SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Witam się w kolejnym dniu :)
    Noc miałam zła bo się budziłam i bałam się że się zaczyna i nawet śniło mi się że wyszedł zły zapis ktg...

Anna Stesia cieszę się że się odezwałaś :) możesz powiedzieć tylko w którym szpitalu rodziłas? Bo jakby co to wolę się psychicznie przygotować... Jeśli nie chcesz wracać do tego to rozumiem

Nika u nas niby upał ale jak ta niby klime się włączy to daje rade także jedyny plus tego siedzenia w szpitalu :)
    Chociaż nie ukrywam że wolałabym się męczyć w domu :)

Dziękuję dziewczyny za odzew w sprawie majtek :)

Jeszcze muszę znaleźć jaka maść na sutki i chyba jakaś maść dla Zosi bo coś tam chyba trzeba kupić :) bo ja muszę zrobić na dwa razy, to co pilne do porodu a potem to co potrzebne do domu po porodzie :)

summer86 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka tu jest lista i z kobiecych rzeczy są podkłady bella czyli te podpaski jak rozumiem i majtki siatkowe.
    Dla dziecka chusteczki nawilżane, maść pielęgnacyjna tylko nie wiem co to znaczy, i paczka pieluch :)
    Tylko chodzi o to że pytam bo nie wiem co realnie oprócz tego trzeba

A tak btw ja z tych co nie wyobrażają sobie bez majtek, jeszcze w domu mogłabym się przełamać ale w szpitalu nie ma opcji muszą być więc ja zaraz po porodzie wskocze w jakiekolwiek majtki :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapytam jeszcze :) ile tych majtek horizon? I to sa te pakowane po 2 szt w tym jedna wysoka druga niska?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kaczorka tu jest lista i z kobiecych rzeczy są podkłady bella czyli te podpaski jak rozumiem i majtki siatkowe.
    Dla dziecka chusteczki nawilżane, maść pielęgnacyjna tylko nie wiem co to znaczy, i paczka pieluch :)
    Tylko chodzi o to że pytam bo nie wiem co realnie oprócz tego trzeba

A tak btw ja z tych co nie wyobrażają sobie bez majtek, jeszcze w domu mogłabym się przełamać ale w szpitalu nie ma opcji muszą być więc ja zaraz po porodzie wskocze w jakiekolwiek majtki :)

Bajka, ja postawiłam na serię Momme.
    Na brodawki mam:
    https://www.aptekagemini.pl/momme-kojacy-balsam-na-brodawki-50ml.html

Już teoretycznie zdarzyło się użyć. Powiem szczerze REWELACJA. Efekt przed i po to niebo a ziemia więc się na pewno już 'po' sprawdzi.

A krem pielęgnacyjny do pupy:
    https://www.aptekagemini.pl/momme-kojacy-krem-na-pupe-od-urodzenia-50ml.html

Do tego na ciemieniuszkę:
    https://www.aptekagemini.pl/skarb-matki-olejuszka-olejek-na-ciemieniuszke-30ml.html

I na spacery Babydream krem przeciwsłoneczny 50.

Nic z tych rzeczy zbytnio 'ładnie' nie pachnie. Raczej ciężko jakikolwiek zapach wyniuchać ale to ponoć dobrze.

Do kąpieli: https://www.aptekagemini.pl/hipp-zel-do-mycia-ciala-i-wlosow-400-ml.html

Listę sklejałam sama z bloga sroka o. Więcej z kosmetyków nic nie kupowałam. Brałam tylko minimum. Najwyżej jak będzie potem coś potrzebne, to już kupimy. Teraz to i tak loteria czy to co mam podpasuje i czy nic nie będzie uczulało. Dlatego starałam się czytać te składy i unikać niepotrzebnych składników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 07:03

Emiilka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu po raz kolejny pokazujesz że jesteś wielka dziękuję :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zamówienia z Gemini (nie są posortowane co do szpitala, domu itd.).
    Może coś jeszcze wyłapiesz. To wszystko zamawiałam 'do wyprawki'.

- AKUKU, wkładki laktacyjne, 60 sztuk + 24 sztuki w prezencie<br>
    - Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk<br>
    - Tommee Tippee, termoopakowanie na butelkę, 2 sztuki<br>
    - Tommee Tippee, butelka Anti Colic+, ze smoczkiem o wolnym przepływie, od urodzenia, 150ml<br>
    - Tommee Tippee, pojemniki do przechowywania pokarmu, 4 sztuki<br>
    - Tommee Tippee, butelka Anti Colic+, ze smoczkiem o wolnym przepływie, od urodzenia, 2x260ml<br>
    - CANPOL, torebki do przechowywania pokarmu, 20 sztuk<br>
    - Patyczki higieniczne BELLA Baby Happy, 56+8 sztuk<br>
    - LOVELA, hipoalergiczne mleczko do prania, biel, 3,008L<br>
    - LOVELA, hipoalergiczne mleczko do prania, kolor, 3,008L<br>
    - LOVELA, płyn do płukania, 2L<br>
    - CANPOL, smoczek silikonowy, okrągły, Transparent, rozmiar A, 0-6 miesiąca, 1 sztuka<br>
    - Tommee Tippee, nożyczki niemowlęce, 1 sztuka<br>
    - KATAREK Plus Complete, aspirator do nosa, 1 sztuka + fizjologiczny roztwór soli, 5 x 5ml<br>
    - CANPOL, szczotka do butelek i smoczków, 1 sztuka<br>
    - CANPOL, silikonowe osłonki na piersi, EasyStart, małe, 2 sztuki + pojemnik<br>
    - AKUKU, gryzak wodny, ster, 1 sztuka<br>
    - AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, rozmiar L, 2 sztuki<br>
    - Podpaski BELLA Perfecta Ultra, Night, Extra Soft, 7 sztuk<br>
    - Podpaski BELLA Nova, Classic, 20 sztuk<br>
    - SKARB MATKI, Olejuszka, olejek na ciemieniuszkę, od urodzenia, 30ml<br>
    - LullaLove, Spa, szczotka z naturalnego włosia z delikatną myjką, MR B, 1 zestaw<br>
    - BABY ONO, woreczki na zużyte pieluchy, 100 sztuk<br>
    - CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk<br>
    - Femaltiker, 12 saszetek<br>
    - WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 4x60 sztuk<br>
    - MOMME, kojący balsam na brodawki, 50ml<br>
    - MEDELA, wkładki hydrożelowe na brodawki, 4 sztuki<br>
    - Kompresy MEDICOMP, jałowe 10cmx10cm, 50 sztuk<br>
    - CANPOL, podkłady higieniczne, jednorazowe, wielofunkcyjne, 90cmx60cm, 10 sztuk<br>
    - MOMME, kojący krem na pupę, od urodzenia, 50ml<br>
    - DELIA Lip Care, pomadka ochronna do ust, zielona, 4,9g<br>
    - URIAGE, Woda termalna, 50ml<br>
    - CAREX, żel antybakteryjny do rąk, bez spłukiwania, Aloe Vera, 50ml + żel Splash 50ml<br>
    - Tantum Rosa, 10 saszetek<br>
    - BABY ONO, okrycie kąpielowe z kapturkiem, 100x100cm, frotte, niebieskie, 1 sztuka<br>
    - BABY ONO, okrycie kąpielowe z kapturkiem, 76x76cm, welurowe, szare, 1 sztuka<br>
    - PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 88 sztuk<br>
    - Bebilon 1 z Pronutra, mleko początkowe, od urodzenia, 1 saszetka, 27,2g

Emiilka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo tego :)
    Ja to segreguje raczej dlatego że już jestem w szpitalu i to co na pierwszy rzut to powinnam mieć w domu, jakby co a resztę to zdążę domówić jakby co:)
    Ja w sumie nie planuje żadnych butelek narazie, zresztą mało kiedy kupuje coś w razie czegoś jakby się przydało ale dziękuję Ci ślicznie za listę :) zrobiłam skriny i będę patrzeć

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas czkawka... i już raczej po spaniu

Anna Stesia mam nadzieję, że wszystko się ułoży u Was szybko i tak jak wiele moich znajomych mam dopadnie Cię amnezja porodowa i szybko wyrzucisz z głowy złe chwile, a zastąpią je tylko piękne wspomnienia z dzieciątkiem <3

Nika lubię za 13 tydzień :)

Bajeczko wrzucę Ci moje zamówienie z gemini mozecyez sue coś przyda, większość rzeczy tez sprawdzałam na sroka o lub brałam z czyjegoś polecenia ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/331d554494a1.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee514f48e28.png

JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Stres odespany, wysuwamy dzisiaj nad jezioro bo wytrzymać się w tych 30'C nie da!

Anna Stesia super ze jesteście już w domku :) teraz będzie już tylko lepiej -z dnia na dzień coraz łatwiej <3 Niestety psychika ma bardzo duży wpływ na laktację -mnie cycki załatwił Exior i nie dało się już nic odratować :( Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej i udowodnię tą teorię że szczęśliwa i spokojna mama to obfita mleczarnia :P Powodzenia Kochana, dużo zdrówka dla Was <3
    Fajnie że piszecie te listy dziewczyny, ja sobie skopiowałam tą z mamylekarza od Was a na bieżąco dopisuję co mi tam wpadnie z tego co macie. Będzie jak znalazł za kilkanaście tygodni.

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia polubiłam, że się odezwałaś. Życzę Ci, żeby laktacji się szybko unormowała i żebyś była spokojniejsza.

Dziękuję za podpowiedzi odnośnie prezentu ;-)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka potwierdzam książeczki świetna sprawa! Hahaha aż mi się przypomniało jak mój syn dostał na mikołaja- trzymał w ręku ja się odwróciłam, za chwilę patrzę a tu taki widok :D :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0485d6faf745.jpg

Flowwer, Rucola, summer86, blue00, malka, Kaczorka, olik321, Aga9090, Lusesita, KateHawke, Karma88, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzy ktoś fotelik graco logico s hp ?

Mam już taki mętlik w głowie, najbliżej mi chyba decyzji, żeby zostać przy Pebble plus bez bazy:/ Przepraszam, że tak marudzę o tym foteliku, ale to jedyna niezałatwiona sprawa z takich ważnych rzeczy i się stresuję, że jakby się coś zadziało to będę w deeeeee

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stasia mam nadzieję że szybko wymazesz z pamięci poród ale pamiętaj- mama szczęśliwa to i dziecko spokojne.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Lamka potwierdzam książeczki świetna sprawa! Hahaha aż mi się przypomniało jak mój syn dostał na mikołaja- trzymał w ręku ja się odwróciłam, za chwilę patrzę a tu taki widok :D :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0485d6faf745.jpg
    Super zdjęcie:) rozumiem ze był tsk zainteresowany że zasnął :d

Lunaris lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Kojarzy ktoś fotelik graco logico s hp ?

Mam już taki mętlik w głowie, najbliżej mi chyba decyzji, żeby zostać przy Pebble plus bez bazy:/ Przepraszam, że tak marudzę o tym foteliku, ale to jedyna niezałatwiona sprawa z takich ważnych rzeczy i się stresuję, że jakby się coś zadziało to będę w deeeeee
    Ja nie kojarzę ale na razie na tapecie jest też maxi cosi pebble plus. Bratowa ma i sobie chwali, jedyne co to ponoć dziecko się poci, ale pocić będzie się chyba w każdym :) łupinka jest na kilka miesięcy więc się tak nie zamartwiaj:*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia myślami jestem z Wami. Trudne początki wróżą lepszą przyszłość :) Wpadaj do nas i wyrzucaj wszystko co Cię boli. Pocieszymy, doradzimy i zanim się obejrzysz "nowa rzeczywistość" będzie wspaniała !!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, fotka mega :D

Lena, stres z fotelikiem rozumiem, bo sama długo to rozkminiałam.O tym o którym piszesz niestety nie słyszałam.
    Dla mnie Maxi Cosi też nie był idealnym wyborem, ale spełniał najwięcej warunków i był w rozsądnej cenie.

Flowwer, jak się czujesz?

U nas już gorąco.. wyciagnę chyba dziś meża na jakieś piwko a dla mnie lody, ostatnie takie wyjścia we dwoje na jakiś czas ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mały mysliciel zmęczony :)

Sammer mi szczerze nic nie dolega jedynie skórcze które powodują problem z chodzeniem ale sam skórcz nie boli.
    Mam nadzieję że jutro na usg w szpiralu stwierdzą że nie muszę mieć pessera ;)

Dziś jadę na uroczysty obiad a po poludniu pakować się tak wrazie czego.

Mam nadzieję że poczeka moja macica jeszcze miesiąc bo na 2 lipca mam sesje brzuszkową ;P

summer86, Bajkaaa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 12 tyg :)
    Anna Steaua - dobrze że w domku i trzymam kciuki żeby wszystko szło ku lepszemu :)
    Co do zabawek przypomniało mi się jak byłam teraz u znajomej co ma przesłdką półroczną córkę i mała do zabawy uwielbia.. pilot od tv i myszkę do komputera. Ma takie dwie rzeczy, zepsute i to są najlepsze zabawki :p

Jejku zastanawiam się czy robić screeny Waszych zakupów na zaś czy poczekać :p
    Nika- ja jak już pisałam upałów nie znoszę, siedzę w domu, choć dziś mamy jechać do znajomej do Gdyni tak na 17 żeby upał troszkę zelżał..

Miłego dnia dla Was :)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie, podczytuje Was w wolnych chwilach. Nie odniose sie do wszystkich ale gratuluje udanych wizyt a za dziewczyny w szitalu i z problemami szyjkowymi trzymam kciuki.

Widze ze temat zakupow aptecznych, dziewczyny kupujcie sobie tantum rosa, mi bardzo pomoglo i rana az tak nie bolala.

Co do laktacji, jak macie slaba albo krzyż polecam chmiel... Jedno lub 2 piwka bezalkoholowe w ciagu dnia a w nocy samo mleko leci. Wszystkie moje znajome z tego korzystają i pomaga.

Leos pozdrawia znad cyca :)

Rucola, KateHawke, Bajkaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ