X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer - no jutro idzie do sekretariatu powiedzieć jaka jest sytuacja i może oni coś ogarną. Chyba w szkole powinien być jakiś zapasowy klucz do gabinetu.
    Swoją drogą trochę bez sensu, że już teraz chcą takie zaświadczenie, skoro resztę papierów i tak musi dowieźć po zakończeniu roku szkolnego.

A zgaga to dobre "lekarstwo" na zachcianki ;)

Mi znowu po ciąży się coś porobiło i po bananach boli mnie wątroba/żołądek. A i często tak po prostu robi mi się niedobrze na moment i mija. I tak po kilka razy w ciągu dnia.

Lunaris - jeden dzień dłużej poczekasz na antyramy :) A przynajmniej będziesz odpowiedzialną mamą, która na pierwszym miejscu stawia dobro dziecka ;)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAczorka , Nasza mała jest cały czas bezimienna :)

Ale wiecie, że to mała cwaniara, która już urabia tatusia? Robię obiad, nie czuję jej ruchów, przychodzi emek, standardowo buziak i wystarczyło, że musnęła go brzuchem i od razu dostał kopniaka. Oczywiście tatuś zachwycony, że jego obie kobiety się z nim witają :)

Nika , współczuję braku wody. Choć dla mnie i tak były najgorsze awarie i brak wody zimą.
    W razie czego - u mnie jest ciepła :)

Achia ale z tego co kojarzę to zapłodnienie musi mieć miejsce krótko po pierwszym. I wtedy różnica między dziećmi to np. tydzień. :)

Phnappy , no to widzę, że Twój chciałby mieć dużą rodzinę :) Ale jak chce mieć większą to niech da Ci trochę czasu.

Summer , ostatnie dni/tygodnie ciąży - masz zachcianki? to sobie pofolguj. :) Później nie będziesz mieć na to czasu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo puzzli dostałam prezent od mamy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14e18da427ed.jpg

Także pozdrawiam puzzlomaniaczki :)

KateHawke, Lunaris, Aga9090, Lusesita, admiralka, Karma88, pilik lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Właśnie przeczytałam artykuł u mamyginekolog o seksie w ciąży a tam takie zdanie:

"opisano co prawda około 10 przypadków tzw. Superfetacji , czyli zapłodnienia kobiety która była już w ciąży- ale to jest wyjątek i raczej powinno się to uważać za ekstremalnie mało prawdopodobny fenomen natury"

Oraz jak kogoś zaciekawi:

"Jest nawet taka bardzo głośna praca naukowa z 2000 roku, że kobiety które często wykonywały s. oralny swoim partnerom – z „szczęśliwym zakończeniem” – mają zdecydowanie rzadziej preeclampsie Są również naukowe doniesienia, że nasienie – ale tylko ojca dziecka – jest też dobrym remedium na…. Poranne mdłości!"

:)

Nawet nie wspominajcie o seksie :O my mamy zakaz od nie wiem kiedy i mój biedny mąż już po ścianach chodzi :-D jakoś tam sobie radzimy, ale wiecie... a najlepiej bo ten biedak był jeszcze zupełnie nie świadomy połogu i jak mu o tym powiedziałam, to miał minę jak bambi :) teraz tylko liczy na to, że wytrzymam do 16.06 i dostaniemy już zgodę od ginka :) także korzystajcie póki możecie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 15:33

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, właśnie tak sobie pomyślałam, że może jednak Wam gin zaraz pozwoli na jakieś ostatnie <3 bez dzieciątka na świecie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, musicie z bratem pokombinować jak wyciągnąć papiery od pielęgniarki. Może w sekretariacie dadzą jakiś numer do niej, żeby się skontaktować?

Phnappy, Twojemu M. się trojaczki marzą? :D

Kurczę nie wiem co się ze mną dzieje, ale jak całą ciążę zachcianki w miarę mnie omijały to od 2 dni ciągle myślę o lodach, frytach i jakiś chipsach. Póki co jedynie lody wpadły, ale coś czuję że w weekend popłynę.. jedyne co mnie hamuje to strach przed zgagą :P

Haha Summer nie żałuj sobie :D przysięgam, że dziś rano jak miałam te skurcze to myślałam o tym, że cholera nie zdążę zjeść szparagów - już ugotowałam, zjadłam sama wszystkie i mogę rodzic :-D jeszcze botwinka się chłodzi <3

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, ja już pod gabinetem. Zaraz zejdę na zawał. Trzymajcie kciuki i dam znać jak najszybciej będę mogła po.

Kaczorka, reset, Rucola, Aga9090, Lena21, Emiilka, Lusesita, KateHawke, StaraczkaNika, admiralka, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa kciuki!

A ja zjadłam właśnie całą górę fasolki szparagowej z bułką tartą, ziemniaki z koperkiem i zapiłam maślanką. Teraz się ruszać nie potrafię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 15:47

Emiilka, Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam chyba coś zrobię piszecie tu o takich pysznościach obiadowych a tu taka lipa non stop to samo ale chyba się zgadamy kiedyś z koleżanką i coś innego zamówimy bo taki kotlecik nam się marzy hehe

Jezowa kciuki trzymam <3

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a ja dziś gotuję jarzynową :) z botwinką, marchewką, świeżą kapustką, szparagówką, kalafiorkiem i świeżymi ziemniaczkami :) może sypnę łyżkę soczewicy czerwonej, bo mój emek lubi gęsciochy :P

malka, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ja teraz idę do sklepu, a jak wrócę to czytam super wiadomości :) a ja Wam potem pokażę mojego Lewka, byliśmy dziś na 3d, ale mały spał i generalnie miał w poważaniu wszystkie szturchnięcia i tarmoszenie brzucha :)
    Dziś koleżanka powiedziała mi, ze obserwuje insta Odetty Moro i ze jej synek będzie miał na imię Lew :P My to z emkiem zawsze mamy wyczucie :) i w zasadzie teraz jestem pewna, ze jeśli uda nam się zmajstrować córcię to nie będzie Róża, tylko Gloria ;)

KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po młodych ziemniaczkach z fasolką i jajem sadzonym :D
    Uciekam po synia ;) miłego popołudnia!

malka, golonat, KateHawke lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jezowa ja teraz idę do sklepu, a jak wrócę to czytam super wiadomości :) a ja Wam potem pokażę mojego Lewka, byliśmy dziś na 3d, ale mały spał i generalnie miał w poważaniu wszystkie szturchnięcia i tarmoszenie brzucha :)
    Dziś koleżanka powiedziała mi, ze obserwuje insta Odetty Moro i ze jej synek będzie miał na imię Lew :P My to z emkiem zawsze mamy wyczucie :) i w zasadzie teraz jestem pewna, ze jeśli uda nam się zmajstrować córcię to nie będzie Róża, tylko Gloria ;)
    Az ja zaczęłam obserwować :) faktycznie odgapila od Ciebie! ❤

Ale pokoik ma cudowny :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei kojarzę że Tymon Tymański ma syna TEO- nie wiem czy to skrót czy nie, a córkę LUNĘ :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju mój mózg ledwo nadrabia zaległości na of...

Bajka lez sobie w szpitalu to lepiej dla dziecka nawet nastepnym razem wracac do domu szybko nie zamierzam.
    Ale mam dziś paskudny humor....

Jezowa czekam na dobre wieści.

Jeżowa lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower czemu? Powiedz kto cię wkurzył a my przyjedziemy i stłuczemy zadeczki niegrzeczne ;)

Flowwer lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka tak chyba lepiej będzie. Mysleze będziesz czuła się bezpieczniej.
    I tak ja czytam twoje wpisy, to bije z nich optymizmem. Jesteś dzielna babka. Na mnie szpital tak depresyjne działa, że szkoda gadać.

Jeżowa kciuki ;-)

Ja dziś robiłam ryz zapiekany z jablkami. Oczywiście córka starsza podlubala w talerzu i stwierdziła że nie jest głodna.
    Dla niej jak nie ma czegoś tradycyjnego to już nie obiad.
    A powiem wam, że kupiłam małej huśtawke Smiki ze smyka i póki co się sprawdza. Przynajmniej kilka razy w ciagu dnia mam przez jakiś czas wolne rece. Zdarzyło jej się też kilka razy zasnąć w niej.
    W ogóle mała się taka fajna gadula robi. Śmieje się do nas i guga :-) Wodzi już za nami wzrokiem. Wszystko takie nowe i ekscytujace jakbym pierwszy raz mamą była :-D

Rucola, KateHawke, Jeżowa, malka, Lena21, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita to pokaż Małą!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój Śpioszek najsłodszy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e4296172ccd.jpg
    Dzisiejsze badanie potwierdziły, ze chłopak jest zdrowy i mam chodzić już tylko na standardowe wizyty do gina prowadzacego :) Także ten tego, koniec usg 3d, czekamy na Lewka na żywo :)

veritaserum, Lusesita, Jeżowa, admiralka, StaraczkaNika, KateHawke, Bajkaaa, Achia, malka, Czrna 81, Bocianiątko, JustynaG, Kaczorka, Flowwer, Lena21, Phnappy, Siwulec, Yoselyn82, Karma88, Lunaris, summer86, blue00, pilik, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola rozkoszny <3

Mam fajne zdjęcie małej, ale z kąpieli i nie wiem czy wstawiac... ja jest ciężko uchwycić.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ