Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny
Witam się w kolejnym dniu
Noc miałam zła bo się budziłam i bałam się że się zaczyna i nawet śniło mi się że wyszedł zły zapis ktg...
Anna Stesia cieszę się że się odezwałaśmożesz powiedzieć tylko w którym szpitalu rodziłas? Bo jakby co to wolę się psychicznie przygotować... Jeśli nie chcesz wracać do tego to rozumiem
Nika u nas niby upał ale jak ta niby klime się włączy to daje rade także jedyny plus tego siedzenia w szpitalu
Chociaż nie ukrywam że wolałabym się męczyć w domu
Dziękuję dziewczyny za odzew w sprawie majtek
Jeszcze muszę znaleźć jaka maść na sutki i chyba jakaś maść dla Zosi bo coś tam chyba trzeba kupićbo ja muszę zrobić na dwa razy, to co pilne do porodu a potem to co potrzebne do domu po porodzie
summer86 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka tu jest lista i z kobiecych rzeczy są podkłady bella czyli te podpaski jak rozumiem i majtki siatkowe.
Dla dziecka chusteczki nawilżane, maść pielęgnacyjna tylko nie wiem co to znaczy, i paczka pieluch
Tylko chodzi o to że pytam bo nie wiem co realnie oprócz tego trzeba
A tak btw ja z tych co nie wyobrażają sobie bez majtek, jeszcze w domu mogłabym się przełamać ale w szpitalu nie ma opcji muszą być więc ja zaraz po porodzie wskocze w jakiekolwiek majtki -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Kaczorka tu jest lista i z kobiecych rzeczy są podkłady bella czyli te podpaski jak rozumiem i majtki siatkowe.
Dla dziecka chusteczki nawilżane, maść pielęgnacyjna tylko nie wiem co to znaczy, i paczka pieluch
Tylko chodzi o to że pytam bo nie wiem co realnie oprócz tego trzeba
A tak btw ja z tych co nie wyobrażają sobie bez majtek, jeszcze w domu mogłabym się przełamać ale w szpitalu nie ma opcji muszą być więc ja zaraz po porodzie wskocze w jakiekolwiek majtki
Bajka, ja postawiłam na serię Momme.
Na brodawki mam:
https://www.aptekagemini.pl/momme-kojacy-balsam-na-brodawki-50ml.html
Już teoretycznie zdarzyło się użyć. Powiem szczerze REWELACJA. Efekt przed i po to niebo a ziemia więc się na pewno już 'po' sprawdzi.
A krem pielęgnacyjny do pupy:
https://www.aptekagemini.pl/momme-kojacy-krem-na-pupe-od-urodzenia-50ml.html
Do tego na ciemieniuszkę:
https://www.aptekagemini.pl/skarb-matki-olejuszka-olejek-na-ciemieniuszke-30ml.html
I na spacery Babydream krem przeciwsłoneczny 50.
Nic z tych rzeczy zbytnio 'ładnie' nie pachnie. Raczej ciężko jakikolwiek zapach wyniuchać ale to ponoć dobrze.
Do kąpieli: https://www.aptekagemini.pl/hipp-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow-400-ml.html
Listę sklejałam sama z bloga sroka o. Więcej z kosmetyków nic nie kupowałam. Brałam tylko minimum. Najwyżej jak będzie potem coś potrzebne, to już kupimy. Teraz to i tak loteria czy to co mam podpasuje i czy nic nie będzie uczulało. Dlatego starałam się czytać te składy i unikać niepotrzebnych składników.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 07:03
Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje zamówienia z Gemini (nie są posortowane co do szpitala, domu itd.).
Może coś jeszcze wyłapiesz. To wszystko zamawiałam 'do wyprawki'.
- AKUKU, wkładki laktacyjne, 60 sztuk + 24 sztuki w prezencie<br>
- Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk<br>
- Tommee Tippee, termoopakowanie na butelkę, 2 sztuki<br>
- Tommee Tippee, butelka Anti Colic+, ze smoczkiem o wolnym przepływie, od urodzenia, 150ml<br>
- Tommee Tippee, pojemniki do przechowywania pokarmu, 4 sztuki<br>
- Tommee Tippee, butelka Anti Colic+, ze smoczkiem o wolnym przepływie, od urodzenia, 2x260ml<br>
- CANPOL, torebki do przechowywania pokarmu, 20 sztuk<br>
- Patyczki higieniczne BELLA Baby Happy, 56+8 sztuk<br>
- LOVELA, hipoalergiczne mleczko do prania, biel, 3,008L<br>
- LOVELA, hipoalergiczne mleczko do prania, kolor, 3,008L<br>
- LOVELA, płyn do płukania, 2L<br>
- CANPOL, smoczek silikonowy, okrągły, Transparent, rozmiar A, 0-6 miesiąca, 1 sztuka<br>
- Tommee Tippee, nożyczki niemowlęce, 1 sztuka<br>
- KATAREK Plus Complete, aspirator do nosa, 1 sztuka + fizjologiczny roztwór soli, 5 x 5ml<br>
- CANPOL, szczotka do butelek i smoczków, 1 sztuka<br>
- CANPOL, silikonowe osłonki na piersi, EasyStart, małe, 2 sztuki + pojemnik<br>
- AKUKU, gryzak wodny, ster, 1 sztuka<br>
- AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar L, 2 sztuki<br>
- Podpaski BELLA Perfecta Ultra, Night, Extra Soft, 7 sztuk<br>
- Podpaski BELLA Nova, Classic, 20 sztuk<br>
- SKARB MATKI, Olejuszka, olejek na ciemieniuszkę, od urodzenia, 30ml<br>
- LullaLove, Spa, szczotka z naturalnego włosia z delikatną myjką, MR B, 1 zestaw<br>
- BABY ONO, woreczki na zużyte pieluchy, 100 sztuk<br>
- CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk<br>
- Femaltiker, 12 saszetek<br>
- WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 4x60 sztuk<br>
- MOMME, kojący balsam na brodawki, 50ml<br>
- MEDELA, wkładki hydrożelowe na brodawki, 4 sztuki<br>
- Kompresy MEDICOMP, jałowe 10cmx10cm, 50 sztuk<br>
- CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, wielofunkcyjne, 90cmx60cm, 10 sztuk<br>
- MOMME, kojący krem na pupę, od urodzenia, 50ml<br>
- DELIA Lip Care, pomadka ochronna do ust, zielona, 4,9g<br>
- URIAGE, Woda termalna, 50ml<br>
- CAREX, żel antybakteryjny do rąk, bez spłukiwania, Aloe Vera, 50ml + żel Splash 50ml<br>
- Tantum Rosa, 10 saszetek<br>
- BABY ONO, okrycie kąpielowe z kapturkiem, 100x100cm, frotte, niebieskie, 1 sztuka<br>
- BABY ONO, okrycie kąpielowe z kapturkiem, 76x76cm, welurowe, szare, 1 sztuka<br>
- PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 88 sztuk<br>
- Bebilon 1 z Pronutra, mleko początkowe, od urodzenia, 1 saszetka, 27,2gEmiilka lubi tę wiadomość
-
Dużo tego
Ja to segreguje raczej dlatego że już jestem w szpitalu i to co na pierwszy rzut to powinnam mieć w domu, jakby co a resztę to zdążę domówić jakby co:)
Ja w sumie nie planuje żadnych butelek narazie, zresztą mało kiedy kupuje coś w razie czegoś jakby się przydało ale dziękuję Ci ślicznie za listęzrobiłam skriny i będę patrzeć
-
Dzień dobry
u nas czkawka... i już raczej po spaniu
Anna Stesia mam nadzieję, że wszystko się ułoży u Was szybko i tak jak wiele moich znajomych mam dopadnie Cię amnezja porodowa i szybko wyrzucisz z głowy złe chwile, a zastąpią je tylko piękne wspomnienia z dzieciątkiem
Nika lubię za 13 tydzień
Bajeczko wrzucę Ci moje zamówienie z gemini mozecyez sue coś przyda, większość rzeczy tez sprawdzałam na sroka o lub brałam z czyjegoś polecenia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/331d554494a1.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee514f48e28.png
JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Stres odespany, wysuwamy dzisiaj nad jezioro bo wytrzymać się w tych 30'C nie da!
Anna Stesia super ze jesteście już w domkuteraz będzie już tylko lepiej -z dnia na dzień coraz łatwiej
Niestety psychika ma bardzo duży wpływ na laktację -mnie cycki załatwił Exior i nie dało się już nic odratować
Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej i udowodnię tą teorię że szczęśliwa i spokojna mama to obfita mleczarnia
Powodzenia Kochana, dużo zdrówka dla Was
Fajnie że piszecie te listy dziewczyny, ja sobie skopiowałam tą z mamylekarza od Was a na bieżąco dopisuję co mi tam wpadnie z tego co macie. Będzie jak znalazł za kilkanaście tygodni.
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lamka potwierdzam książeczki świetna sprawa! Hahaha aż mi się przypomniało jak mój syn dostał na mikołaja- trzymał w ręku ja się odwróciłam, za chwilę patrzę a tu taki widok
:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0485d6faf745.jpgFlowwer, Rucola, summer86, blue00, malka, Kaczorka, olik321, Aga9090, Lusesita, KateHawke, Karma88, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Kojarzy ktoś fotelik graco logico s hp ?
Mam już taki mętlik w głowie, najbliżej mi chyba decyzji, żeby zostać przy Pebble plus bez bazy:/ Przepraszam, że tak marudzę o tym foteliku, ale to jedyna niezałatwiona sprawa z takich ważnych rzeczy i się stresuję, że jakby się coś zadziało to będę w deeeeee -
Anna Stasia mam nadzieję że szybko wymazesz z pamięci poród ale pamiętaj- mama szczęśliwa to i dziecko spokojne.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Lunaris wrote:Lamka potwierdzam książeczki świetna sprawa! Hahaha aż mi się przypomniało jak mój syn dostał na mikołaja- trzymał w ręku ja się odwróciłam, za chwilę patrzę a tu taki widok
:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0485d6faf745.jpgLunaris lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lena21 wrote:Kojarzy ktoś fotelik graco logico s hp ?
Mam już taki mętlik w głowie, najbliżej mi chyba decyzji, żeby zostać przy Pebble plus bez bazy:/ Przepraszam, że tak marudzę o tym foteliku, ale to jedyna niezałatwiona sprawa z takich ważnych rzeczy i się stresuję, że jakby się coś zadziało to będę w deeeeeełupinka jest na kilka miesięcy więc się tak nie zamartwiaj:*
Synek 💚 31.08.2018r.
Anna Stesia myślami jestem z Wami. Trudne początki wróżą lepszą przyszłość
Wpadaj do nas i wyrzucaj wszystko co Cię boli. Pocieszymy, doradzimy i zanim się obejrzysz "nowa rzeczywistość" będzie wspaniała !!
Synek 💚 31.08.2018r.
Lunaris, fotka mega
Lena, stres z fotelikiem rozumiem, bo sama długo to rozkminiałam.O tym o którym piszesz niestety nie słyszałam.
Dla mnie Maxi Cosi też nie był idealnym wyborem, ale spełniał najwięcej warunków i był w rozsądnej cenie.
Flowwer, jak się czujesz?
U nas już gorąco.. wyciagnę chyba dziś meża na jakieś piwko a dla mnie lody, ostatnie takie wyjścia we dwoje na jakiś czas
-
Lunaris mały mysliciel zmęczony
Sammer mi szczerze nic nie dolega jedynie skórcze które powodują problem z chodzeniem ale sam skórcz nie boli.
Mam nadzieję że jutro na usg w szpiralu stwierdzą że nie muszę mieć pessera
Dziś jadę na uroczysty obiad a po poludniu pakować się tak wrazie czego.
Mam nadzieję że poczeka moja macica jeszcze miesiąc bo na 2 lipca mam sesje brzuszkową ;Psummer86, Bajkaaa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyDzień dobry w 12 tyg
Anna Steaua - dobrze że w domku i trzymam kciuki żeby wszystko szło ku lepszemu
Co do zabawek przypomniało mi się jak byłam teraz u znajomej co ma przesłdką półroczną córkę i mała do zabawy uwielbia.. pilot od tv i myszkę do komputera. Ma takie dwie rzeczy, zepsute i to są najlepsze zabawki :p
Jejku zastanawiam się czy robić screeny Waszych zakupów na zaś czy poczekać :p
Nika- ja jak już pisałam upałów nie znoszę, siedzę w domu, choć dziś mamy jechać do znajomej do Gdyni tak na 17 żeby upał troszkę zelżał..
Miłego dnia dla Was -
Witam wszystkie, podczytuje Was w wolnych chwilach. Nie odniose sie do wszystkich ale gratuluje udanych wizyt a za dziewczyny w szitalu i z problemami szyjkowymi trzymam kciuki.
Widze ze temat zakupow aptecznych, dziewczyny kupujcie sobie tantum rosa, mi bardzo pomoglo i rana az tak nie bolala.
Co do laktacji, jak macie slaba albo krzyż polecam chmiel... Jedno lub 2 piwka bezalkoholowe w ciagu dnia a w nocy samo mleko leci. Wszystkie moje znajome z tego korzystają i pomaga.
Leos pozdrawia znad cycaRucola, KateHawke, Bajkaaa lubią tę wiadomość