Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
JuicyB wrote:Z tym spaniem to dziecko dużo weryfikuje. W ciąży przygotowałam 2 otulacze i 2 śpiworki i żadna z tych opcji się nie przyjęła. Chłopak lubi ręce mieć wolne, ale reszta ciała musi być owinięta. Śpi więc w rożkach z łapkami do góry lub w cieplejsze dni i noce owinięty w cienki kocyk/pieluchę flanelową.
Juicy, właśnie tego się obawiam, że nasza Mała będzie miała charakterek i sama zdecyduje co jej pasuje do spania. Dlatego póki co stawiam na rożek i zwykłe otulacze do zawijania. Jeśli się okaże, że lubi być zawinięta wtedy zainwestujemy w coś na dłuższą metę
mi88 lubi tę wiadomość
-
Tutaj relacja na żywo. Mały śpi na kanapie obok mnie. Niestety wszystko białe, więc trudno zauważyć różnicę między materiałami, ale system mamy niezmienni taki (i na dzień i na noc).
Rożek rozłożony tak, aby szybko można było zawinąć, na to pielucha flanelowa i pod głowę dodatkowo pielucha tetrowa. I w zależności od bieżących potrzeb, albo leży nieokryty, albo tylko flanelą tak jak teraz lub zawijamy w całość a'la kebab
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/458ef15025ce.png
Przy okazji pozdrawiamy wszystkie e-ciocie lewą rączką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 11:34
Rucola, Emiilka, summer86, Achia, Bajkaaa, pilik, blue00, olik321, Flowwer, Lusesita, emi2016, Lena21, Kaczorka, Kargo31, Jeżowa, KateHawke, JustynaG, StaraczkaNika, malka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Rucola mogę spytać dlaczego wybrałaś babybjorn? Nic o nich nie wiem, oprócz tego że polecacie i że są strasznie drogie
ja myślę nad bujakiem hybrydowym
Poza tym jest : lekki, składa się do małych rozmiarów i można go łatwo upchnąć albo przewieźć autem np do babci albo zabrać do znajomych na posiadówkę
, łatwo się go przemieszcza po domu. Ja mam wersję perforowaną więc jest oddychający i dzieć się nie poci i ogólnie ma czadowy design. Lubię minimalistyczne rozwiązania a on dokładnie taki jest
moze posłużyć jako krzesełko dla starszego dziecka. Nie zamierzam wieszać na nim żadnych zabawek, ma służyć mi i więrzę, ze Leo go zaakceptuje, bo będzie mieć znacznie szersze pole widzenia niż z łóżeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 11:44
Luna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Luna1993 wrote:Rucola mogę spytać dlaczego wybrałaś babybjorn? Nic o nich nie wiem, oprócz tego że polecacie i że są strasznie drogie
ja myślę nad bujakiem hybrydowym
Ja się wtrącę po doświadczeniach znajomych - to jedyne leżaczki, które poleca moje koleżanka fizjoterapeuta. Mówi, że tylko one nie psują kręgosłupa. Konsultowałam z nią zakup dla mojej chrześnicy i odradzała wszelkie inne.
Edit: widzę, że Rucola równo ze mną odpowiedziała i też powołując się na fizjoterapeutę. Albo faktycznie takie dobre albo są mistrzami piaruWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 11:44
Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
JuicyB wrote:Tutaj relacja na żywo. Mały śpi na kanapie obok mnie. Niestety wszystko białe, więc trudno zauważyć różnicę między materiałami, ale system mamy niezmienni taki (i na dzień i na noc).
Rożek rozłożony tak, aby szybko można było zawinąć, na to pielucha flanelowa i pod głowę dodatkowo pielucha tetrowa. I w zależności od bieżących potrzeb, albo leży nieokryty, albo tylko flanelą tak jak teraz lub zawijamy w całość a'la kebab
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/458ef15025ce.png
Przy okazji pozdrawiamy wszystkie e-ciocie lewą rączką.ja myslałam, zeby kupić rożek i w przyszłości wiązać go na luźno gdyby się rozkopywał
ale wszystko wyjdzie w praniu
JuicyB lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Zaraz wchodzę na wizyte.
Odebrałam pappa
T21 1:151
Drugi maluch 1:15tys...
Mam napisane kość nosowa brak/hypoplastyczna
Oczywiście usg i pappe powtarzam.
Wierze w mojego Groszka :*
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Phnappy wrote:Zaraz wchodzę na wizyte.
Odebrałam pappa
T21 1:151
Drugi maluch 1:15tys...
Mam napisane kość nosowa brak/hypoplastyczna
Oczywiście usg i pappe powtarzam.
Wierze w mojego Groszka :*#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Phnappy trzymamy nadal kciuki
Agulineczka każdego dopada stres przedwizytowy, szczególnie w 1 trymestrze - mi zawsze nagle się wydawało, że wszystkie objawy ustąpiłyspróbuj zrobić coś dla siebie i zająć czymś myśli do jutra
Juicy słodki ten Twój mini kebab
Mam dwa rożki, mam jeden zwykły otulacz (trafiłam na jakaś mega promocje) i pieluszkę bambusową + jakieś śpiworki w spadku po koleżankach (takie na szelkach z miejscem na raczki), ale szczerze patrząc na mój i męża temperament to wątpię, żeby dał się mój synio skrępować
Leżaczka na razie nie kupuję, mamy kołyskę i łóżeczko - jak uznamy, że jest potrzeby to dokupimy jak już Franio będzie z nami, ale dibrze wiedzieć, który jest polecany
Do mnie wpadły kolezanki na kawę - wczoraj mi pisały, że będą, ale mój ciążowy mózg całkiem to wyparłdobrze, że nie byłam chociaż w pidżamie
Rucola, Karma88, JuicyB, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość
-
My też póki co leżaczek odpuszczamy, bo nie będziemy mieli na niego miejsca. Mam nadzieję, że mała polubi dostawkę Chicco i to wystarczy na pierwsze 3 m-ce. Może po przeprowadzce pomyślimy o jakimś leżaczku.