X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna nie słuchaj tych konowalów nie daj sobi wmowic, ze to twoja wina. Karm mm, zeby maluch przybral, a laktatorem probuj rozkrecac laktacje. Stres Ci nie sprzyja. Wyjdziecie w końcu do domku i wszystko się powinno unormować.n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 08:54

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,maluchy wiedzą i jak Mikuś np chce by go wziąć na ręce to wie,że teraz to już odpada.A Natalka myśli,że już kopie i przykłada głowę do brzucha heh.

Lunaris, Malwas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam i tu o parę kciuków poprosić, dziś wizyta u Onko-gina o 12:20..

Kaczorka, Lunaris, blue00, KateHawke, Emiilka, pilik, Lena21, Rucola, Phnappy, summer86, Flowwer, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - używaj laktatora, ale oprócz tego przystawiaj synka jak najwięcej do piersi, bo nic tak skutecznie nie pobudzi laktacji jak mały ssak.
    I tak jak pisze Lusesita - nie słuchaj tych durnych lekarzy! Bo to żadna Twoja wina. Ich zasranym obowiązkiem jest Wam pomóc i Was wspierać a nie jeszcze dołować.

Aga9090, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    AnnaStesia - używaj laktatora, ale oprócz tego przystawiaj synka jak najwięcej do piersi, bo nic tak skutecznie nie pobudzi laktacji jak mały ssak.
    I tak jak pisze Lusesita - nie słuchaj tych durnych lekarzy! Bo to żadna Twoja wina. Ich zasranym obowiązkiem jest Wam pomóc i Was wspierać a nie jeszcze dołować.
    Polubiłam, bo mam takie samo zdanie, nie słuchaj ich. Pij jak najwięcej wody niegazowanej, ja też miałam problemy z karmieniem, a tym bardziej po cc. Ale dałam radę i długo karmiłam dziewczynki, bo przy synku to inna historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- kciuki :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też trzymam kciuki ;-)

Aga9090 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie życzę byscie mogli jak najszybciej wyjść i żeby dzieciątko przybieralo dobrze a lekarze no cóż... Różni się trafiają.

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Zgadzam się z Tobą, ale tak jak Trasti mimo wszystko nie będę stosowac szczepionek combo, ze względu na te wszystkie niepotrzebne dodatki separujące poszczególne szczepy. I co najważniejsze, przed szczepieniem dziecko ma być absolutnie zdrowe. Moja siostra została 40 lat temu zaszczepiona z gorączką i niestety dostała oczopląsu, który utrwalił się w postaci zeza i mama długo walczyła, zeby z tego wybrnąć.

To oczywiście racja. Szczerze to się nie zglebialam tak w temat poszczególnych szczepionek, ale wydaje mi się z ete skojarzone wcale nie są gorsze czy bardziej szkodliwe bo takimi to szczepi sie od dawna w norwegii i innych krajach np w Austrii a sama norwegia ma bardzo ostre prawo i byla pierwszym krajem który zakazal tam stosowania jakiegos skladnika w szczepionkach. W każdym razie decyzja rodzicow. Nie łatwa przyznam. Teraz jeszcze nozna wybrać dodatkowo na pneumokoki meningo i rotawirusa i tu tez zdania podzielone. Na Youtube trafiłam na dziewczyne z amputowanymi konczynami w wyniku meningitis więc od razu sie przerazilam i myślę nad ta szczepionka mimo ze starsze moje nie byly na to szczepione. Niestety jest to biznes oparty na strachu i tego nie zmienimy.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna super że się odezwałaś! Nie przejmuj się debilami! Jak lekarz w ogóle może coś takiego powiedzieć matce !!! Przy żółtaczce dzieci są bardziej senne mniej jedzą dlatego też przybierają wolniej (przerabiałam to z synem). Do tego spadek wagi pourodzeniowy dochodzi.

Zezłościłam się -kufa co za konował! Mało że kobieta ma syndrom dnia 3 po porodzie to jeszcze się wydziera? Personel powinien wspierać a nie zniechęcać i wpędzać w poczucie winy. Rób swoje i nie daj sobie wmówić że robisz coś źle!

WRRRRR >:[ już ja bym sobie z nim porozmawiała...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mogę na temat tych szczepionek na rotawirusy i inne cuda powiedzieć tyle, że to pic na wodę fotomontaż (to jest moje zdanie) syna szczepilam na rotawirusa a i tak zachorował i był prawie po drugiej stronie w wieku 2 lat, także ja odradzam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 09:14

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - jeszcze pij Femaltiker. Albo jakieś herbatki laktacyjne. Potrafią zdziałać cuda :)
    I jak najmniej butelki..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rota nie szczepiłam- byłam 3 razy na praktykach na zakaźnym dziecięcym, złapałam pierwszy raz rociaka i pediatra mówi do mnie- "a to ma Pani z głowy organizm raz przechoruje i już". Wróciłam po przerwie 3 miesiące, złapałam znowu ( a potem jeszcze raz po pół roku) a pani dr do mnie "no...bo to jak z grypą -inny szczep" :P to skoro szczepy się mutują to można zaszczepić się na jeden a załapać drugi :D

Wierzę w szczepienia ale rota niekoniecznie zaszczepię. Meningokoki synowi odpuściłam bo był prawie pod kloszem chowany. Teraz będzie noworodek i 5 latek co przynosi z przedszkola różne rzeczy więc rozważę każdą szczepionkę. Zdrowie najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 09:18

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Jak bedziesz musiala to i w szpitalu zrobisz. ;-)

Kolejny dzien za Wami. Miejmy nadzieje, ze po badaniach beda jakies dobre wiesci.

Niewiedza w naszym przypadku to luksus na ktory nas nie stac juz. :-( eh

Mam sasiadke, ktora co 2 lata doslownie wypluwa z siebie kolejne dzieciaczki i uwierzcie robi w domu i wokol niego wszystko.
    A my musimy o plackiem lezec, latac do szpitala co chwili i wierzyc w cuda.
    Ale fakt, dostajemy od zycia tyle ile jestesmy w stanie uniesc.

Wybacz ale czy to wina sąsiadki ze ty masz problemy? Chyba nie chcesz powiedzieć ze skoro sąsiadka łatwo zachodzi i ma wiele dzieci zasluguje na problemy z ciąża bardziej...? Co to w ogóle za logika jest, bardzo nie ładne myślenie. Nikt nie zasluguje ani bardziej ani mniej na zdrowie czy chorobe, ciążę czy zdrowe dziecko, tak samo jak nikt nie zasluguje bardziej na szczęście ani śmierć. Dziwię sie jak czytam takie teksty. Rozumiem frustracje ale to zazalenie do natury albo Boga ze dal sasiadce takie ciało a tobie takie. Dorosle kobiety a logika jak u przedszkolaków na prawdę.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStasia, trzymam kciuki za Twojego malego ssaka. :) niech zacznie ladnie przybierac. Lepiej by zrobili probujac pomoc z laktacja a nie wmawiajac, ze to Twoja wina.

Jestem w przychodni, "nektar" wypity. Nie jest zle. Jeszcze tylko 30 minut i czeka mnie ostatnie pobranie i wroce do domku na sniadanie :) Mala nie reagowala jakos specjalnie, dostalam kilka kopniaczkow i spokoj. Ale ona ma swoj rytm dnia i kopie mnie codziennie o tych samych porach :)

Lunaris, Kaczorka, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - oj jak mnie wkurzają tacy lekarze.. już tyle się naczytałam o takich przypadkach jak AnnaStesia. To jest jakaś masakra!!
    Dlatego doceniam szpital w którym rodziłam właśnie za to, że codziennie przechodził doradca laktacyjny (młoda i bardzo sympatyczna dziewczyna), który wszystko sprawdzał,tłumaczył, pokazywał. Mleko MM było podawane w ostateczności strzykawką. I życzliwi lekarze.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela będą kciuki nawet dwa ode mnie za jutrzejsze usg. ;)

Lavendova chyba nie do końca mnie zrozumiałaś, ale ok. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 09:32

91Ewela09 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova myślę że Karma nie miała ba myśli tego, że ktoś zasługuje bardziej na problemy a ktoś mniej. Ja tego tak nie odebrałam.
    Wydaje mi się, że bardziej chodziło jej o takie wewnętrzne poczucie niesprawiedliwości, że inni dostaje czegoś aż za dużo, a inni o to sama tyko w minimalnej ilości walczą z trudem.
    Sama tak czasami myślałam. I w życiu tak że wszystkim jest. Nie tylko z ciazà.

pilik lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dokładnie - ja np. dostałam za dużo kilogramów ;) a inni by chcieli przytyć i nie mogą! Niesprawiedliwe :p

Aga9090, Lusesita, Emiilka, emi2016, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie pampersy polecacie dla maluchów?
    Myśle o lidlowych Toujours

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ