X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) a raczej upalny ;) ;)

Słuchajcie czy Barbarka tu zaglada czy całkiem pochłonęło ją macierzyństwo ?
    Chciałam jej bardzo serdecznie podziękować, ale nie wiem czy wiadomość zostanie przez nią odczytana

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

summer86, Bajkaaa, Emiilka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, kciuki za połówkowe! I czekamy na zdjęcia maluszka :)

Ja co prawda miałam podgląd w 3d, ale mała się kręciła, więc żadnych fajnych ujęć nie ma. Poza tym koło nosa dynda jej pępowina, ale nie jest okręcona na szyi, zatem z tym też mi ulżyło.

reset, Lunaris, Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, zdjęć Małej narobisz za miesiąc miliony :) a teraz grunt, że wszystko dobrze :*

Czy któraś z Was brała metaformine na PCO (nie mając problemów z insulina i glukoza)?

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja nie mam pco ani problemów z glikemią, ale słyszałam na szkoleniach, że się tak robi w niektórych przypadkach (tzn. metformina bez IO).

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, nie chciałam polubić, telefon mi wariuje....

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Summer ten czas faktycznie pędzi jak szalony! Gratuluję donoszonej ciąży i udanej wizyty :) Wasza Malutka już nie taka malutka, 3kg do kochania <3 jakie to wszystko realne :) ogólnie mam wrażenie, że czyjaś ciąża leci szybciej niż własna, jak patrzę na suwaczki tych na końcówce, jak i tych na początku, to nie mogę się nadziwić ile to czasu już upłynęło :)

Emilko kciuki za połówkowe!!!

Flower za Ciebie też oczywiście kciuki i czekamy na wieści. Daj znać jak tylko będziesz miała chwilę czasu :)

I cześć Siwulcu kochany <3 gratulacje jeszcze raz :)

Ja tradycyjnie koło 4 pobudka na siusiu a jak wróciłam do łóżka, to takie akrobacje miałam w brzuchu, że aż mnie zaskoczyły :D cudowne uczucie, do którego wciąż nie mogę się przyzwyczaić :)

I wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciątek w Dzień Dziecka i dla Was oczywiście też <3 my wciąż nad morzem z rodzicami i teściami, więc świętujemy dzień dziecka dużymi lodami i grami na automatach (bo mamy po 5 lat :D )

Bajkaaa, KateHawke, Lunaris, Siwulec, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer cieszę się z dobrych wiadomości :)
    Pamiętam twoja walkę i mega się cieszę że już ostatnia prosta :) także ciesz się brzuszkiem bo lada moment juz go nie będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:51

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer to już duże Smerfiątko masz w brzuszku :) teraz tylko czekamy na rozwiązanie za niedługo <3

Flower, Emilka kciuki za Wasze wizyty! Życzę samych dobrych wiadomości <3

I wszystkiego najlepszego dla naszych Smerfów po tej i po drugiej stronie brzuszka :) <3

summer86, Emiilka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Nie wiem Dziewczynki, czy pamiętacie, ale tak się cieszyłam z tej prywatnej położnej i byłam już nastawiona na poród sn. Przedwczoraj jednak rozmawiałam ze szwagierką i jej mężem (lekarzem) i delikatnie mówiąc, baaardzo mi odradzili sn i położną (lepiej, żebym zainwestowała w lekarza). Ehh...

Emiilka,
    Nie wiem jak u Ciebie w szpitalu, ale w Trójmieście przy porodzie może być jedna osoba towarzysząca (doula czyli położna albo ktoś bliski, np. partner/mąż). Jest to o tyle istotne, że jeśli komuś zależy na obecności męża to decydując się na prywatną położną - nie będzie mieć tej możliwości (chyba, że szpital inaczej przewiduje).
    Z tego co wiem (a doświadczenia nie mam) przy porodach bezproblemowych to położne zajmują się kobietą a nie lekarz.
    Jeśli będziesz mieć położną, której ufasz to ona Cię poprowadzi przez wszystkie etapy porodu. Będzie tylko dla Ciebie.
    W szkole rodzenia, położna powiedziała, że tak naprawdę nie ma potrzeby zatrudniać położnej bo w szpitalu się nami zaopiekują. Ale jeśli poczujemy się z tym lepiej, że będzie ktoś z doświadczeniem przy nas cały czas - to czemu nie skorzystać.

Emiilka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - Aspargin i tylko Aspargin!! To magnez + potas. Kosztuje około 10zł, nie jest na receptę a nie dość, że niweluje skurcze to jeszcze i na zaparcia dobrze działa ;)

Emilka - kciuki za połówkowe! <3

Summer - Twoja córcia ma taką wagę jak Aluśka, gdy się urodziła :) taka troszkę większa żabka :p

Bajeczko - oby tak dalej :) czerwiec szybko zleci :)

Flowwer - daj znać co tam lekarze zadecydowali.

My dziś się super wyspaliśmy. I już mamy też za sobą 2-godzinny spacer :)
    Ale niestety muchy końskie odebrały nam całą przyjemność ze spaceru przy lesie i musieliśmy uciekać na wioskę, bo atakowały strasznie..

A na koniec wszystkiego cudownego dla naszych dzieciaczków!! I tych brzuszkowych i tych poza brzuszkiem <3 <3

summer86, Achia, KateHawke, Emiilka, Bajkaaa, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer super, że dobre wieści po wizycie :)

A ja mam chyba trochę głupie pytanie :) mieszkamy blisko stawów i ogólnie wody, w tym roku jest jakieś komarowe szaleństwo, choć wcześniej nigdy nam to nie dokuczało i tak się zastanawiam czy jak w domu będzie już Franio to można używać takich wtyczek do gniazdka na komary ? Czy to w ogóle jest bezpieczne ? Mąż już powiedział, że nam zamontuje siatki w oknach, żeby ograniczyć możliwość wpadania owadów, ale mamy duże wejście na taras w salonie i to najczęściej przez te otwarte drzwi nam wylatują wstrętne bzykacze :p

Ale mam rozkminy :)

• malka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer! Cieszę się, że Wszystko ok. Mała pewnie troszkę zwolniła, bo już nie ma tyle miejsca w brzuchu, żeby rosnąć ile się da ;) a waga idealna. Ja jeśli chodzi i termin porodu to też bym wolała mieć to już szybciej za sobą. Zwłaszcza, że już mega marzę, żeby spać na brzuchu ;) ale biorąc pod uwagę remont łazienki, to lepiej żeby Fela poczekała aż skończymy. A raczej przed 20.06 się nie wyrobimy.

Emilka! Jak lekarz może odradzać podorod sn? Nie pojęte jest to dla mnie. Poczytaj u mamyginekolog jest artykuł poród sn vs cesarskie cięcie. Mimo, że poród jest bolesny to i tak niesie same korzyści dla matki i dziecka. Oczywiście dobrze, że jest opcja cesarki jak jest taka potrzeba, ale jeśli wszytsko idzie zgodnie z planem to nie warto. No i po cesarce dłużej się dochodzi do siebie. Jeśli chodzi o położna, to u mnie jest tak jak pisze Justyna. Może być jedna osoba towarzysząca. Wolę męża, niż jakaś obcą babę i liczę na to, że położna szpitalna będzie miała dla mnie czas :) Trzymam kciuki za połówkowe.

Emiilka, summer86, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Emiilka,
    Nie wiem jak u Ciebie w szpitalu, ale w Trójmieście przy porodzie może być jedna osoba towarzysząca (doula czyli położna albo ktoś bliski, np. partner/mąż). Jest to o tyle istotne, że jeśli komuś zależy na obecności męża to decydując się na prywatną położną - nie będzie mieć tej możliwości (chyba, że szpital inaczej przewiduje).
    Z tego co wiem (a doświadczenia nie mam) przy porodach bezproblemowych to położne zajmują się kobietą a nie lekarz.
    Jeśli będziesz mieć położną, której ufasz to ona Cię poprowadzi przez wszystkie etapy porodu. Będzie tylko dla Ciebie.
    W szkole rodzenia, położna powiedziała, że tak naprawdę nie ma potrzeby zatrudniać położnej bo w szpitalu się nami zaopiekują. Ale jeśli poczujemy się z tym lepiej, że będzie ktoś z doświadczeniem przy nas cały czas - to czemu nie skorzystać.
    To ja od razu pytanie odnośnie szkoły rodzenia- ile wcześniej się zapisuje? Bo zajęcia są jakoś od ok20tyg? Ja też z Trójmiasta-moze jakąś polecisz? choc najchętniej chcielibyśmy szkole na Osowie, żeby było blisko domku ale nie jest to warunek konieczny :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 10:51

• malka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena my mamy siatki i to jest najlepsze rozwiązanie. Właśnie teraz zamówiliśmy też siatkę otwieraną do drzwi balkonowych. Te preparaty do kontaktu jakoś super nie działają, a jednak to jakaś chemia w powietrzu. I mnie strasznie drażni ich zapach.

Lena21 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspargin brałam cały czas ale mimo to zaczęły się skurcze coraz mocniejsze i teraz od tygodnia teg msg b6... wypróbuję więc asmag forte.

Summer cudowne wieści mała juz 3kg więc nie taka maleńka:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Emilka pisała o promocji w biedrze, to ja dodam, że od 4.06 widziałam znowu duży wybor ciuszków w lidlu ;) zwróciłam uwagę, bo mam mało body kopertowych a słyszałam, że wygodniejsze na początek :)

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ma rację. To położna jest kluczowa przy porodzie SN. Lekarz na sali oznacza kłopoty z porodem.
    Ja się cieszę, ze miałam położną prv. Mimo ciężkiego porodu wiem, że byłoby gorzej bez niej. Od odejścia wód miałam wsparcie i na spokojnie jechałam do szpitala. Tak samo po porodzie bardzo pomagała w walce o mleko i nawet 2 tygodnie po porodzie jeszcze telefonicznie mi doradzała w kwestiach karmienia.
    A no i załatwiła mi ZZO mimo, że o lekarza było trudno, bo w szpitalu było wtedy świąteczne jajeczko :)

Emilka - wiele jest opinii i oczywiście to co mówi szwagierka i mąż też ma jakieś podstawy, ale wg mnie położna jest kluczowa. Jeśli cieszyłaś się z tej decyzji i spokojnie czekałaś na SN, to warto do tego wrócić.

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg proszę tu coś nam napisać co u ciebie :) czytasz nasz więc kochana odezwij się czasem :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zaciskam za Ciebie dużo więcej niż pół kciuka, starczy kciuków dla wszystkich <3

Bajka, to zdecydowanie nastawiamy się na lipiec :)

Summer, dobre wieści, a przed Wami już lada moment najpiękniejsze spotkanie <3

summer86, Bajkaaa, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,Flower coś pisała? Bo jeszcze nie jestem z Wami na bieżącoi nadrobię dopiero za jakieś 2-3 h, a ciekawa jestem co u niej.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ