Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka głównie mamy na myśli odparzoną pupę: maści z tlenkiem cynku (ja ich nie lubię i nie stosuję chyba że przy biegunce), bepanthen (drogi ale skuteczny, na popękane brodawki też się nadaje), zwykłą maść witaminowa czy linomag równie świetny a tani
na rynku jest tego pełno, każda firma praktycznie ma swoje.
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Dziewczyny co znajduje się pod hasłem maść pielęgnacyjna dla dziecka? Bo to muszę mieć w "torbie do porodu"
NA Sudocrem i inne cuda były uczuloneWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 20:06
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Pilik, będę zaszczycona jak będzie dane mi przejąć brzuszek po Tobie!
Będę pilnie polować:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 21:43
Bajkaaa, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
A to jeszcze was pomecze
Ile tych majtek poporodowych? 4 szt mi starczy? Te wielorazowki
I ile podkładów bella tych wielkich podpasek, jedno op 10szt czy 2 lub 3? Bo potem to wiem że zwykle podpaski ale ile trzeba tych dużych
Będę wdzięczna za pomoc -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:A to jeszcze was pomecze
Ile tych majtek poporodowych? 4 szt mi starczy? Te wielorazowki
I ile podkładów bella tych wielkich podpasek, jedno op 10szt czy 2 lub 3? Bo potem to wiem że zwykle podpaski ale ile trzeba tych dużych
Będę wdzięczna za pomoc
NA drugi dzień po cesarce to używałam tych podpasek poporodowych z bella i zwykle majtki na to dawałam.
Jedna paczka podkładów na łóżko i ja miałam 2 paczki tych podpasek poporodowych, ale ostatnie dni to już zwykłych podpasek tych dużych używałamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 21:09
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa, mam dwie paczki podkładów poporodowych tych do majtek, czyli łącznie 20 sztuk a majtek siateczkowych wzięłam 2 opakowania czyli 4 sztuki. Na wszelki wypadek wezmę jeszcze jedną lub dwie pary zwykłych bawełnianych majtek.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, dokladnie slod jeczmienny ale wazne ze pomaga.
Bajka ja zuzylam 4.pary majtek. Podkladow poporodowych warto miec z 2 paczki, czasem co wizyta w toalecie to trzeba zmieniac. U nas dodatkowo potrzebowałam podkłady na lozko, 2 szt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 20:48
Lunaris, Lena21, blue00, pilik, olik321, Yoselyn82, malka, Karma88, Kaczorka, Lusesita, Bajkaaa, Emiilka, KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jesteście kochane! Dziękuję Wam za tyle słów wsparcia - rozkleilam się! Jesteście nieocenione!
Bajeczko, rodziłam w tym drugim szpitalu (nie w Ujastku). Nie mam jednak porównania, ludzie narzekają i na Ujastek, i na Kopernika, i na Zeromskiego. Ogólnie opieka okoloporodowa w Krakowie jest, z tego wynika, do bani. Mam nadzieję jednak, że Twoje doświadczenie będzie skrajnie odmienne od mojego.
A co do wyposażenia torby to minimum 4 pary majtek siateczkowych i minimum dwa opakowania tych dużych podpasek - że mnie się lało, więc praktycznie co godzinę musiałam je wymieniać.summer86, Bajkaaa, JustynaG lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia
Witam się w donoszonej ciąży, pamiętam jak kilka tygodni temu bardzo bałam się że się nie uda dotrwać.
O 8:30 mam wizytę, ale nie u lekarza prowadzącego. Mam nadzieję, że mała troszkę podrosła przez tydzien i że z przepływami wszystko ok.
A tak poza tym to kolejna kiepska noc pod wzgledem spania, jestem już trochę jak zombie. Muszę pomyśleć nad dosypianiem w dzień, bo przydałoby się zbierać powoli siły na poród.Bajkaaa, Emiilka, lamka, olik321, pilik, Jeżowa, Rucola, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość