X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka widzę że zjadło końcówkę wiadomości.

Od wczoraj przechrzciliśmy oficjalnie już Kluska na Oskara.

Achia, Kaczorka, StaraczkaNika, lamka, Rucola, Aga9090, Flowwer, Bajkaaa, pilik, Lunaris, KateHawke, malka, Karma88, Jeżowa, blue00, Phnappy, moniśka..., Emiilka, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Kaczorka widzę że zjadło końcówkę wiadomości.

Od wczoraj przechrzciliśmy oficjalnie już Kluska na Oskara.
    To nasz typ jak będzie chłopiec. Mężowi się bardzo podoba, jeśli podsuwam mu inne imię to on nie więc zobaczymy jak to się skończy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    To nasz typ jak będzie chłopiec. Mężowi się bardzo podoba, jeśli podsuwam mu inne imię to on nie więc zobaczymy jak to się skończy ;)

Ja musiałam "dojrzeć" do tej decyzji...
    Miało być co innego (Adaś, Ignaś) ale...
    Oskara od 2tyg. na poważnie gryzłam i wczoraj poczułam w końcu, że "to jest to".
    Będzie Oskar Maksymilian.
    M urósł w piórka, bo to są jego dwa typy takie naj naj.
    Nie chciałam odpuścić Adama, ale przestał mi się podobać i M był nieszczęśliwy z tego imienia. Więc to ja poszłam na ugodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 16:58

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja musiałam "dojrzeć" do tej decyzji...
    Miało być co innego (Adaś, Ignaś) ale...
    Oskara od 2tyg. na poważnie gryzłam i wczoraj poczułam w końcu, że "to jest to".
    Będzie Oskar Maksymilian.
    M urósł w piórka, bo to są jego dwa typy takie naj naj.
    Nie chciałam odpuścić Adama, ale przestał mi się podobać i M był nieszczęśliwy z tego imienia. Więc to ja poszłam na ugodę.
    Heh, to następnemu dziecku Ty wybierzesz imiona, żeby było sprawiedliwie

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę, przepraszam :)

Są 3 dziewczyny, Jaśmina, Róża i Cegła.
    Dziewczyny podeszły do swoich mam i sie pytają po kolei:
    Jaśmina pyta:
    - Mamo, dlaczego mam na imie Jaśmina?
    - Bo jak Cię zabieraliśmy ze szpitala to był czerwiec i na główkę posypały Ci się płatki jaśminu.
    Idzie Róża do mamy i pyta tak samo: - Mamo, dlaczego ma na imie Róża?
    - Bo jak sie urodziłaś z bukietu który stał przy twojej kołysce spadły Ci na główkę płatki róż.
    Przychodzi Cegła do mamy: 
    - Yeayyyaeay??!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 17:20

Aga9090, summer86, Lusesita, Siwulec, Achia, lamka, Flowwer, Bajkaaa, pilik, KateHawke, malka, MamaFabianka, Jeżowa, blue00, Malwas, JustynaG, Emiilka, E_w_c_i_a, Lena21 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to ważne by dziewczyny w pokoju były ok więc chociaż tyle dobrego.. Trzymam mocno kciuki za Was. Każdy dzień będzie sukcesem

Bajkaaa lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko będzie dobrze :* ja tez leżałam z córka od 27tc bo również mialam rozwarcie prawie 1,5cm... leżałam plackiem do 38 tc i brałam leki żeby rozwarcie się nie pogłębiało (niestety nie pamietam nazwy), moja Zuzka urodziła się cała i zdrowa ;) leż grzecznie a wierze ze również wytrwacie do bezpiecznego terminu :* :* :*

Edit- przepraszam troszkę pokręciłam, leżałam i brałam leki do 36 tc, później powiedzieli ze termin bezpieczny i Zuza może się rodzic :)
    Widać Zuzki i Zośki od początku musza pokazać kto tu rządzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 17:41

Bajkaaa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po kolacji i mam liczyć ruchy a ta Zosieńka chyba śpi bo wcześniej się ruszala a teraz odkad wróciłam z WC nie, także trzeba się ruszyć z boku na bok, jedyne co to jest tu strasznie gorąco...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Kaczorka tak 22.06 mamy rocznicę ale wolałabym żeby mała przyszła na świat w moje urodziny 1.08 albo w emka 15.07 :)

Ale mas, rację narazie obstawiamy 22.06 potem będę dalej myśleć

Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka gratki a teraz już wydech i delektować się wolnością ;)

Bajka czyli passer to kit na wodę i fotomontaż?! Ile Zosia już waży? Cały czas jestem myślami z Tobą i lez z nogami u góry.

malka lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka pisała wczoraj, że Zosia ma 1100gram

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Malka gratki a teraz już wydech i delektować się wolnością ;)

Bajka czyli passer to kit na wodę i fotomontaż?! Ile Zosia już waży? Cały czas jestem myślami z Tobą i lez z nogami u góry.
    Flower, mi gin mówił, że jak jest niewydolność szyjki i może się robić rozwarcie to pessar nic nie da, jedynie szew

• malka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajko! Oby Zosia posłuchała mamy i lekarzy i posiedziala jeszcze w brzuchu parę tygodni. Jestem myslami z Wami!

Phnappy, ja wierzę, ze wszytsko bedzie dobrze, ale masz racje, ze musisz sie nastawiac na kazda ewentualność. Wazne jest sobie wszytsko odpowoednio poukladać w glowie. Jest to na pewno trudne, ale później będzie łatwiej zmierzyć się ze wszytskim! Trzymam kciuki za dobre wyniki!

Dzięki dziewczyny za wszytskie gratulacje! Nawet nie wyobrażacie sobie jaka jestem szczęśliwa, że mam już to z głowy i że w końcu mogę się zacząć cieszyć moim zwolnieniem od pracy ;)
    Dzisiaj byliśmy w kilku sklepach bo planujemy remont łazienki i to chodzenie mnie wykończyło. Bolą mnie plecy, miednica, pachwiny, spojenie i chyba wszytsko co jest możliwe. Także chyba rzeczywiście to już 9 miesiąc ;) dzisiaj to dopiero zauważyłam. Wcześniej tak się skupiałam na egzaminach, że nie miałam czasu pomyśleć o ciąży i tym co mnie czeka. Więc zaczynam się nastawiać na poród!

Lunaris, pilik, Rucola, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Bajka pisała wczoraj, że Zosia ma 1100gram

Ja miałam tyle w 28+1, a Bajka 26+3 więc co do wagi to na pewno sobie poradzi ;)
    Mała dziewczynka nie jest i magiczny kilogram przekroczony. Mniejsze dzieci dają radę. Z odpowiednim sprzętem będzie dobrze.

Ja mam już stresa, że w sobotę na wizycie znowu młody będzie za mały i nie dobije do tych 1900g, a 1500g to takie minimum jakie musi mieć.
    Ta hipotrofia mogłaby się ujawnić albo pokazać w końcu, że nas ten problem nie dotyczy... a tak, to jestem zawieszona i ciągle czekam.

Byle jeszcze z szyjką nie było problemów większych niż ostatnio.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu.. było ciężko. Do pierwszego kłucia trzymał mąż, ale nie wytrzymałam i do kolejnych dwóch musiałam podejść.
    Ale obraziła się tylko na tatusia :p

W ogóle nagle zaczęłam tyć z powietrza.. waga niby stoi, ale objętość się zwiększa :/ i wszystko w okolicach brzucha.
    Za to moja chudzina waży tylko 6830g ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 18:24

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś na badaniu wyszło że młoda ma 975g więc pewnie ma 1kg bo to zależy jak zmierza, ale babka powiedziała że to 44centyl że jest dobrze bo i ogólnie Zośka ma się dobrze a to najważniejsze, także matka leży i obym nauczyła się leżeć i że mnie tęsknota nie zabije

pilik, Lunaris, Karma88, Tosia2323, Jeżowa, Flowwer, JustynaG, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Flowwer mi gin powiedział wczoraj po tym jak wyszedł z szoku ze może było by tak że gdybym nie miała pessara to już bym urodziła

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa mocne kciuki za Was :*
    Ja też będę leżeć w szpitalu tylko nie wiem ile czy parę dni po operacji czy do końca ciąży..

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jak Luśka zacznie chodzić a Ty biegać za nią to szybko zrzucisz ;)
    Teraz mi dałaś do myślenia że może jednak warto po raz kolejny zainwestować w te szczepienia COMBO...nie wiem czy moje serce to zniesie :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że się do niczego dzisiaj nie odniosę, ale tak mi łeb dzisiaj pęka, że nie dam rady nawet Was poczytać. Napiszę tylko krótko, że po dzisiejszej wizycie wszystko ok.
    Dzidziuś mierzy już ok 8,3 cm <3 . Serduszko bije miarowo (około 150/min). Nie chciało pokazać za bardzo co ma między nóżkami, choć lekarz na chwilę coś dojrzał, ale nadal nie może potwierdzić, że to chłopak, bo nie był to wg niego ewidentny siusiak ;) Dla mnie to najmniej istotne co będzie, oby było wszystko w porządku. Ilość wód płodowych w normie, łożysko na tylnej ścianie. Szyjka długa, zamknięta.
    Lekarz po obejrzeniu wyników z krzywej cukrowej uznał, że wszystko jest ok i nie muszę stosować specjalnej diety.

Aga9090, Lusesita, blue00, Karma88, JuicyB, Jeżowa, lamka, Achia, KateHawke, Lunaris, malka, Emiilka, E_w_c_i_a, moniśka..., Lena21, Yoselyn82, emi2016 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ