Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
My też mieliśmy dziś szczepienia. Pierwsze po wyjściu ze szpitala. Zrobiliśmy 6w1 + na pneumokoki. Było troszkę płaczu, ale spodziewałam się większego dramatu. Tylko gorączki dostał i właśnie podałam mu 1 dawkę leku.
Przy okazji dałam sobie z liścia za oszczędzaniu na sprzęcie dla małego. Kupiłam termometr w lidlu i dziś się okazało jak wielki to bubel. Co chwilę inna temperatura (wahania od 35 do 38 stopni). Leciałam do apteki po nowy i dobrze, bo temperatura przekroczyła właśnie 38 stopni i z tym lidlowym szajsem bym nawet o tym nie wiedziała ;/
A nowy sprzęt super. Będziemy też nim mierzyć temperaturę posiłków, więc takie 2w1 -
Ja dziś odebrałam wyniki Pappy, no ale same w sobie wiadomo nic mi nie mówią. Przesłałam do mojego lekarza i liczę na wiadomość na dniach
Jutro robię krzywą cukrową w związku z tym moim podwyższonym cukrem. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle. -
JuicyB wrote:My też mieliśmy dziś szczepienia. Pierwsze po wyjściu ze szpitala. Zrobiliśmy 6w1 + na pneumokoki. Było troszkę płaczu, ale spodziewałam się większego dramatu. Tylko gorączki dostał i właśnie podałam mu 1 dawkę leku.
Przy okazji dałam sobie z liścia za oszczędzaniu na sprzęcie dla małego. Kupiłam termometr w lidlu i dziś się okazało jak wielki to bubel. Co chwilę inna temperatura (wahania od 35 do 38 stopni). Leciałam do apteki po nowy i dobrze, bo temperatura przekroczyła właśnie 38 stopni i z tym lidlowym szajsem bym nawet o tym nie wiedziała ;/
A nowy sprzęt super. Będziemy też nim mierzyć temperaturę posiłków, więc takie 2w1JuicyB lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Aga9090 wrote:Bajkaaa mocne kciuki za Was :*
Ja też będę leżeć w szpitalu tylko nie wiem ile czy parę dni po operacji czy do końca ciąży.. -
JuicyB wrote:Bajka - mam nadzieję ze masz zapas książek lub kompa z serialami i że czas błyskawicznie Ci minie i skończy się porodem wtedy kiedy chcesz
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Kochana ja wiem ze twoja sytuacja jest gorsza niż moja ale wierzę że każda z nas divzegi szczęśliwego zakończenia tej sytuacji
Myślę, że Zosia jeszcze poczeka parę tygodni:*Rucola, Bajkaaa, Emiilka, Magda1984, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Zapasu nie mam ale za to mam showmax tylko mąż musi mi przedłużacz przywieść bo tu mam za daleko kontakt.
Jak chcesz to Ci podrzucę!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyBajka zapytaj lekarzy czy po tym magnezie ci wody mogą odejść.
Jak leżałam teraz to dziewczynie podali w 22 tc i się źle to skończyło.
W żadnym razie nie chcę Cię straszyć, żebyś tak nie pomyślała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 20:20
-
Aga9090 wrote:Bajka zapytaj lekarzy czy po tym magnezie ci wody mogą odejść.
Jak leżałam teraz to dziewczynie podali w 22 tc i się źle to skończyło.
W żadnym razie nie chcę Cię straszyć, żebyś tak nie pomyślała.
Reset mąż jutro przywiezie mi także dziękuję poczekam na twoją wizytę trochę dłużej na spokojnie może jak będziesz wolniejszareset, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Bajka- skoro nie przedłużaczem, to służę kciukami i podpowiedzią, że jak Ci się skończą seriale na showmaxie (a przecież będziesz leżeć 10 tygodni to się skończą
) to polecam alltube.pl => trochę upierdliwych reklam, ale duży wybór seriale.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Juicy - najlepszy termometr to ten do dupki
ma cienką i elastyczną końcówkę, więc łatwo i szybko się mierzy.
No i musisz pamiętać, że niemowlaki mają trochę wyższą temperaturę niż dorośli ludzie. Do 38℃ nie uznaje się, że to gorączka.
Lunaris - my nie chcieliśmy skojarzonych. A te 2 ukłucia więcej da się przeżyć
Mi się w takich sytuacjach włącza tryb zadaniowca - trzeba przeżyć i jużLunaris, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
reset wrote:Bajka- skoro nie przedłużaczem, to służę kciukami i podpowiedzią, że jak Ci się skończą seriale na showmaxie (a przecież będziesz leżeć 10 tygodni to się skończą
) to polecam alltube.pl => trochę upierdliwych reklam, ale duży wybór seriale.
a inne strony się przydadzą o ile na tel można oglądać.
-
Kopiuję z majowego. A co.
Przyszedł mój detektor tętna! Mąż mi zamówił taki co pokazuje tętno od 12 tyg, a ja jestem 10w4d. Apka w telefonie nic nie pokazała, ale jak przesunęłam w takie jedno miejsce to było słychać takie szybkie biciei wydaje mi się że nie moje, bo jak słuchałam swojego to było inne. Oczywiście w szale sprawdzania tętna pomierzyłam i swoje i mężowe i nawet kocie
Wydaje mi się że to obiecujący początek
Kiedy Wam detektory zaczęły pokazywać wyraźnie?Lusesita, malka, Bajkaaa, pilik, Lunaris, admiralka, Phnappy, Karma88, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Juicy - najlepszy termometr to ten do dupki
ma cienką i elastyczną końcówkę, więc łatwo i szybko się mierzy.
No i musisz pamiętać, że niemowlaki mają trochę wyższą temperaturę niż dorośli ludzie. Do 38℃ nie uznaje się, że to gorączka.
Lekarz mówiła, że jak będzie 38 i coś, to aby podać lek. Teraz już mamy poniżej 38, więc spokojnie oglądamy sobie razem film
Bajka - ja polecam Netflixa jak już Ci się showmax znudziBajkaaa lubi tę wiadomość
-
JuicyB wrote:Lekarz mówiła, że jak będzie 38 i coś, to aby podać lek. Teraz już mamy poniżej 38, więc spokojnie oglądamy sobie razem film
Bajka - ja polecam Netflixa jak już Ci się showmax znudzi
No powyżej 38℃ to już tak
Gorączka pewnie chwilowa i szybko będzie po wszystkim. Dobrze, że Hubert dzielny
U nas na szczęście bez podwyższonej temperatury. Ale sporo dziś płaczu było już w domu, więc też dałam pół dawki paracetamolu i teraz niunia śpi
Nika - ja detektora nie miałam, ale część dziewczyn z listopadówek używała i z tego co pamiętam to spokojnie od 10-11tc już wyłapywały serduszko. Tylko szukały bardzo nisko - tak na linii włosów -
Bajka, trzymam za Ciebie kciuki! i za córeczkę
Jesteś pod dobrą opieką. A skoro sytuacja nie wygląda najlepiej to oznacza, że tym bardziej będą o Ciebie dbać.
Phnappy, wiem, że przed Tobą ciężkie dni. Wierzę jednak, że oba groszki będą zdroweTylko teraz straszą mamusię.
Jutro też mnie czeka badanie krwi i próba glukozowaNa samą myśl o tym, że nie będę nic mogła zjeść przez 2h robię się głodna (a dopiero co zjadłam kolację).
Zazwyczaj zaraz po przebudzeniu jem śniadanie i potem w ciągu 2h coś jeszcze lekkiego wcinam (np. banana).
Na szczęście emek będzie przy mnie.
A dziś mi troszkę brzuch się stawiał więc odpuściłam sobie gimnastykę dla ciężarnych. Zwiększyłam jedynie dawkę magnezu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:31
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeśli któraś z Was planowała zakup wózka/fotelika w najbliższych dniach, to w sklepie Tosia.pl jest rabat -15% dziś do północy.
Rucola lubi tę wiadomość