X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia od tego tu jesteśmy <3

Flo kciuki i czekamy na info

Summer cudnie ! U nas już też tylko 16 dni do donoszonej a jeszcze niedawno był
    31 tydzień, szpital i duzy stres

Franio mnie obudził i radośnie kopie w żebra, tak już chyba zostanie :)

Emiilka, admiralka, Rucola, Lunaris, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer i Flower- kciuki za same pozytywne wieści dziś :*

Bajka- jak tam? Odhaczamy kolejny dzień za Wami?

Anna Stesia- dobrze, że tu zaglądasz:*

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak reset odchaczamy :)

Dzień Dobry dziewczyny nie napisałam rano bo po lekach o 6 zasnęłam :)
    Teraz zaraz będzie śniadanie i ktg taka rutyna :)

Anna Stesia to nie pocieszylas mnie ale patrząc na to co jest w Olkuszu to w Krakowie chyba jednak lepiej, zresztą dla mnie teraz liczy się bardziej opieka neonatologiczna, a ja to zniose dużo, wiecie o co mi chodzi :)
    Co jednak nie zmienia faktu że współczuję przeżyć :(

Dziękuję dziewczyny, właśnie tak zrobię 2 opakowania belli i 4 majtki i będę miała jeszcze swoje zwykle jak coś :)

Jesteście nieocenione :)

No i żeby optymistycznie jeszcze napisac mamy Czerwiec :)

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci w ich święto :)
    A ja teraz będę czekać na jutro by skończyć 28tc i tak małymi kroczkami chce dotrwac :)

Emiilka, Aga9090, summer86, admiralka, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)

MALKA mam już normy i chyba ta cholinoesteraza jest w normie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92008cab1a23.png

• olik321 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo i summer trzymam kciuki za dobre informacje.

U mnie noc nie przespana.. mialam takie skurcze łydek że łzy mi ciekły.
    Biorę magne b6 3x2 a dzis i tak bylo strasznie..
    Boje sie ze zaczną się skurcze macicy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Flo i summer trzymam kciuki za dobre informacje.

U mnie noc nie przespana.. mialam takie skurcze łydek że łzy mi ciekły.
    Biorę magne b6 3x2 a dzis i tak bylo strasznie..
    Boje sie ze zaczną się skurcze macicy

Brałam Magne B6 przez całe starania i jakaś lipa była. Poza tym dawka 200 w 1 tabletce to nic. A że 3-6 tabsów nie chciałam łykać, to ginka zaleciła Asmag. Tam w 1 tabletce jest 500. Codziennie biorę 1 i jest ok. Jak się czuję gorzej, to potem leci druga, ale tak to te wszystkie pulsowania powieki, nosa, łydek przeszły.
    Może spróbój po prostu zmienić lek- jest bez recepty.

olik321, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny Flowwer <3 Summer <3 trzymam kciuki za wizyty

Szczególnie Flowwer życzę Ci by okazało się dziś ze niepotrzebnie zostałaś nastraszona :)

Dajcie koniecznie znać :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jedna tabletkę asmag to też mało :) ja brałam dwa razy dziennie po 1 plus miałam w tabletkach prenatalnych jakąś zmieszana ilość właśnie chyba w dwóch kapsułkach chyba łącznie 200 a teraz biorę 3x2 a dodatkowo te prenatalne więc biorę dawkę dzienna 3200:)na to wychodzi ale tutaj to taki standard :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer I Flower ja również trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieści <3

Bajka, kolejny dzień do przodu!

My jutro zaczynamy 16 tydzień, strasznie mnie cieszy ten upływający czas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 08:30

Bajkaaa, pilik, Emiilka, Rucola, Lunaris, summer86, KateHawke, Lena21, Flowwer lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer i Flower dzisiaj kciuki za Was zaciśnięte!
    Olik ja też polecam zmienić magnez na inny i może dodaj potas? Często skurcze łydek też właśnie z niedoborów potasu

olik321, Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Flo kciuki za wizyty!

Summer za dwa dni do Ciebie dołączę. Tylko ja mam nadzieję, że mała jednak poczeka do terminu i nie będzie się sugerowała tym, że już może wychodzić.

Bajka, czas leci, oby tak dalej!

Aga, wynik jest dobry, więc nie jest tak źle. Gdyby był obniżony wskazywałoby to na mocne uszkodzenie wątroby więc mam nadzieje, że szybko to lekarze opanują :)

Bajkaaa, Aga9090, summer86 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewczynki czerwcowo!

Summer, Kochana, pewnie teraz wchodzisz do gabinetu - zaciskam za Ciebie mocno kciuka znam kanapek z pasztetem i kawuni ;) Ciąża donoszona - jak wspaniale to brzmi! :) <3

Flowwer, drugi kciuk jest dzisiaj przeznaczony dla Ciebie Kochana. Wredne te nasze szyjki, w każdym momencie ciąży mogą nas niemiło zaskoczyć. Cieszę się, że lekarz wykrył nieprawidłowość i jest jeszcze czas na działanie. Powodzenia dzisiaj! <3

Bajeczko, kolejne dzień do przodu! I mamy już czerwiec :) Liczyłyśmy na 22 czerwca - a może pójdziemy dalej, skoro tak dobrze idzie, i nastawimy się na lipiec? ;) Co Zosieńka na to? :)

AnnaStesia, cieszę się, że jesteście już w domku. Współczuję trudnego porodu i gratuluję, że dałaś radę <3 Kochana, jeżeli miałabyś chwilkę czasu (hihi, wiem, że to śmieszne) i chęci, to czy mogłabyś opisać (może być oględnie), na czym polegały trudności podczas porodu? Jeżeli umknął mi gdzieś post, to cofam prośbę. Również, jeżeli nie chcesz do tego wracać, to rozumiem i przepraszam wówczas, że zapytałam. Ja po prostu znowu mam mętlik w głowie. Nie wiem Dziewczynki, czy pamiętacie, ale tak się cieszyłam z tej prywatnej położnej i byłam już nastawiona na poród sn. Przedwczoraj jednak rozmawiałam ze szwagierką i jej mężem (lekarzem) i delikatnie mówiąc, baaardzo mi odradzili sn i położną (lepiej, żebym zainwestowała w lekarza). Ehh...

Kochane, a my byliśmy wczoraj z Emkiem nad morzem :) Całe 2 minuty wytrzymaliśmy na plaży :D Wiało niemiłosiernie i było przeraźliwie zimno. Gdy wyjeżdżaliśmy ze Szcz, to było ok. 30 stopni. Nad morzem, w Pobierowie - 21 (!!!). Po powrocie w Szcz, znowu 28 :D

Miałam jeszcze napisać, że dzisiaj jest super promo w sklepie z owadem w kropki ;) 1+1 gratis na zabawki - klocki LEGO też wchodzą, bo sprawdziłam w regulaminie i na LODY :D Jako, że w ciąży mam smaka na lodziki, to zaraz ruszam zadek :) No i super, bo naszym chrześniakom też coś z zabawek skapnie, akurat na Dzień Dziecka :)

Dziewczyny, dla wszystkich Waszych Dzieci, wszystkiego najlepszego! Za rok każda z nas będzie już tuliła swojego Skarbika, który póki co, jak mój Antoś, siedzi grzecznie (a czasem mniej grzecznie) w brzusiu :)

Ps. Dzisiaj mamy połówkowe, więc jeżeli ktoś ma jeszcze pół kciuka wolnego, to ładnie prosimy o zaciśnięcie ok. 12:30 :)

Miłego dnia Mamusie <3

Bajkaaa, Lena21, Jeżowa, Rucola, lamka, Lunaris, summer86, KateHawke, Kaczorka, admiralka, pilik lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka tak pierwszy termin był na rocznicę 22.06 ale coraz śmielej sugeruje córce by poczekala do urodzin tatusia 15.07 wtedy będzie skończony 34tc i byłabym mega szczęśliwa gdyby moja córeczka poczekala :) a potem to już daje jej wolna rękę :)

A trzymamy i za ciebie dziś kciuki <3

Rucola, KateHawke, JustynaG, Emiilka, admiralka, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Summer i Flower dzisiaj kciuki za Was zaciśnięte!
    Olik ja też polecam zmienić magnez na inny i może dodaj potas? Często skurcze łydek też właśnie z niedoborów potasu
    właśnie to samo hciałam napisać. Magnez to za mało, najlepiej potas+magnez :)

olik321 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka dziękuję, aby jedna dobra wiadomość :)

malka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!!! W zasadzie podczytywałam Was już o piątej (!) i gotowa byłam wstać, ale biorąc pod uwagę, ze to mój pierwszy dzień zwolnienia to tylko wsunęłam coś na szybko, zeby Leo się uspokoił i zasnęłam ponownie :)
    AnneStesia ja też grzecznie czekam na opis całej sytuacji o ile będziesz sie czuła na siłach, ale tak naprawdę znaczenie ma to co tu i teraz i ogromnie wierzę, że laktacja się rozkręca a Ty powoli dochodzisz do siebie :*
    Summer przysięgam, nie wiem kiedy to minęło... Doskonale pamiętam Twoje starania, a teraz Maluszek jest gotowy zeby się z Tobą przywitać... Bardzo mnie to rozczula.
    Malka Twoje dwie krechy też doskonale pamiętam :) A to już tuż tuż !!!
    Flowwer bezpieczeńswto Szymcia najważniejsze, jeśli stwierdzą, ze trzeba mu pomóc, to trzeba będzie. Ty sie oszczędzaj i myśl pozytywnie!!!
    Bajeczko kochana widzisz jak ten czas leci? Sama chyba nie panujesz nad upływającym czasem :) a Zosia rośnie w siłę i już nic Was nie zaskoczy, bo jestescie przygotowane na każdą opcję!!!
    Emilko kochana, ogromne kciuki za Antosia :)

summer86, Bajkaaa, Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, podobnie jak dziewczyny polecam Asmag Forte. Brałam dwa razy dziennie, bardzo pomógł na twardnienie brzucha i w zasadzie przez większość ciąży nie wiedziałam co to skurcz w nogach.

Malka to trzymam kciuki aby mała się słuchała i siedziała do terminu :) Ja w okolicach 15 czerwca już chętnie urodzę ;)

My już po wizycie, uwielbiam tego lekarza za to jak wszystko dokładnie tłumaczy. Przepływy są ok, wody płodowe również, łożysko jak na ten tydzień ciąży w dobrym stanie. Wg pomiarów mała jest na 43 percentylu, czyli trochę zwolniła, bo zawsze była na 50 lub trochę wyżej, ale wg tego USG waży ok. 2950 gramów i zdaniem lekarza nie ma powodów do zmartwień.
    Mówił, że teraz pomiary są już bardzo obarczone błędem, bo główka jest mocno wciśnięta w dół, a pomiar brzuszka zależy od pracy przepony, a pod tym względem nasza mała jest podobno dość aktywna.

lamka, Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, Achia, blue00, JustynaG, olik321, Rucola, Emiilka, admiralka, Ania1003, Flowwer, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dlaczego odradzają Ci poród sn? Pewnie pisałaś ale mi umknęło. Kciuki trzymamy. :-)

Summer maleńka jest już duża i na pewno niedługo się zobaczycie :-)

Bajka gratulacje dotrwania do czerwca, jeszcze miesiąc co najmniej niech Zosia poczeka w brzuszku. :-)

Olik poproś lekarza o receptę na aspargin czyli magnez + potas.

summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Summer zatem odliczamy do końca :) rany... pamiętam te miesiące na wątkach testowych ciągnące się jak smoła a te tygodnie po 2 kreskach lecą jak szalone! :D

Kciukasy Flower i Emilka

summer86, Emiilka, Flowwer lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zostawiłam Ci wiadomość na priv.

Emiilka lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ