X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego Dnia Mamy dla wszystkich mam, także tych dopiero oczekujących!

Kaczorka, Aga9090, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 26 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny
    Witam się w kolejnym tygodniu a jednocześnie zaczynam 7 miesiąc i 3 trymestr :) i oby on trwał jak najdłużej :)
    Gratuluję kolejnego dnia - widzisz, krok po kroczku do 9 miesiąca się dokulasz ;)
    A wiesz, przypomniało mi się, że jak kolega leżał po operacji na kolana to zamawiał z TESCO i mu dowozili do szpitala. Przy wejściu na oddział sąsiedzi z sali mu odbierali, bo on był całkiem unieruchomiony. Jest to jakieś wyjście, gdyby Cię na coś naszło!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dziś Forum otwierają. W połączeniu z maratonem który ma być, szykuje nam się zakorkowany Gdańsk.
    A ja na komunię jade dziś i pewnie obwodnica zostaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 07:50

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png

Wysłany: 26 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Nika dziś Forum otwierają. W połączeniu z maratonem który ma być, szykuje nam się zakorkowany Gdańsk.
    A ja na komunię jade dziś i pewnie obwodnica zostaje.
    Ja pójdę do tego forum za kilka dni - jak się upewnię że się nie wali i elementy sufitu nie spadają ludziom ma głowę. Ale maż idzie za chwilę tak ma wpół służbowo to mi opowie wrażenia.
    Jakoś mnie korciło żeby jechać do mamaija albo smyka korzystać z dnio-matkowych promocji, ale spietrałam że jest za wcześnie. Także narazie nie kupuję nic dziecięcego. Ale trochę ogarniam mieszkanie - wreszcie mam motywację, żeby kupić kilka mebli, których mi brakowało i uporządkować chaos.
    Też myślę że ludzie dziś wylegną z domów i nawet deszcz ich nie odstraszy. Zresztą i mnie dziś nosi. Dzień matki to od kilku lat jeden z cięższych dni w roku i teraz też wcale nie jest tak różowo.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie, wszystkiego dobrego i pięknej soboty :)

Mam znowu pytanie.. polecacie jakiś kosz na zużyte pieluchy? Czy to zbędny gadżet?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!! Niech Wasze dzieciaczki mocno Was kochają a bycie mamusią daje mnóstwo radości :) <3

Ja już wczoraj dostałam kwiatki :)
    A Aluśka zaprezentowała nową umiejętność - obracanie się z brzuszka na plecy. Teraz już może się turlać :p

Ale ogólnie jakaś bez humoru jestem. Mąż mnie drażni okropnie.. niby nic nie robi a działa mi na nerwy. Chyba hormony mi szaleją :/

summer86, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.

Wszystkiego najlepszego dla Was :*

Ja już czuję się lepiej, zjadłam na noc węgiel w tabletkach i przeszło na razie :*

Olik ja nie miałam takiego kosza

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dzień dobry mamusie, wszystkiego dobrego i pięknej soboty :)

Mam znowu pytanie.. polecacie jakiś kosz na zużyte pieluchy? Czy to zbędny gadżet?

A wynosisz codziennie śmieci? Jak tak, to daruj sobie jakieś specjalne kosze.
    Z tego co zdążyłam się zorientować to z reguły służy do pierwszej wymiany wkładu a później już ludzie odpuszczają.
    My kupujemy woreczki śniadaniowe i zawiązujemy na supełek i lądują w normalnym koszu :)
    Z tym, że u nas śmieci codziennie lądują na śmietniku.

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) wszystkiego najlepszego dla nas - spokojnych ciąż i dużo zdrówka <3

Olik ja kupiłam koszt z Tommee Tippee na olx za chyba 70-80 zł z 4 wkładami - myślę, że to zależy od kilku rzeczy, czy się przyda. ja wzięłam bo znajomi bardzo polecali (oni mieli ten z angel care) a ja znam siebie i wuem, że nie będę biegać z każdym pampersem do piwnicy gdzie segregujemy śmieci :) z zapachami to podobno bardziej intensywne są dopiero jak dziecko ma rozszerzona dietę lub pije mm. Dam znać w lipcu czy się przydaje ;)

olik321, komarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika/Lusesita - ja do forum mam tak daleko że chyba nigdy go nie odwiedzę :p
    A co spadających sufitów to w Poznaniu jest centrum handlowe przy dworcu, teraz nazywa się Avenida - wcześniej city center i tam spadł sufit, ale na szczęście w nocy i nikomu nic się nie stało. Długo nazywalismy go "shity center"- to się wydarzyło jeszcze jak mieszkałam w Poznaniu ale dość krótko po tym jak powstało samo centrum. Są nawet filmiki na necie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo takich centrów handlowych, w Bytomiu jest Agora i tam ledwo co odwarli to już ściany popekały przez szkody górnicze (sufit chyba jeszcze nie spadł)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kosz miała moja siostra, fajny był ale mówiła że wkłady dość drogie. Chciałam go też od niej dostać ale już dostała go siostra szwagra :/ swoją drogą dziewczyna jest dość dziwna..nie zabiera dziecka np do sklepu, nie zostawia córki ze swoim mężem albo ojcem(mieszkają z rodzicami) na dłużej niż 15 min,we wszystkim wyręcza ją jej mama. Teraz ta mama wyjechała na wakacje i dziewczyna poszła do Rossmana po słoiczki i moja siostra jej się pyta po co jej tyle słoiczków a ona "no wiesz, mama wyjeżdża, ja z małą do sklepu nie wyjdę i nie mam jej z kim zostawić"... przypominam ma męża który jest ojcem dziecka. na rodzinnym obiedzie ta mama nawet nie zjadła obiadu bo tu mała coś potrzebuje, tu coś. No siostra mi mówi że masakrycznie to wygląda jak się to ogląda z boku...

No ale miało być o koszu. Ja chyba też zostanę przy zwykłym. Zobaczymy jak to będzie z tym zapachem, zawsze można dokupić jak już dziecię się urodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 08:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naaajlepszego z okazji dnia Mamy dla Was wszystkich :))

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam jak Kaczorka, wkładasz do woreczka śniadaniowego i zawiązujesz, a na początku pieluchy nie śmierdzą.

Rucola lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaki macie stosunek do alie express, ale zerknęłam czy nie ma takiego kosza (akurat nje znakazlam) ale zauważyłam, że mają setki pieluch do wielopielo :) kojarzę, że kilka osób tutaj pisało, że będzie próbować, może się takie info przyda choć teraz myślę, że pisałyście o specjalnych materiałach itd. Nie znam się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena moja przyjaciółka nakupiła właśnie mnóstwo tych pieluch z aliexpressu i baaaardzo sobie chwali, cały czas używa tylko ich. Ma te z materiału PUL i zarówno ona, jak i maluszek są zadowoleni.

Co do kosza to też kminiłam czy kupować, ale jak miałam okazję przewijać dziecko to stwierdziłam, że wcale tak nie śmierdzi jak się spodziewałam :-P więc temat pozostaje otwarty.

A tak wygląda mój brzuch w 13tc. Waga mi wzrosła o 1,5kg w ciągu dwóch tygodni, muszę się ogarnąć bo dobiję do 80kg przed porodem. :-P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdbe68e01e29.jpg

Kaczorka, Achia, Aga9090, malka, Rucola, KateHawke, Yoselyn82, blue00, olik321, Flowwer, Lusesita, Lunaris, Lena21, Sarna84, Siwulec, Emiilka lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamus jeszcze nie widac kropusia choć Ty pewnie widzisz zmiany na brzuszku:)
    A te 1,5kg to niekoniecznie od jedzenia. Zwiększa się ilość krwi,rosną piersi, macica

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego kochane Mamusie <3

Bajeczki gratuluję kolejnego dnia :) zaczął się kolejny miesiąc i trzymamy kciuki do następnego!

Kaczorka, Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki witam się po dluzszej nieobecności,  mieliśmy bardzo aktywne ostatnie 2 tygodnie, dużo na głowie,   probowalam Was nadrabiać ostatnio,  ale to niewykonalne, dlatego przepraszam,  ze nawiąże zaledwie do kilku z Was.

Barbarka i Anna Stesia przeogromne gratulacje, witamy chłopców po drugiej stronie brzuszka. Dzielnie się spisalyscie Kochane.  Anna pamiętam jak bardzo zależało Ci na kp, dlatego wiem, że znajdziesz w sobie siłę by zawalczyć o laktacje, najważniejsze jednak w tej chwili to to, by mały nie był głodny i przybieral odpowiednio, równoległe mm i pobudzanie laktacji jest pewnie kluczem do sukcesu. Nie słuchaj idiotów,  stres to ostatnie czego Ci trzeba, laktacje zaczyna się w głowie,  a więc głowa musi być wolna od stresu i złych myśli.  Wierzę, że gdy wrócić do domku Wasze problemy się skończą. 

Bajeczko jestem myślami z Wami, właściwie to postanowiłam się odezwać głównie z Twojego powodu, chcąc Ci przekazać moc ciepłych myśli, będę się za Was modlić i codziennie obowiązkowo zaglądać by móc cieszyć się kolejnym dniem Zosi w Twoim brzuszku, bo wierzę że posiedzi tam odpowiednio długo. 

Zarejestrowałam tez nasze zesłanie na fiolet, Lena   dzięki za interwencję. I wyglądasz zjawiskowo!!!!

A juz za chwilę czekam na dziewczynki, które po mału przygotowują się do wyjscia- Ninka,  Felicja i mała Summer, no i na Frania, który pewnie zechce jakąś wyprzedzić. Jednak narazie niech maluchy spokojnie siedzą w brzuszkach i czekają do terminu donoszenia.

U nas w poniedzialek stuknely 3 mce, jak ten czas leci. Pozdrawiamy wszystkie ciocie i życzymy pięknego Dnia Matki :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a544cf937af2.jpg

malka, StaraczkaNika, Rucola, KateHawke, Yoselyn82, summer86, lamka, Bajkaaa, blue00, olik321, JuicyB, Trasti, Kaczorka, Flowwer, Lunaris, Lena21, Lusesita, Emiilka, emi2016, JustynaG, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszytskie dobrego z okazji dnia mamy! Rozpakowanym życzę, przespanych nocy i codziennej dawki słodkich uśmiechów od waszych maluszków! A nie rozpakowanym, żeby wszystko szło zgodnie z planem i maluchy pojawiły się zdrowe w terminie po drugiej stronie brzuszka! I oczywiście żeby wszytsko poszło gładko ;)

Sarna! Ale Adaś jest cudowny! Zacałowałabym <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 09:35

Rucola, KateHawke, pilik, Kaczorka, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ