małymi krokami wejdziecie w bezpieczny czas i wszystko będzie dobrze. Trzymaj się Kochana. jestem cały czas myślami z Wami :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia ogromne gratulacje!!! Maluch zasuwa jak trzeba :) Oby tak dalej!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik prawie trafiłam z wagą :) przewidziane są jakieś nagrody???
    Mi gin ostatnio nawet nie zbadał szyjki, kompletnie nie wiem co się tam dzieje, nawet boję się pytać... zastanawiam się tylko czy są jakieś objawy, które mogłyby mnie niepokoić... wizyta dopiero 4go czerwca, wcześniej może podejdę na usg 3d, ale to tylko na foteczkę

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie ma żadnych objawów z szyjka... Co więcej u mnie wizyta wczoraj byka super wywiad... Potem usg i radość że młoda ma 1,1 kg że jest prawie tydzień do przodu i nawet gadka o tym że będzie jak ojciec duża do porodu, a potem badanie na samolocie i tu problem bo bada szyjke i klops potem usg dopochwowe i potwierdzenie że jest źle.
    Rucola życzę Ci by okazało się że lekarz nie sprawdzal dlatego że widział przez usg że jest dobrze

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Rucola nie ma żadnych objawów z szyjka... Co więcej u mnie wizyta wczoraj byka super wywiad... Potem usg i radość że młoda ma 1,1 kg że jest prawie tydzień do przodu i nawet gadka o tym że będzie jak ojciec duża do porodu, a potem badanie na samolocie i tu problem bo bada szyjke i klops potem usg dopochwowe i potwierdzenie że jest źle.
    Rucola życzę Ci by okazało się że lekarz nie sprawdzal dlatego że widział przez usg że jest dobrze
    Raczej nie widział, bo miałam tylko usg przez brzuch i szybkie macanie na samolocie. Na kolejnej wizycie poprosze o pomiar....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja to pewnie dopiero koło południa będę w Krakowie także jeszcze leżę, mąż zasnął jeszcze na chwilę bo przecież trzeba będzie pakować mnie do końca i śniadanie zjeść, i dziewczyny jedne co mnie cieszy to że byłam w WC bez problemu a wiadomo że teraz tymbardziej będę musiał to kontrolować ale co w domu to w domu... Ehh będę faktycznie teraz liczyć te tygodnie tak jak na samym początku z każdym dniem...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Raczej nie widział, bo miałam tylko usg przez brzuch i szybkie macanie na samolocie. Na kolejnej wizycie poprosze o pomiar....
    Ale jak badał na samolocie to czuł że z szyjka jest dobrze, poproś o pomiar alr teraz spokojnie bo na pewno jest wszystko super

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko jestem z Wami myslami. Mam nadzieje, ze zapanuja nad Wami, sterydy swoje zdzialaja i Zosienka bedzie walczyc.

Ja w labie. Pierwsze pobranie za mna. Glukoza wypita. Dalej jestem glodna. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja się teraz przez tę wit. A wyrzekam marchewki - zresztą bez żalu, bo surowe warzywa jakoś mi w ciąży nie chcą przejść przez gardło :(
    Mam wrażenie że za każdym posiłkiem czai się zgaga i warzywka mnie odstręczają. Najchętniej to bym jadła tylko rosołek, bigosik, kaszę z sosem, i oooo, ziemniaczki. I jak tu kontrolować cukier?
    Mam nadzieję że za 2 tyg wyniki się trochę unormują i wtedy sobie przemycę odrobinę tego jodu ;)

To ja mialsm odwrotnie. Świeża marchew jadłam na kilogramy hehe
    To samo doki jednodniowe z marchwii. Miałam taki ciąg, że nie mogłam się powstrzymać. Za to mięso blee...

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    To ja mialsm odwrotnie. Świeża marchew jadłam na kilogramy hehe
    To samo doki jednodniowe z marchwii. Miałam taki ciąg, że nie mogłam się powstrzymać. Za to mięso blee...

To ja bardziej jak Nika, dużo mnie mdlilo, ale wymiotowałam tylko kilka razy i to pierwszy raz właśnie po surowej marchewce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia gratulacje bijącego serduszka :-) <3

Bajka, Olik, trzymam kciuki za Wasze szyjki, na pewno jesteście pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze.

Kaczorka ja jestem strzelcem i z tą wrażliwością to najprawdziwsza prawda ;-)

Tosia2323 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,trochę się martwię.W pn skończył mi się duphaston,dziś idę po receptę do mojej gin,wcześniej mi się nie udało.I tu pytanie,czy ta dwudniowa przerwa nie narobi szkód?Wszak dr mówiła na ostatniej wizycie,że będziemy już odstawiać,ale do kolejnej wizyty mam jeszcze jakiś tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawów po odstawieniu to pojawiła mi się zgaga ;) jakby jej brakowało.

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ