Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie dziś obudził mega głód..
już jestem po 3 kanapkach z paszteciorem..
Bajka kolejny dzień za Tobą
Lamka a może jesz coś co powoduje wzdęcia a nawet nie wiesz? w ciąży jelita jednak inaczej działają
Trudne jest leżenie i nic nie robienie.. do głowy dostanę to napewno.. a z szyjką chyba faktycznie jest problem. Wczoraj pierwszy raz popołudniu mnie kuła. Nigdy wcześniej jej nie czułam. Maluch na to jak na lato i skopał mi żebra.
Ale co nas nie zabije to wzmocni, miłego dnia dziewczyny
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Bajka - a można Ci wstawać?
Moja kuzynka pół ciąży w szpitalu leżała z bezwzględnym nakazem leżenia. W pampersy się załatwiała
Do szczepienia tylko zdrowe dziecko! My swoje opóźniliśmy o 1.5 m-ca, bo Aluśka miała zapalenie oskrzeli. I niby nie brała antybiotyku i jak minęło to nie było przeciwwskazania, ale wolałam miesiąc odczekać.
A co do rodzaju szczepionki - myślę, że każdy wybiera co chce i uważa za słuszne i nic nikomu do tegoi nie ma co straszyć autyzmem czy innymi chorobami, bo to akurat jest takie patykiem na wodzie pisane i może nie mieć nic do rzeczy.
Blue - nie zabijamy za zdjęcia dzieciuszkówinaczej bym już nie żyła kilka razy :p
A i urocze masz dziecizwłaszcza Mikołaj łapie za serduszko tym uśmiechem
My zamówiliśmy ostatnio materac nawierzchniowy na naszą sofę, bo jakoś tak średnio wygodnie się śpi. I już się nie mogę doczekać aż przyjdziew końcu będzie równa powierzchnia
Rucola, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Co do szczepień- temat rzeka i bardzo śliski do tego. Ile osób tyle zdań. Cos jak cc vs. sn, czy kp vs. mm
Mi dla Małej przysługują skojarzone za darmo z ueagi że została zaliczona do wcześniaków.
Ja jednak , mimo bolacego serca przy 3 kluciach, zrezygnuje ze skojarzonych.
Blue śliczne te Twoje Słoneczka -
Martwię się, że Anna Stesia się tak długo nie odzywa
Mam nadzieję, że po prostu pochłonęła ją opieka nad maluszkiem.
-
A decydowałyście się na meningokoki i rotawirusy?
U nas neonatolog na szkole rodzenia mocno namawiała, nawet bardziej na meningokoki niż rota i tak jakoś mi to utkwiło w głowie.
I jeszcze jedno, zamierzacie bankować krew pępowinową? My chyba odpuścimy, ale ostatnio sporo znajomych się na to decyduje.. -
Blue wszystkiego najlepszego dla twojego słoneczka
Ja mam nakaz leżenia ale do wc i się myć mogę wstać o tyle dobrze ze mam łazienkę w pokoju.
A dziś tak każdy dzień do przodu i oby lekarze mieli dobre wiadomości dla mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 07:53
-
Cześć Mamuśki
Będę Was tu podczytywac częściej ze względu na Bajke moja sąsiadkęwięc żeby nie czuć sie jak szpieg przywitam się
Milego dniaKaczorka, Lusesita, pilik, KateHawke, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Karma88 wrote:Dziewczyny jedno pytanko. Wynik obciążenia glukozą mam taki: 89,9-po godzinie 146,4-po 2 godzinach 69,0. Dobrze rozumiem, że jest ok?
Karma88 lubi tę wiadomość
-
Meśka wrote:Cześć Mamuśki
Będę Was tu podczytywac częściej ze względu na Bajke moja sąsiadkęwięc żeby nie czuć sie jak szpieg przywitam się
Milego dnia -
Summer - ja na rota i meningokoki nie szczepiłam, chociaż o tych meningo myślałam.
Musiałabym zgłębić temat i ewentualnie pogadać z mężem i pediatrą.
A krwi nie bankuję. Jakieś takie bardzo komercyjne mi się to wydaje.. zwłaszcza, że pierwsze o czym usłyszałam na IP, jak trafiłam z odchodzącymi wodami, to właśnie o tym. Trochę natarczywie próbowano nas do tego namówić. Nie spodobało mi się.
Karma - cukrzycy raczej nie masz -
Witam w piękny i słoneczny dzień. Ja jak zwykle nie mam kiedy pisać,a jak już mam czas, to nie mam co napisać. Ale czytam na bieżąco i wiem co u kogo słychać.
U mnie ciąża przebiega bezobjawowo i bezproblemowo (tfu tfu), oby tak dalej. Mała cały czas się wierci, chyba ze względu na brak miejsca
Ja jutro mam wizytę z usg III trymestru, wstyd się przyznać ale cholernie się boję,że będzie coś nie tak. Przyznam się że jakoś mocno się nie oszczędzam i żyje tak jak przed ciąża.
Więc jeśli ktoś miałby wolnego kciuka byłabym wdzięczna ❤
Miłego dnia
Bajkaaa, Lunaris, Karma88, KateHawke, Emiilka, pilik, lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane !
Wczoraj próbowałam Was nadrobić dwa razy, ale dopiero teraz dogoniłam wątek
Blue dzieciaki super
Bajeczko kolejny dzień na plusik ! Będziemy świętować każdy jeden, z tym myciem to ostrożnie - wiem jaka to była gimnastyka w szpitalu. Co do czopków, to tez się bałam, bo dla mnie obce miejsca wcześniej nie wchodziły w grę, ale okazało się, że się da, co śmieszne to takie miałam dziewczyny w pokoju, że dwa dni później to już tego razem żartowałyśmy i o ironio dostałam tyle leków, że to w domu mam o wiele większy problem z zaparciami
Summer tez myśle co tam u Anny Stesia, ale z pewnością jest zakochana w swoim maleństwie
Olik leżenie jest trudne, ale warto - my wczoraj byliśmy na sesji brzuszkowej, bo dostałam w prezencie na urodziny i już ją dwa razy przełożyłam ze względu na samopoczucie i szpital, a chciałam choć kilka zdjęć na pamiątkę mieć - byliśmy tam niecała godzinkę + dojazd tez ok godziny i już czułam napięcie brzucha. Dzisiaj leżę plackiem aż do wizyty na 17
Luna daj znać, mam nadzieje że wszystko ok !
Aga jeśli chodzi o kroplówki z magnezem, to one wyciszają skurcze, właśnie po to, żeby nie naciskały szyjki i nie spowodowały wcześniejszego odejścia wód przez zbyt mocny ucisk na pęcherz płodowy. Będąc w szpitalu podali mi ich 10 szt. Z pewnością są bezpieczne i powszechnie stosowane. Być może u tej dziewczyny o której wspomniałaś były podane zbyt pozno lub zupełnie cis innego spowodowało rozpoczęcie akcji
Miłego dnia wszystkimBajkaaa, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, witam się w kolejnym tygodniu
Choć humor mam taki sobie bo jednej dziewczynie na grudniowkach zarodek zatrzymał się na 10tc, wyszło na zwykłej wizycie że nie ma bicie serduszka.. i już bym chciała wtorek żeby zobaczyć moje maleństwo...
Luna, jak sytuacja?
Miłego dnia dla Was! -
Właśnie Luna dawaj znać
Lena dziękuję za miłe słowa
Ja widziałam na necie wyniki moczu i są kiepskie, nosz kurde tyle dopiero co miałam wyniki bo w poniedziałek i były dobre a teraz mam nawet ketony w moczu i już się zaczynam znowu bać.
Już mam ktg podpięte i 40min nie moje ale w sumie to przecież i tak leżę cały czas, tylko niepotrzebnie widzę jakie tętno ma dziecko bo to też mnie stresuje ale tu chyba wiele będzie mnie stresować -
Lusesita - to u mnie wszystko za jednym podejściem. Pewnie co przychodnia to inaczej
Luna - fajnie, że się zdecydowałaś na sesję brzuszkowąfajna pamiątka.
Ja postanowiłam, że co roku będziemy sobie robić :p tylko, że w tym roku to już rodzinna na roczek Aluśki
Bajka - czopki nie są złemi w ciąży nie raz tyłek uratowały :p
Achia - takie wiadomości bardzo stresują, ale myśl, że u Ciebie będzie wszystko dobrzewe wtorek będziesz się wzruszać patrząc na swoje fikające maleństwo
-
Dziewczyny, wybaczcie, nie nadrobie. Ciągle jesteśmy w szpitalu, mały słabo przybiera i w dodatku ma zoltaczke. Dwoje się i troje. Karmiłam na początku piersią, ale pokarmu wcale, samo dziecku mieszankę. Teraz dostaje mieszankę i to co udaje mi sie ściągnąć laktatorem. Lekarze na mnie krzyczą, że to moja wina, że dziecko nie przybiera. Do tego poród mialam to okropny, ze nie chce Wam o tym opowiadać, żeby nikogo nie nakręcac (może po prostu miałam pecha). Wybaczcie więc, na razie nie mam za bardzo czasu na cokolwiek innego.
-
Dzień dobry wszystkim
Bajka pierwsza noc za Tobą! Chociaż sobie po podsłuchujesz córeczkę w ramach tego leżakowania. Szkoda że nie podają w szpitalu drinków z palemką... owocowych oczywiście
Blue ale masz ładne dzieciakiwiedzą już że będzie rodzeństwo? ciekawa jestem reakcji starszaków na taką wiadomość- ja jeszcze nie wtajemniczyłam synka, na szczęście nie jest zbyt ciekawski i nie zwraca uwagi na mój brzuszek.
Lunka mam nadzieję że wszystko OK.