X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Z całego serca gratuluję ♡ teraz wierzysz że możesz szaleć w różu? Oszczędzaj się

Już mi się dziś świat zaróżowił :D <3
    Rodzice wracali dziś od mojej siostry z Niemiec i już dawno było planowane, ze przywiozą różne dzidziusiowe i ciążowe rzeczy od niej dla mnie. A że siostra ma dwie córeczki to jest różowo :D <3

To pierwsze dziecięce rzeczy, które pojawiły się w naszym domu. Wciąż ciężko mi uwierzyć, ale tak - teraz zamierzam w końću zacząć się cieszyć <3

Bajka, trzymam mocno kciuki i wierzę, że wytrzymacie razem jeszcze wiele tygodni :* Jeszcze nie pora przychodzić na świat i na pewno wszystko będzie dobrze, musi być :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:30

pilik, KateHawke, Bajkaaa, summer86, Flowwer, JustynaG, Lusesita, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, możesz mnie w takim razie dopisać :)
    Termin na 24.11.2018 - córeczka :)

Kaczorka, KateHawke, Jeżowa, Karma88, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie.
    Na usg tylko potwierdził ze jest problem z tą kością... :(
    Przynajmniej powiedział, ze krew wyszła super...
    Robimy nifty, i czekamy... To pewnie będą najdłuższe 2 tyg w moim życiu.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy mam nadzieję, że nifty rozwieje wszelkie wątpliwości i że będziesz mogła się cieszyć, że jest wszystko ok. Ściskam mocno i trzymaj się jakoś!

Bajka, my tutaj wierzymy w Ciebie, Zosieńkę i szyjkę, że dacie radę wytrwać jeszcze z 10tygodni!

Admiralka, bardzo się cieszę, że u Was dobrze :) zasłużyłaś!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka zaciskam mocno kciuki za przynajmniej 10 tygodni. Myślami jesteśmy z Tobą <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ja mam na ujastek godzinę drogi ale dziś dr mówił że macica miękka ze to jeszcze nie poród ale muszę jechać jutro żeby mnie już tam trzymali jak najdłużej żeby infekcja żadna nie była itp
    Już jestem po pierwszym szoku ale każda wizyta w WC mnie stresuje ale to normalne jeszcze zobaczymy o jutro tam lekarze powiedzą jakie oni będą widzieć szansę

Najważniejsze że mąż jest przy mnie a ja jakoś będę musiała wytrzymać te tygodnie w szpitalu

Phnappy to trzymam by nifty wyszło dobrze i żeby ten koszmar się szybko skończył

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez słabo. Szyjka 30mm ale miekka i pulchna. Dostalam luteine dopochwowo i leżenie. Na szew czy pesser za późno
    Mały ma 1100gram..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 20:18

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos pechowy ten dzisiejszy dzień. Tyle złych informacji ze aż się boje swojej wizyty

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja rzepraszam że się wtrącam. Osobiście bardzo mi się podoba Laura ale miałam taką historię że mi uczennicę o tym imieniu przezywali larwa. Straszne to było i bardzo weszło młodej na psychę.

O, a jakby któraś myślała o imieniu Cyprian dla chlopca to też odradzam - pod moim blokiem bawi się taki ok 3,5 letni Cypek - a reszta towarzystwa woła "Cipek!Ciiiipek!". Ja wiem że dzieciaki poprostu nie umieją mówić wyraźnie... ale źle to brzmi...
    Na kazde imue wymysla niestety jakis skrot i beda sie wysmiewac ;) ja pamietam ze nawet za moich czasow na Anie z mojej klasy wolali bańka a na monike zaba ;) kolega zas mial piciagla szczupla twarz i dlugi nos wiec byl nazywany szczurkiem natomiast ja Roki jak pies sasiadow tak sobie moje imie skracali ;) w starszych klasach awansiwalam na slonia bo czesto dlubalam słonecznik ;)
    U mojej siostry byla Zosia zwana najpierw Zocha zeby za sprawa jednego gagatka stac sie Srocha ;) ze juz nie wspomne jak kreatywne bywaly w przypadku wielu nazwisk...
    Dzieciaki sa okrutne i do kazdej osoby czy nawet najprostrzego imienia znajda sobie taka ksywke ze uszy wiedna... i zeby tylko do imienia...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, przykro mi, że także masz problemy z szyjką... Oby stosowanie się do zaleceń lekarza pomogło. Musi być dobrze.

Phnappy za Twoje Groszki też trzymam kciuki, mam nadzieję, że nifty wyjdzie prawidłowo, ale te 2 tygodnie z pewnością będą bardzo długie.

Admiralka gratuluję zdrowej córeczki <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik to życzę nam obu by nasze dzieci jeszcze siedziały u nas w brzuchu no i obyś do szpitala nie musiała iść tak jak ja...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość, że człowiek się namęczy, by w tą ciążę zajść, to jeszcze te cholerne szyjki muszą stresować..

Admirałka - z rana odpalę kompa i dodam Cię do listy :)
    I chciałam dodać, że masz cudne foto z USG <3

A moja łajza turla się po całym łóżku śpiąca jak nie wiem, ale zasnąć nie może.. momentami mnie wkurza, bo jęczy. A chwilami śmiać mi się z niej chce, jak ryje nosem w prześcieradle z tyłkiem w górze ;)

admiralka, Lusesita lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, Olik- ja się wykaraskałam z szyjki 19mm. I teraz jak policzę to było to JUŻ 1.5 miesiąca temu. Szybko zleciało.
    Fakt mam ciągle twardą i zamkniętą ale ja ani pessara mieć nie mogłam ani szwu.
    Więc wizja utrzymania była również słaba.
    Wyleżałam się, nic nie dźwigam, cały dzień odpoczynek. Teraz trochę pochodzę po mieszkaniu. I mam zamiar się tak jeszcze miesiąc u mamy wybyczyć.
    Potem niech M wraca i kończymy wszystkie sprawy. Oszczędzania nie będzie pewnie.

Phnappy- na sierpniówkach była dziewczyna która też miała problem z kością nosową. Baaaaardzoo długo się nie pokazywała.
    W końcu wyszła 'po terminie'.
    Dziecko po prostu rosło swoim tempem.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko u mnie chyba jest poważny problem z tą szyjka bo ja go zrozumiałam tak że jakby wchodził ten krążek już do pochwy że to tak ciągnie i powiedział że mam niewydolność szyjki i że oby udało się donosic ale bezwzględny nakaz leżenia i to w szpitalu specislistycznym także gdyby to była tylko kwestia oszczędzania się to by mi kazał leżeć w domu...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Na kazde imue wymysla niestety jakis skrot i beda sie wysmiewac ;) ja pamietam ze nawet za moich czasow na Anie z mojej klasy wolali bańka a na monike zaba ;) kolega zas mial piciagla szczupla twarz i dlugi nos wiec byl nazywany szczurkiem natomiast ja Roki jak pies sasiadow tak sobie moje imie skracali ;) w starszych klasach awansiwalam na slonia bo czesto dlubalam słonecznik ;)
    U mojej siostry byla Zosia zwana najpierw Zocha zeby za sprawa jednego gagatka stac sie Srocha ;) ze juz nie wspomne jak kreatywne bywaly w przypadku wielu nazwisk...
    Dzieciaki sa okrutne i do kazdej osoby czy nawet najprostrzego imienia znajda sobie taka ksywke ze uszy wiedna... i zeby tylko do imienia...

Roki czyli Roksana? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos tej kości nosowej to też mialysmy na wątku taką historię ze hipoplastyczna i wszystko się dobrze skonczylo, dziecko zdrowe.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka trzymamy kciuki, dobrze, że będziesz miała fachową opiekę - Zosia niech czeka jak najdłużej oczywiście, ale dobrze że będzie zaplecze zabezpieczające w razie czego

Olik ja miałam podobnie jak trafiłam do szpitala w 30 tc, jeszcze do tego skurcze - leżenie naprawdę pomaga choć jest trudne jak się ma adhd, trzymaj się i odpoczywaj !

Phnappy wszystko już zostało napisane, jesteś dzielna i Twoje Groszki z pewnością tez - musi być dobrze !

Ja byłam na szkole rodzenia i pożarłam się z Mkiem, bo powiedział że to nudy, głupoty i on tam wiecej nie pójdzie - tak mnie wkur.... bo ja koło niego skacze, biorę pod uwagę jego potrzeby, pasje, upodobania, a on książe ma problem 1,5 h posłuchać o porodzie i bólu porodowym - nie wiem co mu dzis odpieprzylo, bo wcześniej sam chciał iść - podejrzewam jego durnego kumpla z pracy, bo już wczoraj pytał czy musimy iść i ze Krzysiek się śmieje że to tylko pierdoly

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika to ale dopiero kochany mąż :)
    I jak? Już idzie coś wyłapać czy póki co tylko Twoje tętno?
    Dopiero zamówił, dojdzie pewnie za kilka dni. Ja nawet nie liczę że wyłapię to tętno, bo jeszcze wcześnie, ale dam znać, jak przetestuję :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Nika może najlepiej jeszcze z endo to skonsultować? Lekarz na pewno wie co robi! Długo planujesz pracować?
    Emi cudowna córeczka <3! I dziękuje za namiar na staniki, chce zaraz po porodzie jakiś porządny kupić, a strasznie z tym ciężko. Ja teraz jeszcze będę miała „zabawnie” bo jedna pierś mi urosła o rozmiar większa i ciężko coś dopasować...
    Malka gotowa na egzamin? Też gdzieś na niego jedziesz czy jutro na miejscu?
    Mnie wczoraj złapał jakiś kryzys, wieczorem męczące skurcze, acz nie jakieś super bolesne. Za to całą noc bolał mnie brzuch i twardnial, prawie nie spałam. Jak wstałam było troszkę lepiej, ale czuje że wraca...
    Pojechałam na IP, ale tam mnie na pewno zostawią na te swoje obserwacje, a nie wiem czy to konieczne, więc chyba zamiast frezarki na urodziny, kupię sobie dodatkową wizytę u gin...
    a fioletowa strona denerwująca! Miałam jeden wątek na fiolecie, drugi na różu z Wami, wiedziałam co i jak, a teraz taka dezorientacja.
    Właśnie ten doktor jest i ginem i endokrynologiem. Został starannie wyselekcjonowany do zaopiekowania się mną i w sumie dotąd imponował mi wiedzą. Skoro uważa że skutki braku suplementacji jodem są mniejsze niż pogłębionej nadczynności to pewnie ma ku temu jakieś podstawy.
    Ja poprostu chciałabym dać temu mojemu małemu wszystko czego potrzebuje, a tu już musimy z czegoś rezygnować. Pocieszam się że mieskam w Gdańsku więc niedobór jodu tak czy siak mi nie grozi.

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to mamy podobnie... oper za mały brzuch tez dostałam. Zjadłam po wizycie sama duża pizze...
    Nie mam dotykać ani smarować brzucha i tutaj napewno będę smarować bo inaczej się zadrapie i będzie odwrotny efekt.
    U mnie jest problemem miękkość a nie długość szyjki.. najgorsze ze ja nic nie czuje żeby mnie bolało czy żeby brzuch sie stawiał

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ