X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy dziś szczepienia. Pierwsze po wyjściu ze szpitala. Zrobiliśmy 6w1 + na pneumokoki. Było troszkę płaczu, ale spodziewałam się większego dramatu. Tylko gorączki dostał i właśnie podałam mu 1 dawkę leku.
    Przy okazji dałam sobie z liścia za oszczędzaniu na sprzęcie dla małego. Kupiłam termometr w lidlu i dziś się okazało jak wielki to bubel. Co chwilę inna temperatura (wahania od 35 do 38 stopni). Leciałam do apteki po nowy i dobrze, bo temperatura przekroczyła właśnie 38 stopni i z tym lidlowym szajsem bym nawet o tym nie wiedziała ;/
    A nowy sprzęt super. Będziemy też nim mierzyć temperaturę posiłków, więc takie 2w1 :)

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - mam nadzieję ze masz zapas książek lub kompa z serialami i że czas błyskawicznie Ci minie i skończy się porodem wtedy kiedy chcesz :)

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki Pappy, no ale same w sobie wiadomo nic mi nie mówią. Przesłałam do mojego lekarza i liczę na wiadomość na dniach :)
    Jutro robię krzywą cukrową w związku z tym moim podwyższonym cukrem. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    My też mieliśmy dziś szczepienia. Pierwsze po wyjściu ze szpitala. Zrobiliśmy 6w1 + na pneumokoki. Było troszkę płaczu, ale spodziewałam się większego dramatu. Tylko gorączki dostał i właśnie podałam mu 1 dawkę leku.
    Przy okazji dałam sobie z liścia za oszczędzaniu na sprzęcie dla małego. Kupiłam termometr w lidlu i dziś się okazało jak wielki to bubel. Co chwilę inna temperatura (wahania od 35 do 38 stopni). Leciałam do apteki po nowy i dobrze, bo temperatura przekroczyła właśnie 38 stopni i z tym lidlowym szajsem bym nawet o tym nie wiedziała ;/
    A nowy sprzęt super. Będziemy też nim mierzyć temperaturę posiłków, więc takie 2w1 :)
    A jaki termometr kupiłaś? Brawa dla dzielnego Hubcia :)

JuicyB lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Bajkaaa mocne kciuki za Was :*
    Ja też będę leżeć w szpitalu tylko nie wiem ile czy parę dni po operacji czy do końca ciąży..
    Kochana ja wiem ze twoja sytuacja jest gorsza niż moja ale wierzę że każda z nas divzegi szczęśliwego zakończenia tej sytuacji

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Bajka - mam nadzieję ze masz zapas książek lub kompa z serialami i że czas błyskawicznie Ci minie i skończy się porodem wtedy kiedy chcesz :)
    Zapasu nie mam ale za to mam showmax tylko mąż musi mi przedłużacz przywieść bo tu mam za daleko kontakt.

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kochana ja wiem ze twoja sytuacja jest gorsza niż moja ale wierzę że każda z nas divzegi szczęśliwego zakończenia tej sytuacji
    Kochana ja nie porównuję naszych sytuacji.. Mnie lekarze od początku nastawili, że moge poronić lub maleństwo nie przeżyje operacji. Zdziwili się jak serduszko zaczęło bić. I gdyby nie to, że walczyłam w szpitalu o kilka usg to by mi dali leki na poronienie. Ale ja staram się wierzyć, że będzie dobrze. Tak walczyłam o tą fasolkę więc nie odpuszczę

Myślę, że Zosia jeszcze poczeka parę tygodni:*

Rucola, Bajkaaa, Emiilka, Magda1984, emi2016 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Zapasu nie mam ale za to mam showmax tylko mąż musi mi przedłużacz przywieść bo tu mam za daleko kontakt.

Jak chcesz to Ci podrzucę!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka zapytaj lekarzy czy po tym magnezie ci wody mogą odejść.
    Jak leżałam teraz to dziewczynie podali w 22 tc i się źle to skończyło.
    W żadnym razie nie chcę Cię straszyć, żebyś tak nie pomyślała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 20:20

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Bajka zapytaj lekarzy czy po tym magnezie ci wody mogą odejść.
    Jak leżałam teraz to dziewczynie podali w 22 tc i się źle to skończyło.
    W żadnym razie nie chcę Cię straszyć, żebyś tak nie pomyślała.
    Wątpię by lekarze tak lekkomyslnie mi podali coś także nie wkrecam sobie nic, jutro pogadam z lekarzem co dalej

Reset mąż jutro przywiezie mi także dziękuję poczekam na twoją wizytę trochę dłużej na spokojnie może jak będziesz wolniejsza :)

reset, Aga9090 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- skoro nie przedłużaczem, to służę kciukami i podpowiedzią, że jak Ci się skończą seriale na showmaxie (a przecież będziesz leżeć 10 tygodni to się skończą;)) to polecam alltube.pl => trochę upierdliwych reklam, ale duży wybór seriale.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - najlepszy termometr to ten do dupki ;) ma cienką i elastyczną końcówkę, więc łatwo i szybko się mierzy.
    No i musisz pamiętać, że niemowlaki mają trochę wyższą temperaturę niż dorośli ludzie. Do 38℃ nie uznaje się, że to gorączka.

Lunaris - my nie chcieliśmy skojarzonych. A te 2 ukłucia więcej da się przeżyć :)
    Mi się w takich sytuacjach włącza tryb zadaniowca - trzeba przeżyć i już ;)

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka oczywiście nic sobie nie wkręcaj, bo to nie jest dobre, a wiem co mówię :)

Dziś byłam u mojej babci i chyba długo tam nie pojadę, wprawdzie ma 76 lat, ale trochę dziś mnie zdenerwowała i aż się popłakałam

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Bajka- skoro nie przedłużaczem, to służę kciukami i podpowiedzią, że jak Ci się skończą seriale na showmaxie (a przecież będziesz leżeć 10 tygodni to się skończą;)) to polecam alltube.pl => trochę upierdliwych reklam, ale duży wybór seriale.
    Tak masz rację 10tyg to mogłabym cała Mode na sukces obejrzeć :) a inne strony się przydadzą o ile na tel można oglądać.

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuję z majowego. A co.

Przyszedł mój detektor tętna! Mąż mi zamówił taki co pokazuje tętno od 12 tyg, a ja jestem 10w4d. Apka w telefonie nic nie pokazała, ale jak przesunęłam w takie jedno miejsce to było słychać takie szybkie bicie <3 i wydaje mi się że nie moje, bo jak słuchałam swojego to było inne. Oczywiście w szale sprawdzania tętna pomierzyłam i swoje i mężowe i nawet kocie :D
    Wydaje mi się że to obiecujący początek :)

Kiedy Wam detektory zaczęły pokazywać wyraźnie?

Lusesita, malka, Bajkaaa, pilik, Lunaris, admiralka, Phnappy, Karma88, Lena21 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    A jaki termometr kupiłaś? Brawa dla dzielnego Hubcia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d4cb0b4364a.png

tutaj na ceneo w kilku miejscach mozna kupic; https://www.ceneo.pl/26681098#tab=click

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Juicy - najlepszy termometr to ten do dupki ;) ma cienką i elastyczną końcówkę, więc łatwo i szybko się mierzy.
    No i musisz pamiętać, że niemowlaki mają trochę wyższą temperaturę niż dorośli ludzie. Do 38℃ nie uznaje się, że to gorączka.

Lekarz mówiła, że jak będzie 38 i coś, to aby podać lek. Teraz już mamy poniżej 38, więc spokojnie oglądamy sobie razem film :)

Bajka - ja polecam Netflixa jak już Ci się showmax znudzi :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Lekarz mówiła, że jak będzie 38 i coś, to aby podać lek. Teraz już mamy poniżej 38, więc spokojnie oglądamy sobie razem film :)

Bajka - ja polecam Netflixa jak już Ci się showmax znudzi :)

No powyżej 38℃ to już tak :)
    Gorączka pewnie chwilowa i szybko będzie po wszystkim. Dobrze, że Hubert dzielny :)

U nas na szczęście bez podwyższonej temperatury. Ale sporo dziś płaczu było już w domu, więc też dałam pół dawki paracetamolu i teraz niunia śpi :)

Nika - ja detektora nie miałam, ale część dziewczyn z listopadówek używała i z tego co pamiętam to spokojnie od 10-11tc już wyłapywały serduszko. Tylko szukały bardzo nisko - tak na linii włosów :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, trzymam za Ciebie kciuki! i za córeczkę :) Jesteś pod dobrą opieką. A skoro sytuacja nie wygląda najlepiej to oznacza, że tym bardziej będą o Ciebie dbać.

Phnappy, wiem, że przed Tobą ciężkie dni. Wierzę jednak, że oba groszki będą zdrowe :) Tylko teraz straszą mamusię.

Jutro też mnie czeka badanie krwi i próba glukozowa :/ Na samą myśl o tym, że nie będę nic mogła zjeść przez 2h robię się głodna (a dopiero co zjadłam kolację).
    Zazwyczaj zaraz po przebudzeniu jem śniadanie i potem w ciągu 2h coś jeszcze lekkiego wcinam (np. banana).
    Na szczęście emek będzie przy mnie.

A dziś mi troszkę brzuch się stawiał więc odpuściłam sobie gimnastykę dla ciężarnych. Zwiększyłam jedynie dawkę magnezu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:31

Bajkaaa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli któraś z Was planowała zakup wózka/fotelika w najbliższych dniach, to w sklepie Tosia.pl jest rabat -15% dziś do północy.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ