X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś obudził mega głód..
    już jestem po 3 kanapkach z paszteciorem..

Bajka kolejny dzień za Tobą:)

Lamka a może jesz coś co powoduje wzdęcia a nawet nie wiesz? w ciąży jelita jednak inaczej działają

Trudne jest leżenie i nic nie robienie.. do głowy dostanę to napewno.. a z szyjką chyba faktycznie jest problem. Wczoraj pierwszy raz popołudniu mnie kuła. Nigdy wcześniej jej nie czułam. Maluch na to jak na lato i skopał mi żebra.

Ale co nas nie zabije to wzmocni, miłego dnia dziewczyny :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - a można Ci wstawać?
    Moja kuzynka pół ciąży w szpitalu leżała z bezwzględnym nakazem leżenia. W pampersy się załatwiała :/

Do szczepienia tylko zdrowe dziecko! My swoje opóźniliśmy o 1.5 m-ca, bo Aluśka miała zapalenie oskrzeli. I niby nie brała antybiotyku i jak minęło to nie było przeciwwskazania, ale wolałam miesiąc odczekać.
    A co do rodzaju szczepionki - myślę, że każdy wybiera co chce i uważa za słuszne i nic nikomu do tego :) i nie ma co straszyć autyzmem czy innymi chorobami, bo to akurat jest takie patykiem na wodzie pisane i może nie mieć nic do rzeczy.

Blue - nie zabijamy za zdjęcia dzieciuszków ;) inaczej bym już nie żyła kilka razy :p
    A i urocze masz dzieci :) zwłaszcza Mikołaj łapie za serduszko tym uśmiechem :)

My zamówiliśmy ostatnio materac nawierzchniowy na naszą sofę, bo jakoś tak średnio wygodnie się śpi. I już się nie mogę doczekać aż przyjdzie :) w końcu będzie równa powierzchnia :D

Rucola, JuicyB lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień- temat rzeka i bardzo śliski do tego. Ile osób tyle zdań. Cos jak cc vs. sn, czy kp vs. mm ;-)
    Mi dla Małej przysługują skojarzone za darmo z ueagi że została zaliczona do wcześniaków.
    Ja jednak , mimo bolacego serca przy 3 kluciach, zrezygnuje ze skojarzonych.

Blue śliczne te Twoje Słoneczka :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - teraz są 4 kłucia.. bo obowiązkowe pneumokoki doszły. Ale wszystko do przeżycia :)

A odnośnie KP - moja Aluśka chyba cofnęła się do czasów noworodka, bo ciągle by na cycu wisiała :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się, że Anna Stesia się tak długo nie odzywa :/

Mam nadzieję, że po prostu pochłonęła ją opieka nad maluszkiem.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A decydowałyście się na meningokoki i rotawirusy?
    U nas neonatolog na szkole rodzenia mocno namawiała, nawet bardziej na meningokoki niż rota i tak jakoś mi to utkwiło w głowie.

I jeszcze jedno, zamierzacie bankować krew pępowinową? My chyba odpuścimy, ale ostatnio sporo znajomych się na to decyduje..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue wszystkiego najlepszego dla twojego słoneczka :)

Ja mam nakaz leżenia ale do wc i się myć mogę wstać o tyle dobrze ze mam łazienkę w pokoju.

A dziś tak każdy dzień do przodu i oby lekarze mieli dobre wiadomości dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 07:53

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :)
    Będę Was tu podczytywac częściej ze względu na Bajke moja sąsiadkę :) więc żeby nie czuć sie jak szpieg przywitam się :)

Milego dnia :)

Kaczorka, Lusesita, pilik, KateHawke, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedno pytanko. Wynik obciążenia glukozą mam taki: 89,9-po godzinie 146,4-po 2 godzinach 69,0. Dobrze rozumiem, że jest ok?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dziewczyny jedno pytanko. Wynik obciążenia glukozą mam taki: 89,9-po godzinie 146,4-po 2 godzinach 69,0. Dobrze rozumiem, że jest ok?
    Tak, jest spoko ;)

Karma88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Cześć Mamuśki :)
    Będę Was tu podczytywac częściej ze względu na Bajke moja sąsiadkę :) więc żeby nie czuć sie jak szpieg przywitam się :)

Milego dnia :)
    Cześć Meśka podczytuj bo ciężko mi pisać na dwóch wątkach tymbardziej że rodzina też chcę wiedzieć a nie ukrywam że powtarzanie tego jest dla mnie ciezkie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - ja na rota i meningokoki nie szczepiłam, chociaż o tych meningo myślałam.
    Musiałabym zgłębić temat i ewentualnie pogadać z mężem i pediatrą.
    A krwi nie bankuję. Jakieś takie bardzo komercyjne mi się to wydaje.. zwłaszcza, że pierwsze o czym usłyszałam na IP, jak trafiłam z odchodzącymi wodami, to właśnie o tym. Trochę natarczywie próbowano nas do tego namówić. Nie spodobało mi się.

Karma - cukrzycy raczej nie masz :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piękny i słoneczny dzień. Ja jak zwykle nie mam kiedy pisać,a jak już mam czas, to nie mam co napisać. Ale czytam na bieżąco i wiem co u kogo słychać.
    U mnie ciąża przebiega bezobjawowo i bezproblemowo (tfu tfu), oby tak dalej. Mała cały czas się wierci, chyba ze względu na brak miejsca ;)
    Ja jutro mam wizytę z usg III trymestru, wstyd się przyznać ale cholernie się boję,że będzie coś nie tak. Przyznam się że jakoś mocno się nie oszczędzam i żyje tak jak przed ciąża.
    Więc jeśli ktoś miałby wolnego kciuka byłabym wdzięczna ❤
    Miłego dnia :)

Bajkaaa, Lunaris, Karma88, KateHawke, Emiilka, pilik, lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka pierwsza córkę szczepilam na pneumokoki, tylko wtedy rozdzielali mi te szczepienia.
    3 klucia były, a pneumokoki z odstepem , tylko już nie pamiętam ilu tygodni.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane !

Wczoraj próbowałam Was nadrobić dwa razy, ale dopiero teraz dogoniłam wątek

Blue dzieciaki super :)

Bajeczko kolejny dzień na plusik ! Będziemy świętować każdy jeden, z tym myciem to ostrożnie - wiem jaka to była gimnastyka w szpitalu. Co do czopków, to tez się bałam, bo dla mnie obce miejsca wcześniej nie wchodziły w grę, ale okazało się, że się da, co śmieszne to takie miałam dziewczyny w pokoju, że dwa dni później to już tego razem żartowałyśmy i o ironio dostałam tyle leków, że to w domu mam o wiele większy problem z zaparciami

Summer tez myśle co tam u Anny Stesia, ale z pewnością jest zakochana w swoim maleństwie :)

Olik leżenie jest trudne, ale warto - my wczoraj byliśmy na sesji brzuszkowej, bo dostałam w prezencie na urodziny i już ją dwa razy przełożyłam ze względu na samopoczucie i szpital, a chciałam choć kilka zdjęć na pamiątkę mieć - byliśmy tam niecała godzinkę + dojazd tez ok godziny i już czułam napięcie brzucha. Dzisiaj leżę plackiem aż do wizyty na 17

Luna daj znać, mam nadzieje że wszystko ok !

Aga jeśli chodzi o kroplówki z magnezem, to one wyciszają skurcze, właśnie po to, żeby nie naciskały szyjki i nie spowodowały wcześniejszego odejścia wód przez zbyt mocny ucisk na pęcherz płodowy. Będąc w szpitalu podali mi ich 10 szt. Z pewnością są bezpieczne i powszechnie stosowane. Być może u tej dziewczyny o której wspomniałaś były podane zbyt pozno lub zupełnie cis innego spowodowało rozpoczęcie akcji

Miłego dnia wszystkim <3

Bajkaaa, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w kolejnym tygodniu :)
    Choć humor mam taki sobie bo jednej dziewczynie na grudniowkach zarodek zatrzymał się na 10tc, wyszło na zwykłej wizycie że nie ma bicie serduszka.. i już bym chciała wtorek żeby zobaczyć moje maleństwo...
    Luna, jak sytuacja?
    Miłego dnia dla Was!

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Luna dawaj znać :)

Lena dziękuję za miłe słowa

Ja widziałam na necie wyniki moczu i są kiepskie, nosz kurde tyle dopiero co miałam wyniki bo w poniedziałek i były dobre a teraz mam nawet ketony w moczu i już się zaczynam znowu bać.

Już mam ktg podpięte i 40min nie moje ale w sumie to przecież i tak leżę cały czas, tylko niepotrzebnie widzę jakie tętno ma dziecko bo to też mnie stresuje ale tu chyba wiele będzie mnie stresować

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - to u mnie wszystko za jednym podejściem. Pewnie co przychodnia to inaczej :)

Luna - fajnie, że się zdecydowałaś na sesję brzuszkową :) fajna pamiątka.
    Ja postanowiłam, że co roku będziemy sobie robić :p tylko, że w tym roku to już rodzinna na roczek Aluśki ;)

Bajka - czopki nie są złe :) mi w ciąży nie raz tyłek uratowały :p

Achia - takie wiadomości bardzo stresują, ale myśl, że u Ciebie będzie wszystko dobrze :) we wtorek będziesz się wzruszać patrząc na swoje fikające maleństwo :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie, nie nadrobie. Ciągle jesteśmy w szpitalu, mały słabo przybiera i w dodatku ma zoltaczke. Dwoje się i troje. Karmiłam na początku piersią, ale pokarmu wcale, samo dziecku mieszankę. Teraz dostaje mieszankę i to co udaje mi sie ściągnąć laktatorem. Lekarze na mnie krzyczą, że to moja wina, że dziecko nie przybiera. Do tego poród mialam to okropny, ze nie chce Wam o tym opowiadać, żeby nikogo nie nakręcac (może po prostu miałam pecha). Wybaczcie więc, na razie nie mam za bardzo czasu na cokolwiek innego.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Bajka pierwsza noc za Tobą! Chociaż sobie po podsłuchujesz córeczkę w ramach tego leżakowania. Szkoda że nie podają w szpitalu drinków z palemką... owocowych oczywiście ;)

Blue ale masz ładne dzieciaki <3 wiedzą już że będzie rodzeństwo? ciekawa jestem reakcji starszaków na taką wiadomość- ja jeszcze nie wtajemniczyłam synka, na szczęście nie jest zbyt ciekawski i nie zwraca uwagi na mój brzuszek.

Lunka mam nadzieję że wszystko OK.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ