Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia od tego tu jesteśmy
Flo kciuki i czekamy na info
Summer cudnie ! U nas już też tylko 16 dni do donoszonej a jeszcze niedawno był
31 tydzień, szpital i duzy stres
Franio mnie obudził i radośnie kopie w żebra, tak już chyba zostanieEmiilka, admiralka, Rucola, Lunaris, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Summer i Flower- kciuki za same pozytywne wieści dziś :*
Bajka- jak tam? Odhaczamy kolejny dzień za Wami?
Anna Stesia- dobrze, że tu zaglądasz:*summer86 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Tak reset odchaczamy
Dzień Dobry dziewczyny nie napisałam rano bo po lekach o 6 zasnęłam
Teraz zaraz będzie śniadanie i ktg taka rutyna
Anna Stesia to nie pocieszylas mnie ale patrząc na to co jest w Olkuszu to w Krakowie chyba jednak lepiej, zresztą dla mnie teraz liczy się bardziej opieka neonatologiczna, a ja to zniose dużo, wiecie o co mi chodzi
Co jednak nie zmienia faktu że współczuję przeżyć
Dziękuję dziewczyny, właśnie tak zrobię 2 opakowania belli i 4 majtki i będę miała jeszcze swoje zwykle jak coś
Jesteście nieocenione
No i żeby optymistycznie jeszcze napisac mamy Czerwiec
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci w ich święto
A ja teraz będę czekać na jutro by skończyć 28tc i tak małymi kroczkami chce dotrwacEmiilka, Aga9090, summer86, admiralka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flo i summer trzymam kciuki za dobre informacje.
U mnie noc nie przespana.. mialam takie skurcze łydek że łzy mi ciekły.
Biorę magne b6 3x2 a dzis i tak bylo strasznie..
Boje sie ze zaczną się skurcze macicysummer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:Flo i summer trzymam kciuki za dobre informacje.
U mnie noc nie przespana.. mialam takie skurcze łydek że łzy mi ciekły.
Biorę magne b6 3x2 a dzis i tak bylo strasznie..
Boje sie ze zaczną się skurcze macicy
Brałam Magne B6 przez całe starania i jakaś lipa była. Poza tym dawka 200 w 1 tabletce to nic. A że 3-6 tabsów nie chciałam łykać, to ginka zaleciła Asmag. Tam w 1 tabletce jest 500. Codziennie biorę 1 i jest ok. Jak się czuję gorzej, to potem leci druga, ale tak to te wszystkie pulsowania powieki, nosa, łydek przeszły.
Może spróbój po prostu zmienić lek- jest bez recepty.olik321, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
Aniu jedna tabletkę asmag to też mało
ja brałam dwa razy dziennie po 1 plus miałam w tabletkach prenatalnych jakąś zmieszana ilość właśnie chyba w dwóch kapsułkach chyba łącznie 200 a teraz biorę 3x2 a dodatkowo te prenatalne więc biorę dawkę dzienna 3200:)na to wychodzi ale tutaj to taki standard
-
Summer I Flower ja również trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieści
Bajka, kolejny dzień do przodu!
My jutro zaczynamy 16 tydzień, strasznie mnie cieszy ten upływający czasWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 08:30
Bajkaaa, pilik, Emiilka, Rucola, Lunaris, summer86, KateHawke, Lena21, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Summer, Flo kciuki za wizyty!
Summer za dwa dni do Ciebie dołączę. Tylko ja mam nadzieję, że mała jednak poczeka do terminu i nie będzie się sugerowała tym, że już może wychodzić.
Bajka, czas leci, oby tak dalej!
Aga, wynik jest dobry, więc nie jest tak źle. Gdyby był obniżony wskazywałoby to na mocne uszkodzenie wątroby więc mam nadzieje, że szybko to lekarze opanująBajkaaa, Aga9090, summer86 lubią tę wiadomość
-
Witam się Dziewczynki czerwcowo!
Summer, Kochana, pewnie teraz wchodzisz do gabinetu - zaciskam za Ciebie mocno kciuka znam kanapek z pasztetem i kawuniCiąża donoszona - jak wspaniale to brzmi!
Flowwer, drugi kciuk jest dzisiaj przeznaczony dla Ciebie Kochana. Wredne te nasze szyjki, w każdym momencie ciąży mogą nas niemiło zaskoczyć. Cieszę się, że lekarz wykrył nieprawidłowość i jest jeszcze czas na działanie. Powodzenia dzisiaj!
Bajeczko, kolejne dzień do przodu! I mamy już czerwiecLiczyłyśmy na 22 czerwca - a może pójdziemy dalej, skoro tak dobrze idzie, i nastawimy się na lipiec?
Co Zosieńka na to?
AnnaStesia, cieszę się, że jesteście już w domku. Współczuję trudnego porodu i gratuluję, że dałaś radęKochana, jeżeli miałabyś chwilkę czasu (hihi, wiem, że to śmieszne) i chęci, to czy mogłabyś opisać (może być oględnie), na czym polegały trudności podczas porodu? Jeżeli umknął mi gdzieś post, to cofam prośbę. Również, jeżeli nie chcesz do tego wracać, to rozumiem i przepraszam wówczas, że zapytałam. Ja po prostu znowu mam mętlik w głowie. Nie wiem Dziewczynki, czy pamiętacie, ale tak się cieszyłam z tej prywatnej położnej i byłam już nastawiona na poród sn. Przedwczoraj jednak rozmawiałam ze szwagierką i jej mężem (lekarzem) i delikatnie mówiąc, baaardzo mi odradzili sn i położną (lepiej, żebym zainwestowała w lekarza). Ehh...
Kochane, a my byliśmy wczoraj z Emkiem nad morzemCałe 2 minuty wytrzymaliśmy na plaży
Wiało niemiłosiernie i było przeraźliwie zimno. Gdy wyjeżdżaliśmy ze Szcz, to było ok. 30 stopni. Nad morzem, w Pobierowie - 21 (!!!). Po powrocie w Szcz, znowu 28
Miałam jeszcze napisać, że dzisiaj jest super promo w sklepie z owadem w kropki1+1 gratis na zabawki - klocki LEGO też wchodzą, bo sprawdziłam w regulaminie i na LODY
Jako, że w ciąży mam smaka na lodziki, to zaraz ruszam zadek
No i super, bo naszym chrześniakom też coś z zabawek skapnie, akurat na Dzień Dziecka
Dziewczyny, dla wszystkich Waszych Dzieci, wszystkiego najlepszego! Za rok każda z nas będzie już tuliła swojego Skarbika, który póki co, jak mój Antoś, siedzi grzecznie (a czasem mniej grzecznie) w brzusiu
Ps. Dzisiaj mamy połówkowe, więc jeżeli ktoś ma jeszcze pół kciuka wolnego, to ładnie prosimy o zaciśnięcie ok. 12:30
Miłego dnia Mamusie
Bajkaaa, Lena21, Jeżowa, Rucola, lamka, Lunaris, summer86, KateHawke, Kaczorka, admiralka, pilik lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emilka tak pierwszy termin był na rocznicę 22.06 ale coraz śmielej sugeruje córce by poczekala do urodzin tatusia 15.07 wtedy będzie skończony 34tc i byłabym mega szczęśliwa gdyby moja córeczka poczekala
a potem to już daje jej wolna rękę
A trzymamy i za ciebie dziś kciukiRucola, KateHawke, JustynaG, Emiilka, admiralka, pilik lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Summer i Flower dzisiaj kciuki za Was zaciśnięte!
Olik ja też polecam zmienić magnez na inny i może dodaj potas? Często skurcze łydek też właśnie z niedoborów potasuolik321 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny!!! W zasadzie podczytywałam Was już o piątej (!) i gotowa byłam wstać, ale biorąc pod uwagę, ze to mój pierwszy dzień zwolnienia to tylko wsunęłam coś na szybko, zeby Leo się uspokoił i zasnęłam ponownie
AnneStesia ja też grzecznie czekam na opis całej sytuacji o ile będziesz sie czuła na siłach, ale tak naprawdę znaczenie ma to co tu i teraz i ogromnie wierzę, że laktacja się rozkręca a Ty powoli dochodzisz do siebie :*
Summer przysięgam, nie wiem kiedy to minęło... Doskonale pamiętam Twoje starania, a teraz Maluszek jest gotowy zeby się z Tobą przywitać... Bardzo mnie to rozczula.
Malka Twoje dwie krechy też doskonale pamiętamA to już tuż tuż !!!
Flowwer bezpieczeńswto Szymcia najważniejsze, jeśli stwierdzą, ze trzeba mu pomóc, to trzeba będzie. Ty sie oszczędzaj i myśl pozytywnie!!!
Bajeczko kochana widzisz jak ten czas leci? Sama chyba nie panujesz nad upływającym czasema Zosia rośnie w siłę i już nic Was nie zaskoczy, bo jestescie przygotowane na każdą opcję!!!
Emilko kochana, ogromne kciuki za Antosiasummer86, Bajkaaa, Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Olik, podobnie jak dziewczyny polecam Asmag Forte. Brałam dwa razy dziennie, bardzo pomógł na twardnienie brzucha i w zasadzie przez większość ciąży nie wiedziałam co to skurcz w nogach.
Malka to trzymam kciuki aby mała się słuchała i siedziała do terminuJa w okolicach 15 czerwca już chętnie urodzę
My już po wizycie, uwielbiam tego lekarza za to jak wszystko dokładnie tłumaczy. Przepływy są ok, wody płodowe również, łożysko jak na ten tydzień ciąży w dobrym stanie. Wg pomiarów mała jest na 43 percentylu, czyli trochę zwolniła, bo zawsze była na 50 lub trochę wyżej, ale wg tego USG waży ok. 2950 gramów i zdaniem lekarza nie ma powodów do zmartwień.
Mówił, że teraz pomiary są już bardzo obarczone błędem, bo główka jest mocno wciśnięta w dół, a pomiar brzuszka zależy od pracy przepony, a pod tym względem nasza mała jest podobno dość aktywna.
lamka, Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, Achia, blue00, JustynaG, olik321, Rucola, Emiilka, admiralka, Ania1003, Flowwer, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmilka dlaczego odradzają Ci poród sn? Pewnie pisałaś ale mi umknęło. Kciuki trzymamy.
Summer maleńka jest już duża i na pewno niedługo się zobaczycie
Bajka gratulacje dotrwania do czerwca, jeszcze miesiąc co najmniej niech Zosia poczeka w brzuszku.
Olik poproś lekarza o receptę na aspargin czyli magnez + potas.summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Summer zatem odliczamy do końcarany... pamiętam te miesiące na wątkach testowych ciągnące się jak smoła a te tygodnie po 2 kreskach lecą jak szalone!
Kciukasy Flower i Emilkasummer86, Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość