X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny jakie pampersy polecacie dla maluchów?
    Myśle o lidlowych Toujours
    Ja używałam Dada z biedronki, a czasem pampersy jak była promocja, na te z lidla moje dzieciaki były uczulone

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z biedry dada, ale na razie jedną paczkę.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn był uczulony na wszystkie poza Pampersem a jak był starszy to Dada dały radę.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam małej dada, a jak była większa to najlepiej tolerowala te cieniutkie firmy kaufland, jakość pampersa a bardziej chłonne. Ale co dziecko to toleruje co innego.

Lavendova a Ty nie plujesz jadem jak coś piszesz? Też mogłaś to ująć w milszy sposób, bo Karma nie miała chyba nic złego na myśli. Tobie nikt nie zarzuca ,myślenia na poziomie przedszkolaka. To też jest niemiłe zachowanie.

Jadę zobaczyć co się dzieje z moją Zuzką i aż mi niedobrze z nerwów :( brzuch jak bolał tak boli, ale w nocy się ruszała więc chyba ma się dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 10:04

Aga9090, KateHawke, Emiilka, Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki, życzę abyś się troszkę uspokoiła po wizycie :*

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna będzie wszystko dobrze :) Trzymam kciuki &&&

Trasti lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam gratisową paczkę Pampers premium care new born 22szt. w Rossmanie za grosik - rejestrowałam kartę rossnę w ciąży i chyba musiałam wpisać datę porodu - teraz przyszedł mail, że w związku z tym, że niedługo będę mamą (jak to pięknie brzmi) przysługuje mi taki gratis :) może to nie jakiś szał, ale się zastanawiałam czy w ogóle kupować jedynki a teraz będę miała w razie czego te parę sztuk na początek żeby sprawdzić rozmiar

Lavendova ja inaczej zrozumiałam wpis Karmy, myślę, że chodziło o to, że osoby które nie przejmują się niczym w życiu i często nie dbają o siebie i dzuecko w ciąży zachodzą w nią i rodzą bez żadnych problemów i stresów po drodze, a my tutaj oddałybyśmy wszystko co można za taki cud, chuchamy i dmuchamy, chodzimy do lekarza, na badania, zdrowo się odżywiamy a ciagle nas coś spotyka - moja mama ma pracownika, chłopak ma 32 lata, 3 dzieci i ostatnio jak wyszłam ze szpitala z zagrożeniem porodem przedwczesnym to wiecie co powiedział ? że teraz to pierdoly wymyślają tylko, bo jego żona w ciąży z synkiem (ma 1,5 roku) to jeszcze dzuen przed porodem z kosiarka zapieprzala po ogrodzie, bo on nie miał czasu i miał niesamowity ubaw, że dostali zjebke od lekarza, bo przez cała ciąże byli tylko dwa razy na wizycie - było im szkoda kasy i czasu, poszli tylko po to zebybdistsc becikowe i kosiniakowe. Myślę, że takie skrajne historie miała na myśli Karma

Karma88, Lusesita, KateHawke, Bajkaaa, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka kciuki oczywiście <3

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jadę zobaczyć co się dzieje z moją Zuzką i aż mi niedobrze z nerwów :( brzuch jak bolał tak boli, ale w nocy się ruszała więc chyba ma się dobrze

Luna trzymaj się, te nerwy moga wykończyć, super, że się rusza mała, a jak skontrolujesz to i spokojniejsza będziesz. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się powinnam wkurzyć na wpis Karmy, ale rozumię co chciała przekazać.
    Z trójka dzieci nie miałam problemu zajść w ciążę, a teraz rok się staraliśmy, udało się zajść ale dostałam w gratisie guza. Więc powinnam uważać, że życie jest niesprawiedliwe, a ja tak nie myślę... Każdy "przypadek" ma jakiś cel.
    Mój wujek mi powiedział w niedzielę, że ten na górze wie co robi i te słowa bardzo mi pomogły.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, kciuki i czekamy na wieści!

U mnie kurczę nie może być wizyty bez żadnych "ale". Generalnie wszystko wygląda ok, szyjka straszyła pół ciąży a póki co wysoko i zamknięta - zdaniem lekarza na poród się nie zapowiada. GBS pobrany, przepływy prawidłowe.
    Tylko kurczę Mała niewiele urosła w 2 tygodnie :( Na poprzedniej wizycie waga wynosiła niespełna 2400 teraz niespełna 2600, więc 200 g w 2 tyg. to malutko :/

Lekarz kazał się nie martwić i że wszystko wygląda ok, ale pewnie będzie mi to siedzieć w głowie. Mam nadzieję, że to kwestia niedokładności pomiaru.. bo brzuszek i kość udowa są do przodu, a główka do tyłu.. a ostatnio główka była mocno do przodu.

Za tydzień i tak jestem zarejestrowana na konsultację do innego lekarza z lepszym sprzętem, mam nadzieję że waga wyjdzie lepiej.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer toż to kawał malucha już:*
    Nie martw się

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie! :)

Lunka, jak sytuacja? Pojechałaś na IP? Przeszły te skurcze?
    Bajeczko, pierwsze koty za płoty i pierwsza, najgorsza noc w szpitalu za Tobą. Mam nadzieję, że udało Ci się choć chwilę przespać. Kciuki mam zaciśnięte za Ciebie cały czas! <3
    AnnaStesia, szok i niedowierzanie :/ Przykro mi, że usłyszałaś takie słowa od lekarzy, bo jestem pewna, że dwoisz się i troisz, żeby dać Maleństwu własny pokarm. Kochana, trzymam kciuki, żeby ta laktacja się rozkręciła i żebyście niebawem byli już we własnym domku.
    Nenusia, kciukam mocno za wizytę u onko-gina! Dzisiaj, koło południa, na pewno będę z Tobą myślami, bo sama wybieram się do ZCO na usg piersi (co pół roku mam obowiązkowe po biopsji). Chora jestem, jak mam tam jechać, bo widok tak wielu ludzi chorych na raka mnie przeraża. Dziewczynki, nieśmiało proszę Was o kciuki, żeby mi tam żadnego nowego syfa nie wykryli.
    Maleczko, Kochana, wybacz, że nie pogratulowałam Ci jeszcze zdanego egzaminu! Jesteś genialna, że podeszłaś do niego w 9 miesiącu ciąży i zdałaś! Brawo Mamusiu! <3

Dziewczyny, trzymam również mocno kciuki za te, które dzisiaj piją glukozę. Mnie ta wątpliwa przyjemność spotka jutro i też już trzęsę portkami, czy przy moich skłonnościach do wymiotów, dam radę wytrzymać te dwie godziny.

Miłego, słonecznego dnia :)

Aga9090, Lena21, Lunaris, KateHawke, Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, teraz dotarłam do Twojego postu - nie daj sobie wmówić, że to Twoja wina, robisz co w Twojej mocy. Jeśli jest potrzeba karmić mm, to nie miej wyrzutów, najważniejsze żeby Młody zaczął przybierać i żebyście mogli wyjść do domu. A takich lekarzy strofujących młode matki to bym normalnie... ech.

Trzymam za Was kciuki! Dużo siły Ci życzę, dacie radę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko masz moje kciuki :*

Emiilka lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję dla Aluśki pieluszki Dada. Fioletowe na noc a zielone na dzień :) super się sprawdzają.
    Pampersy używałam na początku, ale nie dość, że droższe to jeszcze od rozmiaru 3 są perfumowane i jak dla mnie nieznośnie śmierdzą.
    A od lidlowych zrobiła się czerwona dupka. I w ogóle jakieś takie nie bardzo.

Luna - kciuki za Zuzię! Daj znać co u niej.

Lena - ta mała paczka Pampersów idealna do szpitala :) a co do rozmiaru 1 - na początku mogą się przyjąć, ale nie ma sensu robić dużych zapasów. Lepiej na bieżąco kupować, bo dupeczki naszych bobasów szybko rosną ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer nie martw się wagą.. bo ja już jakoś w nią nie wierze po ostatnich wizytach.
    We wtorek o 17 waga 1100gram a w środę o 9 godzinie waga 1600gram

Luna trzymam kciuki

summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia dziewczyny dobrze piszą, co za buc może tak powiedzieć - niech sam spróbuje dureń jeden. Przecież każda z nas wie, że gdybys tylko mogła to otworzyłabyś nawet bar mleczny dla swojego maluszka ! Trzymaj się kochana i skup tylko na Was <3

Rucola lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Zaraz po tym jak straciłam moje maleństwo, koleżanka z pracy ogłosiła ze jest w 7 tyg. I od razu świergolenie jakie imiona planują, kiedy i gdzie by chciała rodzić itd. A mnie zgroza ogarnęła i miałam jej ochotę powiedzieć - ty nie wiesz, ile jeszcze może pójść nie tak?! I w tym sęk - nie wiedziała. A jak nie wie że powinna się bać to jest spokojna. Potwornie jej zazdroszczę.

To, to! Ja byłam w szoku jak dwie bliskie mi osoby zaszły w ciąże niedługo po moim poronieniu. Doskonale znały szczegóły jak to wyglądało, że było serduszko i później bach ciąży nie ma. Jedni rodzinie oznajmiali przed serduszkiem nawet... rozumiem euforię itp... ale naprawdę mam wrażenie, że ludzie w ogóle nie zakładają złych scenariuszy. Nie mówię, że to coś złego - MEGA ZAZDROSZCZĘ!!

Aga Oczywiście kciuki za wizytę!!!

U mnie dzisiaj nastrój minimalnie lepszy, chyba zakupy poprawiły mi trochę humor...
    Nadal jestem mega zestresowana i czekam jak na szpilkach :( jakoś muszę przetrwać.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na początek pieluszki z dziurką na pępek firmy Bella, były świetne i idealne na te małe pupcie <3 mam nadzieję że jeszcze są w sprzedaży.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ