SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ale jakie śliczne zdjęcia. Jak dobrze buźkę widać i nosek <3

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, słodkości <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Śliczności :*❤️❤️

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika cudna córcia!!! Gratulacje!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, będziesz mieć śliczna córeczkę :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika piękna kruszynka <3 tak jak pisały dziewczyny najważniejsze, że twarda i zamknięta ta szyjka. Dołączam wiec kciuka jeszcze za Twoją, a zastępstwem się nie martw i pracą, Wy jestescie najważniejsze. Może część spraw będziesz mogła zrobić zdalnie z domu? Dobrze, że to już końcówka roku szkolnego ;)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spałam popołudniu a tu tyle wiadomości super :)

Phnappy gratuluję parki :)

Nika piękne to twoje dzieciątko :)
    I uważam że na l4 idz szybko bo lepiej chuchac i dmuchać na zimne póki jeszcze jest super :)

No i ogólnie gratuluję nam udanego dnia :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wywołuje cię kochana :) widziałam że polubiłas post więc nas czytasz, daj znać co u ciebie bo martwimy się że tak długo milczysz

Aga9090, Trasti lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza pokazuje Wam środkowy palec ;) :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc81f7cf4304.jpg

A tu buźka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf3499b150b.jpg

Szyjka trzyma, ma 2.74 więc czekamy, na bóle dalej nospa luteina magnez. Nie chce szyć ani zakładać pessara bo jego zdaniem jeśli będzie się skracać i rozwierac jak w pierwszej ciąży to nic nie pomoże. Mam leżeć, leżeć i leżeć przez te twardnienia brzucha. Przestać sprzątać i jak najmniej biegać za Tosia. Mąż już się cieszy że sam będzie sobie gotował ;) kolejną wizyta po obronie, żeby sprawdzić czy stres nic nam nie zaszkodził

Achia, Yoselyn82, KateHawke, Lunaris, Emiilka, summer86, blue00, Lusesita, Jeżowa, Flowwer, Czrna 81, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nie odniose się do wyników, bo się zupełnie nie znam :( ale na rozweselenie chciałam Wam pokazać, że chyba się minęłam z powołaniem. Zamiast adwokatem powinnam zostać chirurgiem :D

url=https://naforum.zapodaj.net/05fc0ba78a5f.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05fc0ba78a5f.jpg[/url]
    Frankenzaur? Dinostain? Dinkenstainozaurus?

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Zuza pokazuje Wam środkowy palec ;) :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc81f7cf4304.jpg

A tu buźka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf3499b150b.jpg

Szyjka trzyma, ma 2.74 więc czekamy, na bóle dalej nospa luteina magnez. Nie chce szyć ani zakładać pessara bo jego zdaniem jeśli będzie się skracać i rozwierac jak w pierwszej ciąży to nic nie pomoże. Mam leżeć, leżeć i leżeć przez te twardnienia brzucha. Przestać sprzątać i jak najmniej biegać za Tosia. Mąż już się cieszy że sam będzie sobie gotował ;) kolejną wizyta po obronie, żeby sprawdzić czy stres nic nam nie zaszkodził
    Luna to odpoczywaj ile się da :* a Zuza śliczna :*

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma i Phnappy - super wieści, gratuluję i oby tak dalej.
    Luna, dajesz mi nadzieję, że szyjka może się nie skracać <3 Cieszę się, że u Ciebie mocno trzyma!

Ja już po wizycie u pani immunolog - mam zmniejszyć encorton do 10 mg, clexane 0.6 zostaje dalej moim codziennym towarzyszem. Teraz jeździmy za receptami a ja chyba zamarznę, bo mi się ubzdurało ze na usg to najwygodniej sukienkę ubrać, grrrr!

Phnappy lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna lubię oczywiście za zdjęcia a nie za to że musisz leżeć. I niech ktoś mi powie że kobiety to słaba płeć! Tyle robimy dla maluszków że założę się że żaden facet tyle by nie wytrzymał ;)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszalam, że w wyprawce aptekowej warto uwzględnić tantum rosa.
    Tylko czy kupować w buteleczkach czy w saszetkach? Zastanawiam się jak to będzie wygodniej w szpitalu...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Karma i Phnappy - super wieści, gratuluję i oby tak dalej.
    Luna, dajesz mi nadzieję, że szyjka może się nie skracać <3 Cieszę się, że u Ciebie mocno trzyma!

Ja już po wizycie u pani immunolog - mam zmniejszyć encorton do 10 mg, clexane 0.6 zostaje dalej moim codziennym towarzyszem. Teraz jeździmy za receptami a ja chyba zamarznę, bo mi się ubzdurało ze na usg to najwygodniej sukienkę ubrać, grrrr!

No zależy na które USG ;) :p

• Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to dobra wiadomość że szyjka się trzyma! Niestety trzeba leżeć to się oszczędzaj a mąż trudno przyzwyczai się wyjścia nie ma

A Zuzia z charakterem :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja siostra zaczęła robić porządki w piwnicy i tak jak po wózek itp pojedziemy kiedyś tam to przejrzała ciuchy ciążowe i wyśle mi jutro paczkę z ciuchami :))

Rucola, JustynaG, Emiilka, Lena21, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne córeczki Nika, Luna :-)

Phnappy super, że udało się podejrzeć płeć k że nifty wyszło dobrze :-)

Amy cieszę się, że to jednak nie hellp.

A ja jem winogrona z cammemberem i czereśniami :-D

Emiilka, Lunaris, Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, słyszalam, że w wyprawce aptekowej warto uwzględnić tantum rosa.
    Tylko czy kupować w buteleczkach czy w saszetkach? Zastanawiam się jak to będzie wygodniej w szpitalu...
    Ja polecam saszetki, rozpuszczalam sobie w butelce takiej z dziubkiem i za kazdym razem po wizycie w toalecie polewalam.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Nika śliczności macie na tych zdjęciach :) Nika u Ciebie to chyba cała rolka papieru poszła :D extra że już sobie możemy zwizualizować maleństwa <3 szkoda że nie da się ich częściej podglądać hi hi

Phnappy gratulacje sprawiedliwego podziału między zakładami rodziców :D

Nenusia mam nadzieję że lekarze wymyślą coś żeby te wyniki były lepsze, odczuwasz dolegliwości bólowe od strony wątroby?

Amy kciuki za dalszą diagnostykę!

Moje PAPPY tak jak podejrzewałam -bardzo dobre wyniki, nikłe ryzyko wad genetycznych płodu a porodu przedwczesnego przed 34tc 1:552 także turlam się do końca :)Fajnie to jest opisane bo nic nie trzeba przeliczać, wszelkie możliwe pomiary i przeliczniki są podane, nawet tabelki centylowe. Teraz jeszcze 6-8 tyg do połówkowych. Tyle muszę czekać żeby się dowiedzieć co to za lokator tam na dole siedzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 20:04

Lena21, Phnappy, summer86, lamka, KateHawke, Amy333, Jeżowa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ